Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

цікава думка............

2. nixto

nixto Well-Known Member

Цікаво було б послухати думку свідків(тлумачення КК). Бо наскільки я усвідомлений померлі їхні брати воскреснуть у новому тілі (новій плоті), а старе з'їли хробаки, тільки не знаю чи разом з пам'яттю, чи може вона десь там лежить в могилі.:scratch_one-s_head:
    У ортодоксальних християн попроще, старе тлінне тіло вмирає, а особа має нове тіло - духовне.
    1кор. 16. 50 "... Тіло і кров царства небесного успадкувати не можуть"

3. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

не обовязково брати
    частина воскресне до небесного покликання частина до земного життя.
    Згадайте слова ап. Павла - мертві воскреснуть а ми перемінемось.

4. nixto

nixto Well-Known Member

Оу... прошу пробачення, ще сестри:)... Ну добре, ще леви, які їдять солому і інші звірі описані в пророцтві

Прошу мені пояснити, хто відноситься до мертвих, і хто ці ми! А ще буду вдячний за пояснення Матея 27.51-53 і чому це вже відбулося?

5. vov66

vov66 Well-Known Member

"...Непонимание того, что такое живой организм и возможность через пять органов чувств воспринимать только физически плотный уровень реальности, завело человеческое понимание в тупик. Долгие и настойчивые поиски мысли учёными посредством изучения биоэлектрической активности нейронов мозга в течение нескольких последних десятилетий не дали ничего.

«Поймать» мысль никому ещё не удалось, по крайней мере, таким способом, да и не получится поймать никогда! И в этом нет ничего парадоксального, хотя бы потому, что сознание человека находится не на физическом, а на втором, третьем и четвёртом уровнях сущности (эфирном, астральном и ментальном). Биохимические процессы, происходящие в нейронах мозга человека, только обеспечивают мышление на других уровнях..." Николай Левашов "Сущность и разум"

6. ovod

ovod Well-Known Member

цікаво пише Лєвашов, тільки він по суті відкидає існування Бога, тобто такого що не вписується в його теорію.
    Час можливо покаже хто правий.
    п.с. З двох теорій більшу ймовірність що вона правильна має та теорія яка простіша. Девід Дойч.
    Як для альтернативи перегляньте Бакаєва на www.agbook.ru .Правда один момент в нього мені не подобається.

7. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

~Мих~
    1. Абдурахмане, ви переплутали Біблію з брошуркою Вартова Башта.
    2. У Біблії сказано, що пекло є.
    3. От вам запитання:
    -Де є вічні муки і скрегет зубів(цитата з Біблії)?
    ~Мих~
    1. А хіба, то не єдне й те саме... :)))
    2. А хіба я казав що немає? Лише треба в те поняття вкладати правильний зміст.
    3. в пеклі, але це вжито в символічній формі, поетичне перебільшення, бо не буде вже ні сліз, ні зубів, ні вічних мук, нічого вже не буде, повна загибіль.
    Кінець мозку - кінець людині. І все...

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

хто буде мучитися і скреготати зубами, як нікого нема? Га?

як можна слово "відсутність" перебільшити і перебільшити словами "вічні муки" чи "скрегіт зубів"?
    Ви ж не кажете замість: "я буду відсутній", "я йду на вічні муки скреготати зубами", нє?

Яке ж то перебільшення? То є зовсім інший варіант розвитку подій.
    От скажіть, як повинно було би написано у Святому Письмі про вічні муки, щоб ви то зрозуміли саме як "вічні муки", а не просто відсутність?

Вигадки то Вартової Башти. А ви повірили........

---------- Додано в 11:13 ---------- Попередній допис був написаний в 11:04 ----------

тільки зуби скрегочуть, ну від зубів, самі знаєте... вічні муки, нє?:haha:

9. nixto

nixto Well-Known Member

Тут мушу підтримати учасника форуму Мих. Те, що не існує, відчуттів не має. Я би Вам рекомендував менше читати ВБ, а коли читаєте Св.Письмо не приймайте КК за Духа Святого, який все пояснює. У книзі Буття є два описи створення людини, один духовний - на образ і подобу Отця небесного, а другий матеріальний - тілесний. По Ваших словах Вам відомий тільки тілесний.

Ви багато в чому схожі на комуністів, тільки ці твердили, що Бога нєт, а ви хоча і твердите , що є але сповідуєте матеріалізм, а не духовність. Святого Духа принижуєте до енергії (мабуть у вашої сили штучний інтелект, раз вона вділяє дари, як кому схоче, або забороняє апостолам проповідувати у певних місцях)- дивна така енергія(сила). Ну, щож ви мудрі, ми ні, ви славні, ми ні, ви потужні (бо заслуговуєте життя вічне своїми ділами), а наша сила у Бозі. Така постава свідчить про одне - гординю. Абдурахман, можете мені ясно ізложить, яка різниця між людиною духовною і тілесною?

• Подобається Подобається x 1
  10. ABDURAKHMAN

1. Я ж про те ж саме говорю, хіба може мучетися той, хто вже неіснує?!
    2. Так, мені відомий лише один 'опис створення' людини, і він матеріалістичний.
    А в книзі буття говориться що людина не отримала душу, але стала душою живою.
    Людина(жива)=душа=дух(життева сила)+порох земний.
    Душа це життя, або жива істота, в іншому котексті термін душа в біблії не вжйваеться.
    3. Я радий за комуністів.
    4. Бог є Дух, одна особа, а не три. Дух святий - це Божа невидима рука, котрою Він втручається і сповнює свою волю на відстані.
    Бог давав силу першим учням Христа (зціляти і воскрешати людей, розмовляти різними мовами і т.д.), за допомогою духа святоґо.
    Якщо дух святий - це бог, то як він вселився в сотню людей на святі п!ятидесятниці?
    Згадується що Отець сидить на престолі, праворуч ?СТОЇТЬ? Син, а де дух святий?
    5. Про що ви говорите? Я такий же самий грішний і недосконалий як і всі решта.
    6. В моїй філософії, такого гріха немає...

---------- Додано в 20:09 ---------- Попередній допис був написаний в 19:59 ----------

7. Немає ніякої людини духовної!
    Люди з самого початку були створені як безсмертні і досконалі тілесні особи. Котрі жили в раю (рай був на землі, месопотамія). В Еденському саді були дерева, плоди яких споживали перші люди - Адам і Ева.
    Не існує жодного розумного доказу того, що людина має двояку природу.
    Люди втратили досконалість і безсмертя, а решта залишилось тим що було раніше.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Але у Біблії саме так сказано, як ви не говорите.
    "вічні муки і скрегіт зубів" - то біблійні слова.

12. ABDURAKHMAN

але сказано також про стан померлої людини(тої що попала в пекло, всі автоматично померши потрапляють в пекло).
    Але пекло - це не місце вічних мук, це небуття.

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

А хто... (не пам'ятаю ,вроді би звабити до гріха іншого) - краще йому не родитися.
    Питання.
    Не народитися і вмерти - це не одне й те саме. Тобто може бути гірше - ніж не народитися?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

а ше кажете Вартова Башта не зомб-організація...

15. ABDURAKHMAN

Цe щe питaння - хто з нас зомбі?

Останнє редагування модератором: 18 кві 2010
  16. nixto

nixto Well-Known Member

Буття2.27 "І створив Бог людину на свій образ; на Божий образ створив її;" і що на вашу думку в тілі людському Вам нагадує Бога - очі, волосся, чи дистанційна рука зі штучним інтелектом? Бог є Дух і людина є душею живою яка живе у плоті. І Христос взяв на себе плоть, щоб впалу нашу природу(плотську) з небесною злучити (вчинити нас духовними!)На вашу думку чим Ісус різнився від людей коли був на землі, чи до того, як взяв на себе плоть, не існував поза тілом, чому вам тяжко повірити, що людина може існувати поза тілом якщо і Павло про це пише? 2кор 5.8 "ми відважні й радше воліємо вийти з тіла, щоб жити біля Господа" А ось як в якому виді Ви постанете перед судом Христовим: 2кор5.10 "...щоб кожен прийняв згідно з тим, що зробив, як був у тілі: чи добре чи зле". Вартова Башта - це інструмент для викривлення правди, а батько неправди Сатана. Читайте краще Біблію у простоті серця, моліться до Бога, щоб відкрив вам істину. А це Вам на роздуми: До рим.8.8 "Тілесні не можуть подобатись Богові". А це про вас:1кор2.2"Тілесна людина не приймає того, що від Духа Божого... не може вона його розуміти", 1кор. 16.50 "Тіло і кров царства Божого успадкувати не можуть"- тож скажіть мені як осягнете царство Боже? Якою тілесністю?
    Щоб зрозуміти певні духовні речі, Вам треба хоч трохи бути духовним. Земний порох, це матерія (тіло) і перебуває воно в просторі і часі - у величинах які постійно міняються, дух (руах -називають євреї, якщо не помиляюсь) є частинкою Бога, життям, а душа це особа, це наше я, це те, що чинить нас неповторними, різними. Коли той "+порох земний" йде у тління, розкладається, змінює форму, то що робиться з душею і духом. Я розумію, що Вам авторитетна наука корпорації, які ні сном ні духом в духовності не шурупають - навчають про неї людським мірилом - розумам який аналізує і судить з тілесних органів: очі, вуха і т.д., вчать того чого самі не знають. Подібно і людина сліпа з роду не може ні пізнати, ні збагнути а ні уявити природу зеленого кольору, хоть би як їй зрячі не пояснювали, хіба що прозріє, так само і ви поки не народитесь від Духа залишитесь духовно незрячими - тілесними.

Обмеженим людським розумом цього не зрозумієте, бо мислите матеріальними категоріями де є форма обмежена у просторі. До того як Бог створив матеріальний світ, час і простір існує духовний світ(у Біблії називається небом), де живуть ангели Михаїл, Гавриїл і багато інших. А що до Святого Духа, скажіть чи Бог -Дух? Чи Бог -Святий?

Не зрозумів, це про гордість?
    Це Ви про ваших вчителів, братів і сестер - СЄ? Я з Вами цілком згідний

17. ABDURAKHMAN

6. Ви правильно зро3уміли.
    7. Про людей загалом

---------- Додано в 02:32 ---------- Попередній допис був написаний в 02:11 ----------

Обмеженим людським розумом цього не зрозумієте, бо мислите матеріальними категоріями де є форма обмежена у просторі. До того як Бог створив матеріальний світ, час і простір існує духовний світ(у Біблії називається небом), де живуть ангели Михаїл, Гавриїл і багато інших. А що до Святого Духа, скажіть чи Бог -Дух? Чи Бог -Святий?

час і простір існував вічно.
    Небо - духовний світ(нематеріальний), Бог є Духовна Істота, Він е Дух, і це однозначно.
    А що до іпостасей то третя з них не є особою - дух святий, а друга є створена і підпорядкована першій.
    Бог є Один, одна особа, одна іпостась, Отець, Ягве.
    Ісус Христос - син Бога, перше творіння Його рук.

18. Оленa

Оленa Well-Known Member

От тільки не треба про руки :ireful1:

Ісус - єдинородний Син Божий, роджений до початку створення видимого і невидимого світу і дав початок усьому, що має початок. Бог початку немає і Син завжди був з Отцем. Між Отцем і Сином немає підпорядкування, а є єдиносущність, обоє мають Божу природу і любов між Собою. Любов є причиною слухняності Сина, а не підпорядкування Його Отцеві. Бог є Дух і є Особою, і Святий Дух теж є Особою рівнопоклоняємою і рівнославимою з Отцем і Сином.

Щодо імені Ягве (Єгова), то Ісус і апостоли навчали про Отця. Як відомо ніхто свого рідного батька по імені не називає, тому діти Божі можуть звертатися:Отче і це буде ознакою спорідненості людини і Отця через Його Сина.

• Подобається Подобається x 1
  19. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Цікава думка от щеб докази навести.
    А якже слова Апостола Павла про те що хто призиває імя Господа той спасеться?
    Як бути з тим що Ісус молився про освячення імені і сьогодні цю молитву бездумно повторють не знаючи яке імя мається на увазі?

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ваше ім’я Сергій. Коли і зустріну вас на вулиці і покличу, то я буду кликати ім’я Сергій, чи людину, яка зветься цим ім’ям. За іменем стоїть особа. Бог один і від того чи я покличу іменем Отець чи іменем Ягве нічого не зміниться, бо звертаюсь до Одного. На мою думку слід звертатися як звертався Син, якщо ми є одно з Ним.

а де твій аватар? :)