Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. ovod

ovod Well-Known Member

згідний, правда є пара моментів: наше "я" в момент народження однакове чи різне? Потім зрозуміло відрізняється бо в різних умовах виростає.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Жесть... СЄ читають думки?

3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Жесть...СЄ читають...

4. nixto

nixto Well-Known Member

Так дуже гарний письменник фантаст. На іншому форумі де я беру участь, ваші брати по вірі приводили аргументи не тільки фантастів, а ще і філософів-безбожників, масонів і затятих матеріалістів. Можете перевірити: форум файного міста (Тернопіль), тема: свідки десь приблизно місяць тому.

Сергію, Вам моє визнання та повага, так мене давно не смішили. Пропоную всім свідкам взяти лопати, піти на цвинтар і взяти участь у великій справі - воскресінні померлих:haha: Ледве дописав це речення і живіт мало не надірвав. Пояснення першокласне:good:

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

ціхо!!! для них цвинтар - то могила, а могила - то пекло. Ви справді пропонуєте їм взяти лопату і копати пекло?:)

6. ABDURAKHMAN

Нехай мертві ховають своїх мертвих...

7. nixto

nixto Well-Known Member

Попрошу утсвідомити мене, вони по небі будуть у тілі ходити, чи як духовні (безтілесні)? Бо пан Абдурахман писав десь, що духовних людей не буває.

---------- Додано в 00:43 ---------- Попередній допис був написаний в 00:39 ----------

Абдурахман, уважно почитайте розмову Ісуса з Нікодимом, щоб зрозуміти, хто такі мертві, які ховають померлих.

8. ABDURAKHMAN

Духовних людей не буває, але бувають духовні істоти - ангели. Отож вони стануть подібними до них.

9. plastic

plastic Well-Known Member

В біблії написано що воскресіння буде в тілі. Але це буде "покращене тіло"

---------- Додано в 23:48 ---------- Попередній допис був написаний в 23:47 ----------

Христос воскрес і мав тіло. Чому учні будуть духами?

10. ABDURAKHMAN

Абдурахман, уважно почитайте розмову Ісуса з Нікодимом, щоб зрозуміти, хто такі мертві, які ховають померлих.
    =================
    а з чого ви взяли що то Никодим?
    Померлі духовно...

---------- Додано в 01:05 ---------- Попередній допис був написаний в 00:51 ----------

Христос воскрес і мав тіло. Чому учні будуть духами?
    ==================
    Ісус воскрес вже як духовна істота, він був возвишений до початкового стану.
    Ісус матеріалізувався, взяв людську подобу для того аби Його змогли бачити апостоли. (перегукується з допотопними часами коли ангели матеріалізувалися, й жили як люди).

11. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Абдурахман, знаєте яка різниця між вами і Василем? В основному ніякої.
    Василь бере в руки Біблію, але читати не може - вона йому нецікава.
    Ви якщо і читаєте, то не вірите в те що написано, бо написано протилежне до того що ви тут плетете.
    Отже, результат той самий. Обидва матеріалісти-атеїсти.

12. nixto

nixto Well-Known Member

Так але ніде не сказано, що це буде тваринне тіло, бо сіється тваринне, а повстає духовне - ми у новому тілі. Тому і даний нам час, щоб могли ми (змінитися) відновити у собі образ Творця, бо тілесність нічого спільного з подобою Бога не має.
    Шановна Пластік, ці питання на рахунок речей, які людина не може зрозуміти або збагнути, до Господа Бога.

---------- Додано в 10:15 ---------- Попередній допис був написаний в 10:13 ----------

пробачте, а чим ангели думають, якщо у них нема мозку?
    П.С.Шановні Пластік, Абдурахман і інші, я пишу не для того, щоб Вас щімити на форумі, а щоб ви мали життя вічне у Ісусі Христі, щоб стали справжніми дітьми Божими, а не ходили за наукою дурисвітів. наука яких веде в нікуди

Останнє редагування: 20 кві 2010
  13. ABDURAKHMAN

ха-ха-ха...
    Защемили...
    Цікаво лиш почути чим саме?

---------- Додано в 10:55 ---------- Попередній допис був написаний в 10:45 ----------

вони вищі, нематеріальні істоти і цим все сказано.

---------- Додано в 11:11 ---------- Попередній допис був написаний в 10:55 ----------

Вам повідомити що собою являє терміни атеїзм і матеріалізм?
    Бо ви вже щось геть заплуталися в тій термінології.

14. plastic

plastic Well-Known Member

Дякую що переживаєте за нас.
    Зараз я дійшла до висновку що ці питання типу -про воскресіння в якому буде тілі і т.д. не суттєві для спасіння. Можно спорити з піною у губ але кожен залишиться при своїй думці. І апостол Павло говорить уникати спорів.
    І дітьми Божими ми стаємо через віру в Ісуса Христа. Справжню віру. Тому те що ми не належимо до традиційної церкви (з якої я вийшла) не вплине на моє спасіння.
    Ми маємо бути вірними спочатку Богу, а потім церкві.
    До того ж я впевнена що АСД є справжня церква. я не прийшла в церкву тому що мене хтось убідив. Я шукала і між греко-католиці баптиськими і т.д. І вчення АСД мене спочатку шокувало і мені тяжко було прийняти його. Бо я звикла до вихідного дня неділі. Крім того мій чоловік греко-католик був категорично проти.
    Але щоб дізнатися чи це секта чи це церква треба пошукати інформацію. І хорошу і погану. І я пошукала. І впевнилася що вчення є правильним. Хоч Даяна доказує мені що Дня Господнього взагалі нема після воскресіння Христа, я думаю що вона помиляється.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

То ж чому ви не наслідуєте ті слова?

Тобто? То ця церква, яку створив Ісус на Петрі? А яка дата утворення АСД ?

А у Біблії сказано, що чоловіка тре слухати, нє?

16. ABDURAKHMAN

Які слова? Бога ми повинні слухатися більше ніж людей. передання святих отців нехай залишаться лише переданнями, головне це Біблія.
    Бог дав нам Біблію, і згідно неї слід жити, а не придумувати собі різні байки і вірити в них.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Спочатку Бог, а потім церква.

Золоті слова. Не Рассела, ні Вайт, а Ісуса Христа - засновника церкви.

18. ABDURAKHMAN

1. Спочатку Боже слово... а вже потім політична влада і т.д.
    2. Ісус Христос був засновником католицької церкви??
    Не вірю... Якщо то дійсно Христова церква... то краще б вагалі Він не приходив на Землю.... меньше невинно-убієнних було, набааааааагато меньше....
    Ісус говорив що кожне дерево пізнається по його плодах.
    Тільки сліпому не видно плодів "істинної, першоапостольної" церкви.:ireful1:

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви суддя?

Чи хочете ним бути?

Старий Завіт читали? Юдейська церква була ідеальна? Ніколи нікого не каменували? Не нападали юдеї на поган і не виганяли їх з їхньої ж території?

От лиш би судити....

---------- Додано в 14:43 ---------- Попередній допис був написаний в 14:41 ----------

справа не у назві, а хоча б в історичному аспекті аналізувати пробували? Чи христова церква виникла через 18 століть після того, як Він на Петрі заснував?

20. ABDURAKHMAN

1. Я не суддя їм, кожен відповість за свої діяння перед Богом. Але це не означає, що слід втратити, здоровий глузд і на все закрити очі.
    Раніше євреї жили за Мойсеєвим Законом, а для нас був даний Закон Христа, Закон Любові.
    Так що прирівнювати злодіяння церкви до дохристових часів м!яко кажучи є некоректно.
    2. А історичний аспект відступлення, не аналізували? Вінцем його став собор, що відбувся в Нікеях в 325 році н.е.
    Так, правдива церква практично припинила своє існування, але невелика кількість тих, хто виконували Святе Письмо залишалися в живих. Добра Новина була заглушена бур!янами.

а де твій аватар? :)