Флячки в нас називають ще "Рубці". Це варено-тушені курячі шлунки. Раніше з Польщі привозили в пачках. Моя мама їх дуже смачно готує, наші домашні чоловіки на один раз цілий баняк тих флячків з"їдають. Мені подобається, як воно пахне, але їсти не можу
О, нагадала собі про рубці... Раз з чоловіком пішли в "Деманджаро" пообідати, от замовила собі на перше рубці, бо назва сподобалась, та й хвалили там їх. То таке як зупа з м"ясом, але смак шось не дуже....БЄ! Більше не їстиму їх...
раз пробувала ті флячки в Польщі... ложечку... незрозумілий смак.. скорше всього то були курячі шлунки, а не щось свинне, бо я би так добре не відзивалася... ...дуже люблю польську зупу - журек.. як попробувала його раз, ммм... з яйкем... як хто має файний рецепт - кидайте в пп ще була файна історія, коли батьки поїхали в ПОльщу з друзями з Рязані і тато замовив копитко... то його колєги в прямому значенні подумали, що зараз кінське копито принесуть а холодець до речі, я зїсти можу... якщо він твердий (на схожий на дриглі), з файним легеньким мяском.. саме з погляду його корисності, желе містить пектин, який виводить токсини з організму... аналогічно як і мармелад (десь чула, що ним навіть заміняють молоко, яке видають людям з шкідливими умовами праці). правда останній на відміну від холодця ще має шкідливих барвників...
Кожна страва залежить від того, як вона приготована. Борщ в різних господинь різний - в одної добрий, а в другої їсти неможливо. Так і з рубцями і зі всім решта
А мені дуже подобається угорський гуляш.. Особисто я готую гуляш, як другу страву і їмо з гарніром (салатиком, гречкою і т.д).. А в угорців це перша і друга става разом... Взагалі мені їх кухня подобається, бо до всього додають багато паприки, яку я дуже люблю...
Вобщем так!..Фляками у нас називають свинячі щоки , а рубець, то шлунок.Ні одне , ні друге не їла і їсти не буду, дуже бридлива.здається то всьо називається субпродуктами 3-ї категорії . А от ходоець дуже люблю, але щоб тільки з свинячих ніжок і м"яса, хоч їм тільки самі оті драглі), а м"ясо ....сестричка) Але ж і шана холодцю, цілу гілку створили
Зранку гілка називалась "Дриглі", а тепер (при великій популярності теми і обширеному і безмежному спілкуванню про дриглі) називається "Дриглі та інші смаколики..."... СупЄр!!! Доречі, з поверненням!
Моя мама думала, що так в Польщі називають холодець, але чоловік того слова не знав і моя родина довго сміялась, коли він на холодець сказав "зимні ноги" ) Здається логічна назва, але така кумедна ) (я от сальцесон не їм, навіть не пробувала ні разу, бо назва не подобається :shy: ) Почула про голонку в Польщі, коли ще з хлопцями на практику їздили і пару разів харчувались в хінчиках (китайський фаст фуд, або моя назва "все по 7 злотих" ). Так як ми не знали польської, то вибирали страви методом научного тика. От тоді одному і трапилась голонка.. Шкірочки з волосками відбили у всіх апетит А холодець я люблю і поважаю Коли я була маленька, то баба перед розливом холодцю заморожувала в рюмочках холодець, щоб перевірити чи вдався. От ті рюмочки - то така смакотіща! Нехай там 2 чайні ложки того холодцю було, але скільки радості! :radist:
Нєа. Фляки - це почищений від зовнішнього епідермісу шлунок великої рогатої худоби. То не м"ясо зовсім. При первинній обробці присутні зелений колір від перетравленої трави і неприємний запах.
Все ж Аліас вірно говорила, що шлунок, то рубець.Он і в магазині так було написано на ціннику,то вже мама згадала совєцкі врємєна
Фляки, флячки - воно і є рубці. Насправді дуже смачна річ, супер. Пи.Си.: а ви, сестриці, одночасно на хфоримі, чи як?!