smeet з Вашого пояснення (фото не бачу, чомусь не грузиться) можу зробити висновок: Ви винні ОДНОЗНАЧНО!!!, треба було залучати помічника (як цього вимагають правила). Питання про іншого учасника... теоретично його можна було б визнати винним також (це за умови коли Ви в протоколі не понаписували що Ви зі всім згідні і т.д., якщо з діями працівників ДАІ в протоколі та поясненні погодились то все пропало). В даному випадку могла бути б обоюдка, тоді б (але це б не вберегло вас від штрафу) але це б тільки запутало відшкодування збитку по цивілці, бо Оранта могла б не платити зовсім, або платити частково і в цьому випадку можна було б довго і нудно судитись. Але виходячи з смішного пошкодження потерпілий би плюнув на це діло, а це в свою чергу могло би вберегти Вас від виплати йому 510 грн франшизи.
Дякую,за підтримку, Щей потрава,господи ну і підставив мене цей даїшник.Він ,зараза ,якимось чином пішов неждано-негадано з сьогоднішнього дня у відпустку,встигнувши передати діло в суд.Я чогось думаю,що через мене, бо ще в неділю він про відпустку нічого не казав.Мені сьогодні адвокати вже пропонували подавати в суд на даїшника, і казали що 100% виграю.Я просто не хочу влітати в копійку через адвокатів,бо ліпше лишні гроші потрачу на дітей. ---------- Додано в 21:05 ---------- Попередній допис був написаний в 20:56 ---------- Та я це вже зрозумів, і вирішив тупо мовчати,найлегше це мене обійде.Заплатив 400 грн за ремонт машини і за постановою суда заплачу десь 350 грн і якщо повезе то на цьому закінчиться.А досвід показує.що ті хто любить дурні гроші навпаки тратять більше.
от мені цікаво що б Ви виграли????? Ви рухались заднім ходом, отже Ви повинні давати дорогу ВСІМ без вийнятку учасникам дорожнього руху, навіть пішоходам. Де, на якій смізу був інший учасник ДТП питання другорядне, винні всерівно Ви. максимум (я повторюсь) що Ви могли б виграти це обоюдку, яка б жодним чином не зменшила Ваш штраф.
Приблизно так.Що міг би виграти? Могли б наказати інспектора за те що він не зробив,могли б признати винним і другого учасника ДТП. Але це б дорожче коштувало,(адвокат і т.д.)Ви правий.Тай зла ні на кого не держу.Розумієте, в селі де за день по дорозі проїжджає десь 5-6 машин,я не розминувся з на обочині,навіть не на дорозі.Коли він мені сьогодні написав розписку,я спитав,чому ж ти туди поїхав,він сказав,я туди їжджу завжди.Тобто по зусрічній смузі.От і всі аргументи. А мстити я не збираюсь.Я прошу в Бога здоров"я для всіх. А якщо вони винуваті то їх покарає не суд, не я, а вищий суд.(Взнав,що у того другого учасника ДТП хтось з родичів працює в міліції).Він,між іншим їхав після ремонту,який я йому зробив,попав в яму і поламав собі стійку амортизатора і влетів на 1300грн.Я казав,Бог з неба палицею бити не йде. Я вірю що і ДАЇшника доля не омине. PS.За 15 років за кермом,я ніколи не порушив правил,в населеному пункті я завжди їду 60км/год. Я ніколи не випив навіть стакан пива,перед керуванням автомобілем.У нас один крутяк вбив в п"яному угарі на авто двох жінок,і через тиждень знову п"яним вишивав на свому джипі.А мені підставився на старому опелі 22річний дітвак,і мене вже в суд подали.Ось чого мене це образило.
: ой не смішіть мої тапки за що наказати???? він склав протокол так як бачив цю ситуацію, не згідні оскаржуйте в суді. Ви в поясненні фразу (під диктовку інспектора, звичайно) "претензій до працівників ДАІ не маю" написали? Ви в протоколі написали що з рішенням інспектора не згідні та будете оскаржувати це в суді? Думаю що на перше питання відповідь "так" а на друге "ні". Я правий? Теоретично могли б. Але реально ва даній ситуації більше винні Ви аніж він.
По перше хочу сказати , що я в свої 51 повністю юридично безграмотний.Хоч я їжджу на авто вже років з 15 у мене ще ніколи не було ні одного,бодай найменшого порушення.Фразу про претензії до працівників ДАІ я не писав ні під диктовку ні яким другим чином.Мент взагалі всю дорогу мовчав.Він просто мовчки малював малюнок ДТП,після ми поїхали в ДАІ,перед цим заїхали в Приймальне відділення райлікарні де нас провірили на алкоголь.Після ми пішли в ДАІ,він дав нам листки паперу і ми кожен писали пояснення.Після він нас окремо кожного питав,ми відповідали на питання.Все нібито було так як треба.Він дав нам розписатись кожному,на тих листках де він писав те що ми відповідали.Потім він мені дав підписатись на якомусь папірці як лікарняний листок,я підписав і він відірвав мені копію того листка,і дав знову мовчки.Я подумав що це якась квитанція,і не дивлячись сунув в машину.Інсперктор знову нічого не сказав.Сказав,що ви ідіть завтра в свою Оранту а до мене подзвоніть у вівторок бо у нас нарада в обласному центрі і в понеділок тут нікого не буде на роботі.Я навіть і не міг подумати що він уже призначив винного.Я думав що будуть розбиратися,вислуховувати доводи один одного. Це я вже через чотири дні взнав що винуватим він мене назначив тоді ж таки.А той папірець,що він мені дав то копія протоколу про правопорушення.Дивлюсь на нього і ніяк не можу вичитати ні однієї букви.І почерк "каліграфічний" мента і копірка напевне стара.А як мені пояснив один юрист що протоколи це документи строгої звітності і раз він його виписав значить він його знищити не може,це як дійсно лікарняний лист. Протокол переді мною,так там таких граф навіть немає. Так і він склав протокол тільки на мене,а на другого учасника ДТП не складав,чого я навіть і не знав. Я цього не розумію,адже ж він також нарушив правила,виїхавши на зустрічну смугу,і не тільки на обочину,якби я був паскудою,я б міг сказати що я стояв а він сам на мене наїхав,вдарився в мій фаркоп дверкою, і він би був винуватий.я ж стояв на обочині.
Щоби остаточно заспокоїтися, напишіть (про дорожню ситуацію) в редакцію "За рулем - Україна". І схему додайте. Потрібні контакти знайдете на сайті http://www.uzr.com.ua
Правильна схема успішного оскарження постанови ДАІ Правильна схема успішного оскарження постанови ДАІ КУпАП передбачає кілька варіантів оскарження постанови про притягнення до адміністративної відповідальності. Ви можете подати скаргу до обласного ДАІ, прокурора або звернутись в суд. Потрібно використовувати такий алгоритм оскарження, який найімовірніше дасть швидкий результат. Ми радимо: 1.Не витрачати час для звернення в обласне ДАІ. Практика показує, що ефективність таких скарг близька до нуля. 2.Прокуратура за місцезнаходженням обласного ДАІ відповідного інспектора, який склав постанову, може мати зацікавленість скасувати відверто грубих порушень з боку інспекторів, хоча б через те, що статистика там завжди на першому місці. 3. Основне сформулювати правильну (в матеріальному і процесуальному планах) позовну заяву (скаргу) до суду. Найбільше питань і дискусій викликає норма КУпАП, яка вказує, що оскаржувати потрібно по КАСУ з врахуванням особливостей КУпАП. З нашого досвіду, можна зробити висновок, що треба подавати «позовну заяву в порядку КАСУ» за правилами КАСУ. Єдиною особливістю, на яку часто суди звертають увагу це 10 денний термін оскарження. Ми не радимо використовувати більшість зразків «позовних заяв» чи тим більше «скарг до суду». Дуже часто вони складені без врахування норм КАСУ, або з іншими грубими помилками, які можуть бути підставою для суду повернути позовну заяву. 4. КУпАП не забороняє Вам скаржитись відразу в кілька можливих установу. Тому обов’язково подавши «позовну заяву» в 10 денний строк, Ви також можете звертатись зі скаргами в прокуратуру чи навіть в ДАІ. 5. Окрім того, що Ви подасте позов до суду Вам потрібно потурбуватись, щоб в ДАІ не було законних підстав відправити матеріали справи в ДАІ. Адже КУпАП відводить 15 днів на добровільну сплату штрафу. Після спливу цього строку, якщо ДАІ не має даних про оплату штрафу, воно повинно відправляти матеріали справи в виконавчу службу (про що Вас вже не повідомлять). Ви ж подавши позовну заяву не маєте гарантії, що суд за 15 днів встигне прийняти ухвалу про відкриття провадження і направити її в ДАІ. Враховуючи цей момент відповідно потрібно зазначати вказані вимоги в позовній заяві, та робити інші кроки для унеможливлення відправлення матеріалів з ДАІ у виконавчу службу.
Не сказав би що то є зле в правовій державі, це нормально, там на Ваші права ніхто зазіхати і не збирається )))) А от що до України то халепа... Станіславський )))) Це як сказати "я за своє життя ніразу не брехав" )))). Відсутність штрафів та відсутність порушень речі різні )) Ну то таке... може в них не прийнято, просто наші ДАІшники дуже часто люблять (коли Ви заповнюєте пояснення) в самому кінці надиктувати згадану фразу, що убезпечує їх від подальшої тяганини, не написали тай добре. ))) Як я зрозумів то був протокол про адмінправопорушення, який складають на винуватця. це самокопіюючий папір Пояснили Вам правильно, колись протоколи були звичайним папером, їх складали потім рвали, потім переписували, все залежало від запропонованих коштів, одним словом був ДУРДОМ, тепер з цим складніше, тому і на дорозі вони не спішать заповняти протокол (як колись) а ходять туди-сюди циганячи з Вас гроші ))) Там є щось типу "по суті порушення пояснюю__________" і там, якщо Ви ОДНОЗНАЧНО винні варто писати що згідний/каюсь/ і т.д. це може допомогти сплатити мінімальний штраф за дане порушення. Якщо ситуація спірна, або з Вас роблять дурного треба писати 'не згідний буду оскаржувати в суді, пояснення даю на окремому аркуші (і до протоколу в письмовому вигляді додавати свої аргументи чому Ви не згідні.) і т.д.' ключову фразу я виділив, тут ще варто додати МОЖЛИВО Отут знов про тапки, не смішіть. Не треба бути експертом-трасологом щоб розрізнити характер ушкоджень від двох рухомих об'єктів та одного рухомого іншого нерухомого, я думаю що ДАІшник впорався б з цим завданням за кілька секунд. Я часто спілкуюся з ДАІшниками, і не дивлячись на те що, як і всі водії, я їх не люблю і вважаю їх ...... (тут багато нехороших слів), вони далеко не такі дурні як про них прийнято думати.