Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. ovod

ovod Well-Known Member

то духовне тіло невидиме? і нематеріальне?
    чи дехто може впливати і робитися видимим?
    чи може то тіло вже після воскресіння?

2. majolika

majolika Well-Known Member

так
    так
    такі випадки описані, хоча я не до кінця розумію їх природу

• Подобається Подобається x 4
  3. vov66

vov66 Well-Known Member

Сутність або душа (духовне тіло) невидима для нашого ока, але вона матеріальна (створена з інших форм матерій).

• Подобається Подобається x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо вона матеріальна, то повинна взаємодіяти з матеріальним світом.

5. ovod

ovod Well-Known Member

а з фізичною матерією вона взаємодіє?

6. vov66

vov66 Well-Known Member

Є видима матерія, а є невидима (для нашого ока).

---------- Додано в 11:47 ---------- Попередній допис був написаний в 11:44 ----------

Не взаємодіє. Наприклад, душа без проблем проходить через стіни, миттєво переміщається в просторі і т.д.

---------- Додано в 13:01 ---------- Попередній допис був написаний в 11:47 ----------

"...Что же происходит с Душой после того, как она оставляет своё тело?

Через какое-то время человек начинает ощущать себя отдельно от физического тела. Он видит свое собственное тело на расстоянии, как посторонний зритель. Он наблюдает за попытками врачей вернуть его к жизни. Боль, если она и была, практически сразу исчезает. В этот момент человек может пережить потрясение, так как он вдруг видит свое тело со стороны как посторонний наблюдатель. Для многих это настолько серьёзное потрясение, что даже пережив его, они не могут понять и признать, что это связано с их смертью.

Большинство людей отмечают, что сначала они испытывают отчаянное желание возвратиться в свое тело, но не знают, как это можно сделать. Другие рассказывают, что они испытали очень сильный панический страх или внутренний протест против происходящего. Проходит некоторое время, и до человека начинает доходить его нынешнее состояние. Он собирается с мыслями и постепенно привыкает к своему новому положению. Человек с радостью обнаруживает, что, несмотря на то, что его тело лежит без дыхания, он по- прежнему остаётся жив. Сознание, если и терялось, то совсем ненадолго. Он продолжает видеть и слышать всё происходящее. Далее человек замечает, что он обладает новым телом, которое отличается от тела, которое он оставил. Он начинает осознавать существование своего нового тела тогда, когда понимает ограниченность его возможностей. Часто человек хочет пообщаться со своими близкими, но вскоре замечает, что его никто не слышит и не видит. Нередко в таком состоянии человек испытывает чувство глубокой изоляции и одиночества.

• Подобається Подобається x 4
  7. консультант

консультант Дуже важлива персона

Як Ви можете це підтвердити?

8. vov66

vov66 Well-Known Member

Все відносно. Наприклад, для мене на цьому відео (дивитися з 1.48.00) - це підтвердження, а для Вас - це можуть бути фокуси. Тому...

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тут тре визначення, що таке матерія.

І тут мені пригадується визначення Лєніна, яке нас заставляли вчитити на уроці фізики:
    Обєктівная реальность, сущєствующая помімо нашєго сознанія і дана нам в ощущєніє.:)))

як бачимо... тут вже можна заплутатися.

10. консультант

консультант Дуже важлива персона

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

А злосерді кладуть гнів на себе, не кричать, коли в'яже Він їх.
    У молодості помирає душа їх, а їхня живая поміж блудниками.
    Він визволяє убогого з горя його, а в переслідуванні відкриває їм ухо.
    (Йов 36:13-15)

---------- Додано в 09:21 ---------- Попередній допис був написаний в 09:13 ----------

І витягся він тричі над дитиною, і кликав до Господа та казав: Господи, Боже мій, нехай вернеться душа цієї дитини в неї!
    І вислухав Господь голоса Іллі, і вернулася душа дитини в неї, і вона ожила...
    (1Цар 17:21,22)

наука для СЄ:

І витягся він тричі над дитиною, і кликав до Господа та казав: Господи, Боже мій, нехай вернеться душа цієї дитини в неї!
    І вислухав Господь голоса Іллі, і вернулася душа дитини в неї, і вона ожила...
    (1Цар 17:21,22)

• Подобається Подобається x 2
  12. majolika

(Йов 23:13)
    ?

---------- Додано в 07:31 ---------- Попередній допис був написаний в 07:29 ----------

ви ж не станете доводити, що в Бога теж є душа

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

9. І сказав він до мене: Стань надо мною, та й убий мене, бо схопив мене корч, а вся душа ще в мені!...

---------- Додано в 09:38 ---------- Попередній допис був написаний в 09:37 ----------

слово "душа" не завжди означає "душа", але є місця, де очевидно мова йде про душу.

14. majolika

кому очевидно?
    ех, всюди подвійні стандарти....

---------- Додано в 07:49 ---------- Попередній допис був написаний в 07:47 ----------

у будь-якому з наведених вами віршів слово душа можна замінити словом життя, і зміст при цьому не втрачається

• Подобається Подобається x 2
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

вам йно "не" сказати.

п.с. Можна, хоч пару слів моїх виділити, а не одне слово, з якого зробити висновок, нє?:)

16. majolika

коли в Миха закінчуються аргументи......

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

І навіть тут?

хіба якщо слово "життя" в розумінні "душа".

життя повернеться "до неї" а не "в неї". Бо якщо "в", то "життя" - це щось таке, що літає.

---------- Додано в 10:01 ---------- Попередній допис був написаний в 10:00 ----------

Мих може привести цитату, де замінивши слово "душа" - на "життя", вийде абракадабра.

18. majolika

і навіть тут. До хлопчика певернулося життя і він ожив. Бог воскресив хлопчика

прошу

19. nixto

nixto Well-Known Member

"І глянув Господь на місто і не знайшов праведника ані одного"
    Ви ж не станете доводити, що в Бога є два ока..., а чим Він бачив?

20. innaSl

innaSl Member

Душа -это совесть.
    Присутствует не у всех.:sad:

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)