Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Прочитайте Біблію. Там написано про що Ісус розповідав.
    Я маю на увазі Біблію а не порохову (чи яку там) вежу.

2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Вежа то є вежа і з неї я вамцитат і посилань не давав.
    Лише Біблія.

3. Pedro

Ось і я просив давати вислови Ісуса Христа і навіть поцікавився скільки буду чекати і дозволив призвати на допомогу інших єговістів.

4. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Ісус був євреєм і коли говорив про душу вкладав в це понятття тойже зміст що і євреї.

---------- Додано в 17:24 ---------- Попередній допис був написаний в 17:23 ----------

так впевнений і укульт КОнфуція для китайських католиків дозволений

---------- Додано в 17:25 ---------- Попередній допис був написаний в 17:24 ----------

Ви робите неправдомовця з Бога. Оскільки євреям він виявився як Один, і нікроли не казав євреям про безсмертну душу.

5. Pedro

А звідки знаєте ви чи ваше бруклінське кодло, що саме вкладав Ісус в свої слова? Я, наприклад, вірю в те що читаю. Це ж саме стосується всіх християн які довіряють Біблії я не всяким вежам чи "капіталам".

• Подобається Подобається x 1
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну-ну... а можна більш детально:

-розтлумачте нам єврейське бачення притчу про життя багатого (притча про бідного Лазаря) на тому світі, про його бажання попередити своїх родичів, будучи мертвим.
    -розтлумачте єврейське бачення про те, як Ісус каже розбійнику "сьогодні будеш зі мною в раю", про те як у єврейському баченні один день - то тисячі років....

У СЄ євреї є?

Останнє редагування: 27 бер 2010
  7. Leri

Leri Well-Known Member

і як єврей у подібній ситуації відповів так що всі дивувалися...

23 Того дня приступили до Нього саддукеї, що твердять, ніби нема воскресення, і запитали Його,
    24 та й сказали: Учителю, Мойсей наказав: Коли хто помре, не мавши дітей, то нехай його брат візьме вдову його, і відновить насіння для брата свого.
    25 Було ж у нас сім братів. І перший, одружившись, умер, і, не мавши насіння, зоставив дружину свою братові своєму.
    26 Так само і другий, і третій, аж до сьомого.
    27 А по всіх вмерла й жінка.
    28 Отож, у воскресенні котрому з сімох вона дружиною буде? Бо всі мали її.
    29 Ісус же промовив у відповідь їм: Помиляєтесь ви, не знавши писання, ні Божої сили.
    30 Бо в воскресенні ні женяться, ані заміж виходять, але як Анголи ті на небі.
    31 А про воскресення померлих хіба не читали прореченого вам від Бога, що каже:
    32 Я Бог Авраамів, і Бог Ісаків, і Бог Яковів; Бог не є Богом мертвих, а живих.
    33 А народ, чувши це, дивувався науці Його.
    (Матв.22:23-33)

• Подобається Подобається x 2
  8. RETORE

RETORE миється в бані

Нема нічого,душі-в тому числі!

9. Leri

Leri Well-Known Member

а аргументи? :)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

нема аргументів... нічого нема....:haha:

11. ABDURAKHMAN

Душі немає тому, що її немає... Ось і всі аргументи.

12. Після смерті тіло людини стає легшим на N грамів. І це доведено. ;)

13. ABDURAKHMAN

Всі люди які померають, на останок видихають n грамів повітря.

14. Тиск атмосфери і повітря у легенях однаковий. Це все одно, що зважувати пустий мішок і надутий.

15. ABDURAKHMAN

Повітря теж має свою вагу. При вдиху тиск повітря в легенях перевищує тиск що склався в атмосфері.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто вам сказав, що видихають, а може вдихають?

я думаю, що коли людина помирає, то мязи розслабляються і тиск що в легенях, а що ззовні стає одинаковий, а у такому стані повітря не має ваги(що не можна сказати про масу повітря).
    Та й взагалі, повітря стає легшим, коли потрапляє у легені, бо там вища температура. Так що одне - другого компенсує.

17. Pedro

На щастя вже немає і РЕТОРЕ. Клон зник. Цікаво, хто це клонується?
    Знову єговісти хочуть виїхати на брехні.

---------- Додано в 22:13 ---------- Попередній допис був написаний в 22:10 ----------

В черговий раз питаю, Абдурахман, ХТО СКАЗАВ??? Тільки не приплутуйте сюди Біблію, бо я і далі чекаю на слова Ісуса в підтвердження ваших слів.

18. ABDURAKHMAN

Ісус нічого не говорив про:
    1) безсмертну душу
    2) життя після смерті
    3) духовну природу душі
    4) трійцю
    Це все небіблійні вигадки.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

51. Поправді, поправді кажу вам: Хто слово Моє берегтиме, не побачить той смерти повік!

20. Абдурахмане, а що ви скажете відносно фактів, коли люди розказують про своє минуле життя з найменшими подробицями? Інформацію перевіряють, і все збігається. Теж вигадки?

а де твій аватар? :)