Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. nixto

nixto Well-Known Member

Раз створив значить так треба. Хто ми, щоб Божі заміри підважувати. В духовному світі є буття (відсутність часу, нема змін), а матерія має. Душа в тілі має одну цінну властивість - змінюватись.
    Я також можу засипати безглуздими питаннями, на подобі Ваших, мов, а чому я народився грішним, я яблок в раю нє воровал, где здесь справєдлівость, чому я мушу терпіти за Єву і Адама?

---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 19:25 ----------

Перше заперечує друге - абсурд.

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

але ті знання обмежені людським мозком - я про це теж писав.

---------- Додано в 20:18 ---------- Попередній допис був написаний в 20:10 ----------

пояснюю популярно.

Ви знаєте віндовс, офіс, корал-дро та інше, але у вас 286 комп з ч/б монітором.
    Багато видасьте на гора?

3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

відповім вашими словами:
    "Раз створив значить так треба. Хто ми, щоб Божі заміри підважувати."
    Дійсно, хто ми такі щоб судити божі наміри, ми лиш мурашки.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідаю.

До Ісуса Христа, всі грішники потрапляли в ад. І тут неважливо було: був ти великим грішником, чи малим, чи майже безгрішником. Всіх чекала одна доля: ад.

Після Воскресіння Ісуса Христа, всі, хто вірив в Бога, намагався жити праведно отримали спасіння(хоч були грішниками).
    Ті, хто не визнав Бога, свідомо відкинувши Його отримали пекло.

Справедливо?

5. ABDURAKHMAN

1. Обмеження, обмеження, обмеження...
    Здається ми вже здатні, з допомогою Змія розрізняти добро і зло, ми стали немов боги...
    Чесно вас послухати то мєдітациЯ І спіритизм - це лиш спосіб досягти істинного знання. Ібо хфальшиве обмежене мозком.
    2. Порівняння недоречне.
    Воно навпаки стверджує, що саме розвиток заліза (мозку) сприяє розвитку й становлення пз (особистості).
    Моноїстична концепція виходить.
    Себто будь-який розвиток залежить від мозку.
    І ще питання: чому фізич.травми мозку сприяють психічним розладам? Душа така нестабільна?

---------- Додано в 19:46 ---------- Попередній допис був написаний в 19:43 ----------

Там БУЛИ ОГНЯНІ МУКИ, ЧИ НІ?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо память в компі пошкоджена, то процесор такий нестабільний?

---------- Додано в 20:52 ---------- Попередній допис був написаний в 20:48 ----------

та я то саме можу сказати, але у мене є ще в запасі думки.

7. ABDURAKHMAN

тільки от в людині мозок виконує роль як жорсткого диска так і процесора...

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

До Христа?

9. ABDURAKHMAN

так, до Христа, в аду були якісь муки чи ні?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я б так не сказав.

процесор діє строго за завданим алгоритмом.

Людина ж алогічна, непередбачувана. Вона може на одне і те ж запитання відповісти в різний час по-різному.

Допустимо, вам поставлено логічну задачу. Ви можете її виконати не заглиблюючись, формально. Ви можете її добре обдумати, тобто як слід використати ресурси свого мозку.
    Тобто є то Я, яке керує мозком.

процесор такого немає.

---------- Додано в 21:05 ---------- Попередній допис був написаний в 21:04 ----------

про вогонь не скажу, але муки були.

11. ABDURAKHMAN

я схиляюсь перед вами Майстре Флуду й Офтопу.

---------- Додано в 20:21 ---------- Попередній допис був написаний в 20:06 ----------

1. Мозок=Я+ПРОЦЕСОР+Жорст. диск.
    2. А якісь библийни пидтердження маєте? Чи це чергові фантазії?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Генільно!

Я є частиною мозку!:))

Я то наївний думав, що мозок є часткою мого я.

---------- Додано в 21:33 ---------- Попередній допис був написаний в 21:31 ----------

У чому саме вас гризуть сумніви?

13. ABDURAKHMAN

мозок це є наше Я.

---------- Додано в 20:40 ---------- Попередній допис був написаний в 20:37 ----------

значить це чергові фантазії й казочки

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

лєвоє, чи правоє полушаріє?

Бо я чув, що якщо людині видалити частинку мозку, то вона не помре. А ото видалене, то кавалок Я? Чи Я залишиться на 95%, як і мозку?

---------- Додано в 21:46 ---------- Попередній допис був написаний в 21:44 ----------

я б образився, якби то ви говорили, а то ваш мозок. А хіба можна ображатися на сіру дриглеподібну рідину?

15. ABDURAKHMAN

1. Обє часті.
    Мозок тепер вивчений на 0,1%.
    2. Ха-ха-ха розсмішили.

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Але навчання новому таки ні до чого :)))

щоб ми могли ним скористатися і показати, що ми можемо жити в мирі з іншими - вічно...(душа - лише суддя наших справ)

Ви дивилися але не побачили - Мих сказав що думає мозок - тіло...
    І по вашому допису.
    Чувак може втратити розум і попасти на Кульпарків - то Бог позбавляє таке тіло душі ( Божевільний...)

А ви спробуйте пояснити ангелу - що таке біль...

Бачу ви легко зможете відповісти на моє попереднє питання. Хоч це вже і так відповідь... Хіба, що ви відмовитеся це визнавати...

Душа не може діяти, вона лише спостерігає і болить.

Я би сказав - з життям душі тіло змінюється.

Думаю це як під час сну - душа нафік не потрібна...

---------- Додано в 00:58 ---------- Попередній допис був написаний в 00:55 ----------

Як закохаєтеся - огняні муки будуть для вас - "по барабану". Веду до того, що душевні муки швидше доведуть людину до суїциду, а ніж фізична біль.

17. ABDURAKHMAN

1. Лише з попавки вищих світу сєго...
    2. Але ж це суцільне обмеження..
    3. Нє, душа це і є саме тіло. Смерть тіла = смерть душі.
    4. Тіло змінюється в процесі життя.
    5. А я думаю, що сама людина є душею и будь які травми тила призводять до психічних розладів.
    6. Це зрозуміло, що головною причиною суєциду є психічні розлади. Але не про те мова, а про наявність/відсутність свідомого існування й огняних мук в загробному житті до Христа.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та тут без травми тіла ТАК можуть психічно трвмувати, що ого!

---------- Додано в 10:28 ---------- Попередній допис був написаний в 10:16 ----------

Псалми 41:7
    Мій Боже, душа моя тужить в мені, бо я пам'ятаю про Тебе з країни Йордану й Гермону, із гори із Міц'ар.

як то пляше з тим, що душа=тіло?

якщо душа = тіло, а я - то є мозок і тоді виходить, що тіло в мені, значить в мозку?
    :wacko:
    :)):)):))

Абдурахмане, у вас класно виходить, просто пишіть не сюди а в гілку "кімната сміху".

---------- Додано в 10:35 ---------- Попередній допис був написаний в 10:28 ----------

Абдурахмане, у світлі того, що душа=тіло, поясніть нам з Біблії наступну фразу:

Йов 14:22
    Боліє він тільки тоді, коли тіло на ньому, коли в ньому душа тоді тужить..

19. Witness

Witness Well-Known Member

Итак, никакой невидимой души нет? Спасибо. :good:
    У них будет новое тело.

---------- Додано в 19:20 ---------- Попередній допис був написаний в 19:17 ----------

Вопрос стоит не так. Я не спорю с Богом. Я спорю с вами, которые приписывают Богу странные поступки.

На самом же деле все обстоит так: Бог создал людей для жизни на Земле и только на ней. Он не давал нам никакой души, которая будет где-то там летать потом после смерти, ибо создавал нас для вечной жизни здесь. По его замыслу, Адам и Ева должны были жить до сих пор; жить здесь на Земле рядом с нами. И продолжалось бы это вечно.

20. ABDURAKHMAN

1. звичайно ви праві.
    2. щось я не бачу тут і ніде в цілому Писанні думки про безсмертя тої душе
    3. Дивно, дуже дивно! Мені завжди здавалось що пишу саме туди....

а де твій аватар? :)