Драматичність старого заповіту чи Легенда?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Svjato, 5 бер 2011.

1. Saszko

Saszko Well-Known Member

Та нічого вона не взнала, ніякої конкретної інфрмації не отримала, то лише легенда, така метафора. Мабуть:).

Це підтверджено старозаповітними пророцтвами.
    Тобто? Чому винен? Винен, бо згрішив, а не тому що народжений. Кожен день маємо вибір.

---------- Додано в 03:09 ---------- Попередній допис був написаний в 03:07 ----------

Я маю на увазі, що в тому плоді не було закодовано ніякої секретної інформації. Сказано :"Не беріть від того дерева", і баста.

---------- Додано в 03:10 ---------- Попередній допис був написаний в 03:09 ----------

Ну, надто цікаві — це точно. Обоє.

2. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Якщо вас справді цікавить відповідь на це питання, то почитайте Genesis 2:17 i Genesis 2:25

• Подобається Подобається x 1
  3. Василь

Василь Well-Known Member

А чому людям заборонено знати, що такого крамольного в пізнанні? Хіба можна бути людиною без пізнання добра і зла?

4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Для того, аби так впевнено наголошувати на тому, що є м'яко кажучи неправдою, треба бодай знати предмет дискусії. А якщо не знаєте, то запитайте:
    Те, що Ісус взяв на себе гріхи інших, є збуттям пророцтв, чи це все вже потім апостоли "понадописували"?
    І тоді би вам навели цитату:
    " Він погорджений був, Його люди покинули, страдник, знайомий з хоробами, і від Якого обличчя ховали, погорджений, і ми не цінували Його... Направду ж Він немочі наші узяв і наші болі поніс, а ми уважали Його за пораненого, ніби Бог Його вдарив поразами й мучив... А Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був, кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами нас уздоровлено! Усі ми блудили, немов ті овечки, розпорошились кожен на власну дорогу, і на Нього Господь поклав гріх усіх нас!" (Іс.53:3)

Тому апостоли лише констатували збуття пророцтв. Як сказав Ісус, "Говорю бо Я вам, що виконатися на Мені має й це ось написане: До злочинців Його зараховано. Бо те, що про Мене, виконується." (Луки 22:37).

Згадайте, між ким був розіп'ятий Ісус і порівняйте з Іс.53:12
    " Тому то дам уділ Йому між великими, і з потужними буде ділити здобич за те, що на смерть віддав душу Свою, і з злочинцями був порахований, хоч гріх багатьох Сам носив і заступавсь за злочинців!"

• Подобається Подобається x 3
  5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Але чогось вони узріли, що голі...
    (І слово мабуть може викликати сумніви...:) )

Він прийшов побудувати нове царство. А в пророцтвах велося про визволення. Про визволення і зараз ведеться (чекаємо "месію" потім знову месію, поті мвійна а вже потім визволення)

Чому Ісус не згадав яблука (плоду) Єви та Адама під час свого життя?
    Чому не підтвердив зв'язку між первинним гріхом та собою?

Натомість лише перепитував - Як мене називають?...
    Я не ставлю під сумнів християнство, я ставлю під сумнів достовірність переписів левітами...

---------- Додано в 12:12 ---------- Попередній допис був написаний в 12:07 ----------

Так, люди за "4000" років встигли нагрішити... (я ж не сперечаюся)

При чому тут первородний гріх?

---------- Додано в 12:18 ---------- Попередній допис був написаний в 12:12 ----------

Беручи до уваги Буття 2,9 та 2,17 Чоловік міг їсти з дерева життя - тому і міг жити вічно.
    А порушивши правило і з'ївши з дерева пізнання - згрішив, взнав 2,25 (тобто перестав бути тваринкою).
    і тому був вигнаний...
    Я все вірно підмітив?

6. Saszko

Saszko Well-Known Member

Зверніться до екзегетики та й не гадайте.

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Це що таке?

8. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ні. Бо у вас розуміння людини дуже плоске, вибачайте. Людина не тварина, її щось суттєво відрізняє від тварин.

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

---------- Додано в 11:13 ---------- Попередній допис був написаний в 11:12 ----------

Так. Плід з дерева пізнання...

10. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ні не плід. Що перешкаджало звірям їсти з того самого дерева? Вони не їли і людина не їла до певного часу.

Чому я дивлюсь на людину не так просто/плоско і не ставлю її на той сам рівень що й звірів.
    Почнемо з того як Бог сотворив звірів. Отже читаємо:
    Бог благословив те що "вироїла вода" і "видала земля", i наказав щоб те що з’явилось плодилось і множилось.

Далі читаємо в перекладі Огієнка:

і в іншому перекладі читаємо:

В першу чергу людина відрізняється від звірів тим що має душу, яку в неї вдихнув Бог, бо сотворив людину на свій образ і подобу. Звернімо увагу, що Бог не каже - нехай собі там буде людина. Він приділяє тому час і САМ вдихає в неї життя, отже наділяє її душею.
    Далі, Бог каже людині керувати і панувати над всім що є на землі. І не просто керувати а дає людині конкретне і важливе завдання - назвати всіх звірів і рослини які він сотворив. Для чого Він це робить? Думаєте йому було тяжко самому дати назви всьому що вже сотворено? Ні. Тут дуже добре показано, що Бог дає людині вибір!!! Адам мав вибір як назвати будь-яке створіння яке вже існувало до нього.

Надіюсь цим трохи пояснила чому не ставимо людину звірину на один рівень.

А тепер що до Дерева. Тому що Бог дав людині велику місію не тільки панувати а й піклуватись про все що є на землі і дав йому вибір від самого початку, він також попросив людину, як батько який її сотворив, не їсти з дерева добра і зла бо тоді Адам може померти. Адам передав це послання від Бога своїй жінці Єві.
    Написано, що поки вони не куштували плоду з забороненого дерева вони не стидались один одного і не стидались своєї наготи. А після того як скуштували у них з’явився великий страх перед тим, що вони нагі і мусіли прикриватись листками, щоб якось прикрити свої наготу. А до того часу вони гуляли собі ні від кого і ні від чого не ховаючись. А як тільки вони скуштували з Забороненого Дерева вони почали боятись!!! Адам і Єва сховались від Бога в кущі! А коли Бог накінець знайшов їх і поставив перед Адамом конкретне питання - Чому ти ховаєшся? Ти що їв з забороненого дерева? Адам замість того щоб сказати правду починає викручуватись і казати, а то не я... то вона, та жінка. То вона мені дала. Отже, він не тільки боїться а щей говорить неправду!!!

І хочу вас запитатись у відповідь, ви як батько щоб сказали своїй дитині яка не тільки відверто говорить неправду а щей перекладає свою вину на іншого?

11. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

НЕе зрозумылеы не вырне пояснення - эврейськы термыни руах -дух і нефеш -душа ріхні за значенням. Крмі того людина не отримала душу а чтала душею і термін душа -нефеш стосується у Біблії як людей так і тварин.

12. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Нічого не зрозуміла що тут написано. Може напишете нормальном,

Якщо ви хотіли сказати що і звірі і люди мають душу однаково, то я вірю що людська душа є безсмертна.

13. Сергій аспірант

Слова руах і нефеш різні за значеннням і як з віршів які ви наводили видно що слово нефеш може стосуватись як людини так і тварин. Євреї сприймали людину цілісно без дихотомії на душу і тіло.

14. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

15. Сергій аспірант

Цей погляд не є біблійним і згідно біблії ніколи смерть не розглядалась як відділення душі від тіла.
    Розгляньте уважно Числа 6,6

---------- Додано в 18:32 ---------- Попередній допис був написаний в 18:21 ----------

Де це написано в Біблії?

---------- Додано в 18:34 ---------- Попередній допис був написаний в 18:32 ----------

Євреї справід почали вірити в безсмертя душі - розвиток подібних іде й почався в еліністичний періо дколи іудаїзм опиенився під впливом грецьких релігйно-філософських ідей Платона, зокрема це знайшло вираження в поглядах Філона Александрійського

16. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Про те що ваші питання оффтоп? Я вже писала і щераз повторююсь - я на закиди щодо моєї віри не відповідаю!

17. Сергій аспірант

У чому ви вбачаєте закид? Думаю ви могли б спробувати обгрунтуватиу що вірите.

---------- Додано в 19:04 ---------- Попередній допис був написаний в 19:01 ----------

Я хотів сказати що люди є душами а не мають душу.
    Доречі католицька церква схильна розглядати перші розділи буття як збірник легенд та алегорій.

18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я розумію що ви маєте на увазі, тільки тоді не розумію куда тіло поділи?

А для чого? Щоб вам був матеріал для поживи і заперечень, чи хочете перейти в нашу віру? ;)

19. Сергій аспірант

Людська істота розглядалось цілісно і її окремо не ділтли на тіло і душу.
    ЗВерніть увагу на Числа 6,6 тамє досить цікавий момент.

---------- Додано в 20:16 ---------- Попередній допис був написаний в 20:14 ----------

Перекладачам вдалось ввести поутанину в понятях оскільки терміни нефеш, руах, шеол, гадес перекладались не послідовно.

---------- Додано в 20:16 ---------- Попередній допис був написаний в 20:16 ----------

Та просто цікаво почути чому Ви вірите в те що ви вірете.

---------- Додано в 20:19 ---------- Попередній допис був написаний в 20:16 ----------

Адам був попереджений про смерть і Єгова не говорив йому що він продовжить своє існування в іншій формі.

20. Locke

Locke невиправний реаліст

По крайній мірі, як люблячий батько, я б свою дитину з дому не вигнав. Але посварив би точно. Навіть може не те що посварив (нагримав), але мав би серйозну розмову і строго пояснив, що так чинити не можна.

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)