Драматичність старого заповіту чи Легенда?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Svjato, 5 бер 2011.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Не сподобалося протиставлення Вашої "любові" Божій Любові...

2. Locke

Locke невиправний реаліст

Ну, якщо по Вашому, це любов, тоді я краще помовчу.
    От в Новому Завіті Христос дійсно вчив що таке любов, і що потрібно навіть ворогів своїх прощати і любити, а не вбивати чи загарбувати їхні землі і маєтки.

• Подобається Подобається x 1
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Краще дайте відповідь на питання, яке ви омайнули...;)

4. Svjato

Svjato Well-Known Member

О то вже не очікував вичікував вичитати таке в книзі "Чорний Ворон":
    (важливе виділив жирнішим)

5. Levko

Levko Well-Known Member

Урія хіттеянин був чоловіком Вірсавії, а щоб він був рідним сином Давида...?:scratch_one-s_head: Такого не пам"ятаю...:dntknw:

6. plastic

plastic Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  7. Locke

Якщо знаєте відповідь на моє запитаня, то будьласка поясніть, бо я чогось не розумію.
    Наприклад:

Одна з головних заповідей "Не убий" і поряд книга Законів, де сказано за яку провину людина має бути забита. Так все таки убий чи не убий? В заповіді "НЕ убий" нічого ж не сказано, як у нашому законодавстві: "А також в інших випадках, передбачених чинним законодавством". Посто "Не убий" і крапка.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

А як ви розумієте законодавство? Там теж закони є для того, щоб не вбивати, але одночасно є смертна кара.

9. Locke

Ну тепер вже нема страти, але ж то закони, які придумали люди, причому ой як далекі від досконалості. А то вчення Біблії, яка вчить нас досконалості, але має досить багато запутаних речей, які можна двояко трактувати.

• Подобається Подобається x 3
  10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Він так і сказав???

Віри в ЩО? Чи в КОГО? Чи чому?

Возлюбіть свого Бога усім серцем своїм і усім розумом своїм.

То ви дуже близько до нього? Що він вам сказав, що інші не знають?

Ви чиїми очима дивитеся? Папи, Кирила, як там - Брукліна?...

Це теж Бог сказав? Що за бог?

Кого з пророків Бог направив до народів, щоб ті виправилися???
    (відповідь - обов'язкова!)

Попереднє питання лишається в силі.

11. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Деякі із згаданих народів приєднались до євреїв. під час завоювання ханаану.
    даниїл мав змогу свідчити правителям Вавилону і Персії. Йона свідчив в Ніневії.

---------- Додано в 17:14 ---------- Попередній допис був написаний в 17:14 ----------

Ілля свідчив жерцям Ваала.

12. Levko

Levko Well-Known Member

Все можна трактувати на свою користь, п.Locke.

Ви наприклад, вишукуєте місця зі Старого Завіту де, як на Вашу думку, Бог поступає несправедливо по відношенню до людей. Просто вириваєте місце з контексту і, ніби вишукуючи справедливості, обчорнюєте цим місцем Ім"я Бога, котрий Сам є Любов"ю, Котрий вас створив і завдяки Котрому Ви живете на цій землі .

Якщо Ви уже так любите справедливість, то чому не вирвете місце, скажімо із книги Йони, де говориться про Божу милість для цілого міста, котре погрузло було в гріхах і збоченнях, і не говорите, що як несправедливо Бог поступив, щодо цих людей, простивши їм їхні гріхи? Пророку Йоні навіть жити уже не хотілося від того, що не міг ніяк збагнути такої "несправедливості" зі сторони Бога, котра називається Божою милістю.

п.с.
    вибачте за різкий тон...

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Добре. Це аргумент. Але було багато інших народів, які йшли на інші народи і винищували під корінь... До речі теж під знаменами богів... І до них теж приходили посланці, що проповідували якусь віру. Таких фактів - ціла світова історія.
    Тому усі твори старого заповіту не можна віднести до істинних і таких, що є безпомильні.

14. Сергій аспірант

Приклади з часів Ізраїлю?

---------- Додано в 17:57 ---------- Попередній допис був написаний в 17:57 ----------

А Новому Завіту ви довіряєте?

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Племена Ацтеків та Ма'я. Далекий схід із їхніми релігіями. Всюди, де відбувалося потім активне переселення народів можна віднести до таких прикладів. І до і після...

Я визнаю усе, що казав Ісус Христос.
    Що таке новий завіт?

16. dimalozz

dimalozz Member

Мене в Старому Завіті (крім інцесту) зараз цікавить, мабуть, тільки одне — там мало не в кожній оповіді люди приносили Богу жертви, дехто навіть свого сина ледь не зарізав... І яким же чином (і в який момент) ця практика припинилася? Чому християни того не практикують зараз?

• Подобається Подобається x 3
  17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Тому, що християнство - це інше вчення.

18. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

ех.. мене теж ті жертви відштовхують.. :sad:
    Але так уже склалося що жертви напевне у всіх релігіях світу присутні. І християнство - не виняток. Тільки там жертвою вважається сам Ісус Христос. Бог Отець приніс собі в жертву свого сина і цим звільнив усіх наступних християн від необхідності приносити йому ще якісь жертви, викупив їх гріхи оцією одною жертвою - якщо я правильно розумію сакральну суть смерті Христа.

p.s. інколи коли замислююся про ту страсть до жертв.. мені це нагадує випадок із двоюрідною сестричкою.. вона категорично відмовлялася від молока з-під корови коли приїхала в село до бабусі. Визнавала тільки магазинне. І от бабуся, щоб її вже не переконувати, пішла за ворота і перелила домашнє молоко у магазинну пляшку.. принесла - і мала тоді вже пила.
    Ото чи не так саме вже і людям (любителям жертв.. ну хоч якась щоб була жертва, бо ж як без неї?) дали вже ту жертву - щоб вони заспокоїлися і нічого вже не носили богам/богу... перестали гратися у ці жертовні ігри, а зосередилися на головному і глибшому. імхо.

19. Сергій аспірант

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

а у вас є докази, що це вони казали?

---------- Додано в 15:38 ---------- Попередній допис був написаний в 15:33 ----------

В мене інше розуміння.
    Християнство було ще до Христа.
    Щоб вчення офіційно вступило в силу - потрібен був посланець.
    Цей посланець на власному прикладі показав, що людина може бути безгрішна.
    А смерть, можливо, була потрібна для воскресіння. Хоч це вже не так важливо.
    Викуп думаю вже священники собі додумали, щоб лишити нарід в покорі...

а де твій аватар? :)