Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пригадався анекдот. По вулиці йде чоловік, кумедно переплітаючи ногами. Позаду йдуть двоє першокурсників медінституту (які трохи нахватались вже медичної термінології) і сперечаються. Один каже - перенесений поліомієліт.
    Другий - ні, це поліартрит. Сперечаються, сперечаються, вирішили запитатися. Чоловік відповідає - ви помилилися, на жаль і я помилився, трохи не розрахував... хотів пукнути а тут повні штани.
    Василю, моя дружня порада - не лізь до цих розмов, бо ти в науці не дуже того, ну а в релігії, вибач мені, повний баран.

• Подобається Подобається x 1
  2. Василь

Василь Well-Known Member

Це Ви не по темі! Не маєте, що сказати по-суті, тоді вивчайте фізику!

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знаєте, інколи краще промовчати, ніж писати всяку фігню, як от ви пишите.

4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я би будував нових роботів (нових "рабів") для будівництва...

Складно керувати тим, що живе своїм життям. (Я. с.)

Ще бізона Хікгза не знайшли, а світом керувати хочуть. Теоретично не конче ліпити нове життя з атомів. Можна зліпити і з батарейок і дарувати їм життя. Роботам не конче знати хто їх зліпив.

5. Pedro

6. Василь

Василь Well-Known Member

Це Ви про що? Маєте щось заперечити про походження життя внаслідок еволюції? Не бачу ніяких змістовних аргументів!

7. Pedro

Васильку, Мих і не пробував заперечувати, поскільки тема гілки не про еволюцію. А про щось цілковито інше.

8. Василь

Василь Well-Known Member

Отже Ви підтверджуєте, що походження життя до души ніяк не стосується!? Погоджуюсь! Зовсім не стосується.

9. Pedro

Як і до тіла, Васю. Підростеш - зрозумієш.:)

10. Василь

Василь Well-Known Member

А хто тут говорить про тіло? До чого тут тіло? У Вас щось погана звичка писати якісь фрази, що теми зовсім не стосуються!

11. Blessed

Blessed Well-Known Member

Для того щоб знати про божественне походження світу і вас в тому числі, зовсім необовязкого знати фізику.
    Ну не знаю я фізики, і шо? я цим не переймаюсь, і мені наплювати що таке квантова механіка і конденсація системи бозонів, бо я ЗНАЮ що ви ще нічого не знаєте навіть в фізиці!
    Знаю одну історію,правдиву.
    Одна людина яка не знає фізики, але близько знає Бога (прошу не чіплятись до слова "знає", бо підозрюю ви і цього не зрозумієте) звати його Юрій, так от він з дружиною мав зустріч з сім"єю, де був невіруючий чоловік. Цей чоловік вчений-фізик,який писав роботу про цю саму фізику і її властивості.Писав цю роботу 13 років і його замкнуло на чомусь там, ну став в тупік і не міг продвинутись. Ну ось сім"ї зустрілись, чоловіки намагаються якось завести розмову,але щось не клеїться, ну куда віруючому нефізику тягатись з умними світу цього.
    Але Юра завів розмову прог фізику, і його так понесло що він почав розказувати фченому про різні нюанси,властивості і т.п.в фізиці,сам не розуміючи про що він говорить. Коли він закінчив фізик побліднів і каже:"звідки ти це все знаєш?",Юра каже:"не знаю,а що я знаю?", ну фізик каже:"ну як же, ти тільки що розказав мені те,в чому я вже багато років не можу продвинутись, і навіть дав направлення куди рухатись в вивченні далі".
    Висновок: Василю,ви нічого не знаєте в фізиці, бо те що знає Бог вам ніколи не вмістити. щоб не вважали невченими невігласами людей,але які вірять Богу, то Бог сам відкриє такі бездни премудрості своєї, не для того щоб підняти віруючого, а щоб спасти невіруючого, являючи йому Свої чудеса.
    Просіть в Ісуса : Ибо кому не хватает мудрости, просите у Бога, и даст вам, просто и без упреков".

Пи.си. вчений-фізик повірив у Бога, і вірю що спасся.

• Подобається Подобається x 2
  12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Раз пішла мова про фізику - то нагадаю вам лише одну фразу:

Богу - боже, а кесарю - кесареве...

А що до душі - фізика допоможе пояснити, що в душі немає нічого спільного з квантовою механікою... (Тому не будьте таким песимістом)

13. Василь

Василь Well-Known Member

А яким чином? Щось я не зрозумів...

14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Чому ж - просто.
    Неможливість впливати на душу - самий класний доказ існування душі і відірваність її від нашого "трьохмірного" світу...
    Вже знають, шо ядро ділиться. Вже знають що протони не є стабільною частинкою. Ще взнають, що електрон - подільна частинка, а потім і те, що матерія з якої складається електрон - теж подільна...

Тому фізика доводила, доводить і буде доводити, що немає впливу на ДУШУ...

15. Василь

Василь Well-Known Member

А Ви можете впливати на конденсат кулонівських пар? Відтак, він також відірваний від нашого тривимірного світу. І що тоді доводить фізика? А те, що ніякої души тут придумувати не треба, коли існує квантовий конденсат кулонівських пар!

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ні, але не виключено, що Ісус міг. Якщо міг він - можуть і інші.

А ви можете стверджувати, що що гравітація однополярна?
    Квантова природа ще і близько не вивчена, щоб будувати правила поведінки.

17. Василь

Василь Well-Known Member

З таким же самим успіхом, не виключено й що Ісус міг впливати на душу! Отже це нічого не доказує.

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я гадаю, що до чого би не докопалися пошуківці - вони ніколи не відтворять душу...

19. Василь

Василь Well-Known Member

Угу, тільки це теж нічого не доказує!

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Перепрошую, , що ви хотіли би доказати?

а де твій аватар? :)