Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Росіяни і китайці сподіваються, що адміни NIC, RIPE та інших подібних організацій будуть заморочуватися зміною софта DNS для підтримки абракадабри?

Кілька місяців тому адмінка англо-канадського трекера попросила мене дещо викласти на якомусь хостингу, а я знав що потрібне їй лежить на народі.ру і дав лінк.
    Випадково вона форварднула мені своє ПП до власника ресурсу: "Біллі, він хоче щоби я відкрила російський ресурс! Там же напевно є трояни та інший піратський софт, що може крякнути мою базу паролів? Краще не буду туди заходити!"

• Подобається Подобається x 2
  2. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Маячня!
    Якщо домен пропонують для всіх кириличних мов, назва мала би бути .КИР. А так дме "руським миром".
    Знов таки, до 10 існуючих кодировок хочуть додати ще одну. І так, щоби не мати зайвого клопоту, досвідчені юзери у назвах файлів тощо використвують латиницю.
    Треба мати на увазі, що некириличним користувачам кирилиця так само невигідна, як нам китайський домен (умовно) .中文

3. - киркоровщина якась... о_О

• Подобається Подобається x 4
  4. Boris_Kiev

Точно. Одна мадам мене задрала 40-значними кирилічними іменами файлів з усіма можливими знаками пунктуації... а я їй повертав ті ж файли зі своїми корективами, тільки імена конвертував у КОІ-8. Кажу - "нічого не знаю, так поштовик працює. Пишіть людські імена файлів і все буде ОК!"

• Подобається Подобається x 1
  5. olegpl

olegpl New Member

Кожен має право і може говорити на цій мові на якій йому зручно

Я думаю, що кожен має право і може говорити на цій мові на якій йому зручно, а всі ці шоу які розігрують наші політики щодо мови, це просто передвиборчий піар. Зверніть увагу саме більше починають говорити про мову тільки перед виборами.

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Це і так ясно. Питання - чого всюди сувати свою велику....

7. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Пан Бамбук настаивает, що у него самый великий...:haha:

• Подобається Подобається x 4
  8. Svjato

Svjato Well-Known Member

ну, то як на якій мові називається ... ;)

9. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Зараз вибори?
    Or did I make mistake and there are?

10. аксакал

До виборів ще далеко, проте маемо повний провал в щоденній праці - керування державой. Тому - мова, прапори, стрічки, пошуки винних в опозиції.

11. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Хрень всё это. Прав пан Бамбук. Украина давно и неизбежно двомовная держава. Говорят, а тем более понимают мову все, , была бы практика - говорил, латышским через полгода бегло говорил, когда в Латвию привезли. Пустая темка. Живешь в стране - уважай ее. Не уважаешь - в родной Камерун. Живешь/работаешь в России - знай русский.

• Подобається Подобається x 6
  12. аксакал

Хоча б у цьому ми є нормальними європейцями. :give_rose: Бо там людина, що знає лише одну мову, трактується як затюканий селюк, якщо не як імбецил. :crazy:

Правильно. :good: Симетрично - Україна і українська мова. :)
    Тому і написав я: До виборів ще далеко, проте маемо повний провал в щоденній праці - керування державой. Тому - мова, прапори, стрічки, пошуки винних в опозиції.

13. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Смотрите-ка ПР обещала, и что-то делает из обещаний.
    http://www.lenta.ru/news/2011/08/29/onemore/
    Депутаты от украинской "Партии Регионов" внесли в Верховную Раду законопроект, по которому русский язык уравнивается в правах с украинским. Об этом 29 августа сообщает "Украинская правда".
    Проект закона "Об основах государственной языковой политики" закрепит за языками украинских меньшинств (в их числе - русский, белорусский, крымскотатарский, идиш и другие) право функционировать наравне с государственным.

Так, если закон будет принят, то в 13 областях Украины русский язык будет признан региональным и сможет использоваться во всех сферах жизнедеятельности этих областей, включая органы государственной власти всех уровней. Единственным исключением останутся Вооруженные силы и другие воинские формирования Украины.

В частности, региональные языки будут использоваться в судопроизводстве, следствии, предпринимательской деятельности. В паспорта, дипломы, военные билеты и другие документы сведения можно будет внести по выбору на государственном или региональном языках.

14. kjk

kjk Дуже важлива персона

що їм це заважало тихо прийняти за 1 день після відміни політреформи?
    чого вони це починають знов тягнути перед виборами

• Подобається Подобається x 3
  15. аксакал

І що потому робити з тими паспортами? Я вже маю досвід: мав клопіт у Києві з довідками, заповненими в нас російською. А паспорт - надовго, і його треба з гордістю діставати зі штанин на всіх теренах держави.

УПС!!! Паспорта в нас ВЖЕ Є двомовними. :))) :crazy: :)))

Останнє редагування: 31 сер 2011
  16. Bambook

Bambook Persona non grata

Це вже не двомовність, а дві одномовності

17. аксакал

А там і дводержавності недалеко :sad:

18. Gron

Gron тафгай

Та нє, там на друку паспортів, дипломів, свої "друкарі" сидять.
    Так паспорти дрібниця, як митниці, банки, "межгірря", ділити, ось коріння нашої їхньої "незалежності".

19. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Кстати..Пора слово "незалежность" заменить словом "самостоятельность" Одно другое подразумевает но не всеми это понимается.

20. Boris_Kiev

Давно звернули увагу. Єдиний раз побоювався, що Кучма може схибити - а він молодець - наговорив і залишив все на своїх місцях.
    Невже є ще наївний електорат, який сподівається на 2-3-4-5-6-7-8-9 державні мови?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)