1. Ага, а якщо в новому завіті є добрий десяток цитат які заперечують рівність Отця І Сина? Це теж справа кожного? Догмат гласить що всі три особи є однаково рівні і несотворені, і що всі три є одно. 2. Ні душа це життя, а яке життя після смерті? Нема ніякого. 3. А відповідна це яка духовна семінарія, католицький університет? Ну щоб вас так не підносила гордість, скажу що наразі маю незакінчену вищу технічну освіту і продовжую її здобувати, студент. 4. Хто сказав? 5. Соломон говорив про людину вцілому, а не про якусь убогу оболонку для душі. 6. Це притча з глибоким змістом. Не є буквальним підтвердженням. Цілковитий символізм. 7. Деяке поняття маю. 8. О, то я з вами є душогубами. Ніколи не думав, що бульба має душу. Душа у всьому, цікаво... 9. О, нарешті, ви 3ро3уміли!!! Насправді повне безумство казати, що в Біблії говориться про душу як духовну частинку. Душа це живий організм що має кров. Отже рослин не е душами і її не мають.
1. Наприклад? Притча про Ла3арю? 2. Ні ще жива, бо я ще живий. 3. Бог має силу, Свого духа, яким наділяє обраних. І не важливо чи це буде один чи тисяча осіб. 4. Тут вже гра слів. Бог є Дух (дух.особа)? Так! Бог є Святий? Безумовно! Але слід розрізняти Дух, як Бог і дух Божий,як Його сила. ...Отця і Сина і святого духа... Отець - Бог Ягве. Син - перше твориво Бога Ягве. Дух святий (дух Божий, Божа сила). 5. Не було часу в нашому розумінні. Бог існував вічно. Це значить, що для Самого Себе існувала зміна Свого буття в часі. Простір не існував, коли існував Бог? Абсурд. Чи хіба був лиш куб 10 на 10 і на 10м? Позаяк існував вічно Бог існував і час і простір. Але сенс на тому зациклюватися, я нічого не стверджую, а лише припускаю. 6. Скільки було богів у язичників, а скільки божків менших? Язичники, наші предки до княжих часів навіть не використовували ідолів у поклоніні своїм богам, не було тоді і храмів. Згодом вони, язичники, стали молитися перед статуями і бовванами, звеличувати і молитись до них, чи вірніше сказати, вони існували для кращого зв'язку і зосередженості на обєкті свого обожнювання. Ну і хто язичник? ---------- Додано в 15:25 ---------- Попередній допис був написаний в 15:20 ---------- хіба якась людина всилі відібрати в іншої людини Вічне житіє як приготував їй Бог? ---------- Додано в 15:41 ---------- Попередній допис був написаний в 15:25 ---------- Ви дійшли вірного висновку, я не розумію і не 3ро3умію, як Бог особа може вселитися в людну, без загибелі останньої. А наділити людей своєю силою, духом, може сповна.
А що то за притча? Такої не чув. Є історія про багача і Лазара. Ага, я згадав, це неправда бо Ісус вже тоді начитався Платона. До речі, не в одному англомовному перекладі це не називається притчою. А, взагалі, Абдурахман, вам не набридло пороти дурниці? Вам наводять приклади як з Нового так і зі Старого Заповіту. Що ви захищаєте? Що ви хочете доказати ставлячи плюси дурним дописам безбожника Василя? Вам всі доказують, що ви людина (запамятайте - людина!) створена подібною до Бога. Ні, ви твердите - я скотина і здохну як скотина. Бо так заповів супербрехун педофіл Рассел. Може зупинитесь???
Нарешті я вас зрозумів: Бути людиною, це прожити міжерне життя і хай в 60% ймовірності потрапити в пекло. А вмерти як скотина - це перестати існувати у будь-якій формі?!
Візьміть Біблію, відкиньте вежу. Біблія вам розповість чи люди перестануть існувати і чи підуть в пекло. І хто. Там все розписано. На жаль "хтось" вам закрив очі.
припустімо що історія: себто всі богаті потраплять в ад, а жебраки і бомжі вічно будуть в раю? Хіба тут йдеться про матеріальне богацтво? Якщо людина після смерти продовжує жити у вигляді духовного згустка енергії, то хіба в неї є тіло, яке б горіло, але пече і мучеться від болю лише язик. Хіба є язик в духа? В лоні Авраама, чому не в Божому лоні? Що означає прірва, чому два тих місця є поруч?
А ви ще раз прочитайте Писання і запитайте Христа, чому він розповів неправду (з точки зору єговістів).
душа - життя душа що грішить помре плата за гріх смерть ми всі смертні пекло і шеол це одне і теж потрапити в шеол - припинити існування про це пише біблія, а ще говорить що Бог Є Люблячим і Справедливим.
Ісус неправди ніколи не говорив, а те що перекручують його слова це вже інша справа. Ісус говорив що зруйнує храм і за три дні його відновить, слідуючи вашій логіці він збрехав?!
Він сказав, який храм він зруйнує. Я довіряю Біблії набагато більше ніж сатанинській макулатурі. Чого і раджу вам.
якщо так то скажіть: виходить що сатана не обманув жінку кажучи що померти не помре. То за що Бог його прокляв?
Виявляється, що не обманув. Бо жінка прожила більше 500 років. А Бог казав, в цей самий день помреш. А може... Бог мав щось інше на увазі. Подумайте, якщо вежа не вбила цілком ваш розум.
Обманув і за що був остаточно безповоротно відкинутий від Бога і Його анголів. Адам з Євою померли у Божому дні який триває 1000 років, і померли остаточно вернувшись до того з чого повстали - до пороху.
Я вас прошу, відкиньте прокляту вежу хоч на тиждень. Читайте Біблію без "сатанинських" окулярів і ви зрозумієте. І найменше я б хотів вас бачити в стані вашої недавньої одновірниці, яка покинула єговістів і тепер не вірить ні в що. Це страшно. Бог є любов. Просіть і дано буде вам.