Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ви погано читали. Прочитайте Першу Книгу Самуїлову, 28.
    Тільки добре прочитайте і без видумок.

2. Василь

Василь Well-Known Member

Уявлення про безсмертну душу є елінськими, а не єврейськими.

• Подобається Подобається x 1
  3. Pedro

Не тільки еллінським, Василю. Ось американські індіани, папуаси чи якесь племя мумбу-юмбу не мають аніякого відношення до еллінів (швидше всього і не чули про їх існування). А в душу вірять...

4. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Ворожка мала демона - духа віщунства, який і видавав себе за померлого Самуїла.
    |Дії 16:16-18|:
    І сталось, як ми йшли на молитву, то нас перестріла служниця одна, що мала віщунського духа, яка ворожбитством давала великий прибуток панам своїм. Вона йшла слідкома за Павлом та за ними, і кричала, говорячи: "Оці люди - це раби Всевишнього Бога, що вам провіщають дорогу спасіння!"
    І багато днів вона це робила. І обуривсь Павло, і, обернувшись, промовив до духа: "У Ім'я Ісуса Христа велю я тобі - вийди з неї!" І того часу той вийшов.

5. Pedro

Абдурахман, прочитайте уважно, хто то був і не видумуйте лишнього.

6. Василь

Василь Well-Known Member

Головне те, що вони не були єврейськими уявленнями. А папуаси в Євангелії нічого не писали. І в Біблії теж!

7. ABDURAKHMAN

А про видіння ви чули колись?

8. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

ви вважаэте що спыритичний сеанс, який доречы був суворо заборониний у эвреъв э доказом безсмертя душі? Зновуж на контекст ви не дивитесь Самуїл відмовився давати пораду при життю то чого раптом йому схотілось давати її після смерті?

9. nata-k

nata-k Well-Known Member

Я не розумію на підставі чого ви (а разом з вами і Педро) вирішили, що я атеістка :dntknw:. Я такого ніде не писала. Тобто - то знову ж таки ваша необгрунтована фантазія.

У інших темах я писала про цю частину своїх поглядів, наприклад тут http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=440938&postcount=45

10. Сергій аспірант

Анімі́зм (від лат. anima - душа) — віра в існування душі. У теорії релігії концепція духовного домінує над концепцією матеріального: наприклад, душа, як безтілесна копія тіла, може існувати самостійно як при житті, так і після нього.

Анімізм це також вірування первісних людей, віра в існування духів, одухотворення сил природи, тварин, рослин і предметів, приписування їм розуму, дієздатності і могутності. Звідси виникають погребальний культ, культ предків і розвиток вірувань в загробне існування душі, потойбічне життя.

Анімізм тісно пов'язаний з практикою табу (заборони на певні дії, що стосується якоїсь істоти або предмету).

Згідно з цими віруваннями, кожна річ в світі має душу або дух. Намагання підкорити сили природи призвело до появи чорної та білої магії.

Ось тому і цікаво що євреї на відміну від сучасних їм народів розглядали людину холістично

---------- Додано в 17:57 ---------- Попередній допис був написаний в 17:53 ----------

вам відомо визначення атеїзму?
    доречі сьогодні багато богословів євангелічних, реформатських і баптистських церков пнамагаються повернутись до холістичних уявлень про природу людини

11. Сергій аспірант

ну напевно ви читали краще. От і наведіть уитати де вжито вислови безсмертна душа, душа іде на небо тощо. І ще згідно книги Буття людина стала душею чи отримала душу?

12. ABDURAKHMAN

Душа це не є якась незалежна від тіла частинка, весь організм вцілому це і є душа.
    Душа - це комплекс біохімічних і фізологічних процесів які проходять в людині. Зі смертю зупиняються всі процеси життєдіяльності - душа вмерає.

13. Pedro

Як сказали вічно живі Расел і Рутерфорд. І атеїсти...

14. ABDURAKHMAN

віра в безсмертну душу це виключно прерогатива загальновизнаного християнства, ну і інуЇзму. Атеїзм-це 3аперечення існування Бога. Де ви його тут побачили? Чи в писаннях Расела або ж Рутерфорда?

15. Pedro

Ні, в ваших писаннях. І в одобрямс Василя. Так би мовити, блок комуністів і безпартійних. Чи СЄ і атеїстів.

16. ABDURAKHMAN

Це стеоретипне уявлення що склалося історично, або ж під впливом традицій. От якби на нікейському соборі переміг Арій ви б мені свято доводили що Бог є Єдиний, а не триєдиний.
    А якщо по темі то євреї не вірили в існування вічної душі, це вчення прийшло в християнство із філософії. І взагалі люди це тілесні особи, підкреслю Тілесні, для чого ви себе рівняєте з духовними особами.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якби..............................
    Церквою керує Дух Святий, тому "якби"...

18. Василь

Василь Well-Known Member

А що це таке? Це тей хлопець, що поклав на стіл чотири євангелія на Нікейському соборі? .....

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я б пояснив, та все одно не зрозумієте... так шо ліпше мутіть зі своїми пазітронами...

20. ABDURAKHMAN

А може Дух Сатани? Ніколи не задумувалися? Тож задумайтеся!

а де твій аватар? :)