Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. iso

iso Well-Known Member

Ось так і повторюйте тричі на день по три рази. І перед сном - ще 10 разів ;)

• Подобається Подобається x 2
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Чим давати поради ви б краще побігли до Франківська - бо то там москалі гоніння на українську мову вчинили...
    У центрі Івано-Франківська на Вічевому майдані в рамках молодіжної ініціативи Український дім. Івано-Франківськ з вечора 13 липня молоді активісти оголосили голодування проти мовного закону.
    У цілому, наразі голодують троє студентів

Четвертим станете. :)

А то на форуме страдают за мову больше, чем там голодают.

• Подобається Подобається x 1
  3. zherech

zherech Well-Known Member

А меня не трясет. Недавно с детьми гулял ,рядом заробитчане из Галичины судя по говору на лавочке отдыхали. Между собой на мове общались. И ниче. Нормально. Не трясло меня.:)

4. zenyk

zenyk Well-Known Member

Та Ви шо?!...не може бути!...Ну Ви - герой! :welcome:

5. zherech

zherech Well-Known Member

Причем здесь герой-не герой. Пан Iso написал,что русскоязычных трясет от украинского языка,я написал-что лично меня,как русскоязычного-не трясет. Вот и все.

6. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Пане zenyk, а Ви як реагуєте, коли чуєте російську мову?
    Чи кров'ю очі певно наливаються?

7. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

ага, він на Халка перетворюється

• Подобається Подобається x 3
  8. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Вот же черт. И третий нашелся. Не колотит, правда.

9. zenyk

zenyk Well-Known Member

про Халка - це цікаво :)

Насправді це дуже залежить від співрозмовника. На саму по собі російську - я ніяк не реагую.
    Але якщо співрозмовник вклинюється в україномовне товариство і вперто вимагає щоб з ним говорили російською - мене шляк трафляє:vinsent:

бувають навіть такі, котрі в такий нахабний спосіб прибувають в україномовне товариство, і обгрунтовують таку свою зухвалу поведінку необхідністю толерантно ставитись один до одного, виявляти повагу до співрозмовника, боротьбою із ксенофобією і іншими благородними речами, маючи на меті одне: спонукати розмовляти з ним російською.

Про те що такий російськомовний має сам задуматись про повагу до україномовного товариства в яке він прибув - він навіть не здогадується

Ну якщо коротко - від проросійських фашистів я перетворююсь на Халка

10. Дальневосточник

Как наверное тяжело вам живется - на Пасеках Зубрецких.... Стоите вы, к примеру - со своим другом, разговариваете себе неспешно по-украински - а тут подходит русскоязычный - и ну вас принуждать говорить с ним по-русски! Прямо - ужас кромешный и десять казней Египетских!

• Подобається Подобається x 4
  11. zenyk

zenyk Well-Known Member

ну, припустим, на Пасіках Зубрецьких таке може зробити тільки божевільний, а от в урбанізованих місцевостях - таке трапляється.

Та навіть і на нашому толерантному форумі таке раз коло разу

12. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

І де на ЛФ хтось прохає писати російською? Не знайшов...

13. OldMan

OldMan Well-Known Member

Ещё одна трагическая Ваша ошибка.
    Ставить под сомнение, а уж тем более требовать доказательств их слов.
    Штатными украинскими патриотами это расценивается не просто как моветон, и даже не как оскорбление, а как агрессия.
    Прекратите агрессию...
    :)

14. Дальневосточник

Назовите нам этого принудителя! Кто у уважаемого форумлянина
    !!!
    Назовите его - и думаю - администрация форума примет необходимые меры для порицания и недопущения ТАКих проявлений! :)

15. zenyk

zenyk Well-Known Member

скажіть, Дальневосточник, а Вам є різниця якою мовою з Вами співрозмовник розмовляє?

16. Дальневосточник

Нет.
    К примеру - вы сейчас пишете обращаясь ко мне по-украински.Меня это не напрягает. :)
    На работе зачастую приходится общаться по-английски. Тоже - никаких эксцессов.

17. zenyk

zenyk Well-Known Member

прекрасно. раз Вам всерівно, а мені - ні, то розмовляйте на форумі українською. Вам всерівно - мені приємно :)

18. Дальневосточник

Знаете - время от времени я делаю "вам приятно". К примеру - почитайте о "пятницах" - получите удовольствие. :)
    Вообще - для общения я выбираю тот язык. на котором мне легче и удобнее ( а значит - и приятнее!) выразить свои мысли.
    Если вас напрягает мой русский - не читайте того, что я на нем пишу. Вот вам и будет "приятно" всегда. :)

19. zenyk

zenyk Well-Known Member

от і весь Ваш компроміс....

20. Дальневосточник

Компромисс - это не улица с односторонним движением.
    Я - не выдвигаю никому условий. И ожидаю от других - ТАКого же отношения к себе. Ни больше - но и не меньше.
    Странно, что добиваясь от других "поваги" вы не допускаете даже мысли проявить ее самому.
    Тем более - вам ничего и не надо делать! Пишите ТАК, как хотите - и не указывайте другим - на каком языке им писать.
    И будет у нас взаимное уважение - а это шаг навстречу друг-другу.
    Подумайте об этом.
    :)

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)