Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. Василь

Василь Well-Known Member

Що саме Ви не зрозуміли?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Для мене кожна друга ваша відповідь не зрозуміла.

3. Василь

Василь Well-Known Member

Наведіть приклад, що саме Вам незрозуміло?!

4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Абсолютно нічого не зрозуміло. Єдине, що я зрозумів, що ти дуже боїшся, що в потойбічному житті не буде сексу. Тобто осягнення єдності.

• Подобається Подобається x 3
  5. Василь

Василь Well-Known Member

Абсолютні претензії не приймаються! Або Ви будете питати конкретно, що Вам незрозуміло, або я буду вважати, що Вас не цікавить тема, яка є предметом обговорення!

6. консультант

консультант Дуже важлива персона

Є три методи, але вони засекречені, тому не маю права їх описувати.

Останнє редагування: 5 вер 2010
    • Подобається Подобається x 1
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

То якби було в основному зрозуміло, а трошки - ні, то згоден, а то майже зовсім нічого...

8. Василь

Василь Well-Known Member

Отже, Ваші претензії безпідставні, раз Ви не можете сказати, що конкретно Вам незрозуміло.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ваш висновок теж, доречі, незрозумілий.

10. Василь

Василь Well-Known Member

Все дуже просто: якщо Вам щось незрозуміло, то Ви повинні сказати, що саме Вам незрозуміло. Але, якщо Ви не скажете, що саме Вам незрозуміло, Ваші претензії безпідставні. Думаю, що такий висновок дуже простий і зрозумілий.

11. vov66

vov66 Well-Known Member

Суперечки не мають змісту... Людина, якщо хоче щось взнати, то темою цікавиться. Тобто тему вивчає. А коли людина щось питає, і не бажає бути в темі..., то ...тяжко.

12. консультант

Зараз немає жодної лююдини, яка не вірить в існуванння душі. Якщо навіть і є, то все одно вона визнає її, коли йде на "звіт". Самі вперті безбожники, яких я знав, просили покликати священника, щоб їх висповідав.:)

13. Василь

Василь Well-Known Member

Питання не в тім, хто в що вірить, а що таке душа і чи вона існує. Тобто тут треба не молитись, а подавати конкретні концепції та аргументи.

14. vov66

vov66 Well-Known Member

Душа формується з первинних матерій або так званої Темної матерії...

15. Василь

Василь Well-Known Member

Який зміст поняття первинних матерій? Я не знайшов такого.

16. консультант

То не треба шукати. Треба було вчити те, що в школі задавали, що первинне, що вторинне. Не знаєте, нагадаю - первинне дух, вторинне матерія. Якщо з2єднати дух з матерією отримаємо людину, що й зробив Бог - Творець Всесвіту.

17. Василь

Василь Well-Known Member

Навпаки, якщо розділити живу людину на дві мертві абстракції, то отримаємо дух і матерію! Крім того, при цьому людина сама перетвориться на мертву абстракцію!

18. консультант

Чому навпаки? Воно так і буде. Якщо дух від"єднати від тіла, людина помре і житиме лиш на рівні душі.

19. vov66

vov66 Well-Known Member

Правильніше так:
    Якщо душа вийшла з тіла і в силу якихось причин не змогла в нього попасти, то тіло гине. Але слід не забувати, що душа тоже може загинути при недостатньому захисті...

20. Василь

Василь Well-Known Member

Навпаки, бо існує лише єдина людина, а не дух і тіло окремо!

а де твій аватар? :)