Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Справа в тому, що Вітер, називаючи себе націоналістом, має на увазі, що він патріот своєї країни. А от пан Василь і його російські колеги ставлять знак рівності між націоналіст=нацист=фашист.

Російський націоналіст, поки він є націоналістом у себе на батьківщині, може бути навіть другом українського націоналіста. Але коли він розгортає свою діяльність і пропаганду в Україні (як пан Василь), очолює український уряд (як Азаров), проходить в український парламент (як Колесніченко), стає президентом України (як самі знаєте хто) - це вже стає великою проблемою і українські націоналісти (читай - патріоти) чинять тому спротив, виникає конфронтація. І зайти ця конфронтація може досить далеко, це дуже небезпечні явища.

• Подобається Подобається x 4
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

І що ж той Василь такого розгорнув та пропагує? Розкажіть загалу, щоби знали. Але не свої вигадки, а щось суттєвіше.
    Ніколи не буде стояти знака рівності між цими поняттями. А значить і висновок Ваш не вірний. Не може бути один націоналіст другому другом. Бо це суперечить самій суті поняття націоналізму. Другом може бути один патріот іншому. Патріотизм базується на любові до своєї країни, на відміну від націоналізму, в основі якого лежить ненависть.
    Далеко не зайде. Вкотре прополять ниву від бур"яну націоналізму, на тому і скінчиться...

• Подобається Подобається x 6
  3. MARTINI

Ну от ви і пропагуєте ненависть. Цитую дослівно.
    За вашою логікою любов до свого будинку (країни) - це патріотизм. А любов до своєї сім"ї (нації), націоналізм - це вже ненависть до мешканців інших квартир вашого будинку. Повна маячня. Націоналізм і патріотизм не виключають один одного, а навпаки доповнюють. Негативного забарвлення поняття набуло завдяки радянській пропаганді, от ви досі не можете того позбутися.

4. iso

iso Well-Known Member

Вашого поняття
    Ще раз підкреслюю-це ваше примітивне бачення націоналізму[

• Подобається Подобається x 1
  5. VasMT

Ви занадто спрощуєте, що приводить до викривлення розуміння. Країна, це не тільки кв.км і куб.м. Країна, це якраз і є будинок разом із усіма його мешканцями. І патріотизм передбачає враховування інтересів кожної сім"ї на користь всьому будинку. Націоналізм же, натомість - виключно інтереси своєї квартири за рахунок інших мешканців будинку.

• Подобається Подобається x 5
  6. yasam

yasam Well-Known Member

це комунізм
    це егоцентризм
    Пробуйте ще, я вам скажу коли ви наблизитеся до поняття націоналізму і партріотизму

7. VasMT

Комунізм -це гуртожиток, де все належить невідомо кому...

---------- Додано в 16:23 ---------- Попередній допис був написаний в 16:22 ----------

Спішу, аж спина мокра...

• Подобається Подобається x 2
  8. yasam

yasam Well-Known Member

це дуже добре, ви молодець

9. OldMan

OldMan Well-Known Member

Не хочу так читать.
    Возможно я бы и согласился с этим тождеством, Но...
    А но заключается в том, что я считаю себя патриотом Украины.
    Но вы никак не хотите признать за мной право считать себя патриотом, т.к. я не укладываюсь в ваше прокрустово ложе патриотизна-национализма.
    Более того, вы ставите под сомнение моё право считать себя гражданином Украины.
    Я отвергаюсь как часть нации, следовательно определяющим вроде как становится национальность в понимании этнической принадлежности.
    Т.е. одна часть нации ничтоже сумняшеся считает, что у них есть право выражать интересы нации основываясь на своём национальном (опять же якобы) превосходстве. Точнее это звучит вроде как первичности, но по сути утверждает превосходство.
    Причем, что интересно, этническая национальность тоже не имеет определяющего значения. На форуме вы уж точно не можете определить кто какой крови. И, даже если знаете, то это не важно, главное, чтоб идейно человек попадал под ваше определение патриота=националиста.
    Вот эта идейная заангажированность как раз и ставит равенство националист = нацист.
    А в тождестве патриот = нацист я не хочу участвовать.

И не играйтесь в термины. За последние готы в Украине термины изувечены, что надо видеть суть, а не верить традиционному их толкованию.

Останнє редагування: 21 лип 2012
  10. MARTINI

це український феномен. Українець може бути російським націоналістом. А часом навіть російським нацистом.

11. OldMan

OldMan Well-Known Member

Это давно не феномен, Это обычное явление. Украинец (в этническом понимании) не только может быть русским националистам, но еще и фору русским даст в своём русском национализме.
    Но вот русскоязычный украинец никак не может быть ни украинским националистом, ни патриотом Украины. Вот это феномен.

Не, немного не так, может, конечно может, но он должен будет идейно полностью совпадать с теми, кто узурпировал право на патриотизм. Иначе никак.

12. yasam

yasam Well-Known Member

ніхто про кров не говорить, навіть унаунсо
    ви самі себі надумали
    більше того, я, і думаю більшість форумчан, будуть вважати більшим патріотом негра, який говорить українською, ніж етнічного українця, який зкурвився і говорить російською (таке в києві відбуваються і ті запроданці кажуть "ми говоримо російською бо там всі так говорять")

---------- Додано в 21:52 ---------- Попередній допис був написаний в 21:51 ----------

OldMan,так що не брешіть про кров, етнічність і т.д. Про це не говорять навіть ультра праві українські націоналісти. А ви своїми розмовами і викривленнями чужих слів лише розпалюєте ворожнечу.

---------- Додано в 21:55 ---------- Попередній допис був написаний в 21:52 ----------

І ще про негрів. Знаю випадок що один негр вчився в києві, там вивчив російську, потім перевівся до львова, 3 роки розмовляв на російській, а на четвертий вивчив українську. От і рахуйте: негр знає 4 мови (+ англійська), а ви OldMan, чим гірші за негра?

13. OldMan

OldMan Well-Known Member

Та в том то и дело, что негра залюбки, а вот VasMT только и останется, что завидовать вашему любимому негру.

Спасибо, что так быстро подтвердили мой тезис, что идейное для вас важнее всего остального.

А Вы вообще по праву меня во фрунт ставите? Вы сами-то чьих будете?
    Титульный Вы или так, на волне революции примазавшийся?
    Смотрите, я бдеть буду! Только титульным позволено. Кажись.

14. yasam

yasam Well-Known Member

А чого про кров брехали. І не соромно. Тепер брешете про ідею. Яку ще ідею?! Якщо ідею рівності "Всі, хто хоче двомовність мають обов*язвово знати дві мови", то так.

---------- Додано в 22:12 ---------- Попередній допис був написаний в 22:10 ----------

А всякі ідеї "україна для українців" то не про мене.
    А VasMT я поважаю за те, що він знає дві мови, і він має право говорити про двомовність, а ви не маєте жодного. От коли заговорите українською, тоді матимете. Бо як можна пропагувати ідею "двомовності" знаючи тільки одну мову?!

15. OldMan

OldMan Well-Known Member

Та нэ пэрэймайтэсь Вы так. Я всегда брешу, - я ж неправильный.
    Не, ну не наглейте.
    Вот когда докажете свою титульность, вот тогда я перед Вами затрепещу. Может быть.
    А так и не пыжтесь воспитывать меня.

П.С. Я старался писать короткие предложения. Оценили?

• Подобається Подобається x 3
  16. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Языковые вопросы планеты

Цитата: "Люксембург. В "Стальном герцогстве" (крылатое выражение Владимира Ильича) официальными признаны три языка – люксембургский, немецкий и французский. Странным образом люксембуржцы не приводят доводы, вроде – "країна має назву Люксембург, тому і мова повинна бути по всій країні одна – люксембурзька".

17. MARTINI

цікаві факти з вікіпедії

1. Для набуття громадянства необхідно скласти державний іспит з люксембурзької мови.

2. Люксембурзька мова була стандартизована тільки в сімдесятих роках і з тих пір переживає відродження, також і серед молодого покоління.

18. OldMan

OldMan Well-Known Member

Чтоб прилипнуть к такому ВВП на душу, можно и не то выучить. Не?:)
    Для сравнения Украина:
    Источник: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/up.html

19. yasam

yasam Well-Known Member

Чоловіче, що ти верзеш?!

20. MARTINI

Фантазія буйна

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)