А зачем нам укры? Мы что, на этой земле первые? В гостях? Главное, что до нас здесь жили люди. Они пахали землю, разводили скот, собирали мёд, РАБОТАЛИ, а не набегали и не воровали. И мы так живём. Потому, что мы их наследники. А как они себя называли мы, к сожалению, не узнаем. Нам повезло, что мы тут живём, но повезло ли нашим детям и внукам - от нас зависит. Гордиться историей - последнее дело, не мы её делали. Надо сделать так, чтобы нами гордились.
- Та тема такая ж... - Мы - приходяще-уходящие... - В каком-то смысле, да... - Жили... И до Потопа и после... - И еще рыбу ловили в допотопном пресном озере, нынешнем Черном море. - Еще не так, но надеюсь, что проснемся от рабской спячки и заживем так! Именно! - Как называли себя, скорей всего нет, а вот как их дразнили, вроде, знаем, но не факт... но кем были, думаю, вычислить можно... - Вы правы! Наша земля, святая! - Да! Очень надо, чтобы зависело и именно от нас! Тогда и пенять не на кого будет, если прокакаем. - А зачем гордится? Но знать не мешает, бо если знаешь, что происходило в прошлом, понимаешь, что происходит в настоящем и можешь предсказать, что произойдет в будущем... Мне кажется, что оно того стоит... - А для этого надо писать свою историю и хоронить от недоброжелателей, иначе наши потомки и знать не будут даже как мы себя называли, а только про народность хохлы и свидомые и будут знать..., ну как мы о наших предках, которые историю свою схоронить так и не сумели...
цитатою з П"ятикнижжя мені розходилось заперечити Вам й пояснити, що мови були різні. Ваша ласка була відвести стрілку й звинуватити анонімного писаря-жреця в неуважності - знаючи достеменно, що нічого "неуважного" в Танаху нема "то є окей !.." - як в нас тут кажуть. інша справа з Йосею Ольшаницьким, мудрствування якого Ви цитували кілька сторінок поспіль й перебуваєте, очевидно, під великим впливом тих опусів. "і це є окей !" я теж мала трохи фану почитати, що в Лео Да Вінчі мама була єврейкою, одначе не полінувалася це перевірити. Ольшаницький аргументує є тільки тим, що лише єврейські дівчата були в Європі на той час письменні. це є окей також! - йому приємно так думати ) а в кожного в життю має бути своя радість ! проте ... волію додати, що місце під сонцем єврейських дівчат видно не тільки в історичних довідках, але й в такому серйозному духовному скарбі, як Біблія, опять же. дівчат, доньок, жінок апостолів навіть не згадують ! вони не достойні. хто б їх писати вчив ?!. мамця в Леонардо називалась Катерина й була викупленою рабинею - слейв, як пишуть джерела, додаючи, що слейв найгарніші були зі Східної Європи. багато фану в мене було читати Йосині опуси про заснування Києва : "Так, повидимому, начинался и город Киев, названный так, очевидно, по имени какого-то Кия. Когда-то этот терем-теремок, с которого начинался Киев, назывался Са[м]бат (Сабат, Шабат “суббота” – субботнее место отдыха на трудном пути рахдонитов “знающих дороги”[иврит]). Реку на которой он стоит, славяне называли Самбатион “Субботняя”. .. Эта бурлящая, вздымающая песок и камни, великая река якобы в субботу становится тихой, как бы отдыхая. Можно представить себе рахдонитов на их 6-дневном пути прохождения по реке через опасные днепровские пороги, где эта бешенная река, бурлит водоворотами, швыряет на скалы и выбрасывает со дна песок и камни. После прохождения порогов на седьмой день пути вода успокаевается. Чтобы успеть пройти страшные пороги до субботы, во время которой еврейский закон обязывал рахдонитов отдыхать, эту часть пути требовалось начинать в начале недели. Тогда получается, что для рахдонитов эта река всегда успокаивалась и отдыхала именно в субботу. Поэтому её и назвали “Субботней” (слово Шабат, искажённое в Сабат, Са[м]бат Шабати, Шабатион, Самбатион. Слово ‘река’ [др.евр. nahar, Нагар Самботион, Нагар Сакалиба -‘’ Река Склавинов (Славян), или Река Невольнков”] на иврите мужского рода, а слово ‘суббота’ [“шабат”] женского рода, поэтому в конце её названия Шабатион, искажённое в Са[м]батион, и появились мужские еврейские суффиксы: И+ОН. Еврейская буква Шин имеет два варианта прочтения: русские звуки Ш или С. На Юге Европы вместо Ш произносили обычно звук С. Это относилось и к славянам, от которых известно было в Западной Европе о столь удивительной реке." але Самбат - лише ворота з таможнею, де податок брали - тепле містечко, а що ви думали ! - а не цілий КиЇв. ‘’ Река Склавинов (Славян), или Река Невольнков”] - пише згаданий мною вище товариш.. ну, ну..... а ось що пише інше джерело : Word History: The derivation of the word slave encapsulates a bit of European history and explains why the two words slaves and Slavs are so similar; they are, in fact, historically identical. The word slave first appears in English around 1290, spelled sclave. The spelling is based on Old French esclave from Medieval Latin sclavus, "Slav, slave," first recorded around 800. Sclavus comes from Byzantine Greek sklabos (pronounced sklävs) "Slav," which appears around 580. Sklavos approximates the Slavs' own name for themselves, the Slovnci, surviving in English Slovene and Slovenian. The spelling of English slave, closer to its original Slavic form, first appears in English in 1538. Slavs became slaves around the beginning of the ninth century when the Holy Roman Empire tried to stabilize a German-Slav frontier. By the 12th century stabilization had given way to wars of expansion and extermination that did not end until the Poles crushed the Teutonic Knights at Grunwald in 1410. · As far as the Slavs' own self-designation goes, its meaning is, understandably, better than "slave"; it comes from the Indo-European root *kleu-, whose basic meaning is "to hear" and occurs in many derivatives meaning "renown, fame." The Slavs are thus "the famous people." Slavic names ending in -slav incorporate the same word, such as Czech Bohu-slav, "God's fame," Russian Msti-slav, "vengeful fame," and Polish Stani-slaw, "famous for withstanding (enemies)." sclave - відомі, знамениті ! відомі тим, що протистоять ворогам. і в Біблії це теж згадано - про народ, який вірить іншим богам, ніж Ягве, й непереможний. тому повторю питання , коли Ваша ласка відповісти, що ж шукав Ісус в Тібеті ? якщо навіть він там був, - що можна піддати сумніву. з одного боку - єгипетські жреці, з другого іранські суфіїї, не треба нікуди йти, все під руками ! пишіть же, не томіть душу :rose:
- То можна перечити, або ні, але як я розумію, ми розмовляємо трохи на різних мовах... Я не казав, що коли писалося П'ятикнижжя мова була одна.Коли ми про щось говоримо, то треба, я думаю, прив'язувати час до подій. Інакше все буде ще більше заплутаним... - Я не буду Вам перечити і доводити ляпи П'ятикнижжя, бо це ми зможемо зробити після того, як розберемося з "Украми", якщо на те буде ваша ласка... - Велике прохання. Оставити Йосю у спокої... Якщо Ви хочете поговорити про Йосю, то ми це можемо зробити у другому місці і у другий час... - Його мудрощі я цитував не з поваги до його уяв, а тому, щоби було видно, як коріння стародавніх мов живуть у сучасних мовах. - я вже писав, що першомова - це "шумерська"(умовно), івріт, та санскріт, це вже другомови. Ви не хочете мати нічого спільного з іврітом, я Вас цілком розумію, але санскріт на тому ж рівні. Тому, хочете щоби санскріт був Вашою історічною мовою, нехай буде гречка... До діла се не має ніякого відношення... - Я не впливовий, як би кому не хотілося б... - то це добре... якщо він був там і бачив на власні очі... - Я не зрозумів, Вас щось обурює? Якщо Ви думаєте по іншому, то думайте, хто Вам не дозволяє? Друге діло, якщо Вам потрібна Правда, то тоді треба якось по іншому підходити до питань, я так думаю... - Але, скажу одне, що і він і Ви помиляєтеся, вибачаюся... - Ви теж там були? Ви знаєте їм'я жінки самого Леонардо... Я Вам заздрю... Перепрошую, але це все я читав і мене таке не цікавить. Я не люблю висосані "аргументи". Він багато собі уявляє, але безпідставно. Але я не хочу продовжувати його коментувати. Якщо є щось значне, то тоді, будь ласка, я до Ваших послуг. Ви ж самі розумієте, на що можно звертати увагу, а що є пил. - От Ви пишите джерело, а що за джерело, хто автор? Як на мене, то се нечесно з Вашого боку... - Якщо Ви бажаєте почути мою думку, то це все маячня і не більше того. Так, є трохи різні поняття в санскріті и в ивріті слова СКЛАВ, що на давньогрецькій означає скот, який розмовляє. - І це є яскравим свідченням того, що мови незважаючи на те, що вийшли з одного джерела, мають до слов змінені значення. - Але ми не склавени, яких потім стали називати "славяне" навмисно, щоби закреслити поняття слов'яни. Ми - слов'яни, а це зовсім з іншої опери арія. - Вам коротко, чи як? - Якщо коротко, то по перше, не стільки шукав, скільки переховувався и таки шукав відповіді на свої запитання. Як каже Реріх, Він там вчив і Він там вчився. . - але Ви не піддаєте сумніву джерело невідомого походження, це теж цікаво... - Про яких жреців мова? Не було ніяких жреців, тим паче не було вже ніякого Єгіпту. Була спочатку Александрійська Імперія(перший Рим), а потім Бізантійська(другий Рим). - І Ірану не було... Але я так і не зрозумів про що? Про Ісуса, я вже написав, про те, що Його ходу заперечують ті, хто причетний до фальсіфікації Історії, то і так зрозуміло, чому...Про анунаків, Ви не сприймаєте, бо се божевілля, про роботи Сітчина, аж ніяк... Що Ви хочете узнати нового для себе? Як я розумію, Вам все відомо і у Вас немає ніяких питань як до офнауки, так і взагалі... Так, про що ж писати?
не тільки я це знаю. це є в церковному реєстрі містечка, де вони жили. як і де-яка інша інфа, що не стосується укрів. не сперечатимусь з віруючими людьми, добра від того мало. вони і зараз є. :rose:пишіть усе, що знаєте.
Але, якщо є у Вас бажання, то роскажіть мені, будь ласка, що це таке, АБРАКАДАБРА? Що означає? У Вас стільки достовірних джерел... може зможете відкрити мені очі і вкласти в вуха, те, про що іде мова? Якщо можна, то аргументовано дайте переклад та етимологію... могу дати слова підказки: Базар Басараб Араб Абориген ---------- Но если кто знает еще, милости просим... Може Тан знает?
чарівне слово, яке розсовує гори а Ви й магією цікавитесь ? похвально! п.с. можливо, напишу пізніше - пізно вже в мене. чи надто рано - сама не пойму.
- Якщо Ви зможете показати мені тіі реєстри, то я буду Вам дуже вдячний. - Я вже не вірю словам, я довіряю фактам. Але такого факта я не бачив. Дуже цікаво побачити копіі ціх документів. Дякую. - Ви знову помилилися. Я не віруюча людина, я - знаюча! - Хто, вони? Перший Рим закінчив своє існування одразу ж після появи другого. І це факт, бо Александрія стала частиною Бізантійскої імперії. - У Форумі немає стільки вінчестерів... :rose:
це натяк на одну з фраз Книги ? звичайно, було б найцікавіше, коли ми дійшли б до секс-магії, але не думаю, що це трапиться. )
- Ні. Це просто питання. Такий новорічний ребус... - Магія? Мені ні до чого займатися дурницями. А до сексу я відношусь спокійно. Природньо... - І це так! Тому, що не може бути того, чого не їснує...
, привіт! вчора Ви заскочили мене тим питанням, - не зрозуміла ступеня Вашої серйозності. слово ж колись "всує" не вимовляли. першим візуальним рядом була піраміда, Телема, Алі-Баба й Гаррі Потер. сьогодні ж навіть не знаю, чи писати кілометрові трактати, коли все це є в неті різними мовами, а Ви, напевно, маєте найцікавіший варіант, якого я не знаю. ( до речі, цілком прихильно ставлюсь до Вашої іронії - я й справді знаю небагато :rose:й навіть те не вкладатиму нікому насильно у вуха ) здогадуюсь, що Ви навмисне написали профановане, неправильне написання слова. точніше, фрази. й думаю, дослідження Ваше потягне нас не в сторону гностиків, архонів, імен богів, планет, аеонів, семи сфер, чи навіть вайра-блискавки, чоловічого символа, що у правій руці, про який йдеться в арамейському перекладі фрази. єдине, пам"ятаймо, є дві правди, абсолютна, - недоступна нам, й відносна. справді цікаво дізнатися відносну Вашу. стосовно Да Вінчі. реєстрів у мене нема. однак можна знайти інтерв"ю з професором Луїджі Капаццо, антропологом, котрий очолював групу дослідників життя Леонардо й стверджує, що мама генія називалась Катерина, була освіченою рабинею, ймовірно зі Стамбула. більше про неї нічого не відомо. коли ми до укрів дійдемо, нарешті ?
- Це хто не вимовляв? Кого маєте на увазі? - Піраміда, може і має якесь відношення до цього, але я не знаю яке... Але Баба, та Потер...???... А це куди запхати? - Ні, я тільки хочу, щоби Ви дали переклад та етімологію аргументовану і це все... А це буде 5-6 речень, не більше... Це так просто... І не треба документів, та речових доказів... Тільки знання...Так Ви вже готові до розв'язання? - Якого слова... Я їх написав декілька... Як правильно... Чекаю. - Ні... Є паркан і є слоік, а ще є хліб... кожне слово має своє відношення до свого предмету... Назвіть те, що там написано. Те що там написано видно неозброєним оком. - Я просив копіі... Дуже хочу побачити власновіч те, про що Ви, з таким великим тиском, тут наголосили. - Знаю про такого, але Він тільки говорив, але нічого на показав. Я теж можу говорити і Ви, як я вже зрозумів... - А ми про них і розмовляємо... Чи непомітно? - Але не втрачаю надії получити хоч якусь відповідь по суті запитання...
) як це скоротити до шести речень !? отже зауважу ще раз, що це буде одне з тлумачень, - не моїх, - і вони є в неті. всі знають, як це виглядало висячи амулетиком на шиї : діаметрально протилежне цьому "Avada Kedavra", - казав гаррі Потер. (" згинь, як слово" або "згинь, я сказав") значить, якщо йти від протилежного, це, ймовірно, "Будь, Як Я Сказав". достеменне походження невідоме (від Вас почуємо, нарешті :rose тобто, це стислий інформаційний сигнал, напрямок дій - трикутник з авторитарною силою верху в напрямку цілі - донизу. це перегукується з блискавкою та єврейським abreg ad habra - встромляй свою блискавицю навіть у смерть. таку ж блискавицю rdo-rje має Індра в руках, могутній ведичний Бог. напрямок думки вловили ? «Ab'r - achad – ab'ra» може також вести нас у індо-іранське вірування Митри, сонячного Бога, традиції, месси, хорали, найменування та головні таїнства включно з Євхаристією котрого тепер називають християнством. там теж у шість речень я не вкладусь. мова пішла б про космос, зодіаки й Тільця. гностики ж , кажуть ), що у фразі є ΑΒΡΑΣΑΞ, - сила семи планет й зіркової сфери. там ми два дні тільки що й говорили б про Деміурга, світлі та темні сили, які йому служать, бінарність світу, Абракас й всяке таке, з чим ми зустрічаємось 365 днів у році . вірю, що Ваше пояснення, як і все геніальне, коротке, просте й зрозуміле. Честь !
Доброго Вам здоров'я! - Це вже більш конкретно! Дякую за відповідь сердечно. Але! - Я давав слова підказки... Як Ви думаєте, нащо? Ну, почнемо з "шумерської", так як імовірно, шо вона і була першомовою, чи десь поряд з нею. - Беремо слова: Ар - це поверхня землі(і досі так називається одиниця площіни). Ра - це поверхня, але небесна.(і написання навпаки)Приклад: Ар-Ра-Ра-Та.(це гора, тобто з землі до неба) Аб - це просто бик. Баз(чи бас) - це місце скупчення гною. І цього вже достатньо. тепер складаемо в слова: - Баз-Ар - повинно бути зрозуміло, що на базарах продавали та купували, у першу чергу, худобу. Тому там на поверхні землі було дуже багато гною. Але, слово "баз" з часом змінило своє первинне значення. Наприклад, в англійській мові, слово "баз" означає базарний гомін. І тут ми бачимо вторинне, спотворене, значення. Тому я і кажу, що ми не знаємо, що і про що говоримо... Далі. - Бас-Ар-Аб. Якщо ми прикладемо переклад з, умовно, першомови, то виходить щось таке незрозуміле, але це на перший погляд. В Басарабії колись було дуже багато биків і це не таємниця. Про що тоді мова? А мова тільки про великий шар чорнозему. І все. У Греції, такого шару немає... В наш час таке має назву "черноземье". Араб, та Абориген, коментувати не буду, і так зрозуміло... А тепер Абра-Акад-Абра. - Аб-Ра. Видно, що мова йде про бика, але небесного. Якщо пройти по "шумерським" писанням, то стає зрозумілим, про кого мова. Верховний Бог Ану, там описуєтся, як білий бик и його знак задіака - тілець. - Декому не можна було знати, чи говорити (якщо знав) його ім'я, тому Абра - це таке "ім'я". - Ми бачимо, що це ім'я стоїть на початку, та в кінці, так? А в середині, стоіть Агад(чи Аккад). А це що таке? - І тут буде трохи більше, бо про Аккад ми чули, але що то було не знає ніхто... А може знає, але мовчить... Агад - це місто побудувала Інанна, як головне місто Акада. Вона не вдовольнилася тим, що їй була дана влада над новою цивілізацією в долині Інду, а також над позаштатним шумерським містом Урук. Вона вирішила взяти під себе і Месопотамію. Але і це було не все. У месопотамських текстах наводиться довгий список завоювань, в тому числі Єрихон, Баальбек, Дільмун (Сінай), Єгипет. - Але рада богів вирішила зупинити Інанну і покласти кінець її експансії. У шумерської поеми "Прокляття агада" розповідається, як Інанна бігла зі свого міста. - Як йдеться в цій поемі, боги стерли місто Агад з лиця землі. Потім Енліль наказав ордам племені Гутів покинути свої рідні місця в горах Загрос і панувати над прихильниками Інанни. Аккадська імперія розпалася, і центральний уряд впав в стан хаосу. Далі, абракадабра на івриті це два слова אברא כאדבר (на сьогоднішньому івриті звучить як "ебара кеедабер") що означає "створиться, як скажу". - Але чому так, не скаже майже ніхто. Так кажуть, то і хай кажуть... Якщо ми зрозуміли, що Аккад -це було супроти Бога, то цілком зрозуміло, що у реченні Абра Аккад Абра, йдеться про те, що все буде так, як сказав Бог. Тобто, Був Абра, потім його зневажили, але все повернулося... Можна сказати так: Що ти не роби, але все буде так як хоче Бог! - І це поки що все... Дякую за увагу.
- Вы думаете? Я, например, не осчусчаю никакой глубины. Это же на поверхности и видно невооруженным глазом, правда, надо смотреть всего лишь, что мы совсем разучились делать. А с другой стороны, говорят, что если хочешь спрятать, то ложи на самое видное место, там искать никто не будет...
- Якщо повернутися трохи до Йосіного мудрування, то може він і знає щось таке, чого не знаю я, але він не говорить, звідки. До речі, натикнувся на статтю про Самбатіон. Так там Шальва Вейль, антрополог из Еврєйського университету в Єрусалимі, теж знає відповідь: ..О том, что река Самбатион, упоминаемая в Талмуде, якобы протекает где-то на востоке, Шальва прочла в юности, и с того времени загадка потерянных колен Израилевых покорила ее воображение. Изучив многочисленные рукописи путешественников средневековья и свидетельства европейцев XIX столетия, объездив страны Юго-Восточной Азии, Вейль определила одно из мест, где предположительно могла бы протекать мифическая река. Бывший очаг древнейшей культуры, это место сегодня находится на задворках мировой цивилизации. Это оплот радикального ислама, клановой замкнутости и традиционализма – юго-восток Афганистана, север Пакистана и Кашмир, пороховая бочка Азии и всего мира... http://www.isra.com/lit-29159.html І хто з них бреше? І Йося поважна людина і Шальва не з дівчина з Привозу... Тому я не беру до голови все, що намагаются мені туди запхнути різні "вчені". Я читаю, слухаю і маю собі на увазі...
А как вЫ относитесь к близкому названию рек и их широкой географии: Дон(дно-глубокий) Донепр Донестр Донай(Дунай=Донау) И не Борисфен и не Тирас(по гречески) Не закрепились ни греческие ни еврейские названия... Расселение славян такое?