Малосольна капуста. Зафарбовують часто її бурячком, щоб була рожева. Така капуста не шаткується, а нарізається крупнішими шматками. Є що цілі головки квасять.
Ні Аліас то трошки інше. моя бабуся теж так квасила на голубці. а крижавки, то окрема страва з кислої капусти і часнику з олією, листки крояться на великі шматочки досить , десь 5 см.а замальовуть буряком для краси. в мене вдома наприклад не замальовують.
У нас таку капустку називають "пелюстки"(маю на увазі фарбовану буряком) а квашені головки, все ж крижалями
Капусту свіжу розрізаю на чотири, відварюю, а тоді заквашую, щоб скоріше то роблю маринад, закрашую буряком. Їсти з часником з олією і печеною картоплею