Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. Василь

Василь Well-Known Member

Я нічого не хотів би доказати, але тема про те, чи існує душа. Виходить, що ніяких доказів існування души немає!

• Подобається Подобається x 1
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Чому ж? Є.
    Я можу стверджувати, що відчуваю, навіть, коли проти цього... (І цей експеримент можуть підтвердити інші...)

Що до фізичних доказів - то я би їх не шукав, бо ніколи не буде приладу, який виміряє силу часу, чи іншого виміру, окрім наших трьох...

3. Василь

Василь Well-Known Member

З того, що Ви відчуваєте, випливає, що існує психіка, бо психіка є формою відчуттів. А душа тут нідочого!

4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я чітко розрізняю психічні емоції та відчуття.
    Хіба вони можуть перечити одні одним, як би вони мали одну основу? (тим більше вони різні за змістом...)

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Психіка не може бачити сама себе.

А люди, перебуваючи у стані клінічної смерті, бачили самі себе, померлих та живих.

6. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1. Ще й як може... Льоня Космос - живий приклад.
    2. Галюни, кисневе голодування мозку...

7. Василь

Василь Well-Known Member

Я теж їх чітко розрізняю. Вони різні, бо виникають в різних стосунках. А тому вони виникають в різних підсистемах психіки, хоча ці різні підсистеми є підсистемами однієї і тієї ж психіки, яка є однією з функціональних систем живого організму.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

при чому тут Льоня Космос? Він був у клінічній смерті?

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ні.
    Стоп!

В мене вони виникають в цих же стосунках і навіть до одних і тих же осіб. І навіть не міняються відчуття (при тому, що емоції змінні).

10. ABDURAKHMAN

нє, він розлучався зі своєю 'душою' в наркотично одурманеному стані.
    Галюциногени - страшна річ...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

а ви свічку тримали?

12. ABDURAKHMAN

я до церкви не ходжу.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так Льона Космос у церкві і не колеться.

14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Абдурахман, знову за своє? В тандемі з Васильком?
    Прочитайте літературу про Life after Life і тоді будете дискутувати. Ще ніяка наука не придумала галюциногенів які б при мертвому мозку (прилади показали) дали людині можливість прочитати серійний номер операційної лампи і потім його повторити в розмові з доктором Муді.
    Але про це вам говорилося вже багато разів. Бачу ви з Васильком далеко зайдете в запереченні фактів в яких ви ні бе ні ме ні кукуріку.:mocking:

• Подобається Подобається x 2
  15. Василь

Василь Well-Known Member

Бля-бля-бля-бля-бля-бля!

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Васильку, зуби вже всі виросли що матюкаєшся?:)))

17. Василь

Василь Well-Known Member

Це не матюки. Так відповідають людям, які підміняють змістовне обговоренням особистими випадами проти опонента, який, буцімто, не розуміє таких простих істин, які абсолютно всім на світі зрозумілі, а тільки якомусь там Васильку незрозумілі, бо він ще не доріс...

18. ABDURAKHMAN

зупинка серця на 1-2хв. - це не означає СМЕРТЬ мозку, а тимбілше тіла або вихід 'чогось непонятного'.
    Під час клінічно смерті серце зупиняється, дихання припиняється й бідні нейрончики починають вмерати, один за одним...до того ж ще невідмерлі - надзвичайно сильно відчувають нестачу кисню - це й являється причиною 'лайф афтер лайф'
    Потім медики рятують хворого(цікаво вони використовують надпотужний пилосмок для лапання душі?).

П.С. Людина - виключно матеріальна біологічна істота, смерть якої наступає після її білогічної смерті себто після смерті мозку.

---------- Додано в 01:34 ---------- Попередній допис був написаний в 01:32 ----------

себто він цілком адекватний?

19. Василь

Василь Well-Known Member

Стосунки у Вас однакові, але емоції стосуються самої особи, а відчуття стосуються того, як Ви ставитесь до цієї особи. Відтак, емоції і відчуття виникають в стосунку до різних об"єктів психічного відображення!

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Здається ви не зрозуміли те, що я писав.
    Мої емоції виникають на основі думок. А відчуття не керовані.
    То як в мене можуть виникати негативні емоції та одночасно позитивні відчуття???

Рішення можна прийняти на основі емоцій (обдумавши), або на основі відчуттів - повіривши...
    То що буде правильним??????????????????????????????????????

а де твій аватар? :)