Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Бачите, коли людина повністю зазомбована так, що не може мислити, то ви їй нічого не докажете.
    Я десятки разів приводив Абдурахману цитати з Нового ЗаповітУ, вислови Ісуса Христа - не реагує. Мовляв вони всі були заражені ідеєю якогось Платона (не знав, що Христос, апостоли і рані християни так запоєм читали Платона).
    Навів приклад зі Старого Заповіту, коли жінка-мідіум викликала дух Самуїла. Теж не вірить. Каже що то був диявол.
    Так що нема що до них говорити. Вони матеріалісти і про щось духовне вони все одно не зрозуміють.

2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

людина спочатку була створена тілесною для Вічноґо життя на ЗЕМЛІ, в матеріальному свйті, в саду, і їла вона матеріальні яблука і груші і це мало тривати вічно.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Любий читачу, а чому проти Сина Божого гріх проститься, а проти Святого Духа - ні?

4. ABDURAKHMAN

1. Добре, дух є дух. Але в цему вірші немає заперечення формули людини яка спочатку була записана в бутті, згодом в псалмах і повторена в проповіднику.
    Душа і є дух із тілом. Без якогось компоненту це вже не Буде Душа.

5. Nadan

Nadan Well-Known Member

Не переживайте, в Біблії є докази існування душі настільки незаперечні, що ще жоден свідок, навіть фанат не зміг їх заперечити. Зараз просто пояснення, що таке душа, справжні аргументи будуть потім.

6. ABDURAKHMAN

а проти Отця?
    З моёї точки зору, дух святий - це сила Бога, його невидима рука якою він чинить свої діла на відстані, за допомогою якої виконується Його Воля. Хто грішить проти духа - СВІДОМО грішить проти волі Бога, противиться Йому.

---------- Додано в 11:38 ---------- Попередній допис був написаний в 11:31 ----------

Видно, все таки ви погано знаєте свідків...

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви ставите питання нероктно.

Будь-який гріх є проти Бога. Нема поняття гріх, який є НЕ проти Бога чи проти Його волі. Але при тому гріх проти Святого Духа не проститься!

---------- Додано в 10:40 ---------- Попередній допис був написаний в 10:38 ----------

:haha::haha::haha:

То правда, їм Біблія ніпачьом!!!!!!:haha:

• Подобається Подобається x 1
  8. ABDURAKHMAN

А чому існує розділення і чому гріх проти Сина проститься, у вашому трактуванню він же ж є Богом, а в моєму - ні.

---------- Додано в 11:52 ---------- Попередній допис був написаний в 11:46 ----------

нипачьом їм людська філософія, передання і думка маси.
    Але для них головним є Біблія.

9. Nadan

Nadan Well-Known Member

Гаразд. Ви добре завчили формулу свідків про душу. А тепер починаємо думати.
    1. Хіба ця формула була записана в Бутті? Те що людина є душею, зовсім не підтверджує формулу свідків Душа=тіло+дух. Можна сказати, що людина є особа, до чого тоді ця формула свідків?
    2. Якщо душа є дух з тілом і без якогось компоненту це вже не душа, тоді в чому ж полягає сутність людської особистості? Поскільки, за вчення свідків дух - звичайна сила, або енергія, то в ній не може бути сутність особистості, отже залишається 2 компонент - тіло. Тоді виходить, що коли тіло міняється, то міняється і особистість (душа) людини. Правильно? Тоді якщо людина втрачає руку, то виходить що втрачає частину душі? А хвороби тіла означають душевні хвороби? А коли робиться пересадка органів, то що, люди виходить обмінюються душами?
    Думаю, що ви самі розумієте, що це абсурд! Тому формула свідків про душу не може бути істиною!

---------- Додано в 11:02 ---------- Попередній допис був написаний в 10:59 ----------

Невже ви дійсно думаєте, що людина в раю буде тільки їсти і пити? Ви думаєте, що Бог саме для цього створив людину?

---------- Додано в 11:04 ---------- Попередній допис був написаний в 11:02 ----------

:) Помиляєтесь.

10. ovod

ovod Well-Known Member

дух тут виступає незмінною частинкою Бога чи змінюється під впливом розвитку людини?
    Тобто чи дух залишається безгрішним, бо я щось не до кінця зрозумів?

зрозумів з формули душа=дух+тіло чому душа зі смертю тіла вмирає, але
    тут получається різниця тільки в назвах(позначеннях) і в принципі яка різниця?
    Хіба що по різному спочатку сприйняли ці слова в Біблії, але зміст то лишився практично той самий.

п.с. Та й після смерті щось я не зрозумів, що душу два рази судять: раз після смерті і другий в "кінці світу"?

11. Nadan

Nadan Well-Known Member

Тому що Дух Святий - це Дух Любові між Отцем і Сином, а любов складає саму глибинну сутність Бога. Тому гріх проти Святого Духа - є гріх проти любові і Божої сутності, проти сутності любові і добра, тому є непростимим.
    Якби ви добре вивчили історію свідків, то так би не казали.

12. ABDURAKHMAN

ну тоді наведіть цитати в яких дух святий виступає як особа. Там думає, мислить, має свою волю, є особистістю.
    Немає таких?
    ЧОМУ Отець сидить на престолі, а праворуч Нього стоїть? Син. Де дух святий? Це ж все одно, а не три то чому не три пристоли? Є безліч цитат які підривають догмат трійці, але чому, по незрозумілих для мене причинах на них закривають очі.

13. ovod

ovod Well-Known Member

Ненависть - гріх?
    Поклонятися сатані - гріх?
    А ненавидіти сатану ?
    ви тут допустили одну помилку - говорите про душу в тому розумінні, в якому розумієте самі, а якщо брати згідно іншого розуміння - абсурду немає ніякого.

14. ABDURAKHMAN

так, дух - сила, енергія, яка оживляе неживе, сама ж по собі вона не особою, особами. Живою особою, людиною є матерія + енергія. Так само як без енергії матерія не є особою, так і енергія без матерії не є особою. Все той же телефон: як сама по собі акумуляторна батарея, так і мікросхема без батареї функціювати не будуть, а лише в комплекті.
    Підміни термінів немає, в поняття дихання життя не вкладується платонівські уявлення про душу, як нематеріальну частку людини яка СВІДОМО продовжує жити після смерті. Дух це лише енергія і не більше.

15. Nadan

Nadan Well-Known Member

Чому нема, є і багато:
    Ис.48:16 Наблизьтесь до Мене, послухайте це: Споконвіку Я не говорив потаємно; від часу, як діялось це, Я був там. А тепер послав Мене Господь Бог та Його Дух.
    Мк 3:29 Але, хто богозневажить Духа Святого, повіки йому не відпуститься, але гріху вічному він підпадає.(чи не забагато честі для простої сили,Бо цю силу ставлять фактично вище сомої особи Бога)
    Ів 15:26 А коли Втішитель прибуде, що Його від Отця Я пошлю вам, Той Дух правди, що походить від Отця, Він засвідчить про Мене.
    Ів 16:13 А коли прийде Він, Той Дух правди, Він вас попровадить до цілої правди, бо не буде казати Сам від Себе, а що тільки почує, казатиме, і що має настати, звістить вам.
    Дії 5:3-4 І промовив Петро: Ананію, чого сатана твоє серце наповнив, щоб ти Духу Святому неправду сказав … Ти не людям неправду сказав, але Богові!
    Дії 13:2 Як служили ж вони Господеві та постили, прорік Святий Дух: Відділіть Варнаву та Савла для Мене на справу, до якої покликав Я їх!
    Дії 21:10-11 … прибув із Юдеї якийсь пророк, Агав на ім'я. 11 І прийшов він до нас, і взяв пояса Павлового, та й зв'язав свої руки та ноги й сказав: Дух Святий так звіщає: Отак зв'яжуть в Єрусалимі юдеї того мужа, що цей пояс його, і видадуть в руки поган...
    1Кор.3:16 Чи не знаєте ви, що ви Божий храм, і Дух Божий у вас пробуває?
    1Кор 12:1-11 ...один і той Самий Дух, уділяючи кожному осібно, як Він хоче.
    Еф 4:30 І не засмучуйте Духа Святого Божого, Яким ви запечатані на день викупу.
    1Сол 1:5-6 … Бо наша Євангелія не була для вас тільки у слові, а й у силі, і в Дусі Святім, … І ви стали наслідувачі нам і Господеві, слово прийнявши в великому утискові з радістю Духа Святого
    А чому ви зациклюєтесь на одному описі Трійці? Що коли говориться тільки про Отця, то це означає, що й Сина немає?
    Ось вам про всі особи Трійці: "Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа," (Мт.28:19)

---------- Додано в 11:42 ---------- Попередній допис був написаний в 11:33 ----------

Я бачу, у вас грубе механічно - матеріалістичне уявлення про дух і душу, тому дозвольте глянути в корінь і прошу вас відповісти на одне питання.
    Що зявилося першим, думка чи матерія?

PS: Змушений зробити перерву - систему переставити.

• Подобається Подобається x 3
  16. ABDURAKHMAN

плата за гріх - смерть. Померли, припинили своє існування, а потім можливо що воскреснуть праведні ну і неправедні (ті хто не мали можливості навчитися правди, але жили достойно).
    Судитимуть лише живих. Хто виявиться невгодним в очах Бога раз і на завжди буде знищений і на тому його існування припинеться.

17. Nadan

Nadan Well-Known Member

Я тут говорю про душу в розумінні свідків.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну але то ваші проблеми, а не мої.

Грішити можна лиш проти Бога.

19. ABDURAKHMAN

ФілЬоСофи вважають що спочатку була думка а згом вона породила матерію. Якщо Бог е нематеріальна, безтілесна особа, ну тоді спочатку було Нематеріяльне, себто духовне, а згодом з?явилося матеріальне як впровадження ідеї в життя.
    Думка була перше.

---------- Додано в 13:57 ---------- Попередній допис був написаний в 13:01 ----------

1. Хіба ні? До чого формула? Для заперечення підтвердження платонівської теорії про безсмертну душу біблійно.
    2. Правильно, все правильно, але чи хтось робив пересадку головного мозку людини? Таку операцію проводили з тваринами, навіть успішно.
    3. Ні, того не розумію, і нажаль(незнаю для кого) вважаю її істинною.
    4. Ні, я думаю що люди не мають двоякої природи свого буття, а є виключно матеріальними особами і з втратою тіла їхня сутність гине.

20. Василь

Василь Well-Known Member

Думка є формою віртуальної реальности, а віртуальна реальність є складовою частиною фізичного вакууму. Матерія є створена з вакууму, але хіба в вакуумі тоді були якісь думки?

а де твій аватар? :)