Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Припущення невірне, відповідно невірний і висновок.

• Подобається Подобається x 2
  2. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Пошукайте у цій гілці. Бажаю успіхів.:hi:

3. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Господин, уважаемый Клайберн!
    Вам же самому российскою легче общаться.
    А собачитесь, не Вы, а еще толпа с вами, что детских обид простите.
    У меня рижские обиды были, да я я их стал сильнее. Омерзительная тема. Я не хочу никого из вас потерять. Ибо в друзья дорого достались.
    Гиббонов стая.
    Не стыдно самим?

• Подобається Подобається x 1
  4. Real

Real Well-Known Member

граждане России - россияне, граждане Украины - украинцы. А уж на каком языке граждане Украины с вами разговаривают - не ваше это дело. Может на том, на каком заслуживаете? ;)

• Подобається Подобається x 3
  5. yasam

yasam Well-Known Member

і знов проявляється імперський світогляд і зверхність одної (русскої) нації над іншою

6. Real

Real Well-Known Member

• Подобається Подобається x 5
  7. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Сiм лiт мак не родив - i голоду - не робив. :)

Зачем? Вам же не помогает... :)

• Подобається Подобається x 4
  8. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Это говорит человек живущий в городе Чанг?:haha:
    Прошу дуже, але наступного разу будете шукали самі. Тут.

А у меня наличие единственного государственного языка в украине не вызывает психоза.:pardon:

9. Дальневосточник

Зато сколько психоза, когда пишут о втором в Украине! Хотя в вашей стране - их два.
    Отчего не может быть два в Украине?

10. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

А ведь я уже отвечал...

Так не ходите на этот Львовский форум. Оно Вам надо?:empathy:

11. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

О, саме то: нема балансу, одна мова домінує.

12. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Ну, і що заважає зробити так само і в Україні?
    Самі ж пишете, що в Ізраїлі дві мови і все гаразд!
    :yes:Українська домінує...

13. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

14. Прикольная карикатура, KARABIN, хотя правильнее по ситуации было бы "девочка, перестань толкаться и орать, размахивая ксивой, что это твоя и только твоя скамейка в ответ на мои попытки оформить право тоже сидеть хотя бы на меньшей её части, хотя бы не в государственные праздники".

Она хорошо иллюстрирует как опасения украиноязычных (что имея право присесть хоть на кусочек, такой толстяк будет занимать всё равно бОльшую часть - но уже вроде как "по праву", а не просто потому, что девочка добрая, а толстяк наглый. Да ещё желудок ушивать откажется, хотя девочка этого очень ждёт и считает исторически справедливым), так и недоумение русскоязычных - а с какой стати скамейка "только девочкина", если присели на одной остановке?

• Подобається Подобається x 5
  15. yasam

yasam Well-Known Member

Невстранец,якщо ви весь такий шляхетьний, говорите російською але розумієте українську, і вона (українська) вам навіть подобається, проте ви боеретеся за права русійськомовних в Україні. А от за права україномовних в росії ви б боролися, чи ваша любов до української мови далі слів не йде?

16. Дальневосточник

Полагаете - бредни о "колонии" можно воспринимать всерьез?
    Ведь никто - даже самые разотъявленные руссофобы из-за кордона - не отрицают, что при ТАК называемой "колонизации" на украинском языке выходило изданий ( и книг, и газет, и журналов) - больше - чем сейчас. И в школах преподавали - я даже свой аттестат зрелости тут выкладывал - самого "колонизационного" 1975 года... :)))
    А повторяемые много раз побрехенькi - правдой не станут. :)

17. -

• Подобається Подобається x 6
  18. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Кажуть, ці "екстремісти" сидять в Адміністрації президента.

– Гадаю, вони сидять у Верховній Раді. Саме там готують проекти подібних документів. Перший був півроку тому. Троє депутатів – Гриневецький, Єфремов і ще хтось (Петро Симоненко. – "Країна") – запропонували зробити російську другою державною. І вже цей законопроект виносився на Верховну Раду. Я написав листа президентові України. Аргументував фактично, політично і морально, що цей документ зараз був би небезпечний для України. Що підстав для його прийняття немає жодних. Президент прочитав, зателефонував мені – ми зустрілися. Він сказав: "Леоніде Макаровичу, я вас почув". І питання зійшло з порядку денного.

Натомість з'явився інший проект – про основи державної мовної політики, Ківалова та Колесніченка. Це вже документ іншого змісту. Він базується на регіональних особ*ливостях, на Хартії регіональних мов. І доводить, що в Україні вони гинуть. Якщо, наприклад, про караїмську можна казати, що вона під загрозою, – то зовсім не про російську! Хартія спрямована на захист мов, які гинуть, а не розвиваються. Якщо російська гине, то це означає – ті, хто це стверджують, хворі на голову або сліпі. Бо в Україні на сьогодні російська має більше переваг за українську. Фактичних переваг. Газети, журнали, книжки, праймтайм на телебаченні та радіо – все це російська мова.

"Український вибір" Медведчука – це вибір Росії в Україні"

19. Papayans

Papayans Well-Known Member

Что ?У нас в Чанге уже по субботам шабат есть?Не знал....

---------- Додано в 21:08 ---------- Попередній допис був написаний в 21:07 ----------

И даже самый ярый националист Фарион,училась по советским учебникам и даже кандидатскую свою по ним защитила (других на тот период то и не было!)

20. Дальневосточник

Интересно - на кого этот пассаж расчитан? На полностью дупоголовых? Никаким "законопроектом" нельзя внести изменения в Конституцию. Хоть с "позволения" профФесора - хоть без...
    Снова - плачь Ярославны в Путивле... :) Особенно - плачь от Кравчука из швейцарской "хатинки"... :)))
    Кто не дает издавать? "Москалi"? Издательства, кстати, в Украине освобождены от НДС. Печатайте!
    Кто заставляет покупать издания на русском языке? Не покупайте - раз ТАК все плохо. Издания не государственные уже давно ("Голос України" - издается на украинском языке!)... Нет - надо рвать вышиванку - в слезах и соплях...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)