Дриглі та інші смаколики... )))))

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Мих, 9 січ 2009.

1. оригіналка

оригіналка Well-Known Member

Гольонка ше нічо виглядає.. Ну а той холодець шось не викликає апетиту...:bad:

• Подобається Подобається x 2
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

То не холодець. То зупа.

3. оригіналка

ой....ше ліпше.........:bad::bad::bad:

4. olya_d

olya_d Well-Known Member

Флячки в нас називають ще "Рубці". Це варено-тушені курячі шлунки. Раніше з Польщі привозили в пачках. Моя мама їх дуже смачно готує, наші домашні чоловіки на один раз цілий баняк тих флячків з"їдають. Мені подобається, як воно пахне, але їсти не можу

• Подобається Подобається x 7
  5. оригіналка

О, нагадала собі про рубці... Раз з чоловіком пішли в "Деманджаро" пообідати, от замовила собі на перше рубці, бо назва сподобалась, та й хвалили там їх. То таке як зупа з м"ясом, але смак шось не дуже....БЄ!:bad: Більше не їстиму їх...

6. Багіра

Багіра Well-Known Member

раз пробувала ті флячки в Польщі... ложечку... незрозумілий смак.. скорше всього то були курячі шлунки, а не щось свинне, бо я би так добре не відзивалася...

...дуже люблю польську зупу - журек.. як попробувала його раз, ммм... з яйкем... як хто має файний рецепт - кидайте в пп:)

ще була файна історія, коли батьки поїхали в ПОльщу з друзями з Рязані і тато замовив копитко... то його колєги в прямому значенні подумали, що зараз кінське копито принесуть:)))

а холодець до речі, я зїсти можу... якщо він твердий (на схожий на дриглі):), з файним легеньким мяском.. саме з погляду його корисності, желе містить пектин, який виводить токсини з організму... аналогічно як і мармелад (десь чула, що ним навіть заміняють молоко, яке видають людям з шкідливими умовами праці). правда останній на відміну від холодця ще має шкідливих барвників...

• Подобається Подобається x 8
  7. olya_d

olya_d Well-Known Member

Кожна страва залежить від того, як вона приготована. Борщ в різних господинь різний - в одної добрий, а в другої їсти неможливо. Так і з рубцями і зі всім решта

• Подобається Подобається x 4
  8. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

А мені дуже подобається угорський гуляш..
    Особисто я готую гуляш, як другу страву і їмо з гарніром (салатиком, гречкою і т.д)..
    А в угорців це перша і друга става разом...
    Взагалі мені їх кухня подобається, бо до всього додають багато паприки, яку я дуже люблю...:)

• Подобається Подобається x 7
  9. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Вобщем так!..Фляками у нас називають свинячі щоки , а рубець, то шлунок.Ні одне , ні друге не їла і їсти не буду, дуже бридлива.здається то всьо називається субпродуктами 3-ї категорії .
    А от ходоець дуже люблю, але щоб тільки з свинячих ніжок і м"яса, хоч їм тільки самі оті драглі:)), а м"ясо ....сестричка:haha:)
    Але ж і шана холодцю, цілу гілку створили:)

• Подобається Подобається x 9
  10. оригіналка

Зранку гілка називалась "Дриглі", а тепер (при великій популярності теми і обширеному і безмежному спілкуванню про дриглі) називається "Дриглі та інші смаколики..."...:haha::haha::haha:
    СупЄр!!!
    Доречі, з поверненням!:give_rose:

Останнє редагування: 11 січ 2009
    • Подобається Подобається x 6
  11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Моя мама думала, що так в Польщі називають холодець, але чоловік того слова не знав і моя родина довго сміялась, коли він на холодець сказав "зимні ноги" :)) Здається логічна назва, але така кумедна :))
    (я от сальцесон не їм, навіть не пробувала ні разу, бо назва не подобається :shy: )
    Почула про голонку в Польщі, коли ще з хлопцями на практику їздили і пару разів харчувались в хінчиках (китайський фаст фуд, або моя назва "все по 7 злотих" :) ). Так як ми не знали польської, то вибирали страви методом научного тика. От тоді одному і трапилась голонка.. Шкірочки з волосками відбили у всіх апетит :bad:

А холодець я люблю і поважаю :) Коли я була маленька, то баба перед розливом холодцю заморожувала в рюмочках холодець, щоб перевірити чи вдався. От ті рюмочки - то така смакотіща! Нехай там 2 чайні ложки того холодцю було, але скільки радості! :radist:

• Подобається Подобається x 8
  12. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

дякую, Наталочко:)

13. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Нєа.
    Фляки - це почищений від зовнішнього епідермісу шлунок великої рогатої худоби. То не м"ясо зовсім.
    При первинній обробці присутні зелений колір від перетравленої трави і неприємний запах.

14. оригіналка

1. Ну сорі... незнала, тобто не на то думала...
    2. :bad::bad::bad::bad::bad:

15. сестричка

сестричка Well-Known Member

Все ж Аліас вірно говорила, що шлунок, то рубець.Он і в магазині так було написано на ціннику,то вже мама згадала совєцкі врємєна:)

16. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Фляки, флячки - воно і є рубці.
    Насправді дуже смачна річ, супер.

Пи.Си.: а ви, сестриці, одночасно на хфоримі, чи як?!

17. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ой ні, журек я не можу їсти. Ніколи не смакував... Хоч і на Сілезії будучи, куштувала цю страву.

• Подобається Подобається x 3
  18. А мені вони сподобались...:good:

• Подобається Подобається x 3
  19. Багіра

Багіра Well-Known Member

як його можна не любити?!:))) такий ароматний...

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

От.нерозумію..:scratch_one-s_head:
    Як смаколики..то смаколики...
    А до чого тут тоті..е-е-е...дриглі...:bad:

а де твій аватар? :)