Друга світо: подвиг німців

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

Статус теми:
Закрита.
  1. Mike

Mike Well-Known Member

Відповідь: Друга світо: подвиг німців

З вами завжди приємно спілкуватися :)

На свідоцтві про народження V-УР №... від ..., де вказано, що 19.05.56 народився, та національність батьків. П`ятірка є у даті народження, а 10 не знайшов, тож мабуть знаю на "5" :)

Спалю оте свідоцтво і комп`ютер, неодмінно спалю, ви тільки скажіть, навчіть, що мені треба знати, а що ні - зробіть з мене людину нарешті, буду спокійно спати, бо буду знати що за мене думають :)

Визнаю ваше право мати таку думку (бачите, перший крок вже зробив :)).

Але є ще рецидиви. І ось які.
    Те, що ви написали, я зрозумів досить давно, і саме перебуваючи на Львівському форумі (за що йому і вдячний до речі).
    Є тільки одна обставина, і зветься вона менталітет, свідомість, вплив ідеології, історії - як хочете. Назвемо "менталітет".
    Так от, він наслідується в побуті. Все це я знаю по собі, вирос під портретами членів політбюро :), проте у зрілому вже віці зміг під впливом фактів переглянути, передумати, переоцінити все, що відбувалося зі мною, державою (державами), людьми. Думаєте легко відійти від стереотипів? намного легше стояти під старими прапорами і вважати що був прав учора, сьогодні, і завтра теж - завжди прав, не потрібно думати і себе ламати.
    Може пам`ятаєте фразу на закаті СРСР "Не могу поступиться принципами"?

А ортодокси від Галичини (до яких я і вас відношу, простіть вже) й зосталися ортодоксами, тому кожен факт "проти" їм такий болючий. Але кроки вперед робити треба, бо схід може випередити :), він вже відходить від старої ідеології (окрім звісно ортодоксів). В усякому разі є два чинника, які будут постійно подразнювати ваші принципи - наявність спільної держави і взаємозалежність, і історичні факти, яких ви швидко втомитеся постійно ігнорувати чи боятися.
    І я не схильний узагальнювати як ви "всіх українців з Галичини" (як і зі східу, втім). Настрої населення змілюються під впливом часу, залежать від освітченості, подій, багато від чого. В усякому разі підтримка "ортодоксів" яскраво продемонстрована голосуванням за їх партії, ту ж "Свободу" - кілька відсотків. Тому кажіть від себе, та тих, кого знаєте - так воно буде корректніше, і довіри буде більше.

Стосовно "найгіршої окупації" висловлюватися не буду, бо там не жив у той час.
    Мені зараз цікавіше сучасна окупація, і до чого все йде.
    Отут би вдіяти усьому населенню щось усім разом, бо на дно йдемо швидко, і якраз усі разом. Тут дійсно, Схід і Захід разом :)

2. Mike

Mike Well-Known Member

Простіть, бо то не до мене, але якщо у тому списку були і Пушкін з Лермонтовим :), тобто взагалі культура, а незалежними ми б себе проголосили від хамства, підлоти та ворюг, тоді і питань вже 15 років ні в кого б не було. :)

3. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

И Гоголя...мабудь тоже?
    А чем "Полтава" то провинилась?Пушкин жил в те времена... когда все события про Полтаву были еще свежи...Вы то...откуда знаете о тех событиях?Из польских учебников?Или от "новых" историков?

4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А звідки ПУШКІН знав про Полтаву ?
    І взагалі про "історію государства Россійського" ?

Наприклад, Що Ви знаєте про "декабристів" ?
    Що вони хотіли "фабрики рабочим, зємлю крєстьянам" ?
    Та вони хотіли лише змінити одного члена царської родини на іншого ! А піар який ! Фанфари! Барабани!
    В піонери примали біля пам"ятників декабристам! :)

5. Mike

Mike Well-Known Member

Прискипуюсь до "цивілізації". :)
    Розумієте, два аспекти.
    Перший, не "жорстокий" цей приклад, а невдалий, бо німецька пунктуальність - це від душі (менталітету) народу, а само знищення - від ідеології, тобто як на мене, душі диявола. Вони несумісні на довгий час.
    Другий, більш загальний. Чи впевнені ви, що цивілізація рухається у вірному напрямку? Може рістки нового вже десь у Азії, Індії? А Європа гине? :)
    Різні є цивілізації, різні світи...

Тоді у мене до вас прохання. Якщо є надійні свідчення про минуле від очевидців - створіть гілку (колись тут була така - "Спогади старшого покоління"), там можна предметніше.

Так я назвав людей, які не розуміють що ті уяви про народ Галичини, його долю та майбутнє, що були до 1991-го, не можна поширювати на Україну після 1991-го. Якщо стисло.
    Це не моє, звісно. Вперше я з цією думкою стикнувся в інтерв`ю пана Стахіва, це місце варте цитування:

И в Восточной Украине во времена оккупации мне говорили: «Оставте Донцова! Украина — для украинцев!» — это невозможно; у нас «Шанхай», мешанина. А мне ведь руководители ОУН говорили, что наша программа — прежде всего — государство, а потом посмотрим, какое. «Нет! Уже нас обманывали, достаточно, — отвечали мне в Донбассе. Мы должны знать, какое государство будем строить!»
    Зауважу, що це каже провідний діяч УПА, причому це він зрозумів ще у війну! А в нас досі у масі цього не розуміють!

:)
    Звісно, в українському, раз держава так зветься. Але наповнення, на мій погляд, не пов`язане з етнічним розумінням "українського". Зв`язане з громадянським, загальнолюдським.
    Це теж до "ортодоксів":)

Теж гумор? :)

Так.

Звісно не все, але знаю. Однак, не слід усе в одну купу, бо кожне питання складне і не таке однозначне, бо вкрай заполітизоване.

Дозволю собі не погодитися.
    Сучасна окупація зовсім іншої природи (теж довге питання). Ви взяли лише наслідування, і те, на мій погляд, невірно.
    Ще у СРСР визріла номенклатура, якій недоставало лише майнових прав, бо право і досвід роспоряджуватися народним майном в неї були від партії.
    І це вона створила нашу державу, і саме для себе, для узаконювання своїх прав власності - це початок класичного капіталізму у "нашому варіанті" (Ільїч би здивувався почувши "перехід від соціалізму до капіталізму" :)).
    А те, що привернуло вашу увагу - лише верхівка айсбергу :) з прапорами, різнокольоровим населенням, мовами...
    От і зараз - чисто майновий конфлікт, клановий, все інше "камуфляж" :)

Я не прихильник майдану, хоч і визнаю, що як подразник він був необхідний, в усякому разі саме тоді мене "на політику потягнуло" :)
    Але зауважу, що:
    1. Не було більшого протистояння Схід-Захід за мою пам`ять, ніж з часів 2004-го, а це завдало людям великоъ шкоди - протистояння.
    2. Наша влада може потягнути за собою і народ у прірву, бо той не має чим захищатися (поки). Таке трапляється в історії.
    3. Росія мене цікавить лише як діючий фактор тут, в Україні, так само як Європа та США, і зовсім без зв`язку з її історією та епітетів з цього приводу :) Тобто насамперед думаю про свою хату (чим не коріння? :)).

6. Boris_Kiev

Подонков, которые занимались терактами ?
    Покалечили дочку Столыпина и многих других случайно оказавшихся на месте теракта людей ?

А Ленин если кого и разбудил - то Фанни Каплан.

7. Mike

Mike Well-Known Member

Дякую за дискусію, пані ghost, мені час у медітацію, поки дійсно пан Мартіні туди не відіслав :) Шкода, недалеко просунулися, є про що поговорити.

8. OldMan

OldMan Well-Known Member

Вот нормальный вроде пост, уравновешенный.
    Если бы не последнее предложение.
    Уже даже и не хочется Вас спрашивать: "А с чего Вы взяли, что у Степаныча голова вывернута в сторону России, вроде не давал он повода?" И так понятно, что Ваше мнение уже есть и, зная немного галичан, понимаешь, что изменить его невозможно. И "нормальным украинцем" Степаныч станет только тогда, когда напряжет позвонки и вывернет свою голову так, чтоб смотреть в "правильном" направлении.
    Вам под ноги.

• Подобається Подобається x 1
  9. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Вище ОлдМен уже написав (спасибо Вам, ОлдМен ;) ), та все ж від себе додам. Мені здається, ghost-е, що Ви і Ваші однодумці чомусь не можете припустити, що є українці, які прихильно ставляться до Росії, які історію своєї держави оцінюють по-іншому, які бачать інші перспективи для розвитку своєї держави... Але ж реально це є. І Ваша думка немає якихось переваг. Це дві РІВНОЦІННІ точки зору. І та, і інша має право на існування і не може бути приводом для того, щоб обзивати один одного. Допоки це не зрозуміють усі, допоки з одного боку будемо чути "бандерівці", а з іншого "совки", ну не буде нічого доброго для держави. Ми ж хочемо, щоб наші діти жили краще, у мирі та достатку. Так давайте шукати те, що об"єднує! Подобається мені або Вам, але реально тема НАТО роз"єднує, тема УПА роз"єднує, тема розладу з Росією роз"єднує, тема Голодомору роз"єднує, ... можна перелічувати. Але поки що як одна, так і інша сторона педалює саме такі теми.
    Що стосується моєї особистої думки... Якщо вже так склалося історично, то чому не створити федерацію? Що у цьому поганого? Ніхто не може пояснити... Країна залишається незалежною і самостійною. Змінюється устрій. Ну й що поганого? Мало у світі держав з федеративним устрієм? Тим паче де-факто у нас федеративна держава! Адже є АРК.

10. Читатель_Обкома

Фи...интересно даже....вот Югославия...разделилась на отдельные государства..и щас по очереди вступаю в ЕС...так и здесь...сперва ЗУ вступит в ЕС...потом все остальные, посмотрят..как там в ЕС все прэлестно..и тоже захотят...так и постепенно вольемся в ЕС..а ЗУ будет паровозом...котрый затащит всю Украину...в лоно европейских ценностей...все будет ладушки!:cool:

11. Читатель_Обкома

:eek: :eek: :eek:
    А зачем крайности то?Можно и по мирному..как Чехословакия!
    Как бывшие "сестрички"...СССР.... прибалтийские карапузики!:cool:

12. Читатель_Обкома

:) :p
    Так Вам же не понравился ...пример с Югославией..вот я и привел пример...где все :
    А что?В Чехословакии 1968 года...были этнические "чистки"....я не слышал такого...:cool:
    Забыли еще Латвию....:cool:
    ( у них...наверное погромы еще в переди? :cool: )

13. Читатель_Обкома

:)
    Так и я имею работу...вот в перерывчик зашел...посмотреть что Вы здесь на крапали
    :cool: :cool:
    А это что такое?Честное слово не знаю....
    П.С.Просто мне интересно...пишите много..с душой...так сказать..с болью в сердце...:cool: а не регистрируетесь по человечески...

14. OldMan

OldMan Well-Known Member

"Уже даже и не хочется Вас спрашивать: "А с чего Вы взяли, что у Степаныча голова вывернута в сторону России, вроде не давал он повода?" "

"Для народів СРСР це була Велика Вітчизняна війна. І так як я вважають мільони."

То Ви і далі живете у ссср? Вітаю!

А Россия то причём?
    Где логика?

Извините за вопрос.

15. OldMan

OldMan Well-Known Member

Кто Вам сказал? Откуда уверенность?

Согласен, проблема. Если бы не дали автономию (хоть и липовую) Крыму, то и проблемы бы не было. Т.к. Крыма бы не было в Украине. :)

Найдите две одинаковые федерации. В том то и прелесть федерации, что она такая, какая требуется.

16. OldMan

OldMan Well-Known Member

А что было? Европа захотела разорвать Югославию. Европа её разорвала на шматки. Теперь прибирает к рукам. Игра удалась.
    В том то и дело, что не зычу. А к тому идёт. Поэтому считаю, что федерация даёт шанс убрать наши внутренние противоречия (точнее не убрать, а вывести их за скобки) и остаться Украине целостным государством, а не четырмя-пятью разбитыми и морально убитыми территориями.

17. OldMan

OldMan Well-Known Member

И?

18. OldMan

OldMan Well-Known Member

А сможете? :)

Что следует из того, что РФ правонаследница СССР?
    Сейчас РФ это РФ.
    СССР в прошлом. Его нет. Но он был. И Великая Отечественная война велась СССР.
    Разве признание этого факта свидетельствует о неправильном повороте головы?

19. Boris_Kiev

OldMan,
    а Вы не задумывались над тем, что многие из нас просто были насильно втянуты в тот СССР ?
    Или, говоря на техническом языке, принудительно засинхронизированы ?
    Да какая это, извините, в дупу - НАША история ?

Кто считает себя до сих пор "хабитантами СССР" - пусть или сходят к психиатру, или выезжают по выходным на электричке и рубятся картонными мечами в лесополосе.

Вам охота помнить (извините, пьян) цвет Ваших позавчерашних фекалий ?

20. Boris_Kiev

Ну типу "мешканцями". Взяти хоча би деякі форуми. В графі "звідки ви" дехто пише "ссср, Москва".

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)