Мені теж подобається. Але сама не готувала ще, бо там дуже громіздкий рецепт :shy: Чимось нагадує ченахи. Раніше такого не могла їсти, але смаки з часом міняються.. Бо для когось то - смаколик!
Натко, якби ви спробували рубці, але добре приготовані і не знали, що саме ви їсте, то сказали би - смакота! Як от моя мама їла м"ясо нутрії і дуже їй воно подобалося, поки не взнала, що це вона їсть. Потім було
ага їв я слимаків. більше не їв, а ковтав, щоб не почалася помаранчева революція у шлунку. А колєга, як гуляв по Сеулу, мови англійської не знав, француз, а гроші мав, то вирішив пожерти. І шо? І казав, що пєльмєні вкусні. тіко собачок шкода...
Жили в нас в гуртожитку китайці і корейці. З одним ми дружили, дивися якось мої фотографії. Побачив мого песика і каже: "Вкусный, наверное". Потім признався, що дражнив мене, та я йому більше не вірила і фотографій не показувала
хто раньше встав . того і капці працюють два браузери, якщо я відійду від компа, сестра тут як тут..ну і навпаки
Ми перестали в китайців їсти після того, як замовили чи кальмари чи щось таке, а офіціантка так здивовано "А що, вони є в меню?!". Довелось показувати.. Ну і в результаті подали щось подібне до телятини.. А колись в місті була велика афера, бо хтось бачив, як китайці з фаст фудів щурів ловили..
І в нашому гуртожитку, такі жили, як пригадаю, як оселедець жарили, то мороз по шкірі йде. А щодо "дриглів - холодців", то я того добра не їм, а чоловік їсть при умові якщо нема жиру, а м"яско і морква на дні художньо розкладенні були, і ніяких шкір. Фляками я називаю, жили з м"яса. А рубці вони ж шлунки(птиці), тушені в сметані супер! Я от ще полюбляю сиру м"якеньку шкірку зі свіжо заколеної свинки пожувати, або вухо погризти, але знаю, що таке "кулінарне" збочення мало кому до смаку.
взагалі то фляки(рубці) роблять з коровячого шлунку.В 90 тих власне з України поляки брали на мясокомбінатах шлунки бо в нас худобу годують трава сіно а в них комбікорми і тому шлунок не такий мязистий
Напевно так, але у нас(Україна), різними словам одну річ обзивають, а одним словом можуть і діамнтрально протилежні речі обгрунтовувати, так "райбати" в коліжанки, що живе в Карпатах означає прати, а в мене дома, то "райбати" означає вимазувати. Та й ті значення будуть далекі від словника Даля. І можу присягнути, що літернатурною мовю майже ніхно не говорить. Тому нічого дивного, що я мала на увазі шлунки птиці
А хто любить хруставки і кості гризти? :shy: Я тільки в гостях стараюсь кості не гризти, особливо там, де собаки вдома, бо тоді їм нічого не лишається )
А мій дідусь (він мені не рідним був, бо рідний загинув на війні, а бабуся вдруге заміж вийшла, але я його дуже любила, та й він до мене, як і до моєї матусі, відносився. як рідна людина. Жили бабуся та дідусь на Кировогадщині) був колієм. І він пив свіжу кров. Зрелище не для слабонервных...
а бограч хтось готує? а їв хтось? найсмачніший бограч я їв, коли в Ужгороді був - спершу у якомусь барі в центрі, а потім у славнозвісній "Деці у нотаря". дуже смачна штука. всім раджу спробувати. і сам навчитися готувати його хочу)
Богач - "котелок", у сучасній квартирі приготувати непросто, але їсти доводилося. Смакота.... А мені ще шурпа дуже смакує... А ще є така страва, як Кендюх І мій рідний дід-росіянин, і мій не рідний (але дуже рідний) дід-українець знали, що то є, і любили попоїсти... - свиной желудок - 1 шт. - грудинка (жирная) - 500г - фарш свиной - 200- 300 г - яйцо - 2 шт. - лук репчатый - 3 луковицы - чеснок, перец горошком душистый и молотый черный, майоран, соль - по вкусу. Свиной желудок несколько раз промыть в холодной, а затем горячей воде. Из жирной свиной грудинки удалить кости, нарезать мякоть мелкими кубиками, добавить свиной фарш, яйца, мелко нарезанный репчатый лук, приправить пряностями и тщательно перемешать. Начинить подготовленным фаршем свиной желудок (кендюх), аккуратно зашить его и запечь в духовке.
я холодець люблю тільки мамин вона його тільки на свята робить смачнющий , прозорий, ммм , а більше ні в кого не можу їсти.... А хто любить бігос?
Куштувала, не дуже сподобався. В поляків то святкова страва.. І взагалі якась дивна назва для капусти, не наша
Є ще шотладська національна страва хаггис (dreaded haggis), теж з шлунку. Їсти не доводилося, а коли з рецептом ознайомилася, то зрозуміла, що простіше буде до Шотландіїї поїхати... Може хто їв. Які враження?
З чорносливом? Такого не пробувала.. Знайомі робили з капусти, м'яса, ковбаси. Може ще там щось було, не розпробувала. Я собі залила кетчупом - так мені більше смакує