Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

не звалюйте з хворої на здорову...

---------- Додано в 14:08 ---------- Попередній допис був написаний в 14:00 ----------

матерія створена Богом і є наслідком Його ідей.

2. Василь

Василь Well-Known Member

Ідеї теж є формою віртуальної реальности, а віртуальна реальність є складовою частиною фізичного вакууму. Матерія є створена з вакууму. Отже, повторюю запитання, чи в вакуумі були тоді думки й ідеї, чи не були?

3. ABDURAKHMAN

1) сила Божа говорила його устами.
    2) свідомо противитись Божій волі.
    3) знову ж таки мова не йде про особу, але про силу яку отримують ті кому це було вготовано.
    4) Тобто дух сам від себе НІЧОГО не каже, а тільки за його допомоги Бог сповнює свою волю.
    5) оскільки дух святий, тобто Бог своєю невидимою рукою керує церквою (апостольською) то відповідно хто згрішив проти церкви - згрішив проти волі Боґа, а отже і проти самого Бога.
    6) людина говорить язиком, але це не означає що він думає.
    7) це лише що дух святий це сила яка дається людям для пізнання невідомого. Бог не може ж вселитися в людину, в десяток людей, в тисячу людей, а наділити тисячу чи десяток тисяч силою це інша річ.
    8) хіба Бог може перебувати в людях?
    Сила яка дарована Богом - так, але неБОГ.
    9) Як того хоче Сам Бог. Прочитайте
    Євреїв 2:4
    коли Бог був засвідчив ознаками й чудами, і різними силами та обдаруванням Духом Святим із волі Своєї.
    10) ті хто чинить бе3законня противиться божій волі а отже його духу святому. Ісая пише 63:10-11
    Та стали вони неслухняними й Духа Святого Його засмутили, - і Він обернувся на ворога їм, Він Сам воював проти них.
    Тоді-то народ Його згадає дні давні, Мойсея:
    Де Той, що вивів із моря із пастирем отари Своєї? Де Той, що в нього поклав Свого Духа Святого?
    Ну і ще Солунян 5:16-19
    ...Духа не вгашайте!
    2кор. 6:1
    А ми, як співробітники, благаємо, щоб ви Божої благодаті не брали надаремно.
    Святий дух це не особа - це благодать, ро3ум і сила.

4. ABDURAKHMAN

Якщо я вірно проникнувся ходом ваших думок, то виходить, що фізичний вакуум має ідеї, які в подальшому матеріалізувалися?
    Ну тоді в мене виникає наступне питання:
    Чи ви впевнені в тому про що ви говорили раніше, а саме про заперечення існування Бога? Можливо ви й не є атеїстом?
    Ви називаєте це вакуумом, я - Богом.
    Ідея одна - сам по собі вакуум не володіє жодними думками, це якщо дивитися виключно з матеріалістичної точки зору. Але Бог не матеріальний.
    А відповідаючи на ваше питання скажу так в Бога щодо створення всього у Всесвіті були плани, думки й ідеї, і до того ж напрочут неперевершені й досконалі.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо ви знайшли кошильок, то значить його хтось загубив. Якби ніхто не губув, ви б його не знайшли.

Якщо Ньютон вивів закон всесвітнього тяжіння, значить хтось той закон створив, нє?

6. Nadan

Nadan Well-Known Member

Коли був Бог і Його ідеї, то ще не було ні вакууму, ні часу, ні простору!

7. ABDURAKHMAN

чому? все це иснувало завжди, як час, так и простир, ну й вакуум також.

8. Nadan

Nadan Well-Known Member

Отже ви згодні, що Бог є Дух Святий, який немає тіла, мозку рук, ніг, очей, вух і т.д.?
    То цю формулу свідки вигадали, щоб заперечити ідеї Платона? Не знаю, які там особисті рахунки в свідків із Платоном, але їх формули точно до Біблії відношення не мають! Грунтуються на особистому тенденційному трактуванні.
    То ви кажете, що душу можна пересадити хірургічно? Я правильно вас зрозумів???
    Я вас розумію, бо чим абсурдніший абсурд тим більше в нього хочеться вірити!
    Отже по вашому людина - це двонога тварина, метою існування якої є жерти, спати, випорожнятись і всім здохнути, окрім вибраних свідків, які подібним чином будуть існувати вічно. Я правильно зрозумів?

---------- Додано в 19:48 ---------- Попередній допис був написаний в 19:44 ----------

Вчіть фізику і астрономію, шановний. Наш всесвіт виник, як каже наука біля 15 млрд. років тому. До того моменту, як виник всесвіт, за даними науки, не було ні часу, ні простору (ні висоти, ні ширини, ні довжини) і вакууму теж не було!
    Час і простір є таким же Божим творінням як і матерія!

9. ovod

ovod Well-Known Member

не було тільки нашого фізичного всесвіту(той що розширяється), а наука не заперечує існування інших фізичних всесвітів з іншими параметрами і константами у Всесвіті.

10. Nadan

Nadan Well-Known Member

Ваш аналіз дуже поверховий, власне це не ваш аналіз, бо у ваших словах я впізнаю відмазки із літератури так званих свідків. Що ж прокоментую в декількох словах.
    Відколи це сила почала говорити? До вас електричні лампочки, електродвигуни та інші прилади вже говорять? Чи може напруга в розетці щось наспівує? В тій цитаті сказано, що Дух Святий послав Ісуса, а сила посилати не може!
    Ви розумієте різницю між зневагою і противленням? Я наприклад противлюся вашій волі в вашому розумінні Біблії, але хіба це значить що я вас зневажаю? Чи для вас це все одно? В цитаті сказано, що зневага Святого Духа - непростимий гріх. Хіба можна зневажити силу??? Я наприклад як би не обзивав калорії, вати, джоулі, ньютони, та паскалі, думаю гріха не зароблю. Чи не так? А от коли щось подібне буду говорити про чиюсь особу, то буду мати гріх!
    Мова якраз йде про особу, бо сила не може втішати і свідчити, це здатна зробити тільки особа! Чи може хтось втішитись коли засуне пальці в розетку? Думаю що навряд, а от силу струму відчує це точно!
    Тільки тому, що ви тут мені передаєте те, що почули від свідків, я ж не кажу, що ви вже не особа а безлика сила! Так само і Дух Святий, якщо передає волю Отця не втрачає особовості!
    Так, але ви чомусь не згадали про Святого Духа, про якого власне цитата. Людина пробувала обманути Св. Духа, а слова ап. Петра пояснюють, що Він і є Богом!
    Як це не означає? Хіба слово не є озвучена думка? Якщо Св. Дух сказав відділити Йому людей для Його ж справи, то хіба це не дії особи?
    А чому не може??? Хтось Богу це забороняє? Чи не вірите, що Бог є Всемогутній? Якщо ви це заперечуєте, то не вірите у всемогутність Божу! Ви вважаєте, що Бог є слабшим від демонів, які можуть вселитись в людину, а Бог виходить ні? То може вам легіону поклонятись?
    Для справжнього Бога не проблема перебувати в мілйонах людей!
    В цитаті сказано не засмучувати Святого Духа, а не про Божу волю. Силу неможливо засмутити!
    Так, дійсно страшно стати ворогом Святого Духа. Бачите, ви видно зрозуміли, що Св. Дух - особа, бо навели цитату, де Дух воює із грішниками!
    Де докази? Ви не навели жодного доказу того, що Святий Дух не особа а сила. Ваш головний доказ - неможливість Богу зійти на багатьох людей, це не доказ, а свідчення маловірства!

---------- Додано в 20:35 ---------- Попередній допис був написаний в 20:31 ----------

Поки що це тільки гіпотеза - припущення, яке ще не має доказів. Але всі фізичні всесвіти, якщо вони і є, теж мають свій початок. Тільки Бог немає початку і кінця, бо є поза часом і простором!

• Подобається Подобається x 2
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

дивно, що ви то називаєте пристійним словом "аналіз". який же то аналіз? то є звичайне знущання, або безпоняття про що йдеться.

вислів "божа сила говорить" ви у Біблії не знайдете. То звичайний словесний
    експромпт на тему: шо в голову встрілить.

гарно, в точку... просто супер...
    але чи той антибіотик поможе? сумніваюсь.

Не вірить, що всюдисущий.

Доказів не буде.

• Подобається Подобається x 1
  12. Василь

Василь Well-Known Member

А слово "коли" в Вашому реченні позначає час чи що?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

А один чоловік, на ймення Ананій, із своєю дружиною Сапфірою, продав був маєтка,
    2 та й з відома дружини своєї присвоїв частину з заплати, а якусь там частину приніс та й поклав у ногах у апостолів.
    3 І промовив Петро: Ананію, чого сатана твоє серце наповнив, щоб ти Духу Святому неправду сказав та присвоїв із заплати за землю?
    4 Хіба те, що ти мав, не твоє все було, а продане не в твоїй владі було? Чого ж в серце своє ти цю справу поклав? Ти не людям неправду сказав, але Богові!
    5 Як Ананій зачув ці слова, то впав та й умер... І обгорнув жах великий усіх, що це чули!
    6 Юнаки ж повставали, обгорнули його, і винесли та й поховали.
    7 І сталось, годин через три прийшла й дружина його, про випадок нічого не знавши.
    8 І промовив до неї Петро: Скажи мені, чи за стільки ви землю оту продали? Вона ж відказала: Так, за стільки.
    9 До неї ж Петро: Чому це ви змовилися спокушувати Господнього Духа? Он ті входять у двері, що чоловіка твого поховали, і тебе вони винесуть...
    10 І вона зараз упала до ніг його, та й умерла. Як ввійшли ж юнаки, то знайшли її мертвою, і, винісши, біля мужа її поховали.
    11 І обгорнув страх великий всю Церкву та всіх, що чули про це...

Хто хоче, той зрозуміє і зробить сам собі висновки.

14. ABDURAKHMAN

1. Бог є Дух.
    Святий дух - це сила Божа.
    2. Ця формула записана в Біблії.
    3. Теоретично так, але практично те дуже важко зробити, за 5-6 хвилин життю мозку без оксигену.
    4. Ні навпаки чим більше лоґічне обгрунтування Біблійних віршів тим краще.
    5. У вас склалися хибні висновки.
    Людина це найвеличніша істота на землі. Вона створена за образом і подобою Бога, отже володіє тими ж рисами що притаманні Богу: любов, мудрість, сила, справедливість.
    Хіба заперечення вічних мук в пеклі є прирівнювання людини до скотини?
    На небі - духовні, нематеріальні істоти, на землі - тілесні, матеріальні істоти.
    6. Колись вивчав. Доречі, колись вважали що світ плоский...
    7. Це мабуть єдине чого Бог не створював.

15. ABDURAKHMAN

1. А про підсилювачі низьких частот, динаміки і гучномовці ви мабуть все таки забули. Забули також про змінний струм який передає звук на сотні і тисячі кілометрів. І найголовніше ви забули про радіохвилі які не є особою, а тіко силою, що передають інформацію на тисячі кілометрів.
    Дух святий - це сила(Бога) яка сповіщає людям Волю Отця.
    Божу Силу зневажати, не варто. Бог осміяний бути не може.
    2. Хто зневажає духа святого - той зневажає Бога.
    Ісус не Бог, і тому написано що зневага Сина проститься.
    3. А той хто зневажає справи і задуми Бога, які здійснюються за допомогою духа? Таким не буде пощади.
    4. У вас якесь однобоке ставлення до електрики. Хіба вас не втішає поодинокий справний ліхтар на темній вулиці, чи підсмажена в мікрохвильовці курка, чи навіть той безглуздий компютер?
    А без енергії того б не було б.
    5. А звідки ви взяли, що Я особа? Може це глюк матриці, чи божевільна програма якогось інженера, або звичайний глюк клави. Хіба ж у вас є якісь докази що я реальність а не міф?

16. Nadan

Nadan Well-Known Member

Можна сказати час, коли не було часу, або якщо більш точно, то це називається вічність.

17. nixto

nixto Well-Known Member

Значить по вашому архангели Михаїл, Гавриїл, Рафаїл не є особами, чи то якась запутана фільозофія? А що про Отця скажете? Єгова особа?

18. ABDURAKHMAN

1. Грішачи проти духа, проти сили Бога, людина грішить і проти самого Бога.
    2. За допомогою сигналів, що передавалися за допомогою радіохвиль став можливий звязок між людьми. Але чи знають радіохвилі про що вони доносять людям з одного континенту на інший? Сумніваюся.
    3. В тому й загвоздка, що Бог може Все, абсолютно Все, а людина - ні. І присутності Бога, а тим більше в самій собі вона б не витримала, величезна Його Слава і ніхто не може перед нею встоюти.
    Як людина не може доторкнутися до сонця і жити, так і неможе вона бачити Його.
    4. Хто засмучує Божу Силу, - той засмучує Бога.
    5. Воює Бог, через Свого духа святого, за допомогою якого здійснюється Його воля.
    Ps: Хто воює солдат, чи гвинтівка? А що вбиває?
    6. Івана 20:22
    учні отримали силу, чи в них вселився Бог?
    Матвія 3:16
    Бог зійшов сам на себе у вигляді голуба?
    Чи Бог дав силу своєму Сину(не Богу-Сину, а саме Сину Бога), якого породив найперше з усіх?
    ДІЇ 2:4,17,33
    хіба те що людина пророкує чи сціляє має значити що в неї вселився Бог. Чи може Він наділив її силою?
    Дії 7:55-56
    де є дух святий?
    Об'явлення 7:10
    аналогічне до попереднього питання.
    Псалом
    104:30
    Бог Єгова керує Своїм духом.

---------- Додано в 01:35 ---------- Попередній допис був написаний в 01:29 ----------

всі вони, себто анголи є особами, що мають розум і свободу вибору.
    Бог Отець - це найвища ОСОБА У всесвіті.

19. nixto

nixto Well-Known Member

Надан, я багато раз наводив цитати з Біблії, що духовне тілесним не пізнається (для тілесних це безглуздя, що і бачимо), щоб зрозуміти, потрібне народження від Духа (щоб Отець дав це розуміння) Тому ці пояснення для декого залишаться пустими і незрозумілими словами, приєднуйся друже до молитв за них!

• Подобається Подобається x 1
  20. ABDURAKHMAN

1. Правильно робите, що сумніваєтесь - антибійотик не допоміг...
    2. Чого не вірю? Вірю!
    3. А тут ви помилися, щось все таки доводив.

а де твій аватар? :)