Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не чув про таке.

Ой, але ж звідти ніхто крім Лазаря не вертався (і той ніц не розповів...). Але ж Ісус десь був. Де? Душа була чи не була? Ми на подобі. В чому проблема. Наголошу ще раз. Душевні муки можуть бути куди важчими за фізичні. Чого ви того пекла вчепилися - Біблія - суцільне порівняння...

2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Комплекси, недієздатність, різні негативні думки котрі в подальшому перерости в серйозні
    психічні розлади.

3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Навіщо про негативне?
    Ви не відповіли на питання:

4. ABDURAKHMAN

1. Хіба лиш Ла3ар єден воскрес?? А не розказував(-ли) бо нічого не було розповідати.
    2. Перестав існувати на 2 дні...
    3. Так, подолати психологічний біль набагато важче ніж фізичний. І що з того?

---------- Додано в 17:41 ---------- Попередній допис був написаний в 17:39 ----------

ні. Проте серйозно постраждала.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Поясніть Святе Письмо:

# 1 Царів 17:21
    І витягся він тричі над дитиною, і кликав до Господа та казав: Господи, Боже мій, нехай вернеться душа цієї дитини в неї!

Абдурахмане, поясніть ви також.

Якщо душа вмерла, то звідки вона має повернутися?

• Подобається Подобається x 2
  6. nixto

nixto Well-Known Member

Я навів вашу точку зору, щоб Ви бачили її абсурдність

Я не питав, що будуть мали на "небі", а чим будуть думати? Чи не будуть? :mocking:

А створив то на Свою подобу? Що є Його подобою з дух, душа, тіло? Ви твердите, що тільки матерія - тіло, а Бог то не такий, не матеріальний (навіть логіка вам противиться). А тепер заглянемо в... ні ні не в ВБ, а в Біблію:
    -прагнення тіла ворожі Богові (А ЧОМУ?)
    -тілесні не можуть подобатись Богові (зробіть поправку в вами викривленій Біблії: КРІМ СЄ В ЗЕМНОМ РАЮ)
    -тіло воює проти духа, а дух проти тіла (може і тому не находите для Нього місця? І не бажаєте народження з висоти - від Духа, вас тілесність влаштовує)
    Але хіба Святе Писання для вас авторитет? Боюсь, що крім байок з Брукліна вам більше нічого не потрібно. Ви волієте, щоб вас водив Бруклін, а не Дух і причом за ніс.Бувайте здорові!
    P.S. Да Свідєтель, кому Бог дасть духовні тіла - забвєнію, відсутності чи нєбитію

• Подобається Подобається x 1
  7. ABDURAKHMAN

пояснення просте: слово нефеш єврейське душа має кілька значень:
    1. Человек.
    И создал Господь Бог
    человека из праха
    земного , и вдунул в
    лице его дыхание
    жизни , и стал человек
    душею живою
    — Быт.2:7(сродни
    Пет.3:20; Рим.13:1;
    Деян.2:41)
    2. Живое существо.
    И сказал Бог: да
    произведет вода
    пресмыкающихся,
    душу живую; и птицы
    да полетят над
    землею , по тверди
    небесной
    — Быт.1:20(сродни
    Быт.1:24)
    3. Жизнь.
    Сберегший душу
    ( жизнь) свою
    потеряет ее; а
    потерявший душу
    ( жизнь) свою ради
    Меня сбережет ее
    — Мф.10:39(сродни
    Лев.17:11; Мф.2:20;
    16:25; Ин.13:37;
    15:13)
    В даному випадку, очевидно, що дитині було повернене саме ЖИТТЯ

---------- Додано в 23:41 ---------- Попередній допис був написаний в 23:26 ----------

1. тобто наділив рисами котрі притаманні Творцю:
    Воля, Розум, Любов...
    2. На дозвіллі почитайте:
    Успадкують праведні землю, і повік будуть жити на ній. (Псалом 37:29)
    Ісаї 11:6
    Ісаї 65:21-25
    Псалом 37:9,10
    Приповістей 2:22

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Дайте будь-ласка означення божевільної людини, одержимого бісом і перепрошую - недорозвиненої людини. Що їм бракує і чи вони грішать/не грішать...

---------- Додано в 00:06 ---------- Попередній допис був написаний в 00:05 ----------

Вони будуть праведними? Що їм бракує для цього?

9. ABDURAKHMAN

а}1. Не зраджуючи моїм попереднім дописам припущу, що причина має бути якась матеріальна...
    У 1 випадку, я так собі думаю, порушення швидше всього спричинені поганими умовами розвитку й становлення особистості в ранньому віці (батько тиран...)
    найбільш прийнятним посненням 2го випадоку являеться проведення аналогій з наркотичним одурманенням галюциноґенами, підкреслю цілодобове.
    3й випадок, як на мене, спричинюють саме мутації.
    Спільною рисою всіх цих категорій людей є, мабуть пошкодження мозку.
    б} звичайно, що грішать(несвідомий гріх теж гріх). Проте в Об'явлені сказано, що буде воскресіння як і праведних так і не праведних, так що в них ще буде шанс прийняти\не прийняти Ісуса й отримати вічне життя чи не отримати померши 2ю смертю.

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

А я не пропоную зраджувати. Новий погляд - лише погляд.

То тепер можна - гуляй поле? Потім покаявся і все зашибісь...Так?
    Ні не вірю.
    По перше - сказано - возлюби усім серцем своїм і усім розумом своїм. (А не чимось одним)
    По друге.
    Якщо людина не адекватна і не реагує на суспільство - то вона вже мертва. Вибачайте, але що від неї хотіти? Щоб уступила місце в автобусі?

Тому божевільні - на то і вільні, що "спросу" з них вже немає... (причому тут душа? Як вона буде любити ближнього?)

11. Василь

Василь Well-Known Member

Дуже хибна концепція! По-перше, ніяких божевільних людей немає, а є люди, які страждають від конкретних психічних захворювань. По-друге, від таких захворювань не застрахований ніхто! А по-третє, багато психічних захворювань виліковуються. Тепер навіть шизофренія лікується! Тому ніяких "мертвих" серед людей немає, а психічні хвороби є складовою частиною людського життя.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та ясно, що не смерть, але зверніть увагу, яким чином.

Шляхом повернення душі у тіло.

13. ABDURAKHMAN

Ви не уважні: про тіло тут не йдеться.
    Миху, ну ви ж самі давали цитату, ще й шорним виділили:
    " # 1 Царів 17:21 І витягся він тричі над дитиною , і кликав до Господа та казав: Господи, Боже мій, нехай вернеться душа цієї дитини в [/B]неї[/B]!"
    Іншими словами нехай вернеться життя цієї дитини до неї.
    Я думаю, що відповів на ваше запитання.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нема суперечностей що до різних понять слова душа.

не зовсім.

Якщо б було сказано: "хай повернеться душа в нєї", я б не сперечався. Але сказано: "нехай вернеться душа цієї дитини". Якщо замінити слово душа на слово життя, то вийде, що життя є уособленням, бо не просто життя, а життя тієї дитини. Значить кожна дитина має своє життя, мало того, воно не вмирає, а десь існує, бо вартує повернутися життю до тіла, як тіло оживає. Отже всі ознаки душі, як не називай.
    Так, ви написали: не в тіло, а в неї. Якщо вона(дитина) не тіло, то хто?

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Звідки вернеться? (дурне птання але змістовне)

16. ABDURAKHMAN

Potem wyciadnal sié trzy razy nad dzieckiem i zawolal do Pana tak: Panie, Boze moj, przywroc, prosze, zycie temu dziecku.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

мОлодо-зЄлєно.

18. Василь

Василь Well-Known Member

Угу, лише молоді та зелені не знають, що такого діагнозу, як божевільна людина, немає! Спитайте, хоча б у нашого лжепсихіатра! Якщо не збреше, то він підтвердить.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

немає, бо не вміють лікувати.

20. Василь

Василь Well-Known Member

Що не вміють лікувати? Щоб лікувати якусь хворобу, треба спочатку її описати. А така хвороба, як божевільність, ще досі ніким не описана; навіть Ви не можете її описати! Так що проблема повністю відпадає.

а де твій аватар? :)