цей вираз зустрічається лише у Новому заповіті. У старому заповіті про пекло взагалі нічого не говориться - ніби його і не існує. Є шеол - могила, куди підуть усі. Взагалі мене дивує, що у Біблії немає конкретного пояснення таким фундаментальним речам як пекло і рай. У Корані, наприклад, все чітко розписано - де, хто, що, за що і з ким робитиме. У Біблії такого навіть близько нема! От наприклад -якщо існує пекло, то чому у книзі буття Бог нічого не говорить Адаму і Єві про їх можливість потрапити в пекло? Є тільки засторога - "смертю помрете" і все.
У нашому земному житті зараз є душа і є тіло. Є тілесні муки, а є душевні/(духовні?) Так, часом кажуть "душа болить", мучиться - і то так тяжко, що часом людині хочеться заглушити її фізичним болем, що людина "скрегоче зубами". Але які можуть бути ЩЕ більші муки для душі аніж ті, що вона переживає у земному тілі?.. які є ще незадіяні (на землі) органи чуття у душі - якими вона буде мучитися на небі?.. Думаю, найбільші муки і на землі і на небі душа відчуває від неможливості щось виправити і неможливості компенсувати чимсь позитивним негатив.. себто, поки є свобода діяльності - будь-які старі муки можна трансформувати у нове світло. Очевидно, якщо душу ув"язнити і не давати її можливості зробити якусь роботу щоб виправити зло на добро - оце і буде пекло для неї..
Про шеол чув, а шеол-могилу нічого не чув. Очевидно, що "шеол - то могила" є поняття чисто СЄ, оскільки вони не можуть погодитися з тим, що після смерті є існування.
Об'єктивна реальність - це життя таке як воно є, а не таке як людина собі уявила, керуючись своїми випадковими догадками... Як правило люди настільки обмежені, що не можуть розпізнати об'єктивну реальність
Так, СЄ (як ви їх назвали) дійсно вживають слово шеол як переклад слова могила. Але не лише вони так вважають - попитайте інет. Задайте слово "могила", чи ад, чи преисподня (рос) у Біблійному пошуковику (по суті слова - синоніми у Старому заповіті)- багато цікавого дізнаєтесь . І хоч я не свідок Єгови, однак теж маю великі сумніви щодо потойбічного свідомого існування. Колись давно, коли я була формально-православною, я вперше вирішила прочитати Біблію. І яким було моє здивування, коли я не знайшла в ній очікуваного пояснення загальноприйнятих вірувань про душу, пекло, рай, Трійцю тощо. Особливо здивував Старий Заповіт - нічого нема про якісь пекельні муки чи райські насолоди, чи взагалі про життя після смерті. Є про Божий захист чи його відсутність для єврейського народу (бо з нього мав родитись Спаситель), майбутнє спасіння, очікування Божого царства і його встановлення. Євреї чекали на Спасителя, а не на рай після смерті. Мойсеєвий закон був даний в першу чергу для виживання народу, а не для отримання раю після смерті. Для мене це було відкриттям і великим запитанням одночасно. І так по багатьом фундаментальним догмам... І з тих пір нема мені спокою
Виходить, що тварини теж грішні, раз вони вмирають? А чи можуть тварини повірити в Христа, щоб спастись від гріха?
Я провірився в психіатра і він сказав, що я не потребую його послуг. Так що як психіатр Ви повний нуль! Усі Ваші марення про мою хворобу є лише продуктом Вашої хворобливої уяви!
Попробую... Причащаються хлібом і вином. "...Приготовление Агнца Священник берёт в левую руку просфору для Агнца, обращая её буквами IΣ XΣ к себе, а в правою — копие, делает им трижды знамение креста над печатью просфоры, произнося каждый раз слова «В воспоминание Господа и Бога и Спаса нашего Иисуса Христа». Затем он приступает к вырезанию из просфоры Агнца: режет с правой стороны печати (где буквы IΣ и NI) со словами «Яко овча на заколение ведеся»; режет с левой стороны (где буквы ХΣ и КА) со словами «И яко агнец непорочен, прямо стригущаго его безгласен, тако не отверзает уст своих»; надрезает верхнюю сторону печати (где буквы IΣ ХΣ) произнося «Во смирение Его суд его взятся»; надрезает нижнюю сторону печати (где буквы NI КА), произнося «Род же Его кто исповесть». Затем вырезанная таким образом средняя часть просфоры вынимается и со словами «Яко вземлется от земли живот Его» полагается в центре дискоса. Затем Агнец крестообразно надрезается священником с нижней стороны с произношением слов: «Жрется (приносится в жертву) Агнец Божий, вземляй (взявший на Себя) грех мира, за мирский живот (жизнь) и спасение». После священник при произнесении слов из Евангелия от Иоанна: «един от воин копием ребра Ему прободе и абие (тотчас) изыде кровь и вода; и видевый свидетельства и истинно есть свидетельство его» (Ин. 19:34) протыкает копием правую сторону Агнца. По произнесению этих слов в потир вливается вино, смешанное с водою..." Взято з Вікіпедії...
Ви не відповіли на моє запитання: чи грішними є тварини? А якщо ні, тоді смерть не є від гріха, бо тварини вмирають, а не є грішними!
Ні, Ви просто помиляєтесь, що смерть є від гріха. Те, що людина помиляється, ще не означає, що вона є твариною.
От тому знак рівності між пеклом і шеолом ставити не можна, про що я й писав. Шеол місце, куди відправлялися душі ВСІХ померлих. Вони там просто існували і все, знаходячись у стані напівсвідомості, обмежень і т.д. А у пеклі душі відчувають біль і невиносимі страждання. Можливо ситуація сильно поляризувалась, адже у шеол потрапляли всі підряд, а у пекло останні грішники, що не прийняли Бога. душевні і духовні - то є дві великі різниці. Як от духовні розмови і душевні розмови. Відчуваєте різницю?
Я не знаю, хто що колись казав. Тут є тема, в якій стверджується, що смерть не є наслідком гріха і що ніяка віра цього стану справ не змінить. Ви маєте щось проти чи ні?
Тут є ще тема,в якій я стверджую,що як цегла має впасти на мою голову,(Вашу,чи отого сернбернара,що я нині в лісі видів),то вона впаде. І всьо.
Якраз, навпаки, - тварини не є грішними, а вмирають, а люди є грішними і теж вмирають. Очевидно, що є різниця між людьми та тваринами!