Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

А хто зна, звідки ви. Тепер і в глухих селах Інтернет є...

Але якщо ви вже вирішили блєснуть, то будьте точні, парафіянине. Тому-що при фібрилляції шлуночків серця чи його повній зупинці ніякого кровообігу не відбувається, але мозок певний обмежений час зберігає електричну активність.

Тобто - найголовніший фізична ознака життя - це електрична активність мозку, якщо на те пішло. Тільки це єдине відрізняє живий організм від мертвого. Є електрична активність мозку - людина може жити, якщо інші функції буде відновлено. Якщо електричної активності немає - точно вже повноцінно жити не буде ніколи.

Але ж ми не про абстрактно фізичну ознаку життя...
    Чи означає це, що наявна електрична активність мозку - це ознака присутності душі в тілі?
    Можливі тільки дві відповіді - Так або Ні.

Якщо відповідь Так, то душу можна виміряти тощо... :)
    Якщо відповідь Ні - то... ?

2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

це не є підтвердженням існування душі.

3. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Аргументи, контраргументи?

4. nixto

nixto Well-Known Member

:mocking: не завжди

• Подобається Подобається x 2
  5. ovod

ovod Well-Known Member

думаю вам сюди

думаю, що ту електричну активність можна симулювати штучно. А в тварин є душа? мені здається, що електрична активність в мозку там є.

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Спитайтесь при нагоді....:sorry:

• Подобається Подобається x 1
  7. Ravin

Ravin Well-Known Member

Кабала учит.

Когда в человеке появляется такое свойство "любви к ближнему" - называется, что он "обрел душу". а пока у него не появилось свойство отдачи и любви, у него нет души. Он - как животные.

Это просто цитата для информации.

8. comanche

comanche знайшовся

Я навів відповідь,
    з.і. Ви, звичайно, не ображайтесь на грубі висказання, просто ви людина серйозна (суджу по інших дописах) тому відповідно "Кому багато дано з того і багато вимагається" =)
    І коли прочитав таке порівняння, ну справді таке враження що наліплено "шопапала". Якщо вже досліджуєм такі поняття як Душа, то тут явно не можна просто так бавитись в алгебру логіку першого курсу універу :)

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я з вами майже згідний. І пояснення пана ДІДІО не годиться. Для вас.
    Але подивіться кому він пояснює. Людині яка стоїть на позиціях вульгарного матеріалізму. Яка абсолютно не вірить в духовні речі. Людині яка цілковито зазомбована сектою єретиків.
    То як пан ДІДЬО ще інакше може пояснити? Ми пробували всі методи. І на основі сучасної науки і на основі Біблії. Не доходить...

• Подобається Подобається x 3
  10. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Дивний підхід...
    А Ісус чомусь дозволяв собі "бавитись", коли говорив до простих людей притчами, та вибирав прості і зрозумілі для них порівняння... Боже борони, я не намагаюсь "конкурувати" з Ісусом. Я тільки намагаюсь пояснити тепер вже вам, що немовлят не годують шашликом...

11. FatalError

FatalError миється в бані

Набор рефлексов, нерегулируемый поток импульсов, непрерывный калейдоскоп образов и частиц информации (прошлого, настоящего, возможных вариантов будущего.
    Осознание собственного Я, окружающего мира и других Я.
    Биоболонка, генератор, карбонообминний цикл, получение био-основ ...
    Личностное развитие ...
    Индивидуальное восприятие действительности, приобретенные навыки, предпочтения и привычки ...
    Сознание и подсознание ...
    Жизненный опыт, память ...

А за все эмоции, чувства, знания, черты характера и вообще за само человеческое Я, ответственность несет человеческий мозг.
    Нет мозга - нет человека.
    Смерть мозга - смерть человека.
    Все это наталкивает на мысль, что человек является заведенным механизмом, имеет определенный срок годности.
    И у каждого он разный. Но финиш у всех один и тот же - смерть.
    после чего сложный био-организм превращается в простые неорганические соединения.
    Все люди ровны: но не на земле, а в земле ...
    Что дальше? Для чего это все? С какой целью мы появились на свет? В чем смысл бытия?
    Практически все религии и философии учат об бессмертия для каждого человека и от нас зависит качаство вечного пребывания...
    Но это ложь, никакого бессмертия не существует, мы все прекращает свое существование со смертью человеческого организма.</SPAN>
    Никакой души нет, есть только человек который проживает свою жизнь и исчезает с лица земли.

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

І чайку...:sorry:
    Непргеменно горячего(с)...:morning1:

13. Huru

Huru Well-Known Member

Цікаві випадки зникнення з лиця Землі:
    http://spiritual.narod.ru/theory/telosv.html
    о_Оо_О

14. vov66

vov66 Well-Known Member

Душа і мозок - цікавий експеримент:good:

"...Когда я работал с нейтрализацией напряжения земной коры вдоль разлома, ради интереса я записывал на компьютер энцефалограмму своего мозга. Незадолго до этого я приобрёл соответствующий прибор, позволяющий записывать энцефалограмму головного мозга сразу на жёсткий диск компьютера. В то время это была пионерская японская разработка в этой области, которая позволяла видеть в цвете, в реальном времени, трёхмерное изображение активности разных участков коры головного мозга.

15. Василь

Василь Well-Known Member

Яким чином сутність людини виводиться з фізичного тіла? Поясніть, будь ласка!

16. vov66

vov66 Well-Known Member

Це треба питати у автора. На семінарі 19-21 березня (див. відео) була демонстрація реальних можливостей людини...

17. Василь

Василь Well-Known Member

Це не відповідь, а й автор, на мою думку, цього не знає. Так що вся конструкція повисає в повітрі...

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

А у вас все, що не розумію - то не відповідь? Чи інколи?

19. Василь

Василь Well-Known Member

Звичайно! Якщо відповідь незрозуміла, тоді автор повинен її пояснити, бо беззмістовна відповідь є не відповіддю, а відпискою!

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Василю, в такому разі всі твої "відповіді" є відписки бо я з твоїх писань абсолютно нічого не зрозумів. І мені здається, ніхто не зрозумів.
    Невідомо, що ти хочеш, в що ти віриш, хіба що в якогось Бурбабукова:))).
    Бо ж для тебе ні Ньютон ні Ейнштейн не є авторитети.

а де твій аватар? :)