Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Святий Дух зійшов на апостолів та учнів, а СЄ не було тоді, тому вони пускають всяку єресь, а ви повторюєте.

• Подобається Подобається x 1
  2. Василь

Василь Well-Known Member

А чого це він тепер вже ні на кого не сходить? Що таке з ним трапилось? Помер чи що?

3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

і зійшов на пап римських в часи інквізиції і хрестових походів?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сходить, але не на мертвих, а на живих, тому, думаю, шансів у вас не багато.

---------- Додано в 23:25 ---------- Попередній допис був написаний в 23:24 ----------

Ні вам ні мені не знати на кого Він сходить, а на кого ні.

5. Василь

Василь Well-Known Member

Нонсенс! Якби він сходив на живих, то про це всі б знали. А так, це лише Ваше твердження без доказів.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому всі? Знають ті, кому то дано знати, а кому не дано - не знають.

7. ABDURAKHMAN

Та невже? Вам бо ж відомо всьо:

8. Zaba

Zaba миється в бані

Якщо Ви не бачите радіохвиль, то це не значить, що радіо не грає. Якби вчені думали так, як Ви, то ми би досі жили без електрики.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Церква - то не лише я.

10. ABDURAKHMAN

радіохвилі і елекрика існує це можна перевірити за допомогою найпростіших приборів, а наявність душі ви не зможите ніяким чином зафіксувати. Отже якщо немає предмету наукового дослідження, той відповідно і науки що вивчає душу немає, і бути не може.

---------- Додано в 22:58 ---------- Попередній допис був написаний в 22:53 ----------

ну той не розписуйтесю за всіх, а лише за себе.

11. Zaba

Zaba миється в бані

А Ви впевнені, що не сходить?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

What you about? Про Святого Духа, що провадить Церкву? Так то не я, то у Біблії сказано.

13. Zaba

Zaba миється в бані

Ви мало обізнані, бо вже існують такі прилади. До речі, спочатку винайшли електрику, а вже згодом навчились нею керувати.

14. nata-k

nata-k Well-Known Member

Які?

Винайшли? Чи відкрили? Розумієте різницю ;)

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

поясніть:

Матв. 10:28: «Не лякайтеся тих, хто тіло вбиває, а душі вбити не може; але бійтеся більше того, хто може й душу*, і тіло вам занапастити в геєнні». (*У грецькому тексті тут вжито психе у знахідному відмінку. Хоменко, Куліш, Деркач, Філарет, Бачиньський — усі перекладають його як «душа»).

Хороша цитата для СЄ. Цікаво, який буде план пускання туману в очі.

16. Romko

Romko Дуже важлива персона

Мене взагвлі такі речі дивують..
    Ви не бачите струму.але.якщо Вас пару хвилин потрусить 220 вольт,Вам буде дуже боляче...
    Від удару струмом болить все тіло,не лише місце,де вдарило...
    І це теж не фантомні болі....
    А реальність....

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не по темі але спитаю. Як у 325 році визначили на кого зійшов дух? І чи це не може занепастити праведну душу? (не хочу фарисействувати)

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ось тут ви дуже вдало підмітили... Ніхто нічого не винаходив. Все вже було, включаючи всі закони. Їх тільки відкрили, відкривають і невідомо ще скільки відкриють.
    Чи це не говорить, що мусить існувати Той хто все винайшов і запровадив в життя?
    І я впевнений що відккриють і душу і інші нематеріальні атрибути. Адже я вже згадував, що всесвіт складається тільки з 5% матеріального.
    Все інше, темна матерія, темна енергія - це нематеріальні речі. І чи варто так розпинатися, заперечуючи речі, які ми ще не знаємо.
    Адже знаємо ми дуже і дуже мало...

19. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ромку, до чого той Ваш допис? :dntknw:
    Я думаю, що і Він того не винаходив :). Я думаю, що Він є самим Законом і самим Життям

• Подобається Подобається x 2
  20. Romko

Romko Дуже важлива персона

До того,що душа не вимисел,не фантом,не складова віри(чи віросповідання),а реальність.
    Така,як і струм,як і гравітація,як і Всесвіт,як і Бог.
    І те,що наука нині не може підібратись до цього ..хм..явища,зовсім нічого не значить...

а де твій аватар? :)