Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Бачу пан взагалі не орієнтується. Вам не соромно? Хоча б для годиться пошукалиб інформацію. Хоча я справды помилився Адам Кларк - выдомий быблыйний коментатор. Щодо обговорюваного вырша то він дуже складний з граматичного боку. Крім того навть ваше поясненя нічого не пояснює.
    загляньте в словник з грецької та в підрядковий переклад

---------- Додано в 19:14 ---------- Попередній допис був написаний в 18:35 ----------

Це робилось згыдно вимог Бога. В новому завыты я не бачив закликыв до ынквызицыъ.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

От у тому вся біда, слухаємо Рассела, тобто людей, а те, що передано Богом через Святе Письмо - лиш хвалимося.

---------- Додано в 20:23 ---------- Попередній допис був написаний в 20:15 ----------

А в Брукліні всі сидять поряд з Богом і чують що Він каже.

3. Сергій аспірант

пане Мих відмовтесь від подвійних стандартів.
    Помилятись можуть усі от тільк ставлення до помилок може бути різним - одні помилки виправлять інші приховають і за перечать.

4. plastic

plastic Well-Known Member

Я вірю в спасіння по вірі в Ісуса Христа. Я намагаюся бути слухняною Богу і виконувати 10 заповідів з Його допомогою.
    Я намагаюся любити людей навколо. Я би хотіла щоб в моєму житті були видні плоди Духа Святого.
    Яби хотіла отримати дари Духа Святого.

---------- Додано в 22:33 ---------- Попередній допис був написаний в 22:14 ----------

Ісус створив церкву на Скелі-тобто основою був Христос. А всі Його учні 12 апостолів доклали зусиль і були основою для церкви, бо не тільки Петро проповідував.
    Церква Ісуса не носить горду постійну назву "САМЕ ТА ЦЕРКВА"
    Спочатку церква була на території ізраїлю і римської імперії і іі називали "Назорейською ересю" і члени церкви були переслідувані. Потім вони почали зватися християнами. А потім учні справжніх християн не змогли порозумітися і виникає вже різні течії.
    Всі середньовічні часи справжні християни в т.ч. і вальденси були жорстоко переслвідувані. Назви церков мінялися, бо Бог дававнове світло і люди або приймали його, або відкидали. Ті що приймали і бачили розбіжність істини з старим вченням виходили з церкви.
    Відомі люди такі як Джон Уінкліф, Ян Гус і Ієронім Празький які засвідчили вірність Христу навіть перед смертю від римської церкви. Вони не відріклися від істини.
    Пізніше монах Лютер починає досліджувати Біблію. І бачить розбіжності між вченням католицької церкви(індульгенції, про монахів, про добрі діла якими нібито спасаємося) і вченням Христа.
    Та починається протестанізм більш широко.
    З того часу Бог відкривав людям очі на істину. І давав нове світло.
    Церква Адвентистів почала офіційне існування в 1844 році. Вле її корені знаходяться ще в протестанізмі часів лютера, а той відповідно бере початок у першоапостольскої церкви.

---------- Додано в 22:35 ---------- Попередній допис був написаний в 22:33 ----------

звичайно чоловыка треба слухати. Але спочатку треба слухати Господа.

---------- Додано в 22:43 ---------- Попередній допис був написаний в 22:35 ----------

Засновником АСД офіційно вважають Мілера. Він почав досліджувати Біблію і прийшов до висновку (розрахунки згідно книги Даніїла були наведені на початку теми про АСД) що Христос прийде в 1844 році на основі таких слів:
    І відказав він мені: Аж до двох тисяч і трьох сотень вечорів-ранків, тоді буде визнана очищеною святиня.(Дан 8/14)
    Він вирішив що саме після 2300 вечорів і ранків буде очищена земна святиня, тобто Христос прийде у славі.
    Але Христос не прийшов в 1844 році.
    Помилка Мілера була в тому що він не зрозумів що небесна буде очищена, а не земна. (Про служіння в небесній сінії Христа дає пояснення книга Левит) Тобто в 1844 році був перехід Христа з Святого в Святоє Святих Небесної Скінії.
    Коли Він вийде з Святого Святих час благодаті закінчиться.

• Подобається Подобається x 2
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

А Господь каже слухати чоловіка...

А людина любить адаптовувати Писання під свої звички, під своє "хочу".

[/COLOR]

То він Сам до Себе говорив: "Ти Петро На тобі збудую церкву..."

Пластік, ви хоть вдумуєтеся в те, що пишите? Логіку бачите, бо я зовсім не можу повязати.

---------- Додано в 09:27 ---------- Попередній допис був написаний в 08:57 ----------

От!!!

Якщо я б не був християнином, але хотів бути, і мені б сказали, що от є течія, яку заснував якийсь там чоловік... мене б то по крайній мірі насторожило. Міллер, Вайт, Рассел... та чимало їх є. Але людина бере на себе відповідальність, бо вважає себе "розумнішою". У Біблії сказано про важкі часи церкви, про єресі, про тих, хто буде говорити єресь, але що має знайтися чоловік, який утворить нову церкву??? Нема такого!!! Ми всі говоримо, ото людське, а треба триматися Божого слова і тут же слухаємося Рассела, Лютера, Міллера, Вайта, кого завгодно, тільки не Святе Письмо.

---------- Додано в 09:31 ---------- Попередній допис був написаний в 09:27 ----------

Помилка Міллера (як і СЄ) не в тому, а в тому, що він знаючи, що дату кінця світу знає тільки Отець, вирішив стати на рівні Отця і теж показати коли настане кінець світу. Людська гордість безмежна......... нажаль....

Справжня церква є повязана єдиним Імям і це Імя - Ісус Христос. Якщо своє утворення церква повязує з людським імям, то висновки робіть самі.

• Подобається Подобається x 3
  6. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

32. Кожний, отже, хто визнає мене перед людьми, того і я визнаю перед моїм Отцем небесним.
    33. Хто ж мене зречеться перед людьми, того й я зречусь перед Отцем моїм небесним.
    34. Не думайте, що я прийшов принести мир на землю. Не мир прийшов я принести на землю, а меч.
    35. Я прийшов порізнити чоловіка з його батьком, дочку з її матір'ю і невістку з її свекрухою.
    36. І ворогами чоловіка будуть його домашні.
    37. Хто любить батька або матір більше, ніж мене, той недостойний мене. І хто любить сина або дочку більше, ніж мене, той недостойний мене.
    Р.S. А про непомильність чоловіка не читали?

---------- Додано в 09:57 ---------- Попередній допис був написаний в 09:43 ----------

Ви праві Констянтин багато чого підлаштував під свої забаганки.

---------- Додано в 10:20 ---------- Попередній допис був написаний в 09:57 ----------

Так, Ісус говорив про себе, він і є скеля, камінь що відкинули будівничі.
    А "ти Петро" - це форма звертання.
    Ісус не говорив виключно до Петра, але це стосувалося всіх учнів.

---------- Додано в 10:21 ---------- Попередній допис був написаний в 10:20 ----------

Так, Ісус говорив про себе, він і є скеля, камінь що відкинули будівничі.
    А "ти Петро" - це форма звертання.
    Ісус не говорив виключно до Петра, але це стосувалося всіх учнів.

---------- Додано в 10:43 ---------- Попередній допис був написаний в 10:21 ----------

13 Когда Иисус пришёл в окрестности Кеса́рии Филипповой, он стал спрашивать учеников: «Что говорят люди о том, кто такой Сын человеческий?» 14 Они сказали: «Одни говорят -Иоанн Креститель, другие -Илья, третьи - Иереми́я или один из пророков». 15 Тогда он спросил их: «А вы что скажете о том, кто я?» 16 В ответ Си́мон Пётр сказал: «Ты -Христос, Сын живого Бога». 17 Иисус сказал ему: «Счастлив ты, Си́мон, сын Ио́ны, потому что не плоть и кровь открыли тебе это, а мой Отец, который на небесах. 18 И я говорю тебе: ты Пётр. Я построю своё собрание на этой скале, и ворота га́деса не одержат победу над ним. 19 Я дам тебе ключи от небесного царства, и всё, что ты свяжешь на земле, будет тем, что связано на небе, и всё, что ты развяжешь на земле, будет тем, что развязано на небе».
    Священное Писание - Перевод нового мира

---------- Додано в 11:20 ---------- Попередній допис був написаний в 10:43 ----------

1. Це ви про Ісуса?
    2. Вони не створювали нової релігії, але лише прагнули повернутися до першоапостольного взірця християнства, який існував в 1 ст. н.е.
    3. Важкі часи для християн були повсякчас:
    - спочатку Рим старанно винищував всіх послідовників Христа.
    - потім було відступлення від Христа і зближення з Римською владою
    - далі почалося жорстоке переслідування перекладачів і друкарів Біблії, але вже зі сторони церкви(Констянтина). Вона повністю узурпувала і монополізувала як світську так і духовну влади.
    А всіх хто хоть в чомусь не погоджувалися з ними жостоко вбивали. І сТАЛІН з своєю боротьбою із шкідниками і шпійонами виглядає на їхньому тлі як ангелочок.
    4. Ніхто нову церкву не утворював, ніхто своїх святих писань не видав.
    Біблія і лише Біблія.
    5. Вони не видавали себе за Месію чи Христа, а лише розтлумачували сказане до них.
    6. Чия б корова не мичала, а от ваша і помовчала... Це я про помилки като ликів...
    7. СПравжня Церква це та, яка виконує настанови Дані Христом. А не робить бeзчинства і прикривається Ісусовим ім'ям.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ісус називав себе Петром? Та ж СЄ стверджують, що Він Михаїл. Нє, ну я не встигаю за викрутасами вашої думки:crazy:

Між іншим, чому Ісус не сказав "Я - Петро", а "ти Петро"? якщо слідувати вашій "логіці".:crazy:

8. Сергій аспірант

ПЕтро -значить скеля. Цікаво що і грецьке і єврейське імена Петра мали однакове значення тому і виникає гра слів.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Петро... то всі учні? Він говорив до себе, але звертався до учнів?:crazy::crazy::crazy:

кашмар....

---------- Додано в 14:18 ---------- Попередній допис був написаний в 14:17 ----------

Та я тойво... я не про то... а ви про що?

---------- Додано в 14:20 ---------- Попередній допис був написаний в 14:18 ----------

І шо з того? При чому тут Костянтин? По-моєму він і християнином не був... нє?

---------- Додано в 14:23 ---------- Попередній допис був написаний в 14:20 ----------

Абдурахмане, в Ісуса не було роздвоєння особистості, як ото у СЄ, повірте на слово.

10. ABDURAKHMAN

Я теж думаю - чому?
    Чому язичницький імператор був укладачем основ християнського віровчення?
    Яке він мав відношення до християнства?
    Цікаво виходить: нехрист-язичник став засновником Христової церкви, причому він до смерті залишався вірним прабатьківській вірі, себто - язичницької.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто сказав?

Ви пишите лиш би писати.
    Костянтин нічого не засновув. Просто він вирішив христову церкву зробити державною релігією. Якщо б завтра Путін/Мєдвєдєв дав вказівку СЄ зробити державною релігією, він вважався б засновиником Вартової Башти?

12. ABDURAKHMAN

1. Сказала матриця...
    2. Ви помиляєтеся, я пишу лиш би читати...
    3. Ну звичайно...
    4. З якого б це дива? Він же ж язичник.
    Причиною такого рішення була лише влада (укріплення імперії, обєднання земель, створення єдиного аналогу релігії, симбіоз язичництва і християнства) і гроші і більше нічого.
    Влада і гроші.,.
    5. Просто так нічого, ніде не робиться. Кожне рішення, а влади тим більше грунтується на економічному зиску.
    Об'єднання правдивої релігії з владою є неможливим, оскільки це змусить йти на компроміс з владою нехтуючи при цьому Законом Божим.
    Спільний знаменник між служінням Богу і владою світу сего шукати не слід.

Останнє редагування: 21 кві 2010
  13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Що було з тілом, коли не було Ісуса після воскресіння і до зустрічі з учнями та після розставання з учнями ,тобто зараз? Паралельний світ для тіл? Трансформація?
    Я розумію, що це зробити не проблема, але чи так само можливо і з іншими людьми?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Згоден, згоден. Костянтин бачив, що кількість християн росте і дальше протистояння було небезпечно для імперії.

Ну а обєднання язичників і християн - то фантастика чистої води. Ви хоть легенько так уявляєте, як можна обєднати християнство і язичництво? Як таке може вкладатися у вашому уявленні???? Та ви спробуйте обєднати СЄ з адвентистами, чи католиків і православних! То шо вже казати про обєднання християн і язичників?
    Як язичник може сприйняти Христа і залишатися у своїй вірі? Як може християнин покланятися богу грому, чи сонцю?

Чи ви дійно вважаєте, що християни мали одного Бога, язичники - багато богів, тож зійшлися на цифрі "3"? Ну тоді я вам співчуваю....

• Подобається Подобається x 2
  15. plastic

plastic Well-Known Member

Доречі в останні часи буде розвиватися екуменістичний рух.

---------- Додано в 23:13 ---------- Попередній допис був написаний в 23:10 ----------

http://nauka.bible.com.ua/history/1-03.htm
    Почитайте цікаву статтю про императора Константина. Його особисте життя.Про церкву того періода. Читати трохи важко, але цікава інвормація

16. Оленa

Оленa Well-Known Member

Миху, як би там не було, але вклад Костянтина у розвиток церкви і розповсюдження християнства є неоцінимим. Це неоднозначна особистість і я цьому не дивуюсь, такі були часи і звичаї. Але те, що Костянтин вибрав Христа, говорить на його користь.

17. ABDURAKHMAN

Христа? А може - Юпитера?

• Подобається Подобається x 1
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

А все тому, що Божі дороги є Божі дороги і свої плани Господь цілком може здійснювати навіть через поган. Ясно, що Костянитин був неоднозначною особою, як, зрештою більшість людей.

• Подобається Подобається x 4
  19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Абдурахман, послухати вас чи інших єговістів, то якусь зловіщу роль в історії християнства зіграли Платон і Констянтин. Від Платона, виявляється, і Христос заразився ідеєю про безсмертну душу.
    А ось Констянтин зробив великий злочин бо легалізував християнство.
    А що ви знаєте про Констянтина і його мотиви? Невже не можна допустити що він став дійсно віруючою в Христа людиною? Адже відомо, що його мати була дуже віруючою християнкою.
    То чому ви не засуджуєте Володимира, який буквально загнав Русь в воду?
    А може то промисел Божий? Бо без цього ви б і донині приносили жертви якомусь Даждьбогу.

• Подобається Подобається x 3
  20. ABDURAKHMAN

1. Саме так.
    2. Заразилися новонавернені христяни
    із грекїв і поширили цю чуму скрї3ь
    3. З чого ви те взяли
    4. Наврядчи

а де твій аватар? :)