Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. kjk

kjk Дуже важлива персона

Всі їхні франокомовні це по-перше окрема етнічна група, яка живе на компактній території
    У нас під таку категорію підпадає тільки Крим, але там йтак скрізь язик

2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Яка Канада в 3 години ночі. Крім Канади ще є Франція. Крім України ще де є українська мова?

• Подобається Подобається x 1
  3. Полковник

Полковник миється в бані

Скорее всего "паны" имеют в виду вот это из классики:

- Ну вот у вас, на Земле, как вы определяете, кто перед кем сколько
    должен присесть?
    - Ну, это на глаз.
    - Дикари! Послушай, я тебя полюбил, я тебя научу. Если у меня немножко кц
    есть, я имею право носить жёлтые штаны. И передо мной пацак должен не
    один, а два раза приседать. Если у меня много кц есть, я имею право
    носить малиновые штаны, и передо мной и пацак должен два раза приседать,
    и чатланин ку делать. И эцелоп меня не имеет права бить по ночам,..

Вот, определяйтесь:

http://rowan.hole.ru/cha/visator.html

• Подобається Подобається x 6
  4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Полковників у малинових штанях ми вже проходили.

5. iso

iso Well-Known Member

Не могла Україна розвиватися, напр, шляхом Франції, або Росія - шляхом Америки. Тому якщо порівнювати - то таке, що порівнюється. Подобається шлях високорозвинених, чи не подобається - поки що ми йдемо не шляхом, а манівцями. А стосовно порівняння - якщо українська мова здобуде такий же статус в Україні, як друга мова в Бєларусі - російська, я обома руками буду за двомовність.:)

6. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вы привели цитату из закона о нац.меньшинствах. Что там - о "понятии занть мову"?
    Или вы имеете в виду закон о гражданстве? Вы - экзамен сдавали? А какие оценки у вас были в школе - в аттестате зрелости по украинскому языку\литературе? Я в этой ветке давал скан со своего аттестата. :)

Я ТАК подозреваю, что вы путаете государство и гражданина. И если вам интересно, то в законе о языках меня интересует исключительно государство. т.е. - нанятая обществом организация, необходимая для поддержания порядка и общественного развития. Частный бизнес = хоть на китайском - если сможет выжить. А уж граждане - и подавно.

• Подобається Подобається x 7
  7. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

8. zenyk

zenyk Well-Known Member

:facepalm:
    ...таки ми з вами різними мовами розмовляємо....і це не тільки в лінгвістичному плані...
    Поняття знання мови - наведено в Законі України "Про громадянської України", а не в Законі "Про нац.меншини".
    Наведене поняття знання мови в цьому Законі "Про громадянство України" не говорить нічого про атестати чи про результати екзаменів (а шкода). Це поняття говорит про необхідність володіти українською мовою в об'ємі достатньому для вільного спілкування. А Ви ж самі говорите, що українською не розмовляєте, можете тільки читати і писати українською.

Цього мало, щоб вважатись справжнім громадянином України.

А так як Ви любите плутати грішне з праведним наголошую: це не моя суб'єктивна думка, а висновок з огляду на Ваші твердження про об'єм Ваших знань української в контексті розуміння, наведеного в Законі України "Про громадянство"

9. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Музична радіостанція стебется, що у Львові хочуть прийняти закон, що з 8 до 10 можна буде говорити тільки українською.
    А росіянам-туристам що залишається? Бухати в готелях.

10. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

тож не львівське радіо

нічо не залишається, крім як милуватись містом і дудлити добре пиво

• Подобається Подобається x 2
  11. zenyk

zenyk Well-Known Member

очманіти....що ж лишиться нещасненьким росіянам туристам...буду плакати...що ж їм лишиться?...люди, пошкодуйте росіян-туристів! не давайте їм інформації про цю радіостанцію яка вирішила виключно українською ефір провадити! інакше росіяни обов'язково включать цю радіостанцію, і будуть нервуватись, інфаркти отримують.

Коли вони включать цю радіостанцію, їм вже не буде важливо, що в ефірі є ще десятки російських радіостанції, є інтернет, є телебачення, яке також українського продукту майже не має.

І це все їм буде не важливо, включно з тим, що вони туристи і мали б розглядати місцеву архітектуру, природу, культуру, відвідувати цікаві міста і розважатись! Їм буде вкрай обурливо наявність в ефірі українського радіоканалу....:facepalm:

люди, скажіть: чим Вам так заважають наші національні радіо телебачення, газети і книги, що Ви при появі навіть одного вже починаєте піднімати питання про доцільність їх існування?

Від чого така навіжена злість до українців?

12. kjk

kjk Дуже важлива персона

То так ЗМІ перекручують
    йдеться про офіційне вживання мови в офіційних закладах
    як можна фізичній особі вказувати мову спілкування?!

13. iso

iso Well-Known Member

Цікаво. Словесна діарея чимось лічиться:scratch_one-s_head:

14. - о какой радиостанции речь, если не секрет? :morning1:

- кто посмел поднять вопрос про целесообразность - поясните, плз., если Вас не затруднит? :morning1:

- не встречал такую на форуме. Вы бы у тех, у кого её видели, и спросили! Прмо вот так ткунли бы носом в злобно-ненавистническое сообщение, и спросили бы, " Вiд чого саме така?!!!" А ему и деваться бы некуда, не отвертелся бы...

• Подобається Подобається x 3
  15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Просто вони офігіли.

16. NorthWind

Ви гумор-то розумійте! Я абсолютно толерантно поставився б до таких повідомлень, але ж хтось і ні?
    Пана Кіджіка я з півслова зрозумів, а вас поки немає.
    Почув новину в машині з переїзду з одного району порту в інший. У Петербурзі за національною ознакою ділитися не прийнято. Хіба що мовчки і толерантно узбеків терплять.

---------- Додано в 11:21 ---------- Попередній допис був написаний в 11:19 ----------

Хто? Цікаво. Дайте відповідь, будь ласка!

17. zenyk

zenyk Well-Known Member

а за мовною ознакою як?

18. NorthWind

Хоч гімн Україні на Палацовій площі співайте, жоден поліцейський оком не поведе. А як виглядає червоно-чорний прапор ніхто взагалі крім мене не знає. Можна сміливо у Смольного з ним гуляти.

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так в тому й прикол що ніхто не знає.

20. NorthWind

Ви хочете щоб всі знали? А на фіга зараз це комусь?
    Людям потрібно сьогоднішнє, про минуле потрібно пам'ятати, а жити - заради майбутнього.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)