Дриглі та інші смаколики... )))))

Discussion in 'Форумна кухня' started by Мих, Jan 9, 2009.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Мені теж подобається. Але сама не готувала ще, бо там дуже громіздкий рецепт :shy: Чимось нагадує ченахи. Раніше такого не могла їсти, але смаки з часом міняються..
    Бо для когось то - смаколик! :)

• Подобається Подобається x 4
  2. оригіналка

оригіналка Well-Known Member

Комусь смакує, так само як флячки і гольонка (О, запам"ятала...:haha: )
    :haha::haha::haha:

• Подобається Подобається x 1
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Які то люди смаки мают...:scratch_one-s_head:
    От..корейці,наприклад...:shutup:

• Подобається Подобається x 8
  4. olya_d

olya_d Well-Known Member

Натко, якби ви спробували рубці, але добре приготовані і не знали, що саме ви їсте, то сказали би - смакота!
    Як от моя мама їла м"ясо нутрії і дуже їй воно подобалося, поки не взнала, що це вона їсть. Потім було :bad::bad::bad:

• Подобається Подобається x 6
  5. gryvul

gryvul Well-Known Member

ага їв я слимаків. більше не їв, а ковтав, щоб не почалася помаранчева революція у шлунку. А колєга, як гуляв по Сеулу, мови англійської не знав, француз, а гроші мав, то вирішив пожерти. І шо? І казав, що пєльмєні вкусні. тіко собачок шкода...

Last edited: Jan 11, 2009
  6. olya_d

olya_d Well-Known Member

Жили в нас в гуртожитку китайці і корейці. З одним ми дружили, дивися якось мої фотографії. Побачив мого песика і каже: "Вкусный, наверное". Потім признався, що дражнив мене, та я йому більше не вірила і фотографій не показувала ;)

• Подобається Подобається x 7
  7. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

хто раньше встав . того і капці:)))
    працюють два браузери, якщо я відійду від компа, сестра тут як тут..ну і навпаки:haha:

8. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ми перестали в китайців їсти після того, як замовили чи кальмари чи щось таке, а офіціантка так здивовано "А що, вони є в меню?!". Довелось показувати.. Ну і в результаті подали щось подібне до телятини.. А колись в місті була велика афера, бо хтось бачив, як китайці з фаст фудів щурів ловили.. :bad:

9. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

І в нашому гуртожитку, такі жили, як пригадаю, як оселедець жарили, то мороз по шкірі йде.

А щодо "дриглів - холодців", то я того добра не їм, а чоловік їсть при умові якщо нема жиру, а м"яско і морква на дні художньо розкладенні були, і ніяких шкір. Фляками я називаю, жили з м"яса. А рубці вони ж шлунки(птиці), тушені в сметані супер! Я от ще полюбляю сиру м"якеньку шкірку зі свіжо заколеної свинки пожувати, або вухо погризти:), але знаю, що таке "кулінарне" збочення мало кому до смаку.:)

• Подобається Подобається x 9
  10. coolzak

coolzak Well-Known Member

взагалі то фляки(рубці) роблять з коровячого шлунку.В 90 тих власне з України поляки брали на мясокомбінатах шлунки бо в нас худобу годують трава сіно а в них комбікорми і тому шлунок не такий мязистий

• Подобається Подобається x 3
  11. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Напевно так, але у нас(Україна), різними словам одну річ обзивають, а одним словом можуть і діамнтрально протилежні речі обгрунтовувати, так "райбати" в коліжанки, що живе в Карпатах означає прати, а в мене дома, то "райбати" означає вимазувати.
    Та й ті значення будуть далекі від словника Даля. І можу присягнути, що літернатурною мовю майже ніхно не говорить. Тому нічого дивного, що я мала на увазі шлунки птиці:)

• Подобається Подобається x 2
  12. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А хто любить хруставки і кості гризти? :shy: Я тільки в гостях стараюсь кості не гризти, особливо там, де собаки вдома, бо тоді їм нічого не лишається :))

13. Веда

Веда Well-Known Member

А мій дідусь (він мені не рідним був, бо рідний загинув на війні, а бабуся вдруге заміж вийшла, але я його дуже любила, та й він до мене, як і до моєї матусі, відносився. як рідна людина. Жили бабуся та дідусь на Кировогадщині) був колієм. І він пив свіжу кров. о_О
    Зрелище не для слабонервных... :bad:

• Подобається Подобається x 4
  14. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

а бограч хтось готує? а їв хтось? найсмачніший бограч я їв, коли в Ужгороді був - спершу у якомусь барі в центрі, а потім у славнозвісній "Деці у нотаря". дуже смачна штука. всім раджу спробувати. і сам навчитися готувати його хочу)

15. Веда

Веда Well-Known Member

Богач - "котелок", у сучасній квартирі приготувати непросто, але їсти доводилося. Смакота....
    А мені ще шурпа дуже смакує...
    А ще є така страва, як
    Кендюх:)))
    І мій рідний дід-росіянин, і мій не рідний (але дуже рідний) дід-українець знали, що то є, і любили попоїсти... :)
    - свиной желудок - 1 шт.
    - грудинка (жирная) - 500г
    - фарш свиной - 200- 300 г
    - яйцо - 2 шт.
    - лук репчатый - 3 луковицы
    - чеснок, перец горошком душистый и молотый черный, майоран, соль - по вкусу.
    Свиной желудок несколько раз промыть в холодной, а затем горячей воде. Из жирной свиной грудинки удалить кости, нарезать мякоть мелкими кубиками, добавить свиной фарш, яйца, мелко нарезанный репчатый лук, приправить пряностями и тщательно перемешать. Начинить подготовленным фаршем свиной желудок (кендюх), аккуратно зашить его и запечь в духовке.

16. Summer

Summer Well-Known Member

я холодець люблю тільки мамин :good: вона його тільки на свята робить смачнющий , прозорий, ммм , а більше ні в кого не можу їсти....
    А хто любить бігос?

17. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Куштувала, не дуже сподобався. В поляків то святкова страва.. І взагалі якась дивна назва для капусти, не наша :)

18. Веда

Веда Well-Known Member

Є ще шотладська національна страва хаггис (dreaded haggis), теж з шлунку. Їсти не доводилося, а коли з рецептом ознайомилася, то зрозуміла, що простіше буде до Шотландіїї поїхати...
    Може хто їв. Які враження?

19. Summer

Summer Well-Known Member

але дуже смачна капуста, з філе, з чорносливом.

20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

З чорносливом? Такого не пробувала.. Знайомі робили з капусти, м'яса, ковбаси. Може ще там щось було, не розпробувала. Я собі залила кетчупом - так мені більше смакує :)

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)