Древние украинцы

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем francisko, 20 лип 2009.

1. serg-shs

serg-shs Well-Known Member

Не знаю що до історії, а от якщо глянути на мапу Європи, Азії , Африки, то може виявитися, що група людей вирушаючи з Африки (а це все ж - колиска людства) на пошуки землі деб вони могли прокормитися у Європу, з мінімальними знаннями про транспорт: колесо, човни, ніяким іншим шляхом як через Україну не попала б... Форсувати Босфор, Дарданели "на деревині" - це майже не можливо, а з дітьми - цілком не можливо - течії. Самий безпечний путь до Європи - через теріторію сучасної України, у всякому разі для більшості первісних народів. Подальші мандрування та переселення - це інша справа.
    Але можна можна однозначно стверджувати, що у історичному контексті - ця земля дуже дуже давня. (але що це дає? Дурні - нащадки , є і у древніх родів... ;) )

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

це якщо дотримуватися теорії про те, що справді з африки ;)
    мені більше до вподоби біблійна "теорія" -- з межиріччя

3. bars

bars Well-Known Member

Та ж Едем вроді як був в Ефіопії. Чи?

4. duncan

у межиріччі

5. bars

bars Well-Known Member

В Ефіопії!:ireful:
    :rolleyes:

6. duncan

[OFFTOP]то ефіопи придумали, щоб туристів заманювати :)[/OFFTOP]

7. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- То так, але коли самураї стали самураями, то вони не були ніякою кастою, а були звичайними бандитами, котрих поставили до служби...
    - З початку коріння, потім стовбур, а тільки потім гілки. "Каста" самурая - це вже гілки, тобто те, що було потім... :)

8. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Добра думка. І вдале порівняння, як на мене.
    - Може бути - може бути... я не стверджую, але побачив, що інструменти схожі, то й виказав таку думку. Але інструмент у майстра - це первинне, як на мене.
    - Так, але якщо цим інструментом, ще й володіють майстерно...
    - Дружина. Корінь - Друh-Друг. Ина - Жіноча стать.
    - Чому княззя називали своє військо так? А тому, що вони були русами і не розуміли справжню європейську мову, бо прийшли з Ісри(Нілу). А також значення Цариці Небесної у житті справжнього європейського мирного працьовитого суспільства. Думаю, що вони мали собі на увазі щось типу однодумців, чи щось типу такого.
    - Ні, в ніякому разі... але і про те, що наші жінки володіли зброєю - це не секрет.
    - А як можна побити справжню українку? Я таке собі і не уявляю... Такі правила є у нашого "братнього" сусіда, а у нас таких порядків ніколи не було. На Русі жінка "выходит за-муж-а", тобто стає рабою і це сприймається їх суспільством. У нас жінка, як і чоловік одружується, тобто має собі друга. Тому і друж-ина, тому, що друг жіночої статі. А він - чоловік, бо не іна...:)

9. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Мила Естер! У мене на слово "традиційна" вже випрацювався рефлекс "бульдога"...:)
    - але скажу сразу, що традіційна лінгвістіка - це сучасна лінгвістіка і к історічним кореням не має жодного відношення, за виключенням виключень з сучасних правил. Я же веду мову про ту мову, з якої зробилася мова(мови) сучасні.

- Звертаю Вашу увагу на те, що Ви приводите кроки змін цього слова і перше слово було, як Ви самі написали - сабурапі. Яке значення цього словосполучення? а те, що це словосполучення, в мене немає жодного сумніву. Але сабурапі, це не завсім вірно. За моїми джерелами, вони звалися сабуракі. По другої версії - просто сабурак, а по третьої - сабураку. Я беру, так звану "шумерську" мову і дивлюся, але раніше поділю це слово по "складах" - простих словах:
    - Са-аб-ур-ак-кі. Все вірно?
    - Тепер визначаємось:

Са - це м"ясо, чи тіло, але неживе.
    Аб - це бугай.
    Ур - це місто, чи пагорб, височина
    Ак - це кам"яна фортеця, тобто не ук - дерев"яна, тобто більш крепка.

Кі - це, просто, земля.
    Ку - це білий чи сяючий
    (Срібло це ку-баббар(біле золото), бо срібло біле. До речі назва Ку-клукс-клан доводить, що ті люди використовували давню мову. Перекладається це як Клан білого кола.

- Ось і з таких простих слів і складається первинне значення сучасних слів, але люди не знаючи цього, вважають, що можуть словами крутити, як вважають за потрібне, але це не так.
    - А що мали на увазі ті, хто так назвав самураїв? Можна тільки здогадуватись. Я зв"язав це словосполучення з м"ясником(умовно), Але можна сказати, що він сам м"ясо і не більше, що теж має якийсь сенс, мабуть. Але якщо взяти до уваги таке:
    то й і бере мене сумнів щодо того, що він є м"ясо, чи неживе тіло. скоріше, він робить так, щоби у місті, де він служить ніхто не міг робити таке, що заборонено його хазяїном. А хто не слухається, той буде м"ясом. Тому і м"ясник.:)
    - Але не в тому річ. Ми прийшли до самурая у тому сенсі, що раніше на планеті КІ(Земля) була єдина мова, що, як на мене, є досить вірогідним.
    - Більше того, ми і досі не знаємо хто і навіщо побудував піраміди. І нема не тільки чуттєвих ідей, зовсім ніяких ідей немає. Але то було для чого? Слова давні, будівлі - давні... Можна сказати, що піраміда це є могила, але немає жодного доказу цього. А можна сказати, що хтось просто сховав під купою каміння щось таке, що нам "непотрібно" бачити. Але... Який сенс? Які ідеї? А ніяких. Тому ми вимушені здогадуватися, а як ще можна хоча би щось зрозуміти? А ніяк інакше. Тільки копатися у першоджерелах, хай і сфальшованих, але по зернятку викопуючи і складаючи до купи, можна дійти до правди, у сякому разі, є така надія.

- У тому і річ, що найстаріша. але найстаріша - це коли? Скільки тисяч років тому?
    - А це ніяк не входить ні в які рамки. Самурай - це не вільна людина і не міг роспоряджатися своїм життям. Тільки по волі свого хазяїна він міг піти з життя, окрім випадків, коли це йому дозволялося.
    - А що, якщо той, хто може писати вірші ще може розрубати людину, як бугая, то у випадку написання віршів він - поет, але коли рубає... вибачайте, але м"ясник. Таке буває, коли серійний вбивця дуже поважає Шекспіра і пише сльозливі вірші. Все буває...
    - Не зрозумів... Як це? Каменяр і організація? Своєрідна профспілка? Весело...:)

10. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Ви і праві, і не праві. Вся справа в роках. Все те, що Ви сказали - все було, але в різні роки і різними людьми. Спочатку був Едем. Потім 30 паралель, бо вище на північ було дуже холодно. Льодовик ще не зійшов, тому і Межиріччя, тому і Індія, але стародавня, не сучасна. Коли почалась операція по руйнуванню космопорта, який був росташованний на півночі Аравійського півострова ядерною зброєю, Інанна своїх людей кого змогла, того забрала на північ, повз Кавказ і до північного Чорномор"я. Тому ми і індо, але вже європейці. Але люди Інани любили свою захистницю, але вона була дочкою Енліля, але з батьком не дружилася. За те вона дружилася з Енкі, його братом. Ен-лиль перекладається, як Бог повітря, а Ен-кі, як Бог Землі і Аб-Зу(Су), тобто всіх підземних вод. Су - це вода.
    Тому і зрозуміло повинно бути, що наші предки були за Ен-Ки, який любив людей, бо він їх і сотворив. А ще він дав людям знання про метали, про обробку землі та ще багато чого. До речі, в Америці теж його поважали безмерно, бо в них був головний Бог - Инки(Енки).
    - Але, друга частина людей, послідовників Аб-Ра-Ам(а), тобто той, хто їсть(умовно) от небесного Бика, тобто Ана. Ан - це батько Енлиля і Енкі, але головним він назначив Енліля. Тому Абраам підкорявся і служив Енлілю. У зв"язку з тим, що між братами завжди була ворожнеча, то і серед людей теж була така ж сама ворожнеча, але люди вбивали одне одного, а боги ні. Тепер повинно бути зрозумілим, чому т.з. сімити називали других людей гоями, тобто "язичниками". Але, якщо "индиянці" збереглися від західних смертельних вітрів, пересуваючись на північ, то симити - пересувались на захід і на південь і до того, як пролунали вибухи, вже були у верхівки Нилу. Тому і багато людей Інани загинуло, котрі були у Межиріччі, що піздно узнали про це...
    - Ось так "індиянці" потрапили до Кавказу і до Ук-Ра -Іни, тобто землі Інани.
    - Другий, протилежний табір оселився на землі, котра звалася Исра-Ель, тобто, ріка Енліля.
    - А перетинання Босфору, то це було пізніше...

- Так, первісний нарід оселився на Кавказі(тепер грузини), та на Україні.
    - Так, інша справа, але дуже важлива для поняття істини.
    - Це так.
    - А ось тут треба знати, а що ж було далі? І чому у тих, кому було дано все для того, щоби жити, як боги, нащадки майже дурні. Ті, хто називав себе Антами на цій землі і гадку не мали, що таке може бути... Що їх діти, живучі на Святій Землі стануть, майже, дурнями. Але я вірю в те, що Україна таки відродиться у віки вічні.

11. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- А тут як хочете, але Едем був на Ефіопському плоскогір"ї. А межиріччя - це було потім... Коли з Едема їх переселили до межиріччя(Персідська затока була ще суха) робити.

12. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- То Вам так хоцца, але... Читайте про Едем, дивитесь на гугль ефф, робите корекцію на геозміни і все... зрозумієте.:rose:

13. mavka

mavka Well-Known Member

а з Вашого ж лінку, Тівєр, - протилежне.
    читали ? :"
    "Последнее, однако, не означало готовность подчиненного на совершение любой подлости и злодеяния по слову повелителя. Если самураю отдавался заведомо преступный приказ, то он должен был смиренно пытаться переубедить господина. Если же это было невозможно - совершить сэппуку - ритуальное самоубийство. Также самурай должен был совершать самоубийство в случае "потери лица" - когда он был чем-либо опозорен."

добре.

в Едемі було Дерево життя.
    було ще чотири цікавих дерева.

куди вони поділися ?

якщо б Ви перечитали уважно, то помітили б, що я мала на увазі конкретно тільки тих каменярів (хто ж їх називав інженерами ?), які знали Геометрію.
    походження там не мало значення.
    воно й зараз не має значення.
    Геометрію писала з великої букви, бо вона є на гербі літерою G
    ( хтось може сказати, що це Бог (God) ) й символізує собою більше, ніж просто розрахунки головного каменя в побудові арки, як бачимо на малюнку, він відсунутий, пропускаючи "більше світла", про яке Тівєр може й розкаже колись :).

14. serg-shs

Тівєр, ви власне про що ? ;)

15. mavka

mavka Well-Known Member

маю на увазі, не не захоплюється надто дослідник чужою міфологією, відмовляючись від своєї.
    з водою чи не виплюснув він дитину ?
    "Інанна своїх людей кого змогла, того забрала на північ, повз Кавказ і до північного Чорномор"я. Тому ми і індо, але вже європейці. Але люди Інани любили свою захистницю, але вона була дочкою Енліля, але з батьком не дружилася."- пишете Ви.
    інтересно.
    цікаво й те, що Інана зображена з піднятими догори руками, як богиня Мокоша.
    може це і є Мокоша, яка потрапила в чужий край і адаптувалася ?

16. duncan

все правильно, тобто формально -- перші люде з африки (ефіопія), але потрапили вони "на землю" не в африку, а в межиріччя...
    тому люде не з африки, а з межиріччя :)

образно: те саме, що завагітніти в одесі, але пологи ві львові

17. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Як приємно читати. Цікаві думки, повага до опонента. Мій всім респект!!!:good:

18. bars

bars Well-Known Member

[OFFTOP]Сплюнь!!!:))[/OFFTOP]

19. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Про Україну, мабуть... А що, щось не те є?

20. serg-shs

ааа
    я ж зразу не зрозумів ;)

а де твій аватар? :)