Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Але чи були вчинки Костянтина християнськими? Так він був з дитинства обізнаний з християнством, принаймі з його оязиченим варіантом. він терпимо ставився до християн але не думав поривати з язичнинцтвом.

Головна проблема полягала в іншому для християн з євреїв моральні і релігійні погляди християнства не були чимось новим - вони виховувались в культурі яка подіяляла ці норми і ідеї але для язичників християнство було новою і незрозумілою релігією.
    Християни з язичників намагались викласти його мовою філософів зробити зрозумілим і прийнянтнм для язичників. Томуто багато ідей язичників проникло в християнство - люди називали себе християнами але спокіно молились в язичеських храмах вели звичний для того суспільства спосіб життя. Саме з такими християнами і зіткнувся Констянтин.
    Навіть з формального боку він християнином не був - адже не охрестився.

---------- Додано в 20:21 ---------- Попередній допис був написаний в 20:19 ----------

?????
    Ісус ніколи нікого не примушував іти за ним силою. Не робили цьогоі апостоли.
    Тому говорити що насилял є прромислом божим є блюзнірством.

• Подобається Подобається x 2
  2. nixto

nixto Well-Known Member

Всім доброго здоров’я! Трошки мене не було, пробачте, замешкався у справах.
    Бувають, просто треба читати Святе Письмо самому, з молитвою до Бога, а не зі сторінок Вартової Б. –інструменту для викривлення правди. То як називати тих, хто від Духа родився? Ап. Павло (до рим. 8.9) "Ви ж не тілесні, але духовні, якщо Дух Божий живе у вас"
    Так і нам дано Богом родитися від Духа, тільки чи прагнете духовного стану і пізнання?
    Цікаво Сергій, що б Ви відповіли, коли б я написав, що Авраам вивів народ Ізраїль з Єгипту (уявляю дописи свідків у мій адрес, який я неосвічений і тупий).Помилятися властиво всім нам, але не потрібно звинувачувати інших, у своїх помилках. Всі ми недосконалі.
    Не говоріть дурниць, у середньовіччі справжніх християн не було, були бур’яни, а "справжня пшеничка" засіялась у 19 ст. Не вірите…, спитайте свідків!
    Тут мушу похвалити, нехай поможе Вам Бог. Амінь!
    Достатньо того, що адвентисти (не 7-го дня) навчили Расела підраховувати кінець світу. А тепер Вас питаю, покажіть мені в пророцтві з якого часу почати відлік? Свідки знайшли собі гарну назву в Біблії, назвалися нею і твердять, що то про них написано, а адвентисти підтасовують пророцтва під себе. Може і мені щось гарне знайти і казати, що то про мене?
    Та читали… , дивує інше, що знаходяться люди, які таку помильність видають за правду та ще і "проповідують" її.

---------- Додано в 00:14 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 22:47 ----------

Вони молилися, але молитви їхні були піднесені до правдивого Бога, не до ідолів. Вас згіршує око? Ви форму плутаєте з вірою? То як бути з язичником який навернувся до християнства? Наше тіло то храм того, що приймаємо, коли приймаємо Духа Святого, то наше тіло стає Його храмом, коли віддаємось розпусті -то стаємось житлом для скверни та розпусти. То, що робити Богу, з язичником, у серці якого жили ідоли, а він хоче пізнати справжнього Бога? Ап. Павло писав, що нема нічого нечистого, хіба, що ми так думаємо, що воно нечисте. Ви Сергію маєте стереотипне мислення, схоже до того яке мав Петро у видінні про скатерть з неба повна різних плазунів. Той бачив нечисте, а Бог йому -не погань того, що Я очистив. Так око (побачене) може обманювати людину. Так і ви дивитесь, наприклад на колядки, які прославляють Бога і вбачаєте прославу ідолів. Не знаю навіщо я все це пишу, бо результату ніякого не сподіваюсь поки у ваших головах крутиться пластинка з установками від "вірного раба", вона мішає Вам реально аналізувати речі. Всього найкращого!

• Подобається Подобається x 3
  3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

не про те мова йшла, я говорив про форму існування живих організмів, а не про домінування в людині (матеріалістичній) духовного чи світського...
    От учні Христа народиля згори стали людьми духовними, а не тілесними, вони не зважали вже на тілесне і матеріальне, а прагнули лише духовної поживи.
    Але при цьому вони залишалися ТІЛЕСНИМИ, тобто матеріальними...

---------- Додано в 14:07 ---------- Попередній допис був написаний в 13:57 ----------

про новонавернених язичників йщла мова, які навіть ставши християнами продовжували виконувати свої обряди, виконували звичні для них речі, поклоніння ВИДИМОМУ божеству...це і було причиною відступлення, вінцем його став собор у Нікеях.
    Спокушувами і зводили з істинноого шляху і вірних богобоязливих християн.

---------- Додано в 14:14 ---------- Попередній допис був написаний в 14:07 ----------

Арій, Лютер, Кельвін, незгодні були завжди, але масового поштрення набули лише в 19 ст. Причиною цього можна вважати зростання освідчеонсті і стрімке зростення кількості примірників Біблії.
    Люди починають розуміти що їх нагло обманювали, бо те в що вони вірили суперечить тому про, що говорить Біблія

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Розшифрував... СЄ зробили все просто, як двері. Слову "душа" дали буквальне значення "життя". У місцях, де в Біблії сказано прямо про потойбічне життя, тлумачать то, як про вирази, що написано у переносному значенні. Слово пекло, шеол замінили звичайним словом могила(та, що на цвинтарі). І проповідують, аж гай шумить... Таким способом можна будь-яку "правду" придумати.

5. plastic

plastic Well-Known Member

Ніхто
    У книзі Данила ми знаходимо ще один ключ до розгадки цієї таємниці: «И сказал мне: Аж до двох тисяч і трьох сотень вечорів-ранків, тоді буде визнана очищеною святиня.
    » (Даниил 8:14). У біблейській символіці словосполучення «вечір-ранок» означає день. А в пророцтвах день рівний астрономічному року (Числа 14:34). Таким чином, в книзі Данила указується на часовий відрізок тривалістю 2300 років, після якого буде здійснено служіння очищення святилища; тобто згладжування гріхів дітей Божих з небесних книг.
    Дуже важливо зрозуміти, коли почнеться цей період в 2300 років: «Итак знай и разумей: Та знай і розумій: від виходу наказу, щоб вернути Ізраїля й збудувати Єрусалим» (Данило 9:25).
    Повне відродження іудейських законів і національної державності відбулося, як ми пізніше дізнаємося, в 457 р. до Р. Хр. при царі Персії — Артаксерксе. Таким чином, починаючи в 467 р. до Р. Хр., 2300 років закінчаться в 1844 р. після Р. Хр. Історія XIX ст. указує на те, що саме в період з 1834 по 1844 рр. землю облетіла особлива звістка про те, що наближається Друге Пришестя Ісуса,
    а потім була проголошена звістка про те, що з 1844 р. на небі почався суд.
    Це і є звістка першого Ангела: «И увидел я другого Ангела, летящего по середине неба, который имел вечное Евангелие, чтобы благовествовать живущим на земле и всякому племени и колену, и языку и народу; и говорил он громким голосом: убойтесь Бога и воздайте Ему славу, ибо наступил час суда Его; и поклонитесь Сотворившему небо и землю, и море и источники вод» (Откровение 14:6, 7).
    Отже, з 1844 р. історія землі вступила в особливий період, коли на небі розставлені престоли, засів Сам Господь, перед Ним і перед Ангелами Його ходатайствує Ісус, розглядаються книги із записами про життя людей. Це — суд Божий.

Звістка закликає всіх жителів землі в цей час віддати особливу славу Господу. У чому? Поклонитися Йому, возвеличити Його, що означає вираз: «Убійтеся Бога». «Страх Господень — ненавидеть зло; гордость и высокомерие и злой путь и коварные уста Я ненавижу» (Притчи 8:13). Таким чином, весь світ закликається до остаточного залишення зла, звільненню від гордості, зарозумілості, злих шляхів.[/QUOTE]

---------- Додано в 15:43 ---------- Попередній допис був написаний в 15:42 ----------

Графік є на початку теми про церкву АСД

6. Сергій аспірант

І якіж місця говорять про потойбічне життя?
    Я вам наводив вірші де однозначно ствержується смертність душі правда ви їх ігнорували.

РОзгляньте ЧИСЛА 6,6.

---------- Додано в 18:23 ---------- Попередній допис був написаний в 18:20 ----------

Обравши Христа він вбив власного сина. По вашому можна робити цсе що завгодно і вважати себе християнином.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

про бідного Лазаря і багача.

В жодному разі не ігнорував. У Біблії смерть душі прирівнюється до потрапляння у пекло і саме це мається наувазі.

---------- Додано в 18:44 ---------- Попередній допис був написаний в 18:41 ----------

По-перше, не кожен, хто вважає себе християнином спасеться, а по-друге, гріховність Костянтина, чи кого визначатиме Бог, а не хто інший.

8. nixto

nixto Well-Known Member

Сергію, Біблія є книгою виховання людини, дороговказом до Бога. Вона не пояснює потойбічні процеси. Людська цікавість багато чого хоче збагнути, але це знання до спасіння не конечне. Духовні речі людина пізнає з Святим Духом, бо Він досліджує навіть глибини Божі.

• Подобається Подобається x 3
  9. ABDURAKHMAN

• Подобається Подобається x 1
  10. chas

chas Member

337 року помер і імператор Костянтин. Відчувши наближення смерті, він послав за єпископами із проханням дати йому хрещення, що йому й дав Євсевій - єпископ Нікомидійский, прихильник Арія. Приймаючи хрещення, Костянтин заявив, що якщо Бог продовжить йому життя, то він ніколи більше не одягне імператорської мантії. Він не дав із себе зняти білі одяги, у яких приймав хрещення, і так і помер у цих одягах незабаром після хрещення.

11. Сергій аспірант

Але перед хрещенням -фактично за день до нього приніс жертву Богу Сонця.
    Може він справді намагався задобрити усіх можливих богів щоб продовжити собі життя- ічинок цілком характерний для світогляду язичника.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

тобто? людина не могла покаятися? все у вас верх ногами...

13. Сергій аспірант

Могла звісна річ. Правда покаяння Константина не є переконливим. Він давно знав про християнство і відіграв важливу ролдь в його історії але так і не став християнином.

14. ABDURAKHMAN

сказав був у серці своєму:
    Це для людських синів, щоб Бог випробовував їх, і що бачити їм, що вони як ті звірі, бо доля для людських синів і доля звірини - однакова доля для них: як ці померають, так само вмирають і ті, і для всіх один подих[дух в перекладі Хоменка], і нема над твариною вищости людям, - марнота-бо все!..
    Все до місця одного йде:
    все постало із пороху і вернеться все знов до пороху....
    (Еклезіяста 3:18-21)
    Що тварини також потрапляють в пекло, на вічні муки?
    Люди, то таке, але чим завинили звірі?
    Ні? Звірі просто померають? і все, на тому їм кінець?
    Не логічно виходить:
    одні просто помераютьB-), а інші вічно мучаться :-@ і страждають ;-(.
    Я вважаю, що...а ви й так знаєте, що я думаю з цего приводу, то для чого без толку повторювати єдне і теж?
    Висновок такий:
    людина НЕ має душі, вона сама є душею, поки живе.
    Душа = порох і дихання житія [дух]
    Якщо припустити, що ми так же само як і тварини створені з того самого пилу, і бачимо що маємо такого ж самого духа як і тварини, то виникає наступне 'умозаключение':

15. Ярик

Ярик Well-Known Member

Ні звірі на відміну від нас ТВАРИН позбавлені розуму, в них тільки інгстинти, тому і відповідати нема за що ( не відповідати ж за це що захотів попісяти...) В них не приходить (навозний) жук до колорадського, чи свиня до вівці додому, і не кажуть - йдемо з нами порпатись в г..ні, бо так краще бо так добре, бо так буде тобі вічне життя!!! А ми на відміну від них крім того що пісяємо, ще тут пишемо всякі дурниці !!!

Останнє редагування: 7 тра 2010
  16. ABDURAKHMAN

Душа - це жива істота, на кшталт людина чи тварина або ж житія все ж теї ж живої істоти - людини чи тварини.
    Душа = Дух (сила оживляюча) + Порох
    Від перестановки доданків, як відомо сума не змінюеться, а от при недостачі якогось доданку - про відповідність суми говорити не приходиться.
    Концепція проста як доска, - так сказав Мих.
    Але я скажу, що все геніальне - просте.
    Якщо я не помиляюся то до складу організму людини входить десь ~ 85 хімічних елементів, як це не дивно звучить, але дійсно, людина створена з пороху земного.
    ДУХ - це сила яка здатна оживляти неживе, хоча вона сама по собі не є живою. Ну звісно все то відбувається з Божої волі.
    Наочніший приклад:
    люди зі своїми новітніми розробками в галузях фізики, хімії, генетики, не можуть оживити не живий обєкт, не можуть із атомів і молекул побудувати щось живе, змінити, модифікувати вже існуючий ЖИВИЙ орґанізм - то будь ласка, а самі створити нічого Не Можуть, тай ніколи не зможуть. Бракує одного складника - Дихання Життя.

---------- Додано в 01:43 ---------- Попередній допис був написаний в 01:28 ----------

Тварини звичайно за свої несвідомі дії ні перед ким не видповидатимуть, але я не до того вів.
    Смерть однакова що для тварини що й для людини - людина також НЕ буде ніде й ніколи і в ніякій формі існувати{якщо її не буде воскрешено Богом} ну і відповідно мучетися ніхто не буде.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Файна "аксіома" для кіллерів....

18. Nadan

Nadan Well-Known Member

Біблійна формула трохи інакша.
    Людина = Тіло + Душа + Дух
    Сказано в 1Сол.5:23
    Серйозно? А такі духи як ангели, що теж не живі?Ангел це сила , чи жива особа?
    Добре, що ти не встих просвітити апостолів Петра і Павла, а то вони наївні, чомусь вмерши збиралися жити із Христом.
    Тільки не посилайся на Еклізіаста, це не аргумент.

19. ABDURAKHMAN

1. Хіба вище викладене трактування суперечить словам Павла? Зовсім ні.
    Дух в цему конкретному місці означає внутрішній стан людину, приміром "сила духу".
    2. А тут слід розрізняти особи духовні - анголи, син Божий, Господь Бог і його діючу силу - дух святий, який сам по собі не є особою і не має ні волі ні розуму.
    3. Їх просвітив Ісус Христос, і тому вибачте...
    Я не заперечую того що обрані, для прикладу апостоли мали Небесну Надію, оскільки в Новому Завіті чітко проглядається поділ тих хто воскресне (1-е, 2-е воскресіння і т.д.) вони одразу після своєї смерті стали подібними до анголів число їх 144 тисячі. Це обрані.
    Решта житиме в Раю на Землі, тобто залишиться ЛЮДЬМИ.
    4. Якщо ви відкидаєте якусь частину Біблії, то хіба ви при цьому не відкидаєте цілої Біблії?
    Надіюся що хоть Буттям ви не знехтуєте:
    І створив Господь Бог людину з пороху земного. І дихання життя вдихнув у ніздрі її, - і СТАЛА людина живою ДУШЕЮ.
    Тобто,
    дух+тіло=душа.

20. Nadan

Nadan Well-Known Member

Дух в цьому місці як і в інших це дух, а це вже ваша особиста інтерпритація, яка ні на чому не базується.
    Розрізняти треба тільки по природі, Отець, Син і Святий Дух мають одну природу. Тому всі вони є Божими особами. А з вашого боку нелогічно заперечувати особовість Святого Духа і вважати ангелів особами!
    А ось це вже повна байка свідків, яка немає в Писанні жодного підтвердження! Нема поділу людей на дві касти - небесних і земних, царство Боже одне для всіх! Небесну надію мають всі! Поза нею нема спасіння.
    А 144000 це число зовсім не буквальне, а символічне. В книзі Обявлення багато символів. Ви ніколи не думали чому саме 144000, а не скажімо 138000, чи 141000???
    Я не відкидаю жодної частини Біблії, але ви мали б розуміти, що книга Еклізіаста не може використовуватись як доказ смерті душі, тому, що вона написана під умовою "що було б якби...", ну ви ж не вважаєте себе та інших людей скотиною? А з Еклезіаста саме це випливає.
    Із словами Біблії повністю погоджуюсь, а от з вашим висновком ні! Розумієте, ми з вами є не тіло, я наприклад не палець, не рука, не нога і навіть не голова! Я є ДУША! Як душа я себе ототожнюю в дитинстві, юності і в старості, бо тілесно такої тотожності нема, оскільки тіло наше постійно змінюється! Тому те єдине незмінне в людині - її свідомість, її Я і є душею! Тому дійсно, всі ми є душі, а не тіло.

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)