Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Ви не уточнили яка то була лапка варена чи сира. Чи вона була відрубана чи ні чи жаба була жива чи в стані клінічної смерті чи мертва.
    На майбутнє - більш чітко будуйте запитання.
    :)))

• Подобається Подобається x 3
  2. Василь

Василь Well-Known Member

Погоджуюсь! Моя відповідь тут.

3. vov66

vov66 Well-Known Member

Є вірус, який може перебувати в двох станах. Коли його висушити (забрати Н-ОН), то він мертвий (в такому стані може зберігатися мільйони років). Помістили у вологе середовище - вірус приєднав Н-ОН (збільшилася молекулярна маса) - ожив. Але наука це пояснити не може... тому, що вона відкинула поняття душі.

• Подобається Подобається x 1
  4. ABDURAKHMAN

Вірус - це не класичний живий орґанізм.
    Проте він помре лише тоді коли його підсмажать.
    А без Н20 й хазяїна він в перебуває в своєрідному анабіозі, він не мертвий.

5. vov66

vov66 Well-Known Member

"Хазяїн" - це необхідна умова для розмноження.
    Це класичний приклад переходу із мертвого в живий стан.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

жах!!!!!!!!!о_О

7. ABDURAKHMAN

з чого складається сам вірус котрий не контактує з хазяїном?
    Днк/рнк і
    білкової оболонки. Знищте їх і я гарантую вірус вже ніколи не 'воскресне'.

• Подобається Подобається x 2
  8. vov66

vov66 Well-Known Member

Вірус − це молекула РНК, оточена білковою оболонковою.

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ясно, серце теж так запускають...:)

---------- Додано в 12:49 ---------- Попередній допис був написаний в 12:41 ----------

Ні. Круто!

• Подобається Подобається x 2
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Головне, всі всьо знають, як з неживого робиться живе. Навіть Василь вумні фрази копіює в пост... а от зробити з неживого - живе... "кишкА тонкА".

11. Василь

Василь Well-Known Member

А що це дасть? Що Ви зробите після того, як буде створено штучне життя?

12. D.M.

D.M. Well-Known Member

Можливо, Ви ще не зрозуміли, що думки, які Ви тут висловлюєте, є думками про зовсім інше, ніж те, про що мій текст. Але це не страшно; воно Вам просто нецікаво і не треба; підтверджую, що практичного значення мій текст не має, так що можете радісно не займатися його вивченням.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Колись дивився науково-популярний фільм. Про космос і рослини. Там йшлося про траву, звичайну траву. Що цікаво, хімічний склад трави повністю відомий. А проблема в тому, що маючи всі інградієнти, що входить у траву, трави не зробиш і вона не ростиме. Все є, є умови: температура, тиск, відповідна вологість є всі складові трави, але воно все мертве і нема жодного життя у тій єдності.:)

14. Василь

Василь Well-Known Member

Ще раз повторюю запитання. Що Ви зробите після того, як буде створено штучне життя?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

далекоглядне запитання...
    колись, на початку 90-х років один вумний науковець переконував мене, що домашніх компютерів людям непотрібно, а мені було непросто пояснити для чого.
    був дос, замість віндовса, про інтернет ніхто не чув...

я думаю, що як тільки відкрили електричний струм, а ніхто не бачив ні лампочки, ні телевізора, нв компа, ні мобілки, то певно теж казав: яка користь від тих рухомих електронів?

Ну а перетворення неорганіки у живу рослину спасло б, багато рослин, які на межі зникнення, дозволили б створити нові рослини, дало б можливість консервувати насіння на безкінечно довний час, можливо б допомогло б вирішити проблему голоду у світі. Досить?

16. Василь

Василь Well-Known Member

Ну, а Ви особисто що зробите після створення штучного життя? Чи цей факт не викличе у Вас ніяких змін?

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Васю, ти не турбуйся про це і не переводь розмови. Тобі доказують ЩО ЦЕ НЕМОЖЛИВО. Ось візьми своїх пару кулонів і створи з них живу клітину, а Мих вже буде знати що з неї робити.

18. Василь

Василь Well-Known Member

Я не бачу ніяких доказів. Є один фізичний стан системи електронів та ядер, в якому відсутній конденсат кулонівських пар, а є інший стан, в якому існує конденсат кулонівських пар, еволюція якого може привести до виникнення розмноження. Що ж тут неможливого?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

:wacko::wacko::wacko:

:padonak:

20. Василь

Василь Well-Known Member

Що, розгубились, бо в Біблії нічого такого не пише? Що поробиш, не знали люди, що таке фізика, що таке квантова механіка, що таке плазма, що таке кулонівське спарювання, що таке Бозе-Айнштайнівська конденсація системи бозонів, а тільки й знали, що твердь та вдих і видих! Тільки з тих пір вже пройшло пару тисячоліть, можна вже й вивчити трохи фізики, щоб голову іншим не морочити!

а де твій аватар? :)