Драматичність старого заповіту чи Легенда?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Svjato, 5 бер 2011.

1. Bambook

Bambook Persona non grata

Та все дуже просто. Дізналася різницю між добром і злом, точніше взагалі поняття зла.
    От і вся метафізика...

2. Василь

Василь Well-Known Member

Дуже просто: вона взнала, що не слухатись Єгови є гріх. При чому смертельний гріх! Мораль: Єгова дуже мало відрізняється від Кадафі - обидва за непослух вбивають.

3. plastic

plastic Well-Known Member

Бог створив людину. Він любить людину і знає що для людини краще. Бог підтримує життя людини і дає життя для того щоб людина пізнала Бога і звернулася до Нього.
    Бог-це джерело води живої, і якщо людина свідомо відвертається від води і хоче померти, то вона сама собі виносить вирок.
    Бог зробив все можливе щоб людина повірила в Його любов. І найбільше свідчення цього -смерть Ісуса Христа. Бог віддав Його на смерть і страждання, щоб спасти нас від смерті.

• Подобається Подобається x 1
  4. Василь

Василь Well-Known Member

Ага, відома історія: або ти мене будеш любити, або я тебе вб'ю!

• Подобається Подобається x 2
  5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Це не тлумачення, а ваші гіпотези без врахування того, що сказав Бог шостого дня людям.(Буття 1:28)
    Адама ніхто не вбивав.
    Аналогія: Сказав батько синові: "Не ходи на ту круту гору, бо там небезпека зсуву грунту. Син не послухав, пішов і загинув. Чи батько хотів йому зла? Чи батько його вбив за непослух? Син сам себе погубив непослухом.
    Адам свідомо отримав смертність. У нього була можливість їсти з БАГАТЬОХ дерев? Чому йому вперлося саме те дерево? Бог піклувався про нього і попередив про небезпеку.
    Це алегорії. Недарма дерево називається деревом пізнання добра і зла а не просто якимось отруйним для їжі деревом. Тут закладено набагато складніші речі, які не вписуються у плоскі аналогії з Кадафі.

Останнє редагування: 10 бер 2011
  6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Хіба в Біблії це написано?

---------- Додано в 23:08 ---------- Попередній допис був написаний в 23:06 ----------

ТО це було єдине обмеження? Більше ніяких?

---------- Додано в 23:10 ---------- Попередній допис був написаний в 23:08 ----------

Він знав, що це плід саме з того дерева? Чи його оманули?

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

" А Адам відказав: Жінка, що дав Ти її, щоб зо мною була, вона подала мені з того дерева, і я їв." Буття 3:12

8. Василь

Василь Well-Known Member

Нажаль, питання Вашого не зрозумів, тому відповісти не зможу.

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

НАведу питання чіткіше. Бог забороняв людині ще щось - не робити чогось...?
    Або казав що мусить щось робити обов'язково?...

---------- Додано в 00:02 ---------- Попередній допис був написаний в 00:01 ----------

То він знав про це (що він їсть заборонений плід) до того, як скуштував чи після.
    (просто перепитую, не бачу змісту вишукувати, якщо інші знають вже.)

10. Bambook

Bambook Persona non grata

Що написано в Біблії, можна прочитати в Біблії. Можна було не питати. А якщо спитали - то вочевидь, не заради біблійного тексту, а заради інтерпретації. Отака моя.

11. Василь

Василь Well-Known Member

Ну, там ще було, що можна їсти з інших дерев. Я пригадую лише дерево життя та дерево пізнання добра і зла, інших не пригадую. Взагалі, до чого тут дерева, я не розумію.

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

Якщо ви хочете щось сказати, то кажіть, доводячи сказане цитатою, а не розкидайте усім питання наліво-направо. :)
    А що саме "знають усі" так і не зрозуміла. Це можливо ви знаєте щось таке, чого немає у Біблії.

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Давайте почнемо з того, що я читав. Але також візьмемо до уваги дискусію. БО я читав, що Єва з'їла плід і потім дала Адаму. Вони не їли разом. Вони не приймали спільного рішення під деревом. Вони їли поокремо. Я не пам'ятаю деталей на пам'ять. Я задав питання, щоб не гортати Буття від корочки до корочки, тим паче нічого нового я не побачу в цьому питанні а час вб'ється.
    Отже - що такого цінного взнала Єва і з чим вона могла поділитися з Адамом?
    Чому Єва не прийшла до Адама вже зодягнута? (Вона ж прозріла)
    Чому вона просто не сказала Адаму - вдінься - ти голий! (Вона ж мала вже знати...)
    Але дерево розуміння добра і зла. При чому тут нагота чи зодягненість

---------- Додано в 10:07 ---------- Попередній допис був написаний в 10:02 ----------

Постом вище написав своє бачення.
    Нічого нового я вичитав, (шкода чи на добре)

Я не розумію дитячості пояснення такого важливого факту, як первородний гріх! Якщо хтось вважає, що це дурниці - то я з ними з приємністю спілкуватися не буду - лише нагадаю. Заради цієї дурниці загинула людина - Христос!

То що такгого важливого взнала Єва, що дала Яблуко чи що там - Адамові?
    Чому вона не сказала Адамові - ти голий?
    І до чого тут добро і зло????????????????

14. Василь

Василь Well-Known Member

Я ж казав - йдеться про коїтус, а поїдання яблук є лише казочка для дітей!

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Тобто Єва з'їла таки першою. Чому вона не одягнулася?

---------- Додано в 10:13 ---------- Попередній допис був написаний в 10:10 ----------

Мав на увазі, що знають більше за інших, бо тільки то і вивчають...

16. ovod

ovod Well-Known Member

а ви як думаєте?

17. Saszko

Saszko Well-Known Member

Святославе, Ви міркуєте в хибному руслі. Обговорювана легенда описує природу першого гріха — людина ослухалася Бога. Він дав людині все необхідне, той плід їй був непотрібен, але Вона не дослухалась до прохання Бога, свого Творця і Господа (як хочте — Пана). В цьому вся суть, а не в тому, що отримала якісь надзвичайні знання. Вона мала стільки знання, що знала сутність кожного створіння — мала право назвати кожного звіра (але це вже демагогія:) ). Да, це не в тему. Основна ідея не в якихось конкретних знаннях, а в тому, що свою свободу людина використала проти Бога.

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я думаю чогось бракує...(багато бракує...)

19. Saszko

Saszko Well-Known Member

Це приклад, як людині буде, коли пізнає заборонений плід. Буде зле. На те Господь своєму рабу (чаду, чк хочте) забороняє, щоб не було зле.

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Гарно сказано. Але я полюбляю дивитися в корінь проблеми, а не на наслідки.

Тому я зацікавився початком. Початок відбувся не так, як планувалося. Хто схибив?
    Чи не є початок якоюсь казкою, заради якої помер Ісус?
    Ісус не згадував за гріх Адама. Він не говорив за те, що робить людям благо і вмре за них. Потім понадописували і сказали, що вмер за гріхи людства. Вбивство Христа більший гріх ніж пожирання якогось ябка.

Питання залишилося відкритим - Що такого взала Єва, що не могла сказати Адамові? Невже були настільки тупі обидвоє? Каїн згрішив, Авель - ні. Один був правильним, інший ні. А тут Адам і Єва - обидвоє глупі. І все через обжираловку. Я розумію що таке спокуса, але вибір без вибору (адже людина не народжуєься в раю - а значить в пеклі) То який вибір у смертного? Винен бо народжений?

Моя думка - плід з дерева - це надто давня легенда. Краще б з дерева життя з'їли...

---------- Додано в 18:13 ---------- Попередній допис був написаний в 18:11 ----------

Це не відповідь на питання - що взнала Єва, заради чого можна вмерти...

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)