Бачите, коли людина повністю зазомбована так, що не може мислити, то ви їй нічого не докажете. Я десятки разів приводив Абдурахману цитати з Нового ЗаповітУ, вислови Ісуса Христа - не реагує. Мовляв вони всі були заражені ідеєю якогось Платона (не знав, що Христос, апостоли і рані християни так запоєм читали Платона). Навів приклад зі Старого Заповіту, коли жінка-мідіум викликала дух Самуїла. Теж не вірить. Каже що то був диявол. Так що нема що до них говорити. Вони матеріалісти і про щось духовне вони все одно не зрозуміють.
людина спочатку була створена тілесною для Вічноґо життя на ЗЕМЛІ, в матеріальному свйті, в саду, і їла вона матеріальні яблука і груші і це мало тривати вічно.
1. Добре, дух є дух. Але в цему вірші немає заперечення формули людини яка спочатку була записана в бутті, згодом в псалмах і повторена в проповіднику. Душа і є дух із тілом. Без якогось компоненту це вже не Буде Душа.
Не переживайте, в Біблії є докази існування душі настільки незаперечні, що ще жоден свідок, навіть фанат не зміг їх заперечити. Зараз просто пояснення, що таке душа, справжні аргументи будуть потім.
а проти Отця? З моёї точки зору, дух святий - це сила Бога, його невидима рука якою він чинить свої діла на відстані, за допомогою якої виконується Його Воля. Хто грішить проти духа - СВІДОМО грішить проти волі Бога, противиться Йому. ---------- Додано в 11:38 ---------- Попередній допис був написаний в 11:31 ---------- Видно, все таки ви погано знаєте свідків...
Ви ставите питання нероктно. Будь-який гріх є проти Бога. Нема поняття гріх, який є НЕ проти Бога чи проти Його волі. Але при тому гріх проти Святого Духа не проститься! ---------- Додано в 10:40 ---------- Попередній допис був написаний в 10:38 ---------- То правда, їм Біблія ніпачьом!!!!!!
А чому існує розділення і чому гріх проти Сина проститься, у вашому трактуванню він же ж є Богом, а в моєму - ні. ---------- Додано в 11:52 ---------- Попередній допис був написаний в 11:46 ---------- нипачьом їм людська філософія, передання і думка маси. Але для них головним є Біблія.
Гаразд. Ви добре завчили формулу свідків про душу. А тепер починаємо думати. 1. Хіба ця формула була записана в Бутті? Те що людина є душею, зовсім не підтверджує формулу свідків Душа=тіло+дух. Можна сказати, що людина є особа, до чого тоді ця формула свідків? 2. Якщо душа є дух з тілом і без якогось компоненту це вже не душа, тоді в чому ж полягає сутність людської особистості? Поскільки, за вчення свідків дух - звичайна сила, або енергія, то в ній не може бути сутність особистості, отже залишається 2 компонент - тіло. Тоді виходить, що коли тіло міняється, то міняється і особистість (душа) людини. Правильно? Тоді якщо людина втрачає руку, то виходить що втрачає частину душі? А хвороби тіла означають душевні хвороби? А коли робиться пересадка органів, то що, люди виходить обмінюються душами? Думаю, що ви самі розумієте, що це абсурд! Тому формула свідків про душу не може бути істиною! ---------- Додано в 11:02 ---------- Попередній допис був написаний в 10:59 ---------- Невже ви дійсно думаєте, що людина в раю буде тільки їсти і пити? Ви думаєте, що Бог саме для цього створив людину? ---------- Додано в 11:04 ---------- Попередній допис був написаний в 11:02 ---------- Помиляєтесь.
дух тут виступає незмінною частинкою Бога чи змінюється під впливом розвитку людини? Тобто чи дух залишається безгрішним, бо я щось не до кінця зрозумів? зрозумів з формули душа=дух+тіло чому душа зі смертю тіла вмирає, але тут получається різниця тільки в назвах(позначеннях) і в принципі яка різниця? Хіба що по різному спочатку сприйняли ці слова в Біблії, але зміст то лишився практично той самий. п.с. Та й після смерті щось я не зрозумів, що душу два рази судять: раз після смерті і другий в "кінці світу"?
Тому що Дух Святий - це Дух Любові між Отцем і Сином, а любов складає саму глибинну сутність Бога. Тому гріх проти Святого Духа - є гріх проти любові і Божої сутності, проти сутності любові і добра, тому є непростимим. Якби ви добре вивчили історію свідків, то так би не казали.
ну тоді наведіть цитати в яких дух святий виступає як особа. Там думає, мислить, має свою волю, є особистістю. Немає таких? ЧОМУ Отець сидить на престолі, а праворуч Нього стоїть? Син. Де дух святий? Це ж все одно, а не три то чому не три пристоли? Є безліч цитат які підривають догмат трійці, але чому, по незрозумілих для мене причинах на них закривають очі.
Ненависть - гріх? Поклонятися сатані - гріх? А ненавидіти сатану ? ви тут допустили одну помилку - говорите про душу в тому розумінні, в якому розумієте самі, а якщо брати згідно іншого розуміння - абсурду немає ніякого.
так, дух - сила, енергія, яка оживляе неживе, сама ж по собі вона не особою, особами. Живою особою, людиною є матерія + енергія. Так само як без енергії матерія не є особою, так і енергія без матерії не є особою. Все той же телефон: як сама по собі акумуляторна батарея, так і мікросхема без батареї функціювати не будуть, а лише в комплекті. Підміни термінів немає, в поняття дихання життя не вкладується платонівські уявлення про душу, як нематеріальну частку людини яка СВІДОМО продовжує жити після смерті. Дух це лише енергія і не більше.
Чому нема, є і багато: Ис.48:16 Наблизьтесь до Мене, послухайте це: Споконвіку Я не говорив потаємно; від часу, як діялось це, Я був там. А тепер послав Мене Господь Бог та Його Дух. Мк 3:29 Але, хто богозневажить Духа Святого, повіки йому не відпуститься, але гріху вічному він підпадає.(чи не забагато честі для простої сили,Бо цю силу ставлять фактично вище сомої особи Бога) Ів 15:26 А коли Втішитель прибуде, що Його від Отця Я пошлю вам, Той Дух правди, що походить від Отця, Він засвідчить про Мене. Ів 16:13 А коли прийде Він, Той Дух правди, Він вас попровадить до цілої правди, бо не буде казати Сам від Себе, а що тільки почує, казатиме, і що має настати, звістить вам. Дії 5:3-4 І промовив Петро: Ананію, чого сатана твоє серце наповнив, щоб ти Духу Святому неправду сказав … Ти не людям неправду сказав, але Богові! Дії 13:2 Як служили ж вони Господеві та постили, прорік Святий Дух: Відділіть Варнаву та Савла для Мене на справу, до якої покликав Я їх! Дії 21:10-11 … прибув із Юдеї якийсь пророк, Агав на ім'я. 11 І прийшов він до нас, і взяв пояса Павлового, та й зв'язав свої руки та ноги й сказав: Дух Святий так звіщає: Отак зв'яжуть в Єрусалимі юдеї того мужа, що цей пояс його, і видадуть в руки поган... 1Кор.3:16 Чи не знаєте ви, що ви Божий храм, і Дух Божий у вас пробуває? 1Кор 12:1-11 ...один і той Самий Дух, уділяючи кожному осібно, як Він хоче. Еф 4:30 І не засмучуйте Духа Святого Божого, Яким ви запечатані на день викупу. 1Сол 1:5-6 … Бо наша Євангелія не була для вас тільки у слові, а й у силі, і в Дусі Святім, … І ви стали наслідувачі нам і Господеві, слово прийнявши в великому утискові з радістю Духа Святого А чому ви зациклюєтесь на одному описі Трійці? Що коли говориться тільки про Отця, то це означає, що й Сина немає? Ось вам про всі особи Трійці: "Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа," (Мт.28:19) ---------- Додано в 11:42 ---------- Попередній допис був написаний в 11:33 ---------- Я бачу, у вас грубе механічно - матеріалістичне уявлення про дух і душу, тому дозвольте глянути в корінь і прошу вас відповісти на одне питання. Що зявилося першим, думка чи матерія? PS: Змушений зробити перерву - систему переставити.
плата за гріх - смерть. Померли, припинили своє існування, а потім можливо що воскреснуть праведні ну і неправедні (ті хто не мали можливості навчитися правди, але жили достойно). Судитимуть лише живих. Хто виявиться невгодним в очах Бога раз і на завжди буде знищений і на тому його існування припинеться.
ФілЬоСофи вважають що спочатку була думка а згом вона породила матерію. Якщо Бог е нематеріальна, безтілесна особа, ну тоді спочатку було Нематеріяльне, себто духовне, а згодом з?явилося матеріальне як впровадження ідеї в життя. Думка була перше. ---------- Додано в 13:57 ---------- Попередній допис був написаний в 13:01 ---------- 1. Хіба ні? До чого формула? Для заперечення підтвердження платонівської теорії про безсмертну душу біблійно. 2. Правильно, все правильно, але чи хтось робив пересадку головного мозку людини? Таку операцію проводили з тваринами, навіть успішно. 3. Ні, того не розумію, і нажаль(незнаю для кого) вважаю її істинною. 4. Ні, я думаю що люди не мають двоякої природи свого буття, а є виключно матеріальними особами і з втратою тіла їхня сутність гине.
Думка є формою віртуальної реальности, а віртуальна реальність є складовою частиною фізичного вакууму. Матерія є створена з вакууму, але хіба в вакуумі тоді були якісь думки?