Шо за фігня з газом твориться, готить червоно, і ше так якби з іскриться, в котлі повно сажі... В когось ше є таке?
Це Ваша кохана влада розбавляє москальський газ українським повітрям, щоби у москалів менше газу брати, а у Вас більше грошей. А якщо серйозно, то у Вас проблема з пальниками. Не достатня подача повітря і як результат несбалансована газово-повітряна суміш. Газ повністю не вигорає. Чисти треба.
Що цікаво, в мене зараз горить "з іскорками", а в тьощі нормально, всього то 3 км різниці, якось вибірково підмішують
Хулігане. Якби мішали повітря, то горіло би нормальним, голубим полум'ям. Якщо червоне - значить мало повітря в суміші. Як газовий пальник: поки кисень не пустиш горить жовтим, а даси кисень - голубим. Мо повітря в котєльню не доходить? А у тьощі завжди в городі вогірки грубші...
В газовій плитці в кухні горіло (бо вже зараз нормально) червоним, і з іскорками, в газовій колонці те саме, повітря там достатньо, дверима ся рипає цілий день...
Иногда и газ такой идёт - красным горит. Если же искры с красным -значит сопла забились, а вот из-за чего, - то и из-за недостатка подачи воздуха возможно.
Одночасно в двох плитках і колонці, а потім одночасно прочистились? Справа явно в газі, буду питати сусідів чи в них таке було.
В Москве такое в этом году было - сначала газ горящий красный был, потом резкое повышение давления и пожар в трёх квартирах.
Як варіант, впав тиск газу, або залило конденсатом якийсь прогин труби і недостатня витрата через зменшений переріз. На ежекторних пальниках (всі прилади, які ви перерахували, мають такі пальники) недостатня швидкість вильоту, відповідно недостатня кількість повітря, що підсмоктується. Тому газ не вигоряє повністю, а мікрочастинки вуглецю розкалюються, даючи червоне забарвлення і сажу. Якби там мішали повітря, то при прикручуванні подачі може відбутися проскок полум'я і шандарахне в трубу. І в кращому випадку виплюне емульсію із затвору. Про це вчать навіть газовщиків першої категорії (обслуговування побутових приладів), не кажучи про тих, хто обслуговує ГРП і ГРС. Тому швидше погоджусь, що хтось по недоучуванності чи неуважності може тупанути при налагодженнях, ніж хтось ризикне добавити повітря в газову трубу.
Я чув (за шо купив за те і продаю) шо багато азоту. В мене раніше чайник на 3 чи 4 літри закипав за 5 хв, а зара ледво за 10 хв