Драматичність старого заповіту чи Легенда?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Svjato, 5 бер 2011.

1. majolika

majolika Well-Known Member

я теж так думаю. Тому напрошується висновок - конфлікт був значно суттєвішим, і я би сказала - глобальнішим, ніж просто непослух дитини перед батьком. Не двостороннім (людина - Бог), а багатостороннім (людина-Бог-диявол-ангели). Тому і призвів до таких наслідків.

• Подобається Подобається x 2
  2. Василь

Василь Well-Known Member

У мене ніколи такої ситуації зі своїми дочками не було! Відгадайте, чому!?

• Подобається Подобається x 3
  3. Levko

Levko Well-Known Member

Підтримую.
    Можу додати, що Адам був створений на подобу Бога, тому був як і Бог особою вічною , відповідно і його непослух мав вічну вагу, тобто смерть назавжди.

Так само і послух Ісуса має вагу у вічності, тобто життя назавжди.

1Кор.15:22 Бо так, як в Адамі
    вмирають усі, так само в Христі всі
    оживуть,

4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ви пробуєте перевести розмову в русло того що якщо Бог люблячий, то як міг так покарати своїх дітей. Я вам відповім ось цією цитатою

• Подобається Подобається x 1
  5. JaguaR

JaguaR щасливий

Ахаха, то, типу, БОГ створив людей і їхню сексуальність і сказав: "вельми добре воно", а Ви вважаєте, що Єва спокусила Адама на секс? Чи я не так зрозумів, і дітям про щось ще не можна читати? Народ, та хватить вже секс гріхом вважати. Єдине, що там є гріхом - то егоїзм, від якого секс може статии зовсім не добрим.

Ех, Свято, щасливий ви чоловік, раз не знаєте того, що людина зрозуміла після того нещасного ябка...

6. Locke

Locke невиправний реаліст

Ну і чому? Цікаво знати.

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хіба можна відчути щастя,доки не взнаєш всю глибину нещастя?
    Хіба можна насолодитись теплом,доки не відчуєш,наскільки може бути холодно?
    Як буває добре,коли відступає нестерпний біль і можна,хоч дихнути...
    Як добре,коли,нарешті після,здавалось б,безконечної ночі,наступає ранок.
    НМСД,хіба душевнохворі люди можуть бути ЗАВЖДИ щасливими і самодостатніми...

8. Василь

Василь Well-Known Member

А я й не вважаю! Це деякі християни вважають.

Тому що їм ніколи не заборонялось знати, що таке добро і зло.

9. Locke

Якщо Адам і Єва були створені досконалими, то вони, як досконалі, не могли в принципі вчинити гріха.
    Якщо вони не знали і не відрізняли добра від зла - то як їм можна ставити в вину, що вони зробили зло?
    Якщо ж вони ослухалися і до кінця не зрозуміли свої провини в силу свого незнання і нерозуміння, то чи заслуговують вони такого сильного покарання? Це питання чисто риторичне, бо я теж не знаю на нього відповіді. Але якщо Ваша чи моя дитина вчинить якийсь проступок вперше - то чи виганятимемо ми їх з дому, чи може спершу посваримо і пояснимо, що так робити не можна.
    Я в жодній мірі не збираюся осуджувати чи критикувати Божу волю, бо ми до кінця її не розуміємо, та й навряд чи зрозуміємо, але напрошується висновок, що в історії Адама і Єви не все так просто, як описано.

• Подобається Подобається x 4
  10. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Досконалість не виключає свободу волі.
    Річ не в тім розрізняли чи ні, а в тому що вони поставили під сумнів проаво Єгови визначати, що для них є добром а що злом.

11. Locke

На мою думку Ви, п. Сергію, у попередньому дописі самі собі суперечите:

а потім:

Якщо людина має свободу волі, то як для них можна визначати, що є добро, а що зло?
    Якщо комусь сказали що оте добре, а оте недобре, отак чини, а отак не чини - то хіба це свобода? Це є просте виконання (чи невиконання) того, хто поставив перед людиною рамки, і не більше.
    Інша справа, коли людина сама свідомо розуміє, що отак чинити - то зле, і я так робити не буду. Навіть маленька дитина поки не обпечеться, доти не розумітиме чому торкатися гарячого чайника - то погано, то зле, і що взагалі означає термін "гарячий". І як їй того не пояснюй - все одно поки не обпечеться, доти не розумітиме.

12. Сергій аспірант

Чвобода передбачає відповідальність за вчинки.

---------- Додано в 12:07 ---------- Попередній допис був написаний в 12:06 ----------

А звідки в людини береться таке розуміння?

13. plastic

plastic Well-Known Member

Вони були створені досконалими і мали вибір-довіряти Богу і слухатися Його чи ні. бути слухняними Богові було для них просто і природно-бо вони не мали ще тоді грішної природи. Але Єва захотіла стати "як боги" і отримати знання. Адам вирішив поступити як Єва.
    Ісус Христос прийшов через майже 4000 років після гріхопадіння в подобі плоті гріховної. Він відчував спокуси в набагато сильнішій мірі ніж Адам і Єва свого часу. Але Він опирався їм і ні разу не згрішив. І це послужило благословінням для багатьох(дар благодаті).
    Бог вигнав Адама і Єву з раю. Як памятаєте в раю росло ще одне дерево-дерево життя. Якби грішні Адам і Єва скоштували з цього дерева-вони б стали вічними грішниками. Чи добре жити вічно серед гріха?
    Бог в той день дав їм надію-що прийде Спаситель і з гріхом буде закінчено на землі.
    І люди одного дня ввійдуть в рай, доступ куди вони втратили.
    План Божий нарахунок майбутнього людства не змінився. Біблія починається з того що земля була створена для життя на ній людини і Біблія закінчується тим що люди будуть жити вічно з Богом на новій землі.

14. Locke

Джерел розуміння багато: виховання, власний гіркий досвід, навчання на помилках інших. Може в когось це закладено на рівні підсвідомості. Та й зрештою таке поняття, як совість, яке до кінця збагнути і пояснити не можу. Є багато людей не християн, та й взагалі атеїстів, які ведуть праведний спосіб життя і не чинять зла.
    Якщо би раптом відмінили кримінальне покарання за крадіжки, вбивства чи інші злочини, то хіба багато людей би кинулися це робити (навіть не знайомих з Божими заповідями)? Думаю, що ні. Хіба одиниці з тисяч. Є такі речі, які протирічать людському єству і природа цього невідома.

15. Сергій аспірант

Пере д Адамом і Євою було прсе завдання - не робити того що Єгова просив їх не робити. Єва засумнівалась в тому чи справді була заборона, вона вияаила недовіру до Бога, оскільки повірила Сатані і очевидно пропозиція самій визначати добро і зло видавалась досить спокусливою. фАКТИЧНО ТАК І СТАЛОСЬ ЛЮДИ ОТРИМАЛИ МОЖЛИВІСТЬ САМИМ ВИЗНАЧАТИ ЩО Є ДОБРОМА ЩО ЗЛОМ. Наслідки для всіх очевидні.

---------- Додано в 12:30 ---------- Попередній допис був написаний в 12:28 ----------

Це залежит від культури - для багатьох культур і реліігй вбивство є цілком прийнятним

16. Locke

Може трохи не зовсім по темі, але всеж.... Мене давно цікавить ось таке питання: Як виглядатиме то вічне життя? Чи люди і далі ходитимуть на роботу і по магазинах на закупи, чи тільки займатимуться улюбленою справою (малювання, вишивка, література тощо), чи лежатимуть-байдикуватимуть під деревом в прохолоді і їстимуть смачні фрукти, чи весь день молитимуться і співатимуть псалмів, чи щось інше? Що робитимуть цілу Вічність. Щось я собі мало то уявляю. Може хтось підкаже, якщо знає.

• Подобається Подобається x 5
  17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я зрозумів, що ви ведете до вищості людини над тваринами. Кількість генів це підтверджує (хоч ні, є комашки генетичніші).
    Я не сперечаюся, що людина всім керує.

В мене питання лише одне - що такого взнала людина, коли з'їла? (Те що вона гола?)
    Чому Єва не підійшла до Адама і не сказала - Адам - ти голий, на з'їж яблуко - зрозумієш...

Те, що вони ховалися від Бога - логічно - набідокурив і в кущі...

Я би розпитав - як це сталося... добрався би до крайнього...

---------- Додано в 13:23 ---------- Попередній допис був написаний в 13:17 ----------

Я думаю, що нагорі йде війна між Христом і Сатом за душі на землі. І вона почалася ще за довго до створення людини...

---------- Додано в 13:26 ---------- Попередній допис був написаний в 13:23 ----------

До цього і вів :)

---------- Додано в 13:28 ---------- Попередній допис був написаний в 13:26 ----------

Відхилюся від теми. Тварини досконалі творіння?

---------- Додано в 13:29 ---------- Попередній допис був написаний в 13:28 ----------

Чисто експериментально - або в реалі, або в уяві...

---------- Додано в 13:30 ---------- Попередній допис був написаний в 13:29 ----------

Де таке пише - Як БОГИ?

18. Bambook

Bambook Persona non grata

А є якась суперечність? Легенда якраз і передбачає драматичність...

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

То ви загнули - напевно вмреш, е ні... будеш жити вічно... так?

Може б і жили вічно, як би продовжували їсти з дерева життя?(адже це не заборонялося!!! Вам не здається?

---------- Додано в 13:33 ---------- Попередній допис був написаний в 13:32 ----------

Проте не дає відповіді на запитання...

---------- Додано в 13:34 ---------- Попередній допис був написаний в 13:33 ----------

Але це не дало відповіді на питання - навіщо Єва підсунула свиню Адаму?

20. Bambook

Bambook Persona non grata

Є запитання, на які нема однієї відповіді. Кожен дає відповідь для себе...

а де твій аватар? :)