Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

О, видите... а ви тут вихвалялися, мов я - мозок, я - мозок.....

---------- Додано в 13:43 ---------- Попередній допис був написаний в 13:35 ----------

Ви тягнете на Остапа Вишню...

Виходить, що чим сухша людина, тим вумніша, нє? Ну якщо співвідношення....

Ну й тепер я знаю, чому ви казали: я - мозок...:crazy:

страшно уявити ваш інтелект.... :)

• Подобається Подобається x 2
  2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А я думаю, тут справа в іншому. Як казав Жванецький, "меня послали и я должен продержатся".
    І не так важливо, яку ахінею плести. Їх засновник показав зразки неперевершеної брехні, то чому його послідовникам відставати.

3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1. А ви вихвалялись, мов: "Я - НЕМАТЕріялна Субстанція"
    Але чому тоді тіло болить? Ви ж є поза ним?
    Доречі, Нематеріальна Субстанція(далі - Н.С.)
    може покинути матеріяльне тіло, під час житія-битія тего тіла?
    2. Не в тому річ, не в тому річ...
    Слон - велий, багато м'язів, великі всі частини тіла товсті судини, сухожилля, нервові сплетіння, серце до 30кг, й тому потрібно зберігати пропорцію.
    Але головним чинником виступає рівень організації тего мозку.

Наприклад еволюція напівпровідника (транзистора)
    Лампи ~ транзистори ~ чіпи ~ мікрочіпи

розміри зменшились в сотню раз, а продуктивність зросла в десятки тисяч раз.
    3. Середньостатистичний.
    1. І ради чого ви держитесь на плаву?
    2. Тепер я вас розумію.
    3. Так, Платон був супербрехуном - обманув цілий світ.
    Але хто ж це заперечує?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не розумію... і чого ви ще не СЄ...

У вас неперевершений дар переконувати!!! Жєлезная логіка....

5. ABDURAKHMAN

не достойний ним бути й не відповідаю їх високим морально-етичним принципам.

6. Pedro

Причому тут Платон? Зрештою, ви читали якісь матеріали по історії людства?
    В житті? Крім вежі? Бо я починаю бути згідним з Михом - ваш інтелект дійсно близький до нульової позначки.

7. ABDURAKHMAN

а мені як кажуть ляхи, шистко єдно, що ви там про мене думаєте, оскільки я про вас взагалі не думаю.

8. nixto

nixto Well-Known Member

Не правда, не цілий ! Партія Лєніна і свідки не повелися.:)))

9. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

10. Pedro

І ще не відомо, хто є більший брехун. Мені здається, Расел може дати фору Леніну.;)
    А серйозно, це очевидно тільки дві організації які твердо стоять на позиціях матеріалізму.

11. ABDURAKHMAN

---------- Додано в 15:33 ---------- Попередній допис був написаний в 15:32 ----------

і правильно роблять...

12. Pedro

І тут треба вчитися... Такого в польській мові нема. Є wszystko jedno.
    Або кирилицею вшистко єдно. Прислухайтесь до слів ще одного вашого вчителя - вчитись, вчитись і вчитись...

13. ABDURAKHMAN

1. А хіба не шистко єдно як писати "шистко єдно"
    2. Це не мій вчитель.

14. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

• Подобається Подобається x 1
  15. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Якщо просто задуматись і абстрактно порівняти труп тільки-но вмерлої людини і живу людину... Чим вони в основному різняться?

Труп ............................ ................................Людина
    1.Не дихає.............................. 1.Дихає. Але може не дихати певний час, до 10 (чемпіони) хвилин.
    2.Серце не б"ється. ........................2.Сердце б"ється не рідше, як 1 раз на 1-5 секунд, але може не битися, коли оперують серце, і людина залишається живою.
    3.Температура не підтримується. ..........3. Температура підтримується, від 36 до 41 градуса, але може не підтримуватись, коли людина замерзає або перегрівається, або її охолоджують для операції.
    4.Не здатен мислити........................... 4.Мислить.

Це дуже грубе порівняння, але не важко помітити: різниця між живою і неживою людиною в тому, що жива ніби-то завжди мислить, а мертва - ні. А як же сон? (Чи ми мислимо уві сні? У кожному сні? Мені невідомо. Може, хтось зустрічав якісь дослідження на цю тему?)

Отже, "матеріальні" ознаки, які відрізняють живе від неживого - відсутні!? Тобто, жива людина від мертвої відрізняється "нематеріально"?

Очевидно, те, чим відрізняється жива людина від мертвої - і є душа.

• Подобається Подобається x 1
  16. ABDURAKHMAN

відрізняються мозком.
    В трупака він розкладається й гниє, а в живої людини нормально функціонує

17. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

При гнійному запаленні мозку мозок розкладається і гниє і у живої людини. Іноді зогниває більша половина мозку, а людина виздоровлює, і живе після того багато років. Також бували випадки, коли жива людина втрачала значну частину мозку від травми чи пострілу, і продовжувала жити. Так що процес "гниття мозку" не є однозначним "привілеєм" трупа. Додивіться до кінця.

http://www.youtube.com/watch?v=z7TcugWqyaI

18. ABDURAKHMAN

нервові клітини живуть до 10хв. без кисню далі безповоротно гинуть і загниває ввесь мозок

19. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Тьху ти...
    Беремо двох людей. Обидві не дихають. Обидві мають низьку температуру. У обох не б"ється серце. У обох НЕ ГНИЄ мозок.

Одна з цих людей - на операції, і є живою, у неї є душа, інша - труп, і душа покинула його тіло. В чому різниця!?

20. comanche

comanche знайшовся

Я, звичайно, стверджую, що душа існує, але наведене вами порівняння годиться лише, мабуть, десь в глухому селі росказувати парафіянам :)
    Мабуть гарніше б виглядало
    Мозок не живиться киснем, бо не відбувається процес кровообігу і Мозок живиться киснем бо процес кровообігу відбувається.
    і не важливо спить людина, чи думає що вмерла :) головне щоб виконувалась ця функція.
    Не тут треба шукати душу :)
    Мозок першої ще живий і тільки Богу відомо коли смерть наступає і коли потрібно відізвати Душу, цей процес не автоматизований і я вірю, що нас зустрічає при смерті те, що ми заслужили. відповідно коли мозок помер Бог відкликав душу і не важливо чи буде потім спроба людину оживити - ніякого ефекту воно не дасть...
    Якщо ж Бог душу не відкликав, вона повернеться в тіло після операції навіть якщо частина мозку буде пошкоджена і людина буде у перманентно вегетативному стані..

а де твій аватар? :)