Драматичність старого заповіту чи Легенда?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Svjato, 5 бер 2011.

1. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Трошки уточню.
    Марусю,Ви погоджуєтесь з тезою,що людина(суть Хомосапієнс) є вінцем і вершиною всього створеного Господом?

3. Svjato

Svjato Well-Known Member

4. Bambook

Bambook Persona non grata

Людина є суть - це точно.
    Людина має всі можливості, аби стати вінцем - я так думаю.
    Тільки вибір самої людини визначає, захоче вона стати вінцем чи вершиною, а чи буде існувати на рівні з рептиліями.

• Подобається Подобається x 1
  5. Svjato

Svjato Well-Known Member

6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

На яке? Що я не люблю звірів? Люблю. А на решту питань не хочу віподвідати, бо не люблю товчи воду в ступі. Я вам буду казати одне, ви будете заперечувати і знову перекручувати і задавати одне і теж запитання. Ви не шукаєте відповіді. Хто шукає той знаходить і не обов’язково на цьому форумі.

Ви принижуєте людину і мене звинувачуєте в тому що я її вивищую? Я вважаю що людина є добре створіння Боже, бо все що Бог сотворив це є добре.

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Чому тільки? Ще мертві, кажуть, будуть завжди щасливими.

---------- Додано в 09:19 ---------- Попередній допис був написаний в 09:15 ----------

Ромку, ти просто на свій лад трактуєш сесю тезу. Людина була створена останньою, і саме Адамові Господь дав називати усе сотворене.
    Те, що людина є вінцем сотворення, зовсім не означає, що вона має тим користуватися так, як користується, зловживати наданою їй владою. Людина має бути в єдності з рештою творіння, про що вона забула й тому тепер природа їй мстить. Є за що...

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Що такого взнала Єва?

---------- Додано в 15:36 ---------- Попередній допис був написаний в 15:34 ----------

Гаразд, гаразд. Невже я вас силую вести дискусію?

---------- Додано в 15:39 ---------- Попередній допис був написаний в 15:36 ----------

Це факт. Може навіть не то що шукав...;)

9. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Пощо? Навпаки спонукаю вас до пошуку істини не лише на цьому форумі.

а це коку?

що як не будеш слухати мужа, то будеш ходити по холоді і народжувати в муках.

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Значить ця вас цікавить...

Це вона взнала, з'ївши яблуко? Адам коли взнав?

11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

еа... ця мене не цікавить бо для себе я вже всі відповіді знайшла

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Чому такі важливі слова Бога передавалися словами?

Чому Бог не створив ще одних скрижалів, а послав Мойсея виготовляти з каменю?

13. Liliyah Romanova

---------- Додано в 11:09 ---------- Попередній допис був написаний в 11:03 ----------

Мені здається, що це є стереотипне перекручування про муки. У Хоменка пише "помножу вельми болі твої і твою вагітність". Тобто вони були й до того.
    тут є кілька варіянтів англійською. Цікаво, що оригінал пише.

14. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

15. Liliyah Romanova

Так то ж не ти придумала. Нам так часто, якщо не постійно, кажуть. І звідти й думка про те, що Марія мала народити взагалі без болю.

16. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

17. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Женщине он сказал: «Я усилю боль твоей беременности, с болью будешь рождать детей, у тебя будет сильное влечение к мужу, и он будет господствовать над тобой».

18. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

религия таки опиум для народа как не крути .... хорошо что сегодня в развитых странах она не определяет политику .... века обмана и ниц полезного ....

19. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Хто вам скахав що не впливаэ ы не визначаэ?

20. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

сами посмотрите наиболее развитые страны - страны с максимальным процентом атеизма ... в отличии от Имама Папа нынче на войну никого не сподвигнет .... и слава Богу ...

а де твій аватар? :)