Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Знову ж ви сумніваєтесь у Божій всесильності, міряючи діла Божі матеріяльною лінійкою.
    Він не зміг....
    Це не можливо...
    Як це так.,
    Люди Він Абсолют і для нього немає Нічого неможливого.

Якщо мізерна людина від свого безумства почала лізти туди куди їй не слід втручатися, беручи на себе те що по праву належить тільки Богу:
    вирішувати долю нового життя:
    ~клонування
    ~штучне запліднення
    Й людині стало вже під силу відтворити житія з залишків носіїв спадкової інформації - нуклеїнових кислот.
    ДОРЕЧІ, клонована людина яка матиме ідентичні умови житія, спілування, розвитку буде АБСОЛЮТНО ІДЕНТИЧНОЮ батьківській хформі.
    Себто, матиме абсолютно ідентицну душу (на цирковну манеру.)
    будуть ідентичні особи й особистості.

2. Василь

Василь Well-Known Member

Душа - то психіка, і більш нічого! Все інше - не фізичні поняття, а лише вигадки людей, що не знають, що таке світ.

3. ABDURAKHMAN

1. Поза часом небуття.
    2. Ну я теж є той хто я є. І цього вже не зміниш.
    3. '...початок Божого творива...'
    '...роджений найперше...'
    4. Сатана й невірні анголи були створені відразу, вони не народжувалися й не померали вони мали свободу вибору й були досконалими. ВОНИ СВІДОМО ОБРАЛИ свій шлях, що веде до погибелі, свідомо знехтували Божі настанови.
    Тепер проводим аналогію з грішним людством котре не знало що таке досконалість. Людина ще від народження є грішною і тому якщо вона будучи по вуха у гріху стає на шлях покаяння і любові - то ціни не має такій людині, й вона цим перекриває свої гріх й отримує шанс спастися.
    Досконалі від початку адам і єва не матимуть шансу на вічне життя. ІМХО.
    Тобто той хто був досконалим і згрішив проти бога в найменшому не матиме шансу бути прощеним бо зробив це СВІДОМО.
    5. Йой, що се стресло???!!!
    А хтось, недавно доводив з піною на губах, що є можливість покаятися, що є ЧИСТИЛИЩЕ?!

4. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

1) Досконалі в чому? І якщо вони були досконалі, то як могли згрішити? Грішити може тільки той, хто НЕдосконалий. Чи ви так не думаєте?

2) А ви, коли грішите, то робите це НЕсвідомо? Вам у той час щось затуманює очі? Якщо так, тоді ви ні за що не будете відповідати перед Богом, адже ви грішите несвідомо. Подібно, як у сні, коли ви когось вбиваєте, то це ж не гріх, бо ви це зробили несвідомо (у сні), так само і в житті, правильно?

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я ніколи не сумнівався, що Бог є всесильним і всюдисущим. Але Бог - це ще і вершина мудрості.
    А єговісти з нього хочуть зробити фокусника.

• Подобається Подобається x 4
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

а стреслося те, що у вас впав зір і читаєте ви пяте через десяте. Хто вам сказав, що у чистилищі каються?

• Подобається Подобається x 2
  7. ABDURAKHMAN

1. Не мали гріха.
    2. Бог нас створив не роботам, й дав нам свободу вибору.
    А через це люди й згрішили.
    3. Тобто ви стверджуєте що бог створи.в демонів такими як вони є? Для гармонії шальок терезів? Добро-Зло?
    Й створив Грішну людину, вона згодом, будучи грішною, - 3ґрішила(бо виходу в неї не було), а за те що вона згрішила - вічно її мучити?
    Грішити може як досконалий так і недосконалий. Адам тому підтвердження.
    4. Я роджений в гріху, живу в грішному світі, я недосконалий, я грішу. Грішу постійно, і байдуже чи я щось роблю, чи сиджу чи думаю, постійно.
    Але я не вибирав шляху гріха...
    Він сам мене обрав. І на то немає ради.
    Бо гріх ввійшов через одного чоловіка у світ.
    А я його нащадок.
    5) ісус говорив що навіть лиха думка чи пожадливий погляд це вже є переступом закону.
    Щодо сну то як правило людині сниться те про що вона думає.
    Отже й сон є гріхом.
    Навіть те що просто дихаєш чи живеш є гріхом. Він всюди.

---------- Додано в 16:43 ---------- Попередній допис був написаний в 16:35 ----------

точно я 3абув там за людину каються живі родичі, живими грошима.
    Людина просто очищується огнем й платить за гріх не вічність а N-ою кількістю років.
    Якщо родичі були благоразумні й відкупили його то він іде до раю.
    А якщо в родичів не було грошей на нього чекало вічні муки в аду.
    ДУМАЄТЕ БОГУ ПОТРІБНІ ГРОШІ?
    Ні, вони потрібні грішному людству.

---------- Додано в 16:45 ---------- Попередній допис був написаний в 16:43 ----------

одна фраза суперечить іншій

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні, я думаю з вашими умозаключєніямі вам пряма дорога до СЄ. Їм такі потрібні.
    Ви їм настількі цінні, що навіть вас вони спокійно позбавлять обовязку ходити по вулицях і в хати. Головне, продовжуйте у цьому стилі.:y:

---------- Додано в 17:52 ---------- Попередній допис був написаний в 17:50 ----------

:crazy::haha:

9. консультант

консультант Дуже важлива персона

Душі немає, то ясно, що її продати неможливо. А як бути з розумом?

10. ABDURAKHMAN

розум - як сутність людського буття або ж як знання?
    Знання можна продати й отримати матеріяльні блага.
    Знання можна використати не в тому руслі й стати на дорогу погибелі.
    Сутність людини також можна продати і отримати матеріальні кошти.
    При цьому людина зраджує сама собі і йде на компроміс зі своєю совістю заради матеріальних благ.
    Якщо людина присвячуе своє життя злу можна сказати що вона продала своє життя.
    Бо в неї немає нічого окрім життя.

11. Nadan

Nadan Well-Known Member

Якщо Бог - абсолют і є всесильний, то чому ви не вірите, що Бог міг стати людиною? Ви не вірите, що для Нього нема нічого не можливого?

12. Василь

Василь Well-Known Member

Тут проблема не в вірі, а в тім, що бог не є фізичним поняттям, а лише віртуальним, тоді як людина є фізичною живою істотою!

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

а у вас, як віртуальному носію субєктивної інформації, нє?

14. Василь

Василь Well-Known Member

Ні, бо я взагалі не є віртуальним носієм суб"єктивної інформації!

15. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

У вас явна проблема з термінологією. Вираз "фізичне поняття" сам по собі не є фізичним - це просто звичайний абстрактний умовивід. Тому ваші слова мали б звучати так: "Бог - не є об'єктом фізичного (матеріального) світу". І якби ви написали саме так, то написали б правду, бо Бог дійсно не є об'єктом фізичного світу, оскільки наші органи чуття Його ніяким чином не сприймають.

P.S. "Поняття" і "об'єкт" - це різні речі.

• Подобається Подобається x 2
  16. Василь

Василь Well-Known Member

Ви не праві, бо якраз поняття і поділяються на такі, які є фізичними, тобто такі, які мають фізичний відповідник, і такі, які є результатом абстрактного умовиводу. Відтак, поняття бога є результатом лише абстрактного умовиводу, тобто не є фізичним поняттям.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

як би не вмерти від безсилля перед своєю мудрістю.

18. ABDURAKHMAN

а кіко є того житія?
    Ми всі рано чи пізно помремо.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha::haha::haha:.........

20. Василь

Василь Well-Known Member

Вмирають не від мудрости, а від куль, катастроф, хвороб та від старіння організму. Тільки обговорюваної теми це мало стосується.

а де твій аватар? :)