Знову ж таки вискажу свою власну думку. Я уявляю собі так, що Бог створив певні закони. То є закони фізичного світу і світу духовного. Скажімо закони всього видимого і невидимого. На законі тримається все буття всього всесвіту. Зламати закон - зламати всесвіт. Отже, в чий гаманець воно йде? Воне не йде у чийсь гаманець, це є просто дія Божого закону. Скажімо таке питання: хіба Отець вимушений був посилати Свого Сина на страждання через гріх людини? Адже Він Всемогутній і міг би то питання вирішити не так болісно. Напевно міг, але тоді треба було б міняти закон, на якому тримається всесвіт, тобто руйнувати все створене. Так само гріх. Є Закон, гріх можна "вбити" певним способом і все.
Згодна, але тоді термін "жертва" по-хорошому, варто було б відкинути.. Бо він - загалом є язичницьким терміном, адже в кожному примітивному віруванні кожні примітивні жерці кажуть що богам потрібні жертви, щоб вони зробили людям щось добре (дали врожай, дощ, здоров'я, безсмертя, прощення гріхів тощо). І ці жертви - приносяться без питань чому це так працює, бо - "такий закон"... тільки у християнстві і мета і сутність принесеної жертви стали менш земними і фізіологічними:забита тварина чи людина у ацтеків на жертовнику - щоб пішов дощ, а більш духовні: розіп"ятий Син божий - щоб відчинилися для людей у потойбіччі двері у безсмертя, рятуючи їхні душі від загибелі чи то пак, від вічної геєни? (якщо я правильно формулюю, підправте коли ні). ...шкода якось, що "принцип" все той же як у язичництві: дайте жертву - отримаєте результат... Але відмінність є, і кардинальна: для "отримання" якихось благ від Бога у житті щоденному потрібно приносити йому не тварин, не їжу, а - любов до нього і до ближнього. Це вже зовсім інший рівень стосунків.. правда, як і у язичництві, гарантій що Бог виконає прохання, небагато: може так а може ні (бо варіант "в цьому світі чуда не буде і власне житло, квартиру ти за свою середньостатистичну зарплату чесно, без гріха не заробиш, зате на тому світі буде краще" - не рахується )
Ну чому... слово "жертва" є слово, а вже до чого воно відноситься - то таке. У правдивого Бога нема людських жертв. Тварини жертвувались. А потім вже й Сам Син Божий себе віддав добровільно у жертву. Жертва. Що це таке? Адже те, що ми бачимо у старому завіті, то спалення тварин і більше нічого. У духовному світі, звичайно, спалене мясо нікому непотрібне. А саме духовне значення має зміст. Хтось матеріальний, дає жертву комусь духовному. Отут важливе оте жертовне приношення, давання. Якщо ти щось взяв, то ти повинен віддати. Такий закон. Чому, наприклад, самогубство є гріх, чи вбивство є гріх? Я думаю, причина проста і вона криється у законі. Людина отримала життя не по своїй волі, чи по своєму бажанні, чи старанні. Їй життя дано. Тому вона немає права його знищити, навіть, якщо воно є ніби "власне", і не може забрати в іншого, бо вона не давала життя тому іншому. Все воно виходить так, ніби повинно мати рівновагу. Забрав - віддай, не ставив - не бери. Заподіяв комусь зло і воно висить і не стирається з часом. Воно живе повіки. Загнівався і воно є назавжди. Отут би слід було згадати про роль Ісуса Христа. Він є вийняток з Закону(нехай то буде чисто моя думка). Прослідкуємо ще раз механізм того всього. Людина зробила комусь зло - вкрала у когось. На мій погляд, від того моменту витікають по меншій мірі дві речі. 1. ти зробив зло ближньому. 2. порушив заповідь - не вкради. Ти пішов і вибачився перед ближнім і віддав краджене. Все. Гріх залишився? Допустим ближній пробачив і ти перед ним чистий, але факт кражі залишився і в духовному світі ти є той, хто порушив закон. До Христа все так і залишалося. Що нам принесла жертва в особі безгрішного Христа? А те, що ми, перепросивши ближнього, маємо можливість попросити Бога за прощення і, зауважте, незважаючи на закон, дякуючи жертві Ісуса Христа, наш гріх стирається. І ми стаємо чисті. Ось такий механізм. Знову повторю, то є чисто моя думка.
Правильніше сказати, що Бог-Отець послав свого Сина для того щоб той добровільно (?) приніс, віддав себе в жертву Богові-Отцеві... хоча бог є триєдиним (Отець, Син і Святий Дух) і це важко уявити.
Бог послав сина, щоб той добровільно приніс себе в жертву йому же !!!! Вам не смішно?!!! По друге, що значить добровільно? Він мав покінчити самогубством по-Вашому? Якщо це зробили інші - то його ніхто не питав, чи хоче він померти чи жити. А логічний висновок такий - його все-таки принесли в жертву. В жертву його принесли первосвященники, це Ви тоже напевно знаєте?
власне з ваших слів і смішно, якщо це можна назвати смішно. ---------- Додано в 21:17 ---------- Попередній допис був написаний в 21:16 ---------- чому по-нашому? То по-вашому. ---------- Додано в 21:18 ---------- Попередній допис був написаний в 21:17 ---------- Доведіть, хіба ті, що розпинали, вважали Його жертвою?
Миху, Ви не бачите абсурдності в цій фразі? Коли людина свідомо позбавляє себе життя - це самогубство. А коли це роблять інші люди - це вбивство. Де Ваша логіка? Чи може Ісус сам наказав себе розпнути?
а ви читали мій допис 861 на поточній сторінці? ---------- Додано в 21:50 ---------- Попередній допис був написаний в 21:40 ---------- позбавляє себе? Він наклав на себе руки?
Цитую з Тори: 1. Всё, что Я ЗАПОВЕДАЮ Вам, СТРОГО ИСПОЛНЯЙТЕ; НЕ ПРИБАВЛЯЙ К ЭТОМУ НИЧЕГО и НИЧЕГО НЕ УБАВЛЯЙ ОТ ЭТОГО. 2. Если ВОССТАНЕТ в среде твоей ПРОРОК или СНОВИДЕЦ и ДАСТ ТЕБЕ ЗНАМЕНИЕ или ЧУДО. 3. И ПОЯВИТСЯ ЗНАМЕНИЕ и ЧУДО, о котором ОН ГОВОРИЛ, чтобы СКАЗАТЬ: «ПОЙДЁМ ЗА БОГАМИ ИНЫМИ, которых ты НЕ ЗНАЛ, и БУДЕМ СЛУЖИТЬ ИМ». 4. То НЕ СЛУШАЙ СЛОВ ПРОРОКА ЭТОГО или СНОВИДЦА ЭТОГО, ИБО ИСПЫТЫВАЕТ ВАС БОГ, ВСЕСИЛЬНЫЙ ВАШ, ЧТОБЫ УЗНАТЬ, ЛЮБИТЕ ЛИ ВЫ БОГА, ВСЕСИЛЬНОГО ВАШЕГО, всем сердцем Вашим и всей душой Вашей. 5. За Богом, Всесильным Вашим, идите, и его бойтесь, и заповеди его соблюдайте, и его голоса слушайтесь. И ему служите, и к нему прилепитесь. 6. А ПРОРОК тот или СНОВИДЕЦ тот СМЕРТИ должен быть ПРЕДАН за то, что ГОВОРИЛ ОН ПРЕСТУПНОЕ ПРОТИВ ВСЕСИЛЬНОГО БОГА ВАШЕГО, который вывел Вас из страны Египетской и избавил тебя из дома рабства, — чтобы СБИТЬ ТЕБЯ С ПУТИ, ПО КОТОРОМУ ПОВЕЛЕЛ ТЕБЕ БОГ, ВСЕСИЛЬНЫЙ ТВОЙ, ИДТИ; ИСКОРЕНИ ЖЕ ЗЛО ИЗ СРЕДЫ ТВОЕЙ . ---------- Додано в 22:13 ---------- Попередній допис був написаний в 21:53 ---------- І те, що Ісус Христос "...ГОВОРИЛ ОН ПРЕСТУПНОЕ ПРОТИВ ВСЕСИЛЬНОГО БОГА ВАШЕГО" є підтвердження в Євангеліїї від Іоана: 44. Ваш отец ДИАВОЛ; и вы хотите исполнять похоти отца вашего. Он был человекоубийца от начала и не устоял в истине, ибо нет в нем истины; когда говорит он ложь, говорит свое, ибо он лжец и отец лжи. А как Я истину говорю, то не верите Мне. ---------- Додано в 22:20 ---------- Попередній допис був написаний в 22:13 ---------- Миху, уважно читайте Коли людина свідомо позбавляє себе життя - це самогубство. Я Вам спеціально виділив...
Вперше веду дискусію з юдеєм, наскільки я правильно зрозумів. Ваш витяг з тори жодним чином не доводить ваші слова. Чому? По-перше Ісус Христос не є ні сновидець, ні пророк. по-друге, Він говорив не про всесильного Бога, а про фарисеїв. Відчуваєте різницю? ---------- Додано в 22:36 ---------- Попередній допис був написаний в 22:34 ---------- Давайте зупинемося на словах: "позбавляє себе". Як Ісус позбавляв Себе?
Миху, Ви мене розсмішили З чого ви це взяли? Вмру зі сміху!!! ---------- Додано в 22:55 ---------- Попередній допис був написаний в 22:45 ---------- Його стратили як Лжепророка. Говорив саме так про фарисеїв і про їхнього отця Єгову... Для Вас людина і Ісус Христос синоніми? Ви собі уявіть картину: вбили поважну особу, а його вбивці кажуть, що це він сам приніс себе в жертву за Ваші гріхи. Ви, Миху, напевно плюнули би вбивцям межи очі... чи може б... підставили другу щоку?
Ну бо рідко хто дає посилання на Тору. Сорі.... ---------- Додано в 23:00 ---------- Попередній допис був написаний в 22:57 ---------- Звідки у вас таке переконання? Він нічого не пророкував перед фарисеями. ---------- Додано в 23:02 ---------- Попередній допис був написаний в 23:00 ---------- Говорив так, бо вони з"їхали у своїй вірі до нуля. Піддалися дияволу. Так і сказав: диявол ваш батько і ніяк інакше. ---------- Додано в 23:04 ---------- Попередній допис був написаний в 23:02 ---------- думаю, що це питання некоректне, бо немає однознчної відповіді так, або ні.
Тварини теж згрішили? П.С. Чому вмирають...? ---------- Додано в 23:06 ---------- Попередній допис був написаний в 23:04 ---------- Купа лишніх генів...
Ну не можна бути таким наївним, Миху! Значить, мають бути слова Ісуса Христа, що він приносить себе в жертву. Нє? Правильно, Ви зауважили, виконували наказ - згідно Тори, приведений вище, п.6
Думаю - камінь в город людському сумлінню ---------- Додано в 23:14 ---------- Попередній допис був написаний в 23:12 ---------- Нехай звучить подаяння... (так краще?) Або відкуп, або ... (якесь красиве слово) ---------- Додано в 23:16 ---------- Попередній допис був написаний в 23:14 ---------- Необхідно було, щоб людство зупинилося і задумалося. Як би вбили б простого царя - ніхто б на це уваги не звернув... ---------- Додано в 23:24 ---------- Попередній допис був написаний в 23:16 ---------- Гарна думка...
Хм,слово жертва має не одне значення,як на мене.Тут є нюанси: 1)жертва,яку хтось приніс своєму богу; 2)жертва заради когось-можна пожертвувати(віддати) комусь свій спокій,можна пожертвувати щастям заради когось,-або й життям. Думаю,у цьому обговоренні застосовується слово "жертва" саме в другому значенні,тому не варто чогось вишукувати.