Друга світо: подвиг німців

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

Статус теми:
Закрита.
  1. OldMan

OldMan Well-Known Member

Відповідь: Друга світо: подвиг німців

Нет, не задумывался. Представить себя разумным сперматозоидом, раздумывающим "а стоит ли что-либо делать в этой стране?" я не смог.
    В более зрелом возрасте не считал себя обманутым и не собирался покинуть страну. Кто хотел - тот покинул. "У каждого судьба висит на его шее".
    Может быть не наша с Вами, но наша со Степанычем. Зачем её забывать и зачем от неё отрекаться? Зачем казнить себя не чувствуя себя виноватым? Зачем бичевать себя, разыгрывая страдания? Мне незачем, и я не хочу.
    Хотите устроить себе "свидомую амнезию"? Устраивайте. Возьмите аттестат, возьмите диплом, возьмите трудовую, возьмите фотоальбом и вычеркните всё-всё, что было до 1991. И начните жизнь заново.
    Я не буду. Мне не стыдно.
    Тут согласен. Равно как и с тем, что к психиатру необходимо сходить и тем, кто считает себя хабитантами автро-венгерской монархии или речи посполитой, а также крымского ханства, УНР, ЗУНР, Донецко-Криворожской республики, Гуляйполянской республики и прочая, что там ещё было.
    Нет, неохота. Я и не помню. Фиксирую только ежедневное наличие. Как свидетельсво нормального функционирования организма.
    Но и восхищаться радужным сиянием чужих позавчерашних не намерен.

2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Що значить "смерть"? Не стане такої країни? Куди вона подінеться?

Я не дуже добре знаю яка федерація в Німеччині і Росії і чим вони відрізняються... Але є таке передчуття ;), що в Німеччині вона, якби точніше... більш демократична. Але то справа тих країн. Україні НІЩО не заважає створити таку федерацію, яка буде корисна їй. Головне не робити з цієї теми табу.

3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Степаничу, тоді просто не буде половини України.
    На Корею подивіться...

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ви маєте на увазі, що буде комуністична республіка Східна Україна? З якого дива? Немає ж Комуністичної республіки Крим. Ще раз підкреслю: приймається рішення, змінюється Конституція. Які проблеми?

5. Boris_Kiev

Степаничу, Ви прекрасно розумієте, ЩО буде.
    Те, чого так добивається Росія: "Разделяй и властвуй".
    Не для того наші предки збирали воєдино українські землі, щоби нами маніпулювали ззовні.
    Повторюю: надто багато тих, хто живе досі у віртуальному ссср. Або у віртуальній Росії.

6. OldMan

OldMan Well-Known Member

Знаете, ghost, мои родычи, пережившие голод 32-33 года вынесли и привили мне одно простое правило: "Никогда и никого не попрекай хлебом - это большой грех".

В остальном же - пребывайте мирно со своими фобиями и маниями, а так же с Борисом и его коммунистическими предками, собравшими воедино украинские земли.

7. Danilo

Danilo Well-Known Member

А ось такі наприклад як у Фінляндії, майже з'явилися.

У 20-х числах листопада в радянських газетах з’явилися повідомлення про «постійні провокації білофінської воєнщини на радянському кордоні», про «повстання фінських трудящих проти буржуазного режиму», а 28 листопада з’явилося повідомлення про «робітничо-селянський уряд» нібито створений в якомусь місті на південному сході Фінляндії. І 30 листопада радянські «визволителі» рушили «на допомогу» цьому міфічному урядові.

8. Boris_Kiev

OldMan,
    я не знаю, чи були ВАШІ предки комуністами - власне, це не моя справа.

А щодо МОЇХ предків - то вони боролися ЗА Україну (документально зафіксовано) з другої чверті 17 ст і до 20-х років 20 ст.. У складі Війська Запорізького, у складі Російської імператорської армії, у складі Добровольчеської армії -
    і ніхто з них не страждав "сепаратизмом" або антиукраїнськими настроями.
    Етнічно вони були не тільки слов"янами. Там була присутня і литовська, і грузинська кров.

Тож відповідайте за СВОЇХ предків.

А мені за МОЇХ - не соромно !

9. OldMan

OldMan Well-Known Member

Борони Боже, Борис. С чего Вы взяли, что Вам надо стыдится Вашими предками?
    Вы сказали: "Не для того наші предки збирали воєдино українські землі, щоби нами маніпулювали ззовні".
    Насколько я помню историю - Украину в нынешних границах собрали коммунисты.
    Если я сделал неправильные выводы из вашего поста - примите мои извинения.

А если мне надо ответить за моих предков, я отвечу.
    Надо?

10. Boris_Kiev

Ага. Пришли коммунисты и собрали. Зачем учить историю древнего мира, средних веков...
    Учим "Краткий курс!"

А подумайте, сколько идиотов защитили диссеры на темы истории кпсс, МЛФ и т.п.
    И каждому - при тх активной жизни - доп. отпуск, доп. метраж "на кабинет", а сейчас - тройная пенсия.
    А мы с Вами должны пахать на их пенсии, НЄ ?

11. OldMan

OldMan Well-Known Member

Та и краткий курс не нужен. Элементарная логика. Украина - правоприемница УССР. УССР - часть коммунистической империи СССР.
    В этом "Поле чудес" играло много кого, но только коммунисты угадали все буквы.
    А с какоги дива они это делали - то ли от плохого пищеварения, то ли снедаемые имперскими амбициям - вопрос уже праздный.
    Знаете как учат американских вояк: "Справедливая война - это война в которой ты победил".
    У них не 9 жизней. Пусть живут.

12. Boris_Kiev

Нифига себе - "пусть живут".

У моей мамы - канд. мед. наук, преподавателя - пенсия 980 грн.
    У быдла - канд. филос. наук, отравителя душ (которого, к примеру, моя мама откачивала от инсульта) - примерно тоже.
    У маминой подруги - канд. мед. наук, ортопеда, зав. отделением (которая, к примеру, то быдло на ноги ставила) - около 400 грн. Как у дворника.

А в пенс. фонде маме попалась в руки чужая бумажка:
    "Последнее место работы - аппарат ВР ("обслуга").
    Последняя зарплата - 1500 грн (5 лет тому назад).
    Пенсия - 1400 грн."

Нормально ?

13. Danilo

Danilo Well-Known Member

Як би банда "справедлівава пабєдітєля" Муравьова не припхалася до України, не було б всього лиха того - логічно?

14. OldMan

OldMan Well-Known Member

Погодите, при чём тут врачи-вредители и прочие? Речь ведь шла только об историках. Пусть живут.
    И нынешние историки, заново пишущие историю Украины, тоже пусть живут. Они работают на страну.
    Каждой стране нужны научно обоснованные исторические мифы.

15. OldMan

OldMan Well-Known Member

С "якбы" медитациями это не ко мне, это к ghost.

16. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

пардон, може я не зовсім точно зрозумів ваш допис...
    щодо неправильності зарплат — погоджуюся....
    мене здивував допис: быдла - канд. филос. наук, ви маєте на увазі конкретну особу чи взагалі усіх філософів?..

17. duncan

логічно....
    ще більш логічним є правило йосипа, який разом з "ворогом народу" (що за сучий термін) "позбувався" і родини....
    шкода, що цар (олександр), коли стратив старшого брата, погано приглядав за молодшим...
    оце справді логічно...

18. Boris_Kiev

Колишніх викладачів МЛФ, наукового комунізму і т.п.
    Потім вони швиденько перекваліфікувалися на викладання християнської етики та естетики. НЄ ?

Мені довелось бачити "форми" та готові звіти, які згадані особи мусили двічі на семестр подавати до "особого відділу".
    Типу: "Является неформальным лидером группы. На семинарах малоактивен, предметом не интересуется. О советской действительности вслух высказывается положительно. Общается с иностранными студентами..."

19. duncan

на мене значить теж тікі листи були.... :)
    частенько був неформальним лідером...
    як ви вважаєте: у школі теж таке було?...
    чомусь мені так здається, що мінімальную ячєйку починали "пасти" відрання...

20. Boris_Kiev

Безумовно. Мінімум два стукачі на педагогічний колектив. В основному - зі складу:
    директора, завуча, парторга, воєнрука.

Іноді, якщо можна було отримати корисні дані від дитини - працювали з деякими батьками (номенклатура, військові). Хоча в таких батьків діти могли бути мажорами і "класти" на цю тему.

Добровільну стукачку в нашому класі ми знали: дочка офіцера, така ідейна, що нудило. Потім вийшла заміж за дипломата і багато років прожила в Європі. Дивилася, як там вони "загнивають" за Марксом.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)