Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. nixto

nixto Well-Known Member

Я збаранів чисто, як так, ви чітко пишете, що енергія без матерії не є особою. Може для кращого розуміння мені "пів літри" без закуски бахнути? Так сказать, поймать волну!

2. Nadan

Nadan Well-Known Member

Ви що, хочете сказати, Бог не є Святий? В Ів.4:24, сказано, "Бог є Дух".
    Ви сумніваєтесь що Він є Святий? Ви хоч розумієте, що це відверте богохульство?
    Покажіть де конкретно сказана така формула, але прямо, без ваших трактувань. Думаю що не знайдете!
    Отже ви вважаєте в принципі можливою пересадку душі хірургічно!? А що тоді буде з людиною, якщо їй пересадять декілька органів від різних людей, наприклад печінку від одного, нирку від другого, а серце від третього. Скільки в людини буде душ? А якщо пересадять мозок, в чуже тіло, то буде в одному тілі 2 душі чи одна?
    Ну поки що у вас з логічними аргументами напряжонка.
    То й що з того? Яка з цього випливає мета створення людини? Їсти, пити спати і вічно отримувати задоволення?
    Звичайно, що заперечення мук в пеклі не є прирівнюванням до скотини.
    Бачу ви зовсім нічого не зрозуміли. Видно, що речі морально - духовного порядку вам даються важко. Може тому, що ваш дух мертвий?
    Те що було колись, нехай в минулому і залишається, ми говоримо про сучасний розвиток науки.
    Я так розумію, що вищої освіти у вас нема, напевно ви маєте середню або спеціальну освіту, бо інакше б знали такі загально відомі для науковців факти, що простір є функцією матерії, а час є функцією руху цієї матерії. Тому коли матерії не було, то не було й часу і простору! Якщо ви твердите, що час, простір і вакуум були вічно як і Бог, то це означає що ваш Бог не Бог, а бог, бо не є Творцем, а творінням, що знаходиться в полоні часу і простору!!! Тому ви є модерним язичником та ідолопоклонником! Чому, сподіваюсь розумієте.

• Подобається Подобається x 1
  3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

в нашому матеріальному світі так - без енергій тіло не є особою, воно не є живою істотою.
    Але в духовному нематеріальному і безтілесному світі все по-іншому.

4. nixto

nixto Well-Known Member

Стоп, стоп, стоп! Наскільки я памятаю праведні "вівці", а неправедні "козли", чи я щось в Біблії пропустив?, Чи то нове вчення об"явилось?

5. Nadan

Nadan Well-Known Member

Нічо, ще маю трохи ліків, може Бог дасть поможе. Будем лічити до кінця!

6. ABDURAKHMAN

Це випливає із наступних віршів:
    Псалом 104:29-30
    Псалом 146:4
    Еклезіаста 12:7
    Еклезіаста 9:4-6,10
    а ще згадати що таке душа:
    Навина 11:11 душу можна вбити?
    Числа 31:28 тварини теж мають душу?
    Єремії 2:34 душа має кров?
    Левит 17:11 душа - це кров?!
    Єзекії 18:4 - душа вмерає?

---------- Додано в 02:28 ---------- Попередній допис був написаний в 02:16 ----------

1е воскресіння - стосуеться обраних 144000.
    Далі армагеддон. Будуть знищені 'козли', і прокинуться ті що в гробах праведні і не дуже. Сатана буде скований 1000 років а потім в кінці теї тисячі буде випушений для того щоб зводити всіх. Всі хто спокуситься раз і назавжди будуть знищені разом із сатаною і його армією демонів - це друга смерть. Всі хто дойдуть до кінця матимуть частку в 2му воскресінні і вже ніколи вони не знатимуть що таке смерть.

7. Nadan

Nadan Well-Known Member

А де ви бачили, щоб радіохвилі самі говорили? В цитатах які я привів, Святий Дух САМ говорить, посилає, утішає і т.д. Ніде не сказано в Писанні такого як ви кажете, що Отець ніби то користується Духом як передатчиком. Тому ваше пояснення не Біблійне - чергова вигадка сектантів. Де ж тоді знаходиться Сам Отець небесний - Єгова? Він що Сам не може нікому нічого сказати? Хіба Він не є присутній на Землі і конче потребує передатчика - Духа?
    Згоден, тому що Дух Святий і є Бог!
    Не тому, про причини я вже писав.
    Мова ж йшла не про справи і задуми Божі, а про безособову силу! Як ви думаєте, я буду мати гріх, якщо буду морально принижувати свій електродвигун?
    Ще ніколи не чув, щоб ліхтар на вулиці когось втішав, чи давав поради, чи робив би щось подібне до того, що робить Святий Дух!
    А ви що, хочете мене в цьому переконати? Що ж можливо вам і вдастся, бо ще трохи і я вже не буду впевнений, що говорю з особою, може дійсно, з якоюсь програмою, чи ботом.
    В мене є ще одне питання, чи може сила володіти силою?

8. ABDURAKHMAN

1. Мозок це голов всьому. Якщо один паціент не матиме кінцівок, але мозок його функціонуватиме, а інший матиме здорове тіло, яке буде підтримуватися приладами а його мозок буде мертвий то при заміні голови в новоутвореного франкенштейна буде сутність тої людини чий є мозок. Органи і кінцівки це лише периферійне обладнання яке полегшує роботу мозку.
    2. Мета, сенс людського існування в тому, аби жити, насолоджуватися життям і за це скадати подяку Богові.
    З. Про який дух ви говорите?
    4. Колись думали так же само...
    5. Ну з теперішнім рівнем освіти, наявність диплому вищої школи ні про що не говорить. Колишні 3-4 за польщі давали людині більше ніж 15 років навчання тепер.
    6. Я припускаю, тай напевно і безаперечно ніхто того сказати не може.

9. Nadan

Nadan Well-Known Member

Бог сам своєю особою - Духом (адже Він Дух Святий) підтримує все в існуванні.
    Ну виходить дух, то й що? Це доказ тільки у вашому розумінні. Для християн це означає вихід душі з тіла, бо душа теж є дух.
    Правильно, дух і душа повертаються до Бога.
    Звичайно, що мертве тіло вже нічого не думає і не знає, бо те, що думає і знає (душа), вже вийшло з тіла!
    Ну тут сказано, що мечем вбито все живе, в іншому перекладі все що дихає, до чого тут вбивство душі?
    Так, тварини теж мають душу, хоча не таку як в людини.
    Тут сказано, про кров людей. Той що? Зазвичай люди мають кров. Вас це дивує?
    Ні, душа не є кровю. Тут в мене сказано, що в крові життя тіла. Я з цим згоден.
    Так душа вмирає. Після чого вона йде до пекла, якщо не встигла покаятись. Власне перебування в пеклі це і є смерть душі! Як бачите Біблійних підтверджень вашої формули нема, є тільки упереджене трактування свідків!

Ви так і не відповіли: 1. Бог є Дух, то як цей Дух є Святий чи ні???
    2. То як ви вважаєте, час і простір був завжди, чи створений Богом?

10. ABDURAKHMAN

електричний струм це сила?
    а струм володіє силою крутити ротор?
    Отже сила володіє силою.
    Масло масляне.

11. nixto

nixto Well-Known Member

Матеріалістичні погляди. Для таких духовне розуміння "закрите".
    А вислів, що Дух заборонив їм проповідувати у цій землі? Розум, це не окрема самоіснуюча суть, а властивість особи І що то за "сила" з штучним інтелектом, що сама забороняла апостолам проповідувати?
    Звідки у вас та дивна, небіблійна наука?
    Спочатку було Слово...
    Ним постало все...
    Бог створив людину на Свою подобу...
    ..., а свідки створили бога на подобу своєї уяви...
    Кумедно, і хто тут язичник?
    Навіть у медицині труп - не особа! Бо нема у ньому духа, душі- ТАК? Тіло не є подобою Бога, то значить то душа, дух? А раз ми створені на подобу Бога, значить ми і є душа та дух (ув'язнена в тілі) Та чи і ап. Павло не був людиною? Він чітко пише, що хотів би залишити тіло, щоб бути з Богом? Хоча то "темний ліс" в вашому матеріальному світі (це я про вашу свідомість)

12. Nadan

Nadan Well-Known Member

Тут ви займаєтесь обманною філософією, так званою софістикою. Сила не може володіти силою, це проти законів логіки і природи. Я розумію чому ви йдете на такий обман мене і себе і законів логіки. Ви добре знаєте, що в Біблії є масса віршів, які говорять про те, що Дух Святий має силу, а отже Сам не може бути тільки силою, тобто Святий Дух є однозначно ОСОБОЮ!!!
    А тепер залишаю вас наодинці із своєю совістю і добре подумайте навіщо вам обманювати Святого Духа, обманювати свою совість і свій розум? Що вас примушує це робити порушуючи закони природи і логіки? Ви думаєте що гра варта свічок?

• Подобається Подобається x 2
  13. ABDURAKHMAN

1. Суперечить догмату трійці про рівність всіх іпостасей.
    2. Нє, душа то душа, а дух це дух.
    3. Неправильно, лише дух повертається до Бога, а душі вже всьо немає самознищилася.
    4. Живі ще знають, є розуміння, існування, є життя, а мертві вже ніц не знають. Хіба тут не говориться про кінець всьому, про виліть і про подальше свідоме життя душі я не ба7у ні слова.
    5. Вибачте, просто Навин, Мойсей, Давид і пророки не знали про існування духовної, незалежної від тіла, транцендентної частки людини, не було їм тоді просвітителя Платона і вони наївно називали душу чи то живою істотою чи життям, а нещасні евреї сліпо вірили їм, але як вони всі помилялися!!!
    6. О це вже ви теорію складаєте, прийдуть традиційники - непомилують :)))
    7-8. Кров душ, тобто душа має кров.
    Якщо трактувати душу як нематеріальну складову, то безперечно це мене дивує. Дух крові неможе мати.
    А от жива істота - цілком.
    9. Еклезіаст пише про пекло чи шеол, де немає нічого.
    10. Мало антибіотиків, не діє...

---------- Додано в 03:45 ---------- Попередній допис був написаний в 03:40 ----------

якщо сила це 3л. банка з водою, то коли роділити воду на 3000 капель, то хиба вони, каплі не будуть силою?
    А в Бога сила Безмежна.

---------- Додано в 04:00 ---------- Попередній допис був написаний в 03:45 ----------

1. Безперечно, що Бог є Святим, Він є Дух (духовна особа) а ви підмінюєте поняття Бога як особи і йогн безособової сили.
    2. Простір, як безмежність, порожнеча існував вічно, тай час сам для Бога Вічного існував вічно. Не плутайте з земним часом.

14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Абдурахман, лишіть Платона в спокої. Чому єговісти причепилися до того нещасного Платона? Адже ж віра в потойбічне життя в стародавньому Єгипті була набагато більш поширеною ніж в Греції.
    Більше того, в стародавньому світі не було народу, які б не вірили в це.
    Від Месопотамії до інків.
    І зараз в це не вірять марксисти-леніністи і єговісти. Так що ви в меншості.

15. ABDURAKHMAN

але на християнство 3-4ст. Найбільший вплив мали саме грецькі міфи.

---------- Додано в 04:12 ---------- Попередній допис був написаний в 04:06 ----------

Божий народ завжди був у меншості...
    Чому в часи потопу врятувалось лише 8 людей.
    Чому Бог обрав Ізраїль? Хіба він був найбільшим народом?
    До двох речей я відношуся надзвичайно скептично: до реклами і до думки маси.

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А яке це має значення до теми? Бог обрав Ізраїль згідно його плану порятунку людства. Чому? Мій мозок є дуже недосконалим для цього.
    А ось чому єговісти причепилися саме до Платона - це загадка.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

а в те, що самі пишите читаєте, вірите?

Останнє редагування: 9 тра 2010
  18. nixto

nixto Well-Known Member

Святе письмо дає людині інформацію, а от розуміння... ,кожен може черпати з різних джерел. На жаль в людини може виникати різне сприйняття цінностей. Для свідків авторитет корпорації перше ніж правда (істина), тому з такою відданістю боронять її науку, якою б вона не була і не важливо в що завтра "вірний раб" змінить свої погляди (правду), бо найде "правильніше слово", чи змінить думку, то нічого, що неправильно навчали, за то влесливо вселяли віру, в те, які ми хороші та правильні учні, а то таке приємне відчуття. Та нічого, що апостоли вчать протилежного, вважати себе маловартісними, останніми, щоб потуга Божа виявлялася в них, бо найменший на землі - найбільший у ЦАРСТВІ БОЖОМУ. Любуйтеся і надалі в сумнівній правді, любіть вчення дурисвітів - ви того варті.:hi:
    П.С. Абдурахман, про присутність Святого Духа як особи, одночасно в багатьох християнах ви не зрозумієте, бо не розумієте всемогутності Бога. Ісус каже: де двоє і більше в моє ім'я, там я між ними, А якщо в імя Ісуса одночасно збереться 1000 груп по всій землі? То виходить одне з двох: або Він збрехав (що не можливо), або ви не знаєте Бога, і вірите в собою створеного -свого бога. Ім'я - це відображення суті особи, сумніваюсь, що знаєте ім'я справжнього Бога! (ну хіба що в людському розумінні)

Останнє редагування: 9 тра 2010
  19. Nadan

Nadan Well-Known Member

Нічим не суперечить, просто кожна особа має свою справу.
    Душа і дух субстанційно є одним і тим же, вони мають однакову природу. Але поскільки ви без відповідної освіти, то пошукайте в гуглі, що таке субстанція і природа (сутність).
    Дух і душа - завжди разом, вони нероздільні, куди йде дух, туди й душа.
    Це ваше особисте розуміння. Еклізіаст говорив про тіло, а не про душу.
    Чому тоді Ісус навів притчу про багатого і Лазаря, які розмовляли після смерті?
    Я сам греко-католик, тому знаю що кажу. Видно, що ви науки церкви зовсім не знаєте. Скажу навіть більше, все живе має душу, в тому числі і рослини.
    Так жива істота має кров, в тих віршах і йде мова про істот, людей. Але щоб душа мала кров, це вже безумство і повне не розуміння Біблії.
    До чого тут Еклізіаст? В Біблії є ще й інші книги, де говориться про пекло і духовну смерть душі.
    Може не діє тому, що ваша душа вже мертва? Тоді дійсно, труп пізно лікувати.
    Із цього сумбуру я зрозумів тільки те, що ви знайшли компроміс із свєю совістю і якось хочете довести, що сила може мати силу? Тільки щось ніякої логіки у вашій відповіді я не бачу! Поясніть мені темному, як наявність 3000 капель в банці води доводять ваші "істину"?Для чого воду ділити на каплі і як це повязане із силою? А то я не можу вловити висоту польоту вашої думки.
    То ви згодні, що Бог - є Святий Дух? В чому тут підміна? Біблія чітко каже, що Бог є Дух, ми знаємо, що він Святий. Отже Бог - є Святий Дух, а значить, що й Дух Святий є Бог!!! То ви що, заперечуєте те, що Бог є особа?
    Вам не соромно демонструвати таке невігластво і неосвідченість? Наука і Біблія тут в один голос твердять просту істину, що колись часу і простору не було, не було хвилин, днів і років, не було також висоти, довжини і ширини, вакууму тим більше не було! Всі віруючі люди, вірять, що Бог створив все, в тому числі час і простір, але сам часу і простору не належить, а є поза ними! Ви ж показуєте, що Бог не є всемогутнім, не є Творцем всього, бо по вашому час і простір є вищим за Бога! Ви сучасний язичник, бо ваш Бог не всемогутній, не всезнаючий, не творець, а просте створіння! Тому не називайте себе християнином!

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Матвія:
    28 І не лякайтеся тих, хто тіло вбиває, а душі вбити не може; але бійтеся більше того, хто може й душу, і тіло вам занапастити в геєнні.

І далі ви стверджуватиме, що душа помирає разом з тілом? Чи все таки повірите словам Ісуса: ...тіло вбиває, а душі вбити не може.?

а де твій аватар? :)