Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Це лише Ваше особисте припущення, яке на має за собою жодного ґрунту.
    Путіну зараз не до України, опозиційний рух і досі триває, а ще і повінь на Кубані.
    Всі мовні бійки - то зроблено ПР для шуму перед виборами - І ВСЕ! :pardon: Не варто шукати чорну кішку у чорний кімнати, коли її там немає! ;)

---------- Додано в 15:24 ---------- Попередній допис був написаний в 15:19 ----------

Може малось на увазі російськомовних, у сенсі основна мова спілкування російська?

• Подобається Подобається x 2
  2. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

• Подобається Подобається x 1
  3. Papayans

Papayans Well-Known Member

В том то и дело,что больше всего возбухают жители ЗУ,которых этот Закон практически не касается,акромя как Закарпатья.
    В остальных регионах восприняли этот Закон с пониманием.Без всякой болтологии и надуманных страшилок!

• Подобається Подобається x 7
  4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Мілко берете. Дивіться ширше. В цій виставі всі актори проплачені. І т.з. опозиція в тому числі. Основна мета цього шоу - не допустити до ВР на виборах чужих людей. Тому і голосували БЮТ + Наша Україна & Со за збільшення прохідного бар"єру, тому і "прогавили" прийняття Закону про мовну політику, тому і голодування почали після обіду, а закінчили перед вечерєю... От побачите, про що я вже неодноразово говорив, що на цих виборах у парламент пройдуть ті самі морди. Ні Тягнибок, ні Гриценко, ні Королевська ні жоден інший чужий не проб"ється. І знову все лишиться так як є. Більшість в складі ПР + КПУ & Со і дармоїдствуюча опозиція, яким нічого не треба робити.
    Можу забитись на "Закарпатський".

• Подобається Подобається x 7
  5. LANA

LANA Well-Known Member

- каждый думает в меру своей распущенности.
    ТАК свидомиты как раз поступают с русским языком. Шаг за шагом... Фарионша уже уволили шофера, который крутил русскоязычные песни.
    Да и веточку тут создали - начнем с одного дня без русскоговорящих, завтра два ня...., потом .....тягнибок мовну полицию предложит.

---------- Додано в 14:46 ---------- Попередній допис був написаний в 14:39 ----------

В русском языке правильно писать "на Украине". Из уважения к согражданам ,желающих слышать "в Украине", я говорю "в Украине".
    Когда же эти сограждане начнут понимать , что в России нет росcийского языка, а есть русский язык?

• Подобається Подобається x 6
  6. Harakternik

Harakternik Well-Known Member

Так и просится дополнение к этой цитате : "..Даже не читая." )

Компенсаторні заходи : з ефіру прибрана українська пісня, українські телеканали наповнені неякісним(правди не сховаєш) російським кінопродуктом, ... Де спілкуватись українською ? Я вважаю, що ЛФ має бути якоюсь заповідною територією. А російську мову , при бажанні, можно і регламентувати. Наприклад, вільно вживати після 23 та до 06. Буде нормально ?

7. zenyk

zenyk Well-Known Member

:cofee:
    прикольно так дивитись на дописи російськомовних: виправдовуються як злодії на судовому процесі. Їх ше не встиг ніхто ні в чому обвинуватити - а вони вже заявляють: "...нє дакажитє!...", або шось інше в цьому ж дусі. І так послухати їх - то всі ангелики :)

п.н. і взагалі прикольна назва "російськомовні", так виходить, що людина "ні родіни ні флага", національності визначеної не має, але "російськомовна" :)

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А Юлю не будуть все-таки випускати? Навіть через суд по правам людини? Луценка вже визнали полів'язнем, значить і Юлю визнають однозначно. Ніякі відмазки, мороз, відпустки, апеляції вже не допоможуть Януковичу. Або визнає рішення і відпускає, або остаточно стає відщепенцем. Він сам собі могилу викопав. Якщо Юля вийде - під ним земля горітиме. Якщо Юля не вийде - отримає санкції і для своєї банди, і для країни, поки що з ним просто церемоняться. Думаю це зрозуміло і без розжовування.

9. Harakternik

Harakternik Well-Known Member

Це вже, що називають, "думки на сходах"(виникли після події). З тим "законопроектом" все відбулося зненацька. М.Чечетов та Єфремов лише були втаємничені.

10. zenyk

zenyk Well-Known Member

ой тільки не треба тих байок що путіку не до України! Російське імперське мислення ніколи не припускало що в його складі не буде України, і зараз повірити не може.
    І я Вас прошу, прям таки Путіна бракне на боротьбі з опозційним рухом і Кубанню. На Сирію з Іраном його не бракує, а на Україну раптом бракне. Не треба дурниць до нас на форум нести. Основні видатки Росії на всілякого роду політичні ігри йдуть саме на Україну

11. Papayans

А не подскажет ли сударь,что эта за «учительна Евангелия» К. Ставровецкого?
    Когда была напечатана?Где?На каком языке?

---------- Додано в 19:04 ---------- Попередній допис був написаний в 19:01 ----------

Ага и паспорта раздают и гроши мешками валят.А гроши КАМАЗами под покровом ночи провозят через границу и прямо во Львов .Около Ратуши на против "подвальчика" и раздают.

• Подобається Подобається x 5
  12. zenyk

zenyk Well-Known Member

ну раз пішла "така п'янка" з вивченням граматики, то правильно писати не руский язик, а російська мова. А краще і про одне і про друге забути - використовувати українську мову. Бо, я так розумію з дописів багатьох, що їм всерівно якою мовою з ним спілкується співрозмовник, лиш би людина була добра :)
    А тому, так як мені не всерівно: говоріть українською!
    Вам всерівно - мені приємно :)

13. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Шанси має ще "УДАР"...

14. Papayans

Это Вы даже его и не читали,а то бы не выступали так.
    Вы можете внятно и конкретно пояснить,чем Вам не нравится этот Закон.
    Только не надо общих слов и фарисейства типа "знищение","нема мовы,нема державы" и т.д.

• Подобається Подобається x 4
  15. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

16. zenyk

zenyk Well-Known Member

нічого не чути!!!
    говоріть гучніше!!!!:clapping:

• Подобається Подобається x 3
  17. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

ой,вибачте,більше нічого не підходить під означення

18. Papayans

ХМ...так царь приказал уничтожить сие издание не потому что оно было на украинском,а потому что по царским понятиям оно было еретичным.И зачем сюда приплетать "заборону украинской мовы"?

---------- Додано в 19:26 ---------- Попередній допис був написаний в 19:25 ----------

Лололо.
    Тролите дальше панове!!!

19. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Это с какого-такого переляку ТАК выходит??? Моя Родина - Украина. И флаг у нашего государства - мой флаг. И национальность у меня - определенная (хотя - сейчас надо скорее говорить - происхождение, поскольку нет у нас теперь правового статуса у понятия "национальность"). А то, что мой родной язык - русский - не дает вам, уважаемый, ни малейшего права хамски писать о "ни родины, ни флага"... А хамство ваше - от дошедшего наконец до вас понимания того, что вы - ТАКой-же, как и я гражданин. Ни мешьше - но и не больше. И прав - в том числе - на увжение родного языка - у вас не больше - но и не меньше. Все просто. И все эти "учите", "проявите уважение" - не более чем желание принизить оппнента - а самому стать позначительнее. Одним словом - детский сад - ясельная группа. :)

• Подобається Подобається x 4
  20. zenyk

zenyk Well-Known Member

По-перше: відсутністю адекватного законодавчо визначеного механізму втілення, зокрема:
    - немає достовірних даних про осіб, які бажають застосування цього закону в межах кожного конкретного регіону;
    - не обрахована кількість осіб за всіма національностями;
    - не визначені межі застосування закону;
    - до закону про державний бюджет, і в інші бюджетні кошториси не внесено витрат на виконання цього закону;
    - не внесено змін до штатних розписів органів виконавчої влади для формування посадовців, якіб могли займатись втіленням цього закону
    - не розроблено механізму контролю за використанням коштів на втілення цього закону;
    По друге: складно навіть приблизно уявити скільки коштів необхідно для втілення закону
    По третє: українського паспорту законним шляхом годі дочекатись, хіба пощастить, місяцями виготовляється закордонний паспорт, а що буде коли при відсутності спеціальних коштів окремим регіонам захочеться паспорт з регіональною мовою. І це я вже не говорю про інші офіційні документи, в тому числі нотаріальні бланки, бланки податкової звітності, свідоцтв про народження свідоцтв про одруження і тд. і т.п.
    По четверте: страшно уявити паспорт мешканця криму, де по 10% може набратись і росіян, і татар, і гагаузі. Тільки імені в паспорті буде 4 сторінки, якщо не більше. То вже буде не паспорт, а якийсь кобзар

Ще потрібні аргументи?
    На цю тему можна писати трактати. Але для чого, якщо і так зрозуміло: це закон - PR хід ПР. І бажання втілити його в життя нівкого немає. Та й його втілення - насправді буде мати сумні наслідки.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)