Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Василь, я вже тебе просив, не мели дурниць на теми в яких ти ні бе ні ме ні кукуріку. Хочеш про щось дізнатися, бери літературу і читай.
    І ти ду-у-же багато чого для себе відкриєш.

• Подобається Подобається x 1
  2. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ромку, і як це випливає з струму 220 і фантомних болей? :dntknw:

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Те,що струму не видно..і якихсь кілька сотень років тому люди не знали що це...
    І приладів не було...
    Наука...хм...наука не може пояснити очевидних речей,які відбуваються в людині...в організмі,в психіці.
    Наука наосліп,дрібними кроками намагається пояснити,що відбувається в навколишньому світі...
    Це я до того,що очевидність очевидного не заперечиш..навіть,якщо "наука" не може цього пояснити...

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дуже просто. Тре довіряти тОму, що Ісус створив Церкву, адові ворота яких не візьмуть. Довіряти тОму, що сказав Ісус - Святий Дух поведе. І все. Сталося так, як мало статися... через учнів, послідовників, через навіть тих, котрі не розуміли тОго, що роблять. Сам Костянтин лише перед смертю багато чого зрозумів (через що й покаявся), а так... все було так, як має бути.

5. nata-k

nata-k Well-Known Member

Існування і дію струму можна не тільки з допомогою приладів зафіксувати. Правда? Є об"єктивні процеси, які можна пояснити тільки дією електричних сил та властивостей.

6. Romko

Те ж саме і душа...
    Це не лише електромагнітні імпульси між нейронами в організмі людини...а набагато більше...набагато...
    Це і є людина...

7. nata-k

nata-k Well-Known Member

А електромагнітні імпульси між нейронами - це не людина хіба ?!

8. Romko

душа - це незмірно більше...

9. nata-k

nata-k Well-Known Member

Як завгодно :). Тільки ні струм, ні фантомні болі, ні болі реальні цього не доводять. Погоджуєтесь?

10. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Ви ж говорите з 100% впевненість що Дух Божий провадить саме вашу православну церкву, а якщо ні? А якщо не православну?..

11. Romko

Ще й як доводять....
    Ще й як...
    Струм - це лиш приблизне порівняння..те саме,що порівнювати вогник свічки з променем сонця...
    І релігія тут ні до чого...

12. nata-k

nata-k Well-Known Member

То, будь ласка, наведіть доведення :)

13. Romko

Як можна незрячому описати,яким буває гарним захід сонця? Як глухому можна описати,красу музики? Чому зачіпає за живе поезія? Як можна описати любов,ненависть,почуття відповідальності,самопожертву? Не все піддається логіці...

14. ABDURAKHMAN

Тут мається на увазі що не слід зупинятись ні перед чим в служінні Господу, і не боятися влади, що може забрати життя бо вічного життя, вона не всилі відібрати. Апостоли не йшли на компроміс з владою, бо вони більш зважали на Боже, ніж на людське, через і що вони поплатилися життям, але вони не зрадили Бога і як наслідок отримають вічне життя.
    А слід боятися того, хто може звести з дороги життя, тобто ввести в оману і відвернути від Бога і як наслідок - цілковите знищення в Божих очах.

15. Pedro

А хто так сказав, що мається на увазі? Чи був спеціальний телефонний дзвінок від Бога до бруклінських вождів на цю тему?

• Подобається Подобається x 2
  16. ABDURAKHMAN

Запитали - я відповів!
    Щось не влаштовує то зверніться до безсмертної душі Платона і хай він все вам детально розповість. Як розповідала чаклунка Саулу.

17. Pedro

Ось я і запитав, чи то ваша особиста думка чи Расела з Рутерфордом на додачу?:)))

18. ABDURAKHMAN

все в житті взаємопов'язане і особистої думки не існує апріорі все що ми знаємо, все що ми робимо вжe є результатом чиїхсь думок.
    Думка моя, але не факт що тільки моя...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ех, люблю я читати такі викрутаси....:haha:

20. Василь

Василь Well-Known Member

Корекція суттєвої помилки

Насправді, темна матерія, темна енергія - це ніякі не нематеріальні речі, а невидама матерія та невидима енергія. Невидима матерія є матерією, яка нічого не випромінює, тобто є в основному стані, який для звичайної речовини відповідає стану абсолютного нуля температур. Але для макроскопічних квантових систем таким станом є також і стан квантового конденсату бозонного поля, який відділений від збуджених станів енергетичним бар"єром, що є причиною відсутности випромінювання, тобто причиною невидимости матерії. А невидима енергія відповідатиме вакууму.

Відтак, ніяких нематеріальних речей ніде у Всесвіті немає, ніколи не було і ніколи не буде!

а де твій аватар? :)