Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

при чому тут "собака молилася"?
    собака мислить символами.
    у неї в голові символ господаря з запахом та зовнішнвстю. А процес пізнавання господаря - це співставлення уявного символа господаря з обєктом.
    Так що ваша теорія....

---------- Додано в 01:28 ---------- Попередній допис був написаний в 01:15 ----------

А це така група людей, яка б мала мати авторитет у випадку, коли Біблія не є "достатнім авторитетом" для "віруючого". Сергій-Аспірант любить науку домішувати до Божого Слова.

• Подобається Подобається x 1
  2. Василь

Василь Well-Known Member

Ви плутаєте поняття символу та поняття образа. В голові собаки є образ господаря, а не його символ!

3. Svjato

Svjato Well-Known Member

З чим образ господаря пов'язаний?
    - миска,
    - їжа,
    - той хто турбується (кормить) і оберігає (дає житло)
    образ чи зміст?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Запах господаря - символізує образ господаря. Запах не може бути образом господаря, лиш символізувати образ господаря.

5. Василь

Василь Well-Known Member

В мозку собаки відсутній запах господаря, а є лише образ господаря, який нічого не символізує, а лише відображує!

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та ну....

як же собака памятає запах, коли бере слід за запахом одежі? Звідки, як не з мозку?
    Собака памятає як пахне господар, як пахне ковбаса і т.д.

7. Василь

Василь Well-Known Member

Дуже просто! Собака пам"ятає запах, бо в її мозку існує психічний образ запаху. Сам же запах існує не в мозку, а в носі та в його периферній нервній системі, яка сприймає запах. Повторюю, що в мозку ніякого відчуття запаху немає, а є його психічний образ!

8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Васильку, друже, моя порада - не лізь туди де твоя компетенція рівна нулю.
    Бо те що ти написав то цілковита нісенітниця. Хочеш говорити про психологію (якщо така існує) тварин, закінчиш школу, підеш до зооветеринарної академії, вивчишся і карти в руки! Будеш розвивати науку про "психологію" тварин.
    Так що, як казав вождь, вчитися, вчитися і ще раз вчитися...

• Подобається Подобається x 2
  9. Василь

Василь Well-Known Member

Прохання до модератора видалити цей допис, бо він не по темі! Автор систематично зловживає увагою дописувачів форуму, переводячи змістовне обговорення особистими випадами проти мене та іншіх дописувачів на безсенсовну балаканину.

Дякую всім за увагу до теми!

10. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Наша зооветеринарна академія так вчить, що не дай боже. Якщо її професори для покращення розуміння матеріалу студентами розставляють по куткам аудиторії пірамідки та запалюють свічки "по фен-шую", або проводять досліди зі "структурованою водою" за допомогою лазерної указки - то дайте спокій. Та ще й мого кота з собакою сплутали ))) Яка там психологія тварин на науковому рівні?? Хіба от так, на форумі порозмірковують, чи є в курки душа ;)

• Подобається Подобається x 4
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знаю їдного... все спить....

• Подобається Подобається x 2
  12. Blessed

Blessed Well-Known Member

ви хочете сказати що в Біблії десь написано що душі немає?о_О

13. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

А хіба десь написано що вона безсмертна?
    вона померає...

---------- Додано в 16:05 ---------- Попередній допис був написаний в 16:03 ----------

Разом із тілом....

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

грішна, невірюча помирає, а віруюча - жиє вічно.

• Подобається Подобається x 4
  15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Навпаки, в Біблії є багато місць які підтверджують, що людина помирає тільки тілом. Ось наступний вірш
    13 Вважаю за справедливе, доки я в цім тілі, розбуджувати вас цими попередженнями,
    14 знаючи, що незабаром треба буде мені покинути тіло моє, як і Господь наш Ісус Христос мені це об'явив.

2-ге Петра
    Хто це має покидати тіло, якщо людина, в даному випадку, ап Петро помирає і нічого не лишається.
    Але що тут дискутувати? Вони ж не вірять ні Біблії ні здоровому глузду ні даним науки чи історії. Для них бог - це бруклін, і якщо він не змінить думки, вони мусять повторювати його постулати на 100%.

• Подобається Подобається x 6
  16. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1)))))))))))))) Павло в роздумах чи спочити - померти, припинити своє існування й прижиттєву муку, що безумовно буде ліпше для него, чи проповідувати й надалі що буде краще для співвіруючих.
    2))))) це рівнозначне смерті, оскільки євреї не розглядали природу люддського буття дихотомічно. Для них "душа" не означала те про що ви говорите сьогодні: нібито вона вища нематеріальна, духовна сутність людини котра має безсмертя в собі.
    3)))))))))) Все вірно окрім, означення займенника "вони"..... Якщо під словом "вони" криються - традиційники тоді все стає на свої місця....

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

краще проясніть фразу:

"доки я в цім тілі"

ніж своїми дописами здобувати плюси в атеїстів.

18. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

*** w93 15.7 с. 15 абз. 12 Відгукуйся на Божі обіцянки, виявляючи віру ***
    Петро усвідомлював, що він скоро помре, і сподівався, що з часом воскресне до небесного життя. Але доки він залишався живим у «цій оселі»*— людському тілі, він намагався вбудовувати у своїх співвіруючих віру і спонукував їх до дій,

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

14 знаючи, що незабаром треба буде мені покинути тіло моє, як і Господь наш Ісус Христос мені це об'явив.

Сергію, якщо душа вмирає разом з тілом(як ви ото кажете і ваші прихильники), то скажіть, хто покидає тіло?

Бачу, що у вашій ситуації вихід один - робити зміни у Святому Письмі.

20. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

42 Так само й воскресення мертвих: сіється в тління, в нетління встає,
    43 сіється в неславу, у славі встає, сіється в немочі, у силі встає,
    44 сіється тіло звичайне, встає тіло духовне. Є тіло звичайне, є й тіло духовне.
    45 Так і написано: Перша людина Адам став душею живою, а останній Адам то дух оживляючий.
    46 Та не перше духовне, але звичайне, а потім духовне.
    47 Перша людина з землі, земна, друга Людина із неба Господь.
    48 Який земний, такі й земні, і Який небесний, такі й небесні.
    49 І, як носили ми образ земного, так і образ небесного будемо носити.
    50 І це скажу, браття, що тіло й кров посісти Божого Царства не можуть, ані тління нетління не посяде.
    51 Ось кажу я вам таємницю: не всі ми заснемо, та всі перемінимось,
    52 раптом, як оком змигнути, при останній сурмі: бо засурмить вона і мертві воскреснуть, а ми перемінимось!...
    53 Мусить бо тлінне оце зодягнутись в нетління, а смертне оце зодягтися в безсмертя.

54 А коли оце тлінне в нетління зодягнеться, і оце смертне в безсмертя зодягнеться, тоді збудеться слово написане: Поглинута смерть перемогою!
    (1Кор.15:42-54)
    Павло та інші християни були покликані до небесного життя і входили у 144 000.
    Очевидно апостол павло очікував що царство Боже настане дуже швидко.

а де твій аватар? :)