Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

не в силі влада відібрати душу життя (вічне) і тому слід боятися Того Хто може відібрати його.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha::haha::haha:

Абдурахмане, ми ж не діти на уроці у Фаріон.

Скажіть прямо, як то можна тіло вбити, а душу - ні?;)

3. ABDURAKHMAN

1. Ага, а якщо в новому завіті є добрий десяток цитат які заперечують рівність Отця І Сина?
    Це теж справа кожного? Догмат гласить що всі три особи є однаково рівні і несотворені, і що всі три є одно.
    2. Ні душа це життя, а яке життя після смерті? Нема ніякого.
    3. А відповідна це яка духовна семінарія, католицький університет? Ну щоб вас так не підносила гордість, скажу що наразі маю незакінчену вищу технічну освіту і продовжую її здобувати, студент.
    4. Хто сказав?
    5. Соломон говорив про людину вцілому, а не про якусь убогу оболонку для душі.
    6. Це притча з глибоким змістом. Не є буквальним підтвердженням. Цілковитий символізм.
    7. Деяке поняття маю.
    8. О, то я з вами є душогубами. Ніколи не думав, що бульба має душу. Душа у всьому, цікаво...
    9. О, нарешті, ви 3ро3уміли!!!
    Насправді повне безумство казати, що в Біблії говориться про душу як духовну частинку.
    Душа це живий організм що має кров. Отже рослин не е душами і її не мають.

4. Василь

Василь Well-Known Member

Я не зрозумів: час, коли не було часу, є часом, коли не було часу, чи не є часом?

• Подобається Подобається x 2
  5. ABDURAKHMAN

1. Наприклад? Притча про Ла3арю?
    2. Ні ще жива, бо я ще живий.
    3. Бог має силу, Свого духа, яким наділяє обраних. І не важливо чи це буде один чи тисяча осіб.
    4. Тут вже гра слів. Бог є Дух (дух.особа)? Так!
    Бог є Святий?
    Безумовно!
    Але слід розрізняти Дух, як Бог і дух Божий,як Його сила.
    ...Отця і Сина і святого духа...
    Отець - Бог Ягве.
    Син - перше твориво Бога Ягве.
    Дух святий (дух Божий, Божа сила).
    5. Не було часу в нашому розумінні. Бог існував вічно. Це значить, що для Самого Себе існувала зміна Свого буття в часі.
    Простір не існував, коли існував Бог?
    Абсурд. Чи хіба був лиш куб 10 на 10 і на 10м?
    Позаяк існував вічно Бог існував і час і простір.
    Але сенс на тому зациклюватися, я нічого не стверджую, а лише припускаю.
    6. Скільки було богів у язичників, а скільки божків менших?
    Язичники, наші предки до княжих часів навіть не використовували ідолів у поклоніні своїм богам, не було тоді і храмів. Згодом вони, язичники, стали молитися перед статуями і бовванами, звеличувати і молитись до них, чи вірніше сказати, вони існували для кращого зв'язку і зосередженості на обєкті свого обожнювання.
    Ну і хто язичник?

---------- Додано в 15:25 ---------- Попередній допис був написаний в 15:20 ----------

хіба якась людина всилі відібрати в іншої людини Вічне житіє як приготував їй Бог?

---------- Додано в 15:41 ---------- Попередній допис був написаний в 15:25 ----------

Ви дійшли вірного висновку, я не розумію і не 3ро3умію, як Бог особа може вселитися в людну, без загибелі останньої. А наділити людей своєю силою, духом, може сповна.

6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А що то за притча? Такої не чув. Є історія про багача і Лазара. Ага, я згадав, це неправда бо Ісус вже тоді начитався Платона.
    До речі, не в одному англомовному перекладі це не називається притчою.
    А, взагалі, Абдурахман, вам не набридло пороти дурниці? Вам наводять приклади як з Нового так і зі Старого Заповіту.
    Що ви захищаєте? Що ви хочете доказати ставлячи плюси дурним дописам безбожника Василя?
    Вам всі доказують, що ви людина (запамятайте - людина!) створена подібною до Бога. Ні, ви твердите - я скотина і здохну як скотина.
    Бо так заповів супербрехун педофіл Рассел. Може зупинитесь???

• Подобається Подобається x 2
  7. ABDURAKHMAN

Нарешті я вас зрозумів:
    Бути людиною, це прожити міжерне життя і хай в 60% ймовірності потрапити в пекло.
    А вмерти як скотина - це перестати існувати у будь-якій формі?!

8. Pedro

Візьміть Біблію, відкиньте вежу. Біблія вам розповість чи люди перестануть існувати і чи підуть в пекло. І хто. Там все розписано.
    На жаль "хтось" вам закрив очі.

9. ABDURAKHMAN

припустімо що історія:
    себто всі богаті потраплять в ад, а жебраки і бомжі вічно будуть в раю?
    Хіба тут йдеться про матеріальне богацтво?
    Якщо людина після смерти продовжує жити у вигляді духовного згустка енергії, то хіба в неї є тіло, яке б горіло, але пече і мучеться від болю лише язик. Хіба є язик в духа?
    В лоні Авраама, чому не в Божому лоні?
    Що означає прірва, чому два тих місця є поруч?

• Подобається Подобається x 1
  10. Pedro

А ви ще раз прочитайте Писання і запитайте Христа, чому він розповів неправду (з точки зору єговістів).

11. ABDURAKHMAN

душа - життя
    душа що грішить помре
    плата за гріх смерть
    ми всі смертні
    пекло і шеол це одне і теж
    потрапити в шеол - припинити існування
    про це пише біблія, а ще говорить що Бог Є Люблячим і Справедливим.

12. Pedro

Ні, це говорить сатана вустами вежі. Читайте Біблію, Абдурахман.

• Подобається Подобається x 3
  13. ABDURAKHMAN

Ісус неправди ніколи не говорив, а те що перекручують його слова це вже інша справа.
    Ісус говорив що зруйнує храм і за три дні його відновить, слідуючи вашій логіці він збрехав?!

14. Pedro

Він сказав, який храм він зруйнує. Я довіряю Біблії набагато більше ніж сатанинській макулатурі. Чого і раджу вам.

• Подобається Подобається x 3
  15. ABDURAKHMAN

якщо так то скажіть:
    виходить що сатана не обманув жінку кажучи що померти не помре. То за що Бог його прокляв?

16. Pedro

Виявляється, що не обманув. Бо жінка прожила більше 500 років.
    А Бог казав, в цей самий день помреш.
    А може... Бог мав щось інше на увазі. Подумайте, якщо вежа не вбила цілком ваш розум.

17. ABDURAKHMAN

Обманув і за що був остаточно безповоротно відкинутий від Бога і Його анголів.
    Адам з Євою померли у Божому дні який триває 1000 років, і померли остаточно вернувшись до того з чого повстали - до пороху.

18. Pedro

Абдурахман, може досить казочок з "вежі"? Enough is enough!

19. ABDURAKHMAN

ну досить, - то досить...

20. Pedro

Я вас прошу, відкиньте прокляту вежу хоч на тиждень. Читайте Біблію без "сатанинських" окулярів і ви зрозумієте.
    І найменше я б хотів вас бачити в стані вашої недавньої одновірниці, яка покинула єговістів і тепер не вірить ні в що. Це страшно.
    Бог є любов. Просіть і дано буде вам.

а де твій аватар? :)