Душа. Що таке душа і чи вона існує?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 28 гру 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

смерть душі - то не означає зникнення, а потрапляння її у пекло.

там говориться про те, що людина стала живою і не більше.

• Подобається Подобається x 1
  2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Смерть то є смерть і не треба нічого придумувати.
    Пекло це могила.

3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Не мав наміру сюди заходити сьогодні, але щодо вашого допису, то читав на цю тему багато богословів.
    Отже, на їх думку, смерть духовна - це відхід людини від Бога.
    Памятаєте, Бог сказав Адаму - в день коли ти вкусиш плід з забороненого дерева, смертю помреш. Адам помер через багато років, але відлучений був від Бога в цей самий день.
    Христос сказав - я прийшов, щоб ви мали життя. Тобто, щоб знову зєднати тих, що в нього вірять, з Богом.
    Фізична смерть, це безумовно розлучення душі з тілом. Про це чудово кілька разів пояснив Христос.
    Коли душа буде зєднана з новим тілом, мова йтиме про воскресіння.
    І я не розумію, чому єретики знову стараються винайти велосипед.
    Віриш, виконуй те що пише Євангеліє, не віриш - цього тобі ніхто не забороняє.

4. ABDURAKHMAN

Хто сказав?
    Душа то життя живої істоти як людини, так і тварини.

---------- Додано в 13:25 ---------- Попередній допис був написаний в 13:19 ----------

Треба їх спалювати...
    Так як у древні часи...

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

смерть - то відштовхування себе від Бога, Педро добре сказав і нема чого видумувати.

А "пекло - це могила"... викликає сумніви, бо нема токого у Біблії, хоча образно можна так сказати, бо якщо душа у пеклі - то її смерть і могила, але могила - то не пекло, інакше шо таке цвинтар?

6. Василь

Василь Well-Known Member

Фізична смерть не є розлученням души з тілом, бо ніякої души без тіла немає!

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

То ви просто далекі від того і не більше.

8. Василь

Василь Well-Known Member

То у Вас просто нема аргументів...

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мої аргументи я намагаюся брати у Святому Письмі, а не у вигаданій теорії єдності, чи інших сумнівних джерелах.

• Подобається Подобається x 2
  10. Василь

Василь Well-Known Member

Намагаєтесь, але наразі нема чого взяти, бо ніякої теорії життя у тому письмі немає!

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Письмі є те, що ви шукаєте. Якщо ви вірите у те, що Бога нема, то ви у Письмі то й знайдете.

12. Зануда

Зануда така зануда

Хтось вже прощався...казав, що більше немає що додати, а виявилось, що не все ще сказано. ;)

13. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Та душа то (припустимо, якщо Ви сумніваєтеся) є і в тілі і поза ним, але після смерті нема чим її відчути і осягнути: немає мислення, відчуттів, биття серця, подиху, думок - все це залишилося в тілі, і завершилося разом із завершенням в ньому хімічних процесів, завдяки яким ми могли думати свої думки і мати відчуття в тілі.
    "Безтілесні відчуття" нам невідомі. Що відчуває електромагнітне поле як певна форма матерії, як воно саме про себе і про світ мислить? - невідомо. Так само невідомо як і чим відчуває душа коли вона - без тіла, чи має вона пам'ять про земне життя і у вигляді чого добуваються спогади (за відсутньості мозку і його ділянки що відповідає за пам'ять).

• Подобається Подобається x 2
  14. ABDURAKHMAN

Так се стресло...
    Я передумав і вирішив Вас не покидати...

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Два сапога - пара? Атеїст і єговіст:)))

16. ABDURAKHMAN

Як казав класик:
    "Маємо те, що маємо"
    Тут вже нічого не поробиш...

17. Василь

Василь Well-Known Member

Звідки Ви це взяли, що душа є поза тілом? Чи Вам просто в таке віриться?

18. Оленa

Оленa Well-Known Member

Звісно, що не заперечує, лише більш глибше роз’яснює. Якщо у старозавітні часи учителем Божого слова був Мойсей, то з приходом Христа на землю Мойсей уступив своє місце вчителя Ісусу. Навчання Христа і апостолів є глибшим і виходить за рамки земного життя, тобто привідкриває завісу життя після смерті, а також пояснює сутність людини. Отже людина - це дух, душа і тіло. Тіло- це складний матеріальний організм, який без життєвої енергії перетворюється в порох. Душа оживлює тіло людей і тварин. Написано, що душа у крові, тобто кров підживлює все тіло. Душа, оживлюючи тіло, сприяє його росту, дозріванню і старінню. Завдяки душі тіло має відчуття спраги, болю, насичення, самолікується... Душа людини є одухотвореною, бо створена на образ і подобу Божу, нематеріальна, проста і робить людину учасником матеріального і духовного світу. Людський дух - особистісний, неповторний, позачасовий, надпросторовий. Він є святилищем, у якому відбувається зустріч зі Святим Духом Утішителем. "Як хто любить Мене, той слово Моє берегтиме, і Отець Мій полюбить його, і Ми прийдемо до нього, і оселю закладемо в нього" Ів.14:23. Душа, будучи духовною сутністю, живучою субстанцією, немавши ніяких частин, не може вмирати, бо була такою від початку її існування. Остаточне спасіння людини настане у день воскресіння, коли тіло і душа "одягнуться в безсмертя".

Ів.11:26. І кожен, хто живе та хто вірує в Мене, повіки не вмре. Чи ти віруєш в це?

19. Василь

Василь Well-Known Member

Тобто душа - це кров? Цікаво!

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

Кров матеріальна, а душа ні. Душа живе в тілі немов у наметі, бо створена в тілі. Коли душа "роздягається", то переходить у сферу надприродну, духовну.

а де твій аватар? :)