Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

З таксистами і за допомогою мапи домовитись можна.

Там теж - гроші є, пан паном! І китайську зрозуміють!

Так назва всіх товарів українською ж. Якраз в вас проблем і не буде!

• Подобається Подобається x 2
  2. zenyk

zenyk Well-Known Member

...це дуже високий рівень обслуговування...так як і рівень на якому Ви намагаєтесь підтримувати діалог...

3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

На то в мене нема ради! :)
    А есть еще немые - вообще никак не разговаривают! Ни на державной - ни по-русски...
    А что до тех, кто "не чув i не хоче" - для них органи державної влади є. хай звертаються туди - для этих органов Закон о языках никаких поблажек не сделал - более того - обязал знать регоинальные вместе с государственным. ТАК что в Луганщине для тех, кто "не хоче" - власть объяснит на державной. А вот во Львове "не хотящему" - укажут на ворота, поскольку русский язык - не региональный - и знать\учить его власть не должна. Как видите - вы все равно в преимущественном положении. А вы все встаете -

• Подобається Подобається x 2
  4. -Erebus-

Таксисти у всьому світі не завжди добре знають мову країни, де працюють...
    В Москві точно ТАК і було! :)
    ...ось такая професия!
    Не подобається? Тут існує функція відправки дописувача у ігнор.

• Подобається Подобається x 1
  5. zenyk

zenyk Well-Known Member

от і весь ваш компроміс: таксист - професія така,
    Луганськ - регіональна,
    а "я" такий затятий шо ніякі аргументи "мене" не перепруть і плювати "я" хотів українську вчити...

Ваш компроміс - то спроби нав'язати російську всьому суспільству. І тут всі способи для вас підходять.

Може бути хоч один аргумент, при якому ви вивчили б українську?
    чи мову іншої крааїни куда росіяни за велінням долі потрапили?

6. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я - вам навязываю???? Где????
    Я же не спрашиваю - как будет со мной общаться таксист во Львове - или чиновник?
    Стать государственным чиновником.
    Подойдет? ;)

• Подобається Подобається x 5
  7. -Erebus-

Брехня Сказане Вами не відповідає дійсності, пане! :)

Ніби вже вивчив... Зараз удосканалюю її!

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Здаравенькі булі! Гарни дівчини, сало гарелка! Ти паглянь!

9. zenyk

zenyk Well-Known Member

ясна річ, що українською. Ми ж в Україні живемо.
    Більше виникає питань коли з Вами не будуть українською розмовляти, а якоюсь іншою: татарською, польською, російською, румунською і т.д.

---------- Додано в 16:25 ---------- Попередній допис був написаний в 16:24 ----------

якщо я стану - Ви будете українською розмовляти?

цікаво...але хай хоч так

---------- Додано в 16:26 ---------- Попередній допис був написаний в 16:25 ----------

тк користуйтесь. Чо Ви тоді протиставляєтесь тут?

10. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Dzeko, ну тут ви не праві. Чоловік вивчає мову, нехай він робить помилки, але не варто аж так попускати, це гідне поваги. Я над його писаниною також часто ржу і катуляюсь під столом, але погодьтеся, у нього виходить краще, ніж у нашого кровосісьного прем"єр-міністра. А у багатьох форумних українців взагалі ніяк не виходить.

11. -Erebus-

Таксист - взагалі-но російською може, вельми ймовірно! ;)

12. MARTINI

львівський - точно. А от севастопольський рагуль українською навряд чи

13. -Erebus-

ТАК користуюсь....

14. BlameTruth

BlameTruth Well-Known Member

Ткните носом, будьте так любезны, где русскоязычные форумчане пытаются навязать украиноязычным русский язык, как основной и единственно возможный? Проблема в том, что такие, как Вы (ничего личного), то и дело указываете по сути посторонним людям, которые, возможно, старше вас, на каком языке им общаться, вести дела и т.д. Немного ли на себя берете?
    Поверьте, знаем. Другое дело, что постоянной языковой практики не имеем, поэтому нельзя сказать, что владеем ей в совершенстве. Простой пример: у Вас, в Пасеках-Зубрецких, все или же большинство говорят на украинском языке; нужно ли Вам знание русского языка? Не особо, так ведь? Хотя многие его знают, но в повседневной жизни не используют. Так и в Крыму, и на Донбассе, и в Днепре, но там все наоборот.
    Кто бы говорил...

• Подобається Подобається x 4
  15. MARTINI

ви натякаєте на те, що в Рівному знання української мови нікому не потрібне?

16. zenyk

zenyk Well-Known Member

з яких таких міркувань цей висновок?

і: що робити закарпатському угорцю, якщо з ним таксист буде російською спілкуватись?
    В карту пальцем тикати чи словник діставати?

17. -Erebus-

Розмовляти може і не зможе, але ж до моря відвезе, адже грошей всім хоцца! :)
    Але і я пригадую "Екскурсію по замках Львова" ніби російською мовою, а насправді суржиком! :)

• Подобається Подобається x 4
  18. zenyk

zenyk Well-Known Member

прошу дуже (я ж добрий тато, я можу ще й Вам показати "де море"):

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Значить в мене теж не вийшло.

Взагалі це якось нездорово, це ж не форум школи української мови, щоб тільки про вивчення української мови говорити. Покажіть мені на любому російському форумі щоб якийсь чурка зайшов і патякав там шось на кшталт Равшана і Джамшута. Треба заплакати від щастя, чи що.

Які проблеми?

20. -Erebus-

Бував у Львові...

І так і так пасує...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)