Сильні не шукають заміну людині,що була їм дорогою, а вдивляються в ту порожнечу, яка утворилася після її відходу. Слабкі ж у цю порожнечу намагаються запхнути кого завгодно, лише б створити ілюзію, що в їх житті немає порожніх місць.
Зараз все частіше ми хочемо «мати». «Хочу дитину» - замість «хочу бути матір'ю», «хочу мати чоловіка» - замість «хочу бути дружиною» і т. п. За цими тонкощами мови стоїть ставлення людини до життя, її девіз: або - я для когось, або - хтось для мене... У своєму бажанні мати ми ламаємо життя, розбиваємо серця - і страждаємо від самотності ... «Людині котра володіє» завжди буде мало того, що є. Мало грошей, мало влади, мало однієї дружини, мало друзів, мало веселощів, мало самого себе. Споживач, не маючи власної суті, складається з того, чим він володіє(с)
Життя легше, ніж ви думаєте: потрібно всього лише прийняти неможливе, обходитися без необхідного і зносити нестерпне. Кетлін Норріс
– Ось що я вам скажу, начальник: родився у християнській родині і вірю в Бога. Вірю у свого творця, бо не було б його – не було б і мене. Де він, який він – не знаю, але я шукав його, просив, благав у нього помочі, коли мені було сутужно, і я жив у злиднях, у горі, коли боліли рани, і він допомагав мені. Я вірю, що Господь ще в материнському лоні формує характер, розум, долю людини і навіть колір очей та волосся. Того, що призначено мені Господом, ніхто змінити не може, а ви хочете подарувати мені волю. Цього зробити вам не під силу. Дарувати волю може той, хто її має, а ви поки що відбираєте волю в людей, бо така ваша місія на святій землі. Не хочу нічого від вас, але ще раз благаю не тривожити мою родину, вона ні в чому не винна ні перед вами, і, тим більше, перед Богом. Іскра з-під некутого копита (спогади українського повстанця) Василь Пірус
Іноді ти повинен побігти, щоб побачити, хто побіжить за тобою. Іноді ти повинен говорити тихо, щоб побачити, хто насправді прислухається до тебе. Іноді ти повинен зробити крок назад, щоб побачити, хто ще стоїть на твоєму боці. Іноді ти повинен робити неправильні рішення, щоб подивитися, хто з тобою, коли все руйнується. Іноді ти повинен відпустити тих,кого любиш, просто щоб подивитися, чи люблять тебе так, щоб повернутися.
«Господи, дай мне сил изменить в моей жизни то, что я могу изменить; дай мне терпения перенести то, чего я изменить не могу, и пошли мне мудрость, чтобы я смог отличить первое от второго…» Блаженный Августин.