Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. majolika

majolika Well-Known Member

цей вираз зустрічається лише у Новому заповіті. У старому заповіті про пекло взагалі нічого не говориться - ніби його і не існує. Є шеол - могила, куди підуть усі.

Взагалі мене дивує, що у Біблії немає конкретного пояснення таким фундаментальним речам як пекло і рай. У Корані, наприклад, все чітко розписано - де, хто, що, за що і з ким робитиме. У Біблії такого навіть близько нема!

От наприклад -якщо існує пекло, то чому у книзі буття Бог нічого не говорить Адаму і Єві про їх можливість потрапити в пекло? Є тільки засторога - "смертю помрете" і все.

• Подобається Подобається x 3
  2. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

У нашому земному житті зараз є душа і є тіло. Є тілесні муки, а є душевні/(духовні?)
    Так, часом кажуть "душа болить", мучиться - і то так тяжко, що часом людині хочеться заглушити її фізичним болем, що людина "скрегоче зубами".
    Але які можуть бути ЩЕ більші муки для душі аніж ті, що вона переживає у земному тілі?.. які є ще незадіяні (на землі) органи чуття у душі - якими вона буде мучитися на небі?..
    Думаю, найбільші муки і на землі і на небі душа відчуває від неможливості щось виправити і неможливості компенсувати чимсь позитивним негатив.. себто, поки є свобода діяльності - будь-які старі муки можна трансформувати у нове світло. Очевидно, якщо душу ув"язнити і не давати її можливості зробити якусь роботу щоб виправити зло на добро - оце і буде пекло для неї..

• Подобається Подобається x 4
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Про шеол чув, а шеол-могилу нічого не чув. Очевидно, що "шеол - то могила" є поняття чисто СЄ, оскільки вони не можуть погодитися з тим, що після смерті є існування.

Останнє редагування: 14 вер 2010
  4. Huru

Huru Well-Known Member

Об'єктивна реальність - це життя таке як воно є, а не таке як людина собі уявила, керуючись своїми випадковими догадками... Як правило люди настільки обмежені, що не можуть розпізнати об'єктивну реальність

5. majolika

majolika Well-Known Member

Так, СЄ (як ви їх назвали) дійсно вживають слово шеол як переклад слова могила. Але не лише вони так вважають - попитайте інет.

• Подобається Подобається x 3
  6. Василь

Василь Well-Known Member

Виходить, що тварини теж грішні, раз вони вмирають? А чи можуть тварини повірити в Христа, щоб спастись від гріха?

• Подобається Подобається x 1
  7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Василю, ти послухав моєї поради і провірився в психіатра? Бо бачу в тебе хороба прогресує.

8. Василь

Василь Well-Known Member

Я провірився в психіатра і він сказав, що я не потребую його послуг. Так що як психіатр Ви повний нуль! Усі Ваші марення про мою хворобу є лише продуктом Вашої хворобливої уяви!

9. vov66

vov66 Well-Known Member

Попробую...
    Причащаються хлібом і вином.
    "...Приготовление Агнца
    Священник берёт в левую руку просфору для Агнца, обращая её буквами IΣ XΣ к себе, а в правою — копие, делает им трижды знамение креста над печатью просфоры, произнося каждый раз слова «В воспоминание Господа и Бога и Спаса нашего Иисуса Христа». Затем он приступает к вырезанию из просфоры Агнца:
    режет с правой стороны печати (где буквы IΣ и NI) со словами «Яко овча на заколение ведеся»;
    режет с левой стороны (где буквы ХΣ и КА) со словами «И яко агнец непорочен, прямо стригущаго его безгласен, тако не отверзает уст своих»;
    надрезает верхнюю сторону печати (где буквы IΣ ХΣ) произнося «Во смирение Его суд его взятся»;
    надрезает нижнюю сторону печати (где буквы NI КА), произнося «Род же Его кто исповесть».
    Затем вырезанная таким образом средняя часть просфоры вынимается и со словами «Яко вземлется от земли живот Его» полагается в центре дискоса.

Затем Агнец крестообразно надрезается священником с нижней стороны с произношением слов: «Жрется (приносится в жертву) Агнец Божий, вземляй (взявший на Себя) грех мира, за мирский живот (жизнь) и спасение». После священник при произнесении слов из Евангелия от Иоанна: «един от воин копием ребра Ему прободе и абие (тотчас) изыде кровь и вода; и видевый свидетельства и истинно есть свидетельство его» (Ин. 19:34) протыкает копием правую сторону Агнца. По произнесению этих слов в потир вливается вино, смешанное с водою..." Взято з Вікіпедії...

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ви поцікавтесь в них,Василю.
    Злапайте якогось котика і не далі,як нині спитайтесь....

11. Василь

Василь Well-Known Member

Ви не відповіли на моє запитання: чи грішними є тварини? А якщо ні, тоді смерть не є від гріха, бо тварини вмирають, а не є грішними!

12. Romko

Хм....
    Ви мене вважаєте твариною?

13. Василь

Василь Well-Known Member

Ні, Ви просто помиляєтесь, що смерть є від гріха. Те, що людина помиляється, ще не означає, що вона є твариною.

14. Romko

Я колись таке казав?
    Не помиляється лиш Господь.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

От тому знак рівності між пеклом і шеолом ставити не можна, про що я й писав.

Шеол місце, куди відправлялися душі ВСІХ померлих. Вони там просто існували і все, знаходячись у стані напівсвідомості, обмежень і т.д.
    А у пеклі душі відчувають біль і невиносимі страждання.

Можливо ситуація сильно поляризувалась, адже у шеол потрапляли всі підряд, а у пекло останні грішники, що не прийняли Бога.

душевні і духовні - то є дві великі різниці.

Як от духовні розмови і душевні розмови. Відчуваєте різницю?

Останнє редагування: 19 вер 2010
  16. Василь

Василь Well-Known Member

Я не знаю, хто що колись казав. Тут є тема, в якій стверджується, що смерть не є наслідком гріха і що ніяка віра цього стану справ не змінить. Ви маєте щось проти чи ні?

17. консультант

консультант Дуже важлива персона

Напевно, що так. І це не є образою. Василь просто не бачить різниці між людиною і твариною.:)

18. Romko

Тут є ще тема,в якій я стверджую,що як цегла має впасти на мою голову,(Вашу,чи отого сернбернара,що я нині в лісі видів),то вона впаде.
    І всьо.

19. Василь

Василь Well-Known Member

Якраз, навпаки, - тварини не є грішними, а вмирають, а люди є грішними і теж вмирають. Очевидно, що є різниця між людьми та тваринами!

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

цегла робить нашу долю, нє?:)

а де твій аватар? :)