Дрогобич - вільне королівське місто

Тема у розділі 'Львів туристичний', створена користувачем Вуйко Стефко, 1 чер 2009.

1. wolfgang

wolfgang Well-Known Member

Один еврей може напсути більше ніж 100 натворять...

Здається, тема була не про мою пиху, "другорядність", ба навіть національність?:ireful:
    Ви власну першорядність, до речі, теж нічим поки не підтвердили, за виключенням типових націоналістичних роздумів про "другорядну єврейську (ж-ку) націю"...
    А те, що Дрогобич-таки гарне місто (особливо Центр) - повністю погоджуюсь!

Більш скромно, ніж хто?
    Звісно, нині єврею без костюму не прожити (навіть у кінці ХІХст., зауважте, правовірні іудеї ходили у костюмах та єрмолках (під котелок)...

2. Вуйко Стефко

Вуйко Стефко миється в бані

Про все і подібне то...то до Теми про Боговибраність ( Евреям пора прекратить считать себя богоизбранным народом. Воланд ).То до панів Кертіса,Адмінів і інших поважних на форумі евреїв.
    А тут вартувало б якесь фото запхати,або відомості про місто,а не...Стяпан,Ти меня нєдостаточно уважаєшь...

Синагога на вулиці Стрийській.
    Світлина з початку 20-століття з часів Австрії-Бабці.

3. Вуйко Стефко

Бруно Шульц

Бруно Шульц- польський та єврейський письменник та графік із Дрогобича, писав польською мовою.
    Вся творчість Бруно Шульца може розглядатись як ремінісценція тих вражень та переживань, які він виніс із свого дитинства, що пройшло у патріархальній єврейській родині, у Дрогобичі - галицькому місті з його певним укладом життя, традиціями і ритуалами.
    Hародився 12 липня 1892 року в місті Дрогобич (у той час — Галичина,територія Австро-Угорщині, нині — Західна Україна).
    В 1914—1915 роках вчився живопису у Відні. Повістяр у новелах "Цинамонові крамниці" (1934) і "Санаторію під клепсидрою" (1937).
    Його тексти, у яких повсякденне життя маленького провінційного містечка стає фантастичною притчею про долі миру, перенесені на театральну сцену ("Померлий клас" Тадеуша Кантора), екранізовані ("Санаторій під клепсидрою" Войцеха Хаса), стали основою анімаційних фільмів ("Вулиця Крокодилів" Стивена й Тимоти Куай, 1996), музичних добутків (опера Дж. Вулрича "Вулиця Крокодилів").
    30 червня 1941 року німецькі війська окупували Дрогобич.
    Бруно Шульц був застрелений гестаповцем на вулиці гетто Дрогобичa 19 листопада 1942 року.

Місце в центральній частині Дрогобича де Бруно Шульц був застрелений німецьким офіцером Карлом Гюнтером.

Галицький Ілюстрований Дитячий Енциклопедичний Словник від НOТOЦO
    http://central.in.ua/cs/photos/child/default.aspx?ppage=1

Цей розпис- фреску на стіні вирізали в дрогобицькому будинку і...потаємно вивезли в Ізраіль.

4. Вуйко Стефко

Шановні форумчани.
    Через інтриги форумчан на національному грунті ЗАЛИШАЮ ВАШ ФОРУМ.Бо в такій атмосфері спілкуватися НЕ МОЖЛИВО вже,коли допис про театр і Тих поважних осіб,які працювали в нім трактуються з антисимітським душком для митців.Чого власне і НЕ МАЄ,і не потрібне подібне в мистецькому погляді на речі.Але було зроблено,підленько кимось...Отримав відгук від п.Михайла Копилевича...і зрозумів ще краще Цілі і Завдання деяких тут на форумі.
    Тому покидаю ваш Одеський Форум через Оте Фарисейство.
    На все добре!

Лист до диригента Михайла Копилевича.
    Михайло привіт.
    Дякую за Твоє "розуміння"...без вникнення в суть форумних справ,де абсолютно національно безпристрасний допис про Дрогобич і театр в якому Ти диригував породив у деяких одеських маніакальних осіб власну національну манію величі.З цією величчю і вмінням перевернути все дном догори,вони і Тобі далися знати.
    Є міра всьому і в перекручуванні дійсного стану речей.Навіть якщо це вдається комусь робити успішно і на моїй повазі до Тебе і Твоєї творчості без комплексу національної заангажованості.А решта все за Тобою...Думаю,Ти ще не розучився розуміти Людей!
    :rose:

5. Вуйко Стефко

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Скоро 17 вересня...В 1939 нас,українців в Галичині "визволяли" одні...а потім і Ті другі.[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Німецьке оголошення про страту в м. Дрогобичі тридцяти українців, заарештованих за приналежність до УПА і ОУН Бандери або за сприяння національно-визвольним організаціям (15 лютого 1944р.)[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG][/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Дрогобич. Страта триває. Один з повішених ще борсається. Офіцер СД чекає на наступну жертву, яку підводять зліва.[/FONT]

6. Вуйко Стефко

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Дрогобич - многонаціональне місто і многострадальне....
    Багато чого відбувалося в Дрогобичі.Всего одразу і не згадаєш.
    З часом,то Так![/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Команда СД веде групу українців на місце страти вулицями Дрогобича, 2 грудня 1943 p. На передньому плані шеф СД м. Дрогобича штурмбанфюрер СС Блок. Серед ув'язнених — переважно повстанці з відділу Кривоноса (УПА—Захід) та члени ОУН Бандери.[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Дрогобич. Страта закінчена. [/FONT]

7. wolfgang

А знаєте - я б особисто з превеликим задоволенням допоміг у страті волею Господа Сил Злого Духа!:good:
    Хто має судити - чи німці у данному випадку не виконали Вищої Волі( не маю на увазі Гітлера!) ?!?:yahoo:

8. Вуйко Стефко

Дрогобич. Найбільша в Галичині синагога.

Кризис в Галичині такий самий,як повсюди...А в Дрогобичі ремонтують...Он і цеглу вже привезли.Хтось воює і руйнує, а хтось і будує.
    [​IMG] Дрогобич. Церква св. Трійці.
    [​IMG] Дрогобич. Свято-Андріївський храм.
    [​IMG] Дрогобич. Церква Петра і Павла

P.S.
    http://www.regnum.ru/news/1206637.html
    + до попередніх дописів,про cтpaти...
    Эстонский депутат: Риббентропа в Нюрнберге повесили за отказ скрыть пакт Молотова-Риббентропа

9. wolfgang

Вуйцю, з поверненням ВАС: країна "U" без таких щирих свідомих просто впАде!:rolleyes:
    Від імені всіх залишкових юдеїв міста-синагоги Одеси (на чолі зі свідомим збочинцем-мером!) та персонально від фашиста-нео-юдея Арсенія Петровича, щиро вітаю ВАС з поверненням у **** та Новим Юдейським 5775 роком (або рогом!) "Рош-Хаш-Шана"!

10. Вуйко Стефко

Новий рік добре...але секс,то ліпше,хоча Новий рік частіше...( з галицького жарту)
    Думаю,цю синангого в Дрогобичі до Нового 5999 року таки зремонтують.

11. Вуйко Стефко

У-у-у,бандерівці по Карпатах лазят...поруч з Дрогобичем і Самбором(до речі моя дружина і дочка)

Галичани,люди релігійні,побожні...мирні і добрі.

12. Forpost

Forpost Стоїк

упс .....за один день пять лет пролетело! фсе...бросаю пить

13. wolfgang

Не придирайтесь к цифрам, я могу ошибаться, т.к. яврейского летоисчисления не веду!

14. Вуйко Стефко

Дахи Дрогобича.
    Тут і дах будинку де небіж мій,Юрко НОТОЦО проживає.О-о-о-он той...

15. Вуйко Стефко

Дрогобич.
    Таким був Майдан Ринок в 1900-х роках.
    Ця західна сторона пляцу була знищена в 2-у війну...І не така вже нині красива,як не цій світлині."Совєти" ремонтуючи постарались.

16. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

Вуйко, вроде бы Израиль обещал эти фрески вернуть. Вы не в курсе, вернул?

17. mavka

mavka Well-Known Member

Минулого року влітку на укр. каналі (не пригадую назву) був надзвичайно докладний , чудовий фільм про Котермака, про життєву дорогу, й особливо! про астрономію, його прогнози й реакцію папства. Він вчив Коперника вьому, що знав, але настановляв не друкувати дослідження й розрахунки, бо переживав за життя й кар"єру учня. Унікум.

18. Вуйко Стефко

Андрійку(можна я так?)
    Та то я думаю таке-е-е...Мол,віддавайте фрески назад,бо ми тут музеї великих евреїв робитимемо в Дрогобичі.Ну прям,як Музей Голокосту в Одесі в складському приміщенні,тіпа.
    Але то грошенят потребує...А грошенят нема-а-а зараз,і завтра невідомо.Короче музеї то-таке-е-е...Встигнути б за копійкИ та гривники Одеський порт з причандалами приватизувати...
    Самі ж бачите,що не дають...за копійкИ.Копійка шекель береже.А шекель "музеї всякі-такі"...
    Не знаю,як там з фресками нині...Для Галичини важливіше нині (поки час) вшанувати вдома в себе Героїв Боротьби за Незалежність,Героїв УКРАЇНИ!...і пізніше Меморіалом -Пантеоном в Києві також!
    У с.Ясенів ( Львівської обл.) на горі Жбир відбулося урочисте відкриття Меморіального комплексу Дивізії «Галичина».
    Ініціаторами створення дивізії були ветерани УНА та УСС (Українські Січові Стрільці), які воювали на стороні Австро-Угорщини, очолюючи українські війська в ході національно-визвольної боротьби 1917-1921 років. Так дивізія «Галичина» мала стати основою Української Національної Армії.
    1-ша дивізія «Галичина» Української Національної Армії була військовою частиною, що воювала проти більшовиків на боці німців під час Першої світової війни.

[​IMG][​IMG]

19. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

Можно. Я вважаю, що всіх пам'ятати треба, хто жив в Галичині: і українців, і євреїв, і поляків.

Бруно Шульц... Я читал его рассказы, po polsku. Не Шекспир, но свое есть. И именно po polsku писал. Был у него еще талант живописца (прямо с Шевченко skojarzenie). Гестаповец, насколько мне по польским источникам известно, пообещал, что он, Бруно Шульц, и его семья уцелеют, если он хорошо все нарисует. Раз потомки оценили, значит фрески удались, только Бруно Шульцу и его семье это не помогло....

Когда в 90-х эти фрески были обнаружены, известная реставраторша из Польши приехала в Дрогобыч, чтобы эти фрески отреставрировать. Там, по реставраторской технологии, после произведенных работ, нужно было, чтобы фрески оставались, где они были в течении нескольких недель, и их никто не трогал. Пани реставраторше, естественно сидеть в Дрогобыче, ничего не делая несколько недель, не очень... Ну она рассказала, как надо ничего не трогать, гарантиями заручилась, и в Польшу уехала.А тут как раз два мужичка из Яд Вашема подъехали.. Фрезки были в квартире у одного дедули, которому лет под 80 было. Дали они ему сто баксов, фрески выпилили, и свалили в Израиль. Ну а потом объявили, что поскольку Бруно Шульц евреем был, и типа жертва Холокоста, все его наследие ... принадлежит Израилю. А чтобы, к примеру, какие деньги предлагались той польской реставраторше, я про это не знаю.

20. Вуйко Стефко

Деяким потомкам сподобалося,а гестапівцю... видно ні.
    Це так,на подобі,як і в Росіі не сподобалось господарювання Мавроді,Ходорковського,Березовського...
    Як на мене,то мені не польське писання Шульца подобалось,а польське мовлення папи Івана-Павла ІІ.
    Та не тільки мені...

Пам'ятник Папі Івану-Павлу ІІ біля костелу в Дрогобичі.

а де твій аватар? :)