Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. zenyk

zenyk Well-Known Member

ну коли нас з Вами двоє, це крок на зустріч один одному, а коли мова про країну - це каша з каламбуром, а не взаєморозуміння, бо в Україні є не тільки дві мови українська і російська а ще багато інших, і якщо кожен буде вимагати внести свою мову до офіційних документів то буде повний безпорядок

• Подобається Подобається x 1
  2. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Поки мова йде про російську. У Західній Україні мені було дуже приємно спілкуватися з її жителями. По-перше, вони реально люблять свій край і можуть до безкінечності розповідати про нього. По-друге, знаючи, що моя дружина не зовсім розуміє тонкощі мови (вона взагалі не російська і російська мова не рідна) переходили на російську. У центрі Львова. Поважаю і ціную.

3. iso

iso Well-Known Member

І хто ж має рацію ?

4. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

iso, не паліть штірліца

5. yasam

yasam Well-Known Member

Той, хто говорить з власного досвіду, а не висмоктує з пальця (як у другій цитаті)

---------- Додано в 18:43 ---------- Попередній допис був написаний в 18:40 ----------

От людина яка розуміє, що таке повага!
    І як би галичанин приїхав до центру донецька і там перехожі хоча б намагалися переходити на українску мову, щоб йому допомогти, це б було чудово. Ось що треба зрозуміти!!! Тоді б я не говорив що закону про регіональні мови не треба - донетчани в такому випадку його б дійсно заслуговували, а так, нема заради кого йти на такі поступки!

• Подобається Подобається x 5
  6. OldMan

OldMan Well-Known Member

2 -Erebus-
    Прекрассная иллюстрация "логической цепочки"
    1. Вас не напрягает, если я с вами разговариваю по-украински? Нет.
    2. Тогда и вы говорите со мной на украинском! Не хотите?
    3. Значит на компромисс вы не идёте!

Как по мне, то по сравнению с этой пасеко-зарубецкой логикой женская логика понятна, как кристаллическая решётка.

2 Чернобылец.
    И где тут софизмы?
    Как по мне - чистой воды иезуитство. :)

---------- Додано в 19:32 ---------- Попередній допис був написаний в 19:29 ----------

Вы давно из Донецка?
    Чудом живым выбрались?
    По пути в лемберг покушений не было?
    Больше не поедете?

• Подобається Подобається x 6
  7. NorthWind

Дякую. Заговорите в Петербурзі на українськой. За руку візьмуть і відведуть куди просили. Тут є ще петербуржці.

8. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Давайте - двое. Сделайте этот шаг. Оставьте вы наконец это стремление все соотносить со всемирным масштабом. Страна - это всего лишь много раз - по двое. И если мы не можем договориться вдвоем - никто ни с кем - не договориться.

• Подобається Подобається x 5
  9. zherech

zherech Well-Known Member

Повезло Вас.А с моей на русский,в частности при посещении ресторанов на русский не переходили.впрочем никто конечно же не требовал:)Молодежь там в основном работает.Понимать то понимают, но не говорят.В школах не изучали:)Вам наверное встречались те,которые в школе еще при клятом совке учились.

• Подобається Подобається x 2
  10. NorthWind

Траплялися й такі. А розуміли з півслова. Обслуговування в ресторанах і кафе краще гордовитого пітерського. Не біда їх молоді, що російської не знають. Посміхаються і ввічливі. На форумах не сидять явно. І нам здалося, що мовна проблема їм глубочайше по-барабану ...
    Люди мають роботу і чудово знають, що не треба корчити Джеко з себе, якщо замовлення робиться російської.
    Люблю Львів. Львів'ян, до слова, люблять в моєму місті. Це так.

• Подобається Подобається x 3
  11. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Я ж не писав, що ВСІ мають ворожість!
    Певно пану НорсВінду попадалися люди на зразок ВасиляМТ, наприклад. Та і взагалі у Львові нормальних людей вистачає...
    Але ж можна зустрінути і людей які наприклад будуть принципово показувати неправильну дорогу, якщо в них про неї питають російською! Або робити вигляд , що не розуміють. Я на форумі вже писав колись, що зіткнувся з таким пару разів, коли відпочив у Львові...

---------- Додано в 08:36 ---------- Попередній допис був написаний в 08:29 ----------

12. Персі

Персі La mafia è immortale!

:facepalm:
    дуже дякуєм

ага, то я була
    Еребус, тебе завербували? )

13. zenyk

zenyk Well-Known Member

...це Вам тільки здалось...

14. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Нє... тебе б я одразу признав! ;)
    Я відповів на допис пана про то, що є ворожість до української мови в росіян. Може вона і є, але її точно не більше, ніж ворожості до російської...

15. Salata

Salata Well-Known Member

Да вообще-то, когда рядом говорят на непонятном языке - всегда неприятно. Если при этом непонимающих много вокруг, они между собой это быстро понимают без слов)

Недавно на переправе в очереди на таможне дядечка балагурил на украинском. Народ дурел просто: часть слов понятна, часть нет. Это как при плохой связи: слышать речь обрывками. Ну ничего, он собой и так был доволен, народ вокруг молча терпел кучу неудобств, связанных с дорогой - потерпели и это)

16. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

це шо місцеву гопоту за кордон везли? Хто в Україні не розуміє українську мову? Хіба якийсь недоумкуватий

• Подобається Подобається x 2
  17. zenyk

zenyk Well-Known Member

а ось Вам відповідь про порозуміння в масштабах України:

і скажіть мені чи п. Салата не з Криму? Чи вона на місці продавця в магазині зраділа мені як покупцю?
    ...їй би було "неприємно"...
    То де Ваша двомовність?

---------- Додано в 14:59 ---------- Попередній допис був написаний в 14:57 ----------

або москаль

Останнє редагування: 18 лип 2012
  18. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я как раз понял - о ком идет речь - кто стоит на украинской таможне в Крыму. :)
    И кому не понятно - но они сносят это спокойно.
    А у нас с вами - вообще-то другие взаимоотношения. Ну - разве что вы поставите в Галиции таможню - и станете схiднякiв через нее пропускать :)
    Сразу скажу - Львовский суржик - в его обычном быстром варианте - я понимаю с трудом. :)

19. zenyk

zenyk Well-Known Member

ну то про яку двомовність мова?

спочатку нормально вивчіть українську, а потім вже тему двомовності мусольте!

20. iso

iso Well-Known Member

Східняків-москалів. А чого. Такий хід думок мені подобається:good:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)